Mercedes 2013 İçin Bir Anlaşma İmzaladı; Bu, F1'de Kalacağına İşaret mi?

yazar:

kategori:

Mercedes, 2013 Concorde Anlaşması kapsamında Bernie Ecclestone ile görüşme halinde. Takım, kendilerine sunulan teklifte hiç memnun değil. Çünkü rakipleri Ferrari, McLaren ve Red Bull’a halka arzın ardından yönetim kuruluna idareci verme hakkı verildi.

Son dönemdeki haberlerde Mercedes’in öncelikle takımını, sonra da motor tedarikçiliği rolünü bırakacağı yazıldı.

CNN’ye konuşan bir Mercedes sözcüsü: “Ticari hak sahipleriyle görüşme halindeyiz ve bu görüşmelerle ilgili açıklama yapmamamızı anlayışla karşılamanızı istiyoruz”

Öte yandan Mercedes’in 2013’te de sporda kalacağı yönünde bazı işaretler bulunuyor.

Salı günü takım,” 2013 Ocak” ayından başlamak üzere İsviçreli saat üreticisi IWC Schaffhausen ile sponsorluk anlaşması imzaladıklarını duyurdu.

Takım Patronu Ross Brawn: “Motor sporlarının, teknolojiler için bir test platformu oluşturduğu ve nihayetinde herkese fayda sağladığı genel kanıdır.”

“Dünya çağındaki motor sporlarının zirvesi olarak Formula 1, böylesi gelişimlerde ön saflardadır ve bu liderlik rolü, önümüzdeki senelerde de devam edecektir.”


Yorumlar

  1. ford ilk seri üretim araç diye biliyorum ben de. Ford Model T. Ondan önce elle teker teker yapıyorlarmış. Henry Ford sonradan "Fordizm" olarak adlandırılacak (sakın türkçeleştirmeye çalışmayın!) ve her yere yayılacak bant usulü sistemini kurmuş.

  2. Ben Ford biliyorum ama!…

  3. 😀 Harbiden Bernie'e havan kime lan diyebilecek bir geçmişe sahipler.

  4. Shumi yarış koltuğunda olsun yeter.Mercedes ne olur beni ilgilendirmez.

  5. Mercedes takim olarak henuz cok genc olabilir, ama bu spora katkilari cok buyuktur, madem Mercedes buyuk ve basarili degil neden spora girer girmez 4 buyuk takimdan biri olarak gosterildi? Bernie artislik yapmasin, versin adamlarin hakkini..

  6. Dogruysa, bu güzel haber işte.Bir sene bir senedir 🙂

  7. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    şimdi mercedes bernie ye deseki ulan otomobili bulanda biziz, onu yapmasak senin formula1 in de olmazdı. haksızda sayılmaz yani 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir