Mercedes Hissedarları F1 İçin Oylama Yapacak

yazar:

kategori:

Pazartesi günü Mercedes Motor Sporları Sorumlusu Norbert Haug, Alman otomobil devinin spordan ayrılmanın sınırında olduğunu öne süren haberleri reddetmişti.

Ama Moncet’in kaynağına göre bu durum görüşme konusu olacak.

Moncet’nin kaynağı: “Mercedes yöneticileri, 2012 sonunda F1 programını durdurup durdurmama ve Bernie Ecclestone’un önerdiği anlaşmayı imzalayıp imzalamama konularını oylayacak.”

Kaynağa göre hissedarların çoğunluğu, McLaren ve Force India’ya motor sağlama ve Mercedes AMG GP’nin çalışmaları dâhil olmak üzere Mercedes’in F1 iştiraklerine ret oyu verebilir.

Kaynak: “Takımın geleceği ayrıca yatırıma, sponsorluklara ve Ecclestone ile olan bilek güreşinin sonucuna bağlı”


Yorumlar

  1. Zaten hepi topu 3 üretici var total de 4 🙂

  2. Schumi brawn takımı ortaklaşa alıpi brawn gp olarak devam ettirebilirler.
    böylece anlaşmadan parada alırlar:)

  3. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Brawn Takımı Satın Alsın 🙂

  4. hissedarların kararıyla durum belirlenecekse mali açıdan sıkıntı yok takım kar yapıyor ama prestij istenen seviyenin altında takımın ismi mercedes gp gümüş oklar olunca beklentiler çok yüksek ve mercedes in çok büyük bir ismi ve pazar payı var.otomobil sektöründe en büyükler arasında belkide en büyüğü ayrıca kamyon sektöründe muhtemelen lider bu durumda mercedes gp nin f1 de başarılı olamaması rekabetçi olamaması mercedes markasına zarar veriyor demek yani hissedarların ayrılma yönünde oy kullanmaları muhtemel buna mgp nin 2012 sezonunda tatmin edici bir sonuç alması engel olabilir ancak (2011 dede başarısız olması bu sezonu kilit unsur yapıyor).durumun bu seviyeye gelmesi üzücü.

  5. kesinlikle katılıyorum

  6. Mercedes spordan çekilme kararı alırsa, ardından Brawn takımı satın alırsa, üstüne 2013'te de şampiyon yaparsa çok komik olur.

  7. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    +1

  8. Ellerine sağlık arkadaşım şapka çıkartıyorum. Ben de bir kaç ayrıntıdan bahsetmek istiyorum izninle.

    Bahreyn Grand Prixsin'de Motor suyunun sıcaklığı 130 °C Yağ sisteminin sıcaklığı ise yaklaşık olarak 110-120°C Arası değişiyor. Yüksek sıcaklığın fazla olması ve nem oranın da yüksek olması ile Motor daha düzgün bir soğutmaya ihtiyaç duyuyor. Bunun için şasi ve otomobil üzerin de delikler açılıyor ve buda aerodinamik yapıyı etkiliyor ve otomobil Downforce kaybediyor.Motor üreticilerine burada çok iş düşüyor Aşırı sıcaklık ve yüksek nem oranın da Şasi ve Otomobil üzerine delik açmadan mükemmel güvenilirliğe sahip olan en etkili motor (Renault RS27 )

    Ayrıca V8 motorlarının azami güce çok yakın olduklarını da hatırlarsak. Renault'nun V8'i, yüksek bir güç eğrisi, güvenirlik, düşük yakıt tüketimi ve düşük soğutma gereksinimlerinin avantajıyla, kesinlikle en iyi motorlardan birisidir.

  9. kendi motorumuzu üretme planını takım sürekli reddediyor ama bence de böyle bir plan var. güzel de olur ya başlı başına bir takım ve marka olmak artık. zamanı geldi yavaş yavaş. yol araçlarımızı da geliştirirsek harika olacak.

  10. mclaren 2015 sonuna kadar mercedes motoru kullanıyor 2015 sonrası ıcın orjınal mclaren motoru kullanmayı planlıyorlar yanı kendı motorlarını uretecekler.

  11. Adrian Newey, Renault motorunu istedi çünkü Reno motoru Ferrari motorundan birkaç gömlek üstün. hatta şuanda belkide Mercedes motorundan bile genel özellikler açısından üstün diyebiliriz.
    -az yakıt tüketiyor, daha az yakıtla yarışa başlayabiliyor,buda yarışların başlarında özellikle ilk 2 stint te avantaj sağlıyor.hafif araç daha az lasitk aşınması demek.hız demek.
    -diğerlerinden daha küçük motora sahipler. motor ağırlıkları F1 de belirlenmiş değerin altında olmamak kaydı ile sabit olmasına karşın diğerleriyle benzer ağırlığı daha küçük bir alana sıgdırmışlar.
    -Reno motorunun çekişi özellikle yavaş virajlarda son yıllarda gördüğümüz üzere harika. geçmiş yıllarda çok bahsedilen motorun sürülebilirliği çok iyi düzeyde buda lastik aşınmasında onu bir üst levele taşıyor.
    -daha az soğutma gereksinimine sahip. buda Aerodinamide avantajlı olacağınız anlamına gelir.
    bunlar bizim bildiklerimiz birde bilmediklerimiz varsa düşünün artık…bütün bunların yanında Mercedes 15 beygir fazla güç üretmişin pek bir anlamı kalmıyor. ayrıca F1 de Trubo dönemi başlayacak, Mercedes ayrılırsa, meydan Reno ya kalır gibime geliyor çünkü F1 tarihlerine bakarsanız Turbo konusunda neler yaptıklarını görürsünüz. yani Reno kullanıcılarının geleceği bana göre her şekilde aydınlık.

  12. Yusuf  Hitay avatarı

    concorde ile ilgili tamamen.

  13. Ben de gülüyorum buna.Mclaren Ferrari den bedavaya sevap bile almaz 🙂 Ferrari de vermez zaten.
    Adrian ilk dizayn ettiği rbr3 te ferrari motorunu toro rossoya paslamıştı.Renaulta geçmişti.Ki bu adrian eski mclaren baş tasarımcısı.Mclaren değil yani:)

  14. Ben de gülüyorum buna.Mclaren Ferrari den bedavaya sevap bile almaz 🙂 Ferrari de vermez zaten.
    Adrian ilk dizayn ettiği rbr3 te ferrari motorunu toro rossoya paslamıştı.Renaulta geçmişti.Ki bu adrian eski mclaren baş tasarımcısı.Mclaren değil yani:)

  15. Eğer Mercedes artık motor vermesse McLaren Ferrari ile cok ciddi düşünebilir sadece bunu söylüyorum

  16. herşeyi geçtim, hem yakıt tüketimi hem de çekiş olarak renault motorundan daha kötü bir motorunuz var. kalsın.

  17. McLaren-Ferrari

    bence gayet güzel bir isim

  18. Size Ferrari Motoru Verelim???

  19. Açıkçası ben çekileceklerine inanıyorum. F1'de ateş olmayan yerden duman çıkmaz derler.

    Yalnız 2012'den sonraya kadar da (sanırım 2014 sonu idi ama emin değilim) McLaren'a motor sağlamak ile ilgili bir anlaşma var. ama çekilirlerse BMW gibi motor kısımlarını da kapatacaklarına neredeyse eminim. bu durumda McLaren ile olan anlaşmayı para ödeyerek feshetmek zor olmaz, asıl soru, McLaren hangi motoru kullanacak?

    Gerçi yanılmıyorsam motor bölümleri Mercedes'in ana yapısından farklı. Birileri satın alabilir. işler karışık.

  20. Mercedes in ayrilmak gibi bir niyeti yok bence, Bernie den concord anlasmasindan istediklerini almak icin politika yapiyorlar, ne koparirlarsa kardir sonucta..

  21. f1 de takımın istenmiyorsa ve adaletsiz şekilde davranılıyosa o organizayona motor vermek istemezsin. bu gayet doğal.

  22. Bu iş iyice tatsızlaştı.
    Böyle söylentiler varken, F1 takımı çalışanları, teknik ekibi ve pilotları nasıl olumsuz etkilenmeden yarışlara odaklanacaklarki?
    MGP ya çok büyük blöf yapıyor, yada gerçekten 2012 sonunda veda edecekler.
    bu belirsizlikle zaten başarılı oma ihtimalleri yok.
    Biran evvel karar verip o kararın arkasında durmaları gerek.

  23. Muammer UYAR avatarı

    Bu ayrılma olayı neden daha sezonun başında çıktı anlamadım. Acaba bu yıl için takım şampiyonluk sözümü vermişti yönetime ?

  24. Bu işler her zaman zor olmuştur ve böyle de olmaya devam edecektir. Bir Renault taraftarı olarak Mercedesin amansızca çıkıp gitmesini istemem.

    Eğer Motor departmanının sorunu Force Indiasa motor vermezler olur biter. Cosworth'un bir orta sıra takımına ihtiyacı var motorsuz kalmazlar yani.

    Bmw içinde başta söylentiler çıkmıştı ama sonu hüsrandı ansızın çıkıp gittikleri zaman insan üzülüyor İster Fanı olsun ister olmasın Spor için rekabet için Sporun akışkanlığı için iyi olmuyor.

    Umarım bir orta yolu bulunur ve sorun çözülür. Bu tür söylentiler F1 takımında ki çalışan kişileri de olumsuz yönde etkiliyordur.

  25. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    kar-zarar ile ilgili olduğunu sanmıyorum , rekabet açısından istemiyolar bence.

  26. Kaynağa göre hissedarların çoğunluğu, McLaren ve Force India'ya motor sağlama ve…

    Motor sağlama bölümünün bundan etkileneceğini düşünmüyorum. Zaten gayet iyiler ve şanzıman ve kers üretimini de yapıyorlar. Zarar ettiğini düşünmüyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir