Ecclestone, Mercedes'e Haksızlık mı Ediyor?

yazar:

kategori:

İgili haberler;

Ayrıcalıklar Mercedes’in Canını Sıktı

Mercedes’te F1’den Ayrılık Sesleri Ciddiyet Kazanıyor

Ecclestone, Mercedes ile Concorde Konusunda Uyuşmazlığı Doğruladı

Ecclestone-Brawn Savaşı Mercedes’in Ayrılığına Neden Olabilir

Mercedes F1’den Nasıl Ayrılacağını Düşünüyor

Mercedes Ayrılık İddialarını Yalanladı

Mercedes Hissedarları F1 İçin Oylama Yapacak


Yorumlar

  1. yorumlara baktımda birçok arkadaş '' mercedes f1 e ne verdi ki '' gibi yazılar yazmış sadece şunu söylüyorum, burda yazı yazanların birçoğu ( belkide hepsi ) portakalda vitaminken , mercedes bu sporun öyle yada böyle içindeydi , gerek motor sağlıyarak , gerekse yarışarak. yok 1 yarış kazanmış yok 2 yarış kazanmış , önemli olan yıllarca bu sporun içinde olmasıdır.. f1 de kaç tane böyle köklü üretici var söylermisiniz , bunların en bilinenleri ferrari , mercedes , reno deyilmi, daha birçok var tabiki, ama hal böyleyken redbull un anlaşmaya dahil olan ikiliden biri olması çok sinir bozucu, ve f1 in izleyicisinin düşmesi gelirlerinin azalması gibi f1 in kökten sarsıldığı şu günlerde ( birkaç yıl ) mercedes gibi köklü bi firmanın ( markanın ) f1 den ayrılması f1 adına hiç iyi bi fikir gibi gelmiyor bana, açıkçası eclstone 'un yapmaya çalıştıgının ne oldugunu anlamış deyilim, mercedesinde birtakım imtiyazlar alması gerektigini dşünüyorum.. hatta f1 e yeni girmiş takımlara bile birtakım kolaylıklar sağlanmalı ki kalıcı ve güçlü olmaları saglansın….

  2. Sadece Mercedes değil Jaguar'da 30 yıl boyunca motorsportlarının ana branşlarında yer almadı.
    Yöneticiler bazen aptalca kararlar alırlar.Sauber yerine kendi takımı ile F1'e gireceklerdi.Son anda başarısız olup rezil oluruz korkusu ağır bastı.Şumide ve diğerleri yüzden serbest kaldı.Kendisi girseydi ne olurdu bilinmez.Ama her şey çok farklı olurdu.
    Öte yandan sadece iki otomobil markasının motorlarının kullanıldığı F1 ne kadar ilginç olur?Coswort'u saymıyorum.

  3. şahsi düşüncem bernie mgp yi uzun süreli bağlamaya çalışıyo mgp de yanaşmıyo

  4. Bilgiler için teşekkür ederim abi. Amacım haksızlık yapmak değildi.

  5. Tabi ki haksızlık ediyor aynen bize pist konusunda ettiği gibi yada avrupalı klasik pist işletmecilerine…

    Mercedes'in kalıcılığını yıllardır ben de sorgulayan biriyim Toyota, BMW ilintileriyle ifade eden de biriyim ancak Mercedes'in bütün bu ayrılanlardan büyük bir farkı da bulunmakta. Yıllardır ve şuan Formula 1'e en fazla teknik alt yapıyı sağlayan bir marka bu.
    Bernie ama yeni takım bu savunmacılığına girebilir ancak güvenlik aracı platformları bile başlangıcını unutacağımız kadar eski bir tarihten beri Mercedes-Benz ürünleri. Bu takım yep yeni bir takım da değil. Yıllardır Mclaren ile birlikte olmuş sadece isim sponsorluğu yapan bazıları (ör. Benetton) gibi de değil. Direk işin teknik tarafında beraberce üretim yapan bir marka. Mclaren'i satın almaya çalıştılar yıllarca kendilerini F1'in dışında görmediler ancak başaramadılar ve mantıklı bir imkan gördüklerinde de büs bütün kendi adlarıyla yarışma kararı aldılar. Zannediyorum ki Benz tarafında aykırı görüşler 2-3 yönetici ile sınırlı. Önemli bir handikap ancak şu güne kadar çoğunluk fikri onlar gibi olsaydı bu günlere gelemezlerdi.
    Velhasıl kelam hadi bu ismin son 20 senede kattıkları sayılmıyor malum 2'liye Redbull'un katılması tam bir hakarettir işte haksızlık ise bu noktada başlar.
    Bernie akıllı tüm dallara Redbull'un ne kadar katkı sağladığını çok iyi biliyor onları burada tutmanın ne demek olduğunu da. Yoksa aldıkları son şampiyonluklar sadece bahane yani Bernie'nin vereceği açığı kapatacak durumlar… yoksa 5-10 şampiyonluğu olan takımların arasına dahil edilebilecek bir takım değil.
    Sorarlar adama sanki yıllardır şampiyonlukları hatrına Villiams'a ayrıcalık tanıyıp, fazla kazandırıyorsun…

  6. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Evet, üzücü bir kazadır, Mercedes'in çekilmesinin nedenidir. Ama olsaydı demek hiç birşeyi değiştirmiyor. Aradan 50 yıldan fazla zaman geçmesine rağmen Mercedes bunca zaman F1'de yer almadı, keşke F1'e girseydi, keşke diğer otomotiv devleri de F1'de süreklilik sağlasaydı, keşke yatırım yapıp F1'e sahip çıksaydı, ama dediğim gibi keşkeyle olmuyor

  7. Alfa Romeo'ya haksızlık yapma Hakan. Formula 1'in ilk iki sezonu olan '50 ve '51 sezonlarında sürücüleri şampiyon oldu. O sezonlarda üreticiler şampiyonası olsaydı iki de üretici şampiyonluğu kazanmış olacaklardı.

  8. Bernie yokken Mercedes'in F1'de kazandığı iki şampiyonluk var.

  9. Bernie gençken ve ferrari dışındaki takımların hiçbiri F1'de yokken Mercedes rakiplerini ezmekle meşguldu.1955 Lemans kazası olmasaydı tarih farklı şekilde yazılırdı.1993 yılından beri motorları 70 civarında yarış kazandı.Mercedesin F1'e ihtiyacı olduğu kadar F1'inde ona ihtiyacı var.

  10. Anladım Teşekkür ederim Şimdi gayet net bir şekil de anlaşılır oldu konu. Genel olarak bakacak olursak.Mevcut bir yarış takımını satın almadan, sıfırdan takım kurup, hem otomobili hem de motoru üretmeye çalışan çok az otomobil üreticisi oldu Formula 1 tarihinde. En başarılısı Renault, 1977-85 arası mücadele etti, 15 yarış kazandı ama şampiyonluk sayısı 0. Honda, 1964-68 arası şansını denedi, kendi otomobiliyle kazandığı yarış sayısı 1. Alfa Romeo’nun 1979-85 arasındaki macerası, tam anlamıyla bir faciayla sonuçlandı: 0 galibiyet. Buna saydıklarını da ekleye biliriz Birinin Sıfır diğerinin Bir hepsi bu.

  11. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Konu motor üreticileri değil, dikkatli okursan F1 takımlarından bahsediyorum. Diğer takımlar gibi Renault'da bildiğin üzere F1'de kalıcı olmamış, dönem dönem girmiş ama tekrar ayrılmıştır. Bahsettiğim konu otomotiv şirketlerinin F1'e uzun vadeli bir yatırımda bulunmaması ve köklü F1 takımlarının özverisiyle aynı kefeye konulmaması gerektiği, umarım açıklayabilmişimdir

  12. O saydıklarının arasın da neden Renault'u saydın onu anlamadım Toyota-Honda-Bmw gibi Otomobil şirketlerinin F1 Başarısı ile F1 de devamlılığı ile asla Renault bir tutulamaz. Şuan bu Sporda kıyasladığın markalar içerisin de Renault bu spor dalın da faaliyet gösteriyor ve Tüm sanal ortamlara bakarsak Bahreyn yarışın dan sonra 1-2-3-4 sıraların Renault Motorlu araçların olduğu konuşuluyor. Dünyanın en iyi pazarlama platformu olan F1 de kimse gelip boşa kürek sallamaz. Milyon Dolarların akıtıldığı bu sporda herkes reklamını yapmakta özgürdür.
    Ferrari olsun Mclaren olsun Renault olsun Mercedes olsun kesin bir yol arabaların da F1 ile ilgili bir reklamları vardır. Ama bu markalar felsefe açısın dan farklı yapıya sahipler.

    Bu anlaşmada son yıllar da elde edilen başarılardan dolayı olabilir mi acaba Eski takımların 8 yıllık bir takımdan daha az pay alması.

  13. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Haklısın, GP kalktı, eski alışkanlık. Hatta tam ismi "Mercedes AMG Petronas" oldu

  14. Mercedes’in spora ne kadar bağlı kalacağı belli değil. İyi anlaşmayı hak etmiyor.

    bu arada Mercedes GP diye bir takım yok şu anda F1'de. direkt mercedes oldular bu sene

  15. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Emin ol herkes F1 seyrederdi. Ferrari ve McLaren F1'de olduğu sürece F1 izlenir. Ayrıca başarı kazanamadığında mızıkıp bırakıp giden, para kaybetmeye tahammül edemeyen otomotiv şirketlerinin kurduğu bir serinin ömrü kaç yıl olur, o da ayrı bir konu

  16. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Mercedes GP F1 takımını Daimler-Mercedes otomotiv şirketi ile niye aynı kefeye koyuyoruz, ben onu anlamadım. Otomotiv şirketi olarak belli bir bilinirlikleri ve saygınlıkları olması, Mercedes GP için de aynısı olduğu anlamına gelmez. Bu takım F1'e yeni girmiş bir takımdır, herhangi bir ayrıcalığı hakedecek hiç bir çalışmada bulunmamış bir takım. Bir otomotiv üreticisi tarafından yönetiliyor finanse edilmesi ve yönetimine müdahalede bulunulması ise beni çileden çıkaran bir durum. Mercedes'in F1'den çekilebileceği söylentileri bile başlamışken, bu gibi takımların zaten F1'e bir şey veremeyeceğini, geçici heveslerini tatmin ettiklerini söylememe bile gerek yok sanırım. Aynısı Renault için de, Jaguar takımıyla F1'e girmiş Ford, Honda, Toyota gibi diğer otomotiv şirketleri için de geçerlidir. F1'e ciddi yatırımlar yapmak bir yana, reklamlarını yaptıktan sonra ayrılan takımlardır. Başarı elde edemediklerinde, başarı ellerinden uçup gittiğinde her zaman maddi sebepler öne sürülmüş, takımlar ayrılmıştır.

    F1'in geleceği "takımlar"dır. Ferrari, McLaren, Williams gibi eski ve köklü takımların yanında bence Sauber gibi artık eski diyebileceğimiz ve varını yoğunu F1'e yatıran takımlara ayrıcalıklar tanınmalı.

    Red Bull'a gelirsek, neden Williams'a değil de Red Bull'a ayrıcalık tanındığını cidden ama cidden anlayamıyorum. Nasıl bir mantıktır ki, F1 tarihine onlarca başarıyı sığdırmış köklü bir takım, şunun şurasında neredeyse 10 yıllık bir mazisi olan takımdan daha geri planda bırakılabiliyor.

  17. bay E oyle bır adamkı takımlara anlasmayı begenmeyen cekıp gıder dıyebılıyor, her concorde anlasması gundeme geldıgınde bu ve benzerı demeclerı duyuyoruz.bu resti çekerkende her zaman en buyuk destekcısı ferrarı yonetımı olmustur.malum ferrarının f1 gelırlerı konusunda ayrıcalıklı bır konumda oldugnu da bılıyoruz.hayır dıger takımların neden elı kolu baglı bu konuda onu anlamıs degılım.yenı serı kurulması gundeme geldıgınde takımlar kendı organızasyonlarını olusturup yarısabılırlerdı.bır bmw mercedes walkswagen toyota honda ford .. gıbı fırmaların yarıstıgı serıyı dusnuyorumda su ankı serıyı takıp eden olurmuydu

  18. Tolga Soydan avatarı

    ölmez o

  19. Aslında Mercedes GP tek bir yarış kazanmış sıradan bir takım. İzleyiciler bırakıp giden bir diğer fabrika takımı daha görmek istemiyorlar ve Bernie de anladığım kadarıyla uzun süre çekilmemeleri için diretiyor. Şampiyon olana iyi para/anlaşma verirsen daha çok yatırım yapılır takıma. Bir şey elde etmeden daha fazla hak istemeleri saçma bence.

    Elbette Mercedes'in takım olarak F1'de kalmasını istiyorum. Mızıkçılık yapacak konumda değiller şu an. Bu haberler ortaya çıkmadan bile Daimler içinden çatlak sesler çıkınca işler değişiyor.

    Mercedes-Benz HPE bölümü sadece motorları vs. üretiyor ve bence bu anlaşmadan tamamen bağımsız.

  20. Zirvedeki takımlara haksız ayrıcalıklar verilmesi her sporun doğasına aykırıdır. Toyota, Honda gibi firmalar bu ayrıcalıklar yüzünden hiçbir zaman hedefledikleri gibi zirveye ulaşamayıp spordan ayrıldılar. Bunların yanına Mercedes de eklenecek gibi görünüyor.

    Sen takım sahibiysen zirveyi hedeflemeyeceksin Formula 1'de. Yerinden memnun şekilde orta sıralarda yarışacaksın.

  21. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    mercedes'i sadece 1 yarış kazanan bir takım olarak gören bir adamla kendi şahsi fikrimi söylüyorum tabi bırak anlaşmayı aynı masaya bile oturmam bir daha , by E öldükten sonra f1'e tekrar dönme kararı alırdım .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir