Montezemolo: "İspanya Ferrari İçin Hayati Olacak"

yazar:

kategori:

Sezonun ilk 4 yarışından bir galibiyetle ayrılan ve Fernando Alonso ile zirveye yakın olan takım, performans ve elde edilen sonuçlar açısından bakıldığında açık bir şekilde rakiplerinin gerisinde kaldı.

Takım geçen hafta yapılan Mugello testlerinde bazı güncellemeleri piste çıkardı ve bunların yanında İspanya’da daha fazlası olacak.

Eski sürücüleri Gilles Villeneuve’ün ölümünün 30. yılı kapsamında düzenlenen törende konuşan Montezemolo “Teknisyenlerimizle uzun zaman geçirdim ve onlar eminler ancak diğerlerinin de neler yaptıklarını görmemiz lazım.”

“İstediğim şey İspanya’da daha rekabetçi bir araca sahip olmamız ve ardından sezonda mücadele edebiliriz. Bunu istedim çünkü İspanya sonrasında iyi bir geliştirme programımız var.” dedi.

Di Montezemolo, sezon başlangıcında takımından daha fazlasını beklediğini gizlemiyor.

Montezemolo “Sezon başlangıcından hayal kırıklığı yaşadım, bunu beklemiyordum. Teknisyen ve verilere göre farklı bir durum bekliyordum.”

“Bununla birlikte 4 yarışta 4 farklı kişi kazandı ve onlardan birisi biz olduk. Biz de oradayız ve ardından sürüşü daha kolay olan ve sürücülerin güvenmelerini sağlayan daha iyi bir araç için adım atmalıyız.” dedi.

Montezemolo, Formula 1’in tamamen aerodinamiye odaklanmasının Ferrari’yi olumsuz etkilediğini yineledi ve bu durumu değiştirmek için aerodinami alanını güçlendirmeye çalıştıklarını söyledi.

Montezemolo “Formula 1’de sürekli gelişim vardır bu yüzden adamlarıma son 2 sene içerisinde Maranello’da biraz izole olduğumuzu, dışarıdan temiz havaya ihtiyacımız olduğunu söyledim.”

“Biz araç üreticisiyiz: bizim için mekanik yapı, motor, vites kutusu, şasi ve süspansiyonlar temeldir. Bunlarn yerine kurallar yanlış bir şejilde aerodinamiyi kazanma ya da kaybetme de temele koyuyor. Bu yüzden daha fazla aerodinami mücadelesi ve deneyimi getirmemiz gerekti.”

“Bunu yapıyoruz ve İspanya’da gelişmiş bir Ferrari umuyorum. Böylece sezonun geri kalanında da gelişebiliriz çünkü kazanmak istiyorum.” dedi.


Yorumlar

  1. KARAŞAHİN avatarı

    f2012 baya gelişmiş gibi gözüküyo bide çift drs yi kopyalamış diyorlar bide radyatörlerin yerleri değişmiş ön kanat arka kanat güncellenmiş buda alonsoyu bir adım daha öne atıyo diğer pilotlara göre

  2. Geçen sene yine bu zamanlar benzer bir beklenti içerisinde benzer demeçler vardı..bir farkla..

    Geçen sene İspanya'daki yarışta işler beklenildiği gibi gitmeyince 2012 sezonunun tüm beklentileri bir sezon önceden satın alındı..Araç adeta 2012 de tüm tifosilerde olması gereken algı üzerine inşaa edildi..Kötü bir sezon başlangıcına rağmen mugello da yüzler gülüyordu..zira fabrikada elde edilen datalarla pist üstü verilerin tuttuğu görülmüştü..kısa bir özetten sonra işin en can alıcı kısmı..

    Fark: Her halükarda geçen sene gibi olmayacak..
    Sonuç: Hafta sonu..

  3. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Salut Gilles! Salut Onur! Birde mesajı paylaştığın için: Merci Onur! F1'e kattıkları için: Merci Gilles!

  4. Evet, bugün Gilles Villeneuve'ün vefatının 30. yılı. Ferrari'nin düzenlediği törene Jacques Villeneuve de davet edilmiş. Oğul Villeneuve, baba Villeneuve'ün '79 sezonunda yarışıp 3 galibiyet kazandığı 312T4 ile Fiorano'da turlamış.

    Video

  5. siteyi bırakacağım büyük ihtimalle. diğer siteden takip etmeye devam edeceğim. bazı kalın kafalara nedense herkesin kendi fikri olabileceği girmiyor çünkü. herkes düşündüğünü söyleyebilir ve yorum yapabilir. kısacası herkesin özgürlüğü bidir. özgürlüğüm kısıtlanmaya çalışılırsa ben de giderim.

  6. evet ispanyada büyük guncellemeler olacak. rüzgar tünelındeki veriler tutuyor ve gelen parcalar tam istenildiği performansı veriyor. ben 08, 1 s arasında bi gelişim beklıyorum. neden mi radiotörlerin değişimi bile sadece 0,2, 0,3s geliştirebiliyor aracı. ama diğer takımlarda güncelleme getircek ama kımse bizim kadar gelişemiyecek ondan alonsoyu ilk 5 de beklıyorum lastik ısıtma problemıde yok. 🙂 ( ve kımse bana bir anda 0,9 s 1s hiç kimse gelişemez demesin 2009 yılında bunu ferrari yaptı kımı için )

  7. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Ferrari gelişmiş bir yapıtla pistte olucaktır bu kadar arayı iyi kapattılar bence farkda azalma olacagi kesin.

  8. 2000 – 2004 yıllarında fırtına gibi eserken bir kez bile aerodinami hakkında laf etmeyen de aynı başkandı…

  9. Bende bugün Schumi pirelliyi eleştirmeye devam ediyor haberini okuyunca aklımdan bu adamı geçirmiştim.
    Uzun zamandır demeç vermiyor diye.
    Belkide takım patronları arasında bu sporun ruhuna uygun istekler ve demeçlerde bulunan ender cesur adamlardan.
    Ancak pirelli lastikleri konusunda Schumiye neden destek vermiyor veya neden pirelli ile ilgili olumsuz konuşmuyor anlamıyorum.Sırf pirelli italyan diye milliyetcilikmi yapıyor yani?

  10. bende rüyamda gördüm ferrari ispanyada zafer kazanıyordu 🙂

  11. Büyüksün patron. Umarım güncellemeler işe yarar ispanyada da artık hakettiğimiz mücadeleyi verebilirz.

  12. Ferrariciyim  avatarı

    Ispanya Ferrarinin başlangıcı olacak

    Orada iki pilotta takımı tatmin edecektir muhtemelen

    Haydi güzel sonuçlar almaya gidiyoruz ispanyaya
    Yürü Kim tutar FERRARI'Yi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir