McLaren Barselona'da Yüksek Burunla Yarışmaya Hazırlanıyor

yazar:

kategori:

Yeni burun, sezona başladıkları ilk hale kıyasla çok daha yüksek ve çok daha uzun dikmelere sahip. Bu şekilde takım, gridin geri kalan çoğu takımında gelenek halindeki basamaklı burunlara yaklaşmış oldu.

Mugello testlerinin son saatlerinde yüksek burnu deneyen McLaren’da Whitmarsh, Barselona’da da bunu deneyip büyük ihtimalle yarışta da kullanacaklarını ifade etti.

Whitmarsh: “Pazar günü makul derecede değişiklikler göreceğiz ki pilotlarımız bunu ilk defa tecrübe edecek.”

“Mugello’da birçok geri bildirim aldık. Bu yüzden ayarlama yapıp pistte performans bulma adına veriye sahibiz”

Yeni tasarımın arkasındaki felsefe sorulduğunda Whitmarsh, yüksek burnun, aracın arkasın giden hava akımını idare etmeye yardım ettiğini belirtti.

Whitmarsh: “Klasik olarak elbette daha az sürtünme, daha fazla yere basma kuvveti ararsınız ama bugünlerde gelişimlerin genel olarak mütevazi seviyede olduğunun da farkındayız.”

“Burun ve ön kanat konusunda bağlantılı dikmeler çok değişik ve diğer küçük farklılıklar da var”

“Aracın geri kalanı için hava akımını idare etmeye çalışıyorsunuz. Bugünlerde aracın türlü parçalarında çok küçük gelişimler arıyorsunuz. Aracın arkasında çok fazla kısıtlama var. Bu yüzden arka tarafa giden hava akımını idare etmekle, sırf arkayı geliştirmeye çalışmaktan daha fazla gelişim elde edebiliyorsunuz”

Whitmarsh, Bahreyn’deki hayal kırıklığı yaratan performansın ardından McLaren’ın tekrar rekabetçiliğini gösterebileceğine inanıyor.

Whitmarsh: “İspanya’da rekabetçi olacağımıza inanıyorum. Ama diğer takımların neler yapacağını bilmiyorsunuz. Bu spor için güzel şey, her şeyi tam olarak anladığınıza tam olarak emin olamıyorsunuz”

“İlk 4 yarışta da net bir şekilde ön tarafta olabilen bir araca sahiptik. Dolayısıyla tempomuz haliyle var. Aracı geliştirmek için sürekli çalışıyoruz. Ama diğer takımların çıtayı yükseltip size daha zor zamanlar geçirtebilmeleri konusunda asla kendinizden emin olamıyorsunuz”

“Mugello’daki testten edindiğimiz ilginç bir veri var ve Barselona’da neler olacak göreceğiz. Ama bu bilgiyi, iyi kullanmayı bekliyoruz”


Yorumlar

  1. 2012: A McLaren Odyssey 【spa2000】 avatarı
    2012: A McLaren Odyssey 【spa2000】

    2012: A McLaren Odyssey 【spa2000】 19.Şubat.2012 12:35:13 önden bakınca difüzöre giden hava hakkında insanın aklına bir iki şey takılmıyor değil.

    diğer takımların kazanım sağlayamayacağı bir alanımız vardı. bunu iyi kullanmış isek ……

    —————————————————————————-
    Alttan geçen hava hakkında ayrıntılı bir bilgim yok ama tahmin yürütecek olsam, burun veya arka kanat gibi tek bir yüzeyde ani bir df yaratmadığını düşünürdüm. yani hava df üreteceği noktaya varana kadar araç altında bir sürtünme sağlar ve geçtiği tüm güzergahta bir etki yaratabilecek potansiyeli taşır (yer etkisi ayrı). eğer aracı alttan eşit bir şekilde yola yapıştırabilinirse lastikler arası basınç çok daha kolay kontrol edilebilinir bu da extreme pirellilerinin çalıştırabilinitesini ortaya çıkarır.

  2. Yusuf  Hitay avatarı

    daha güzel görünüyor, mp4-26 gibi olmuş.

  3. mclaren diğer takımların yolu ile kendi yöntemini harmanlamış sanırsam

  4. Görünüş açısından daha güzel olmuş sanki. Faydalı olup olmayacağını görücez hep beraber.

    Birde bu ilginç veriyi merak ettim açıkçası. Hadi bakalı show time inşallah. Güçlü bir yarış bekliyorum.

    Kazanırız demiyorum McLaren a güvenmediğimden değil lastiklere güvenmediğimden. Yoksa çok iyi bir aracımız var şuan. Daha da iyi olur inşallah.

  5. Görünüş açısından daha güzel olmuş sanki. Faydalı olup olmayacağını görücez hep beraber.

    Birde bu ilginç veriyi merak ettim açıkçası. Hadi bakalı show time inşallah. Güçlü bir yarış bekliyorum.

    Kazanırız demiyorum McLaren a güvenmediğimden değil lastiklere güvenmediğimden. Yoksa çok iyi bir aracımız var şuan. Daha da iyi olur inşallah.

  6. Bu kadar özel ve önemli güncellemeler araçta denenirken, yarış pilotlarının testlere katılmamasına şaşırıyorum.
    Hatta Button önemli bir güncelleme yada paket denenmeyecek demişti.
    Bence bu kanadın değişmesi bile önemli bir paket.
    Ben olsam aracın yanından ayrılmazdım mugelloda:)

  7. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    testlerde dikkatimi çekmişti ama tam emin olamadığım için koymadım.

    işte yeni burun biraz dalgalı, heyecanlanmaya başladım 🙂

  8. Mugello'daki testten edindiğimiz ilginç bir veri var

    İspanya için sabırsızlanmaya başladım. 🙂

  9. bu burunla sıralamalarda çok iyi dereceler gelebilir

  10. Edinilen ilginç veriyi merak ettim dogrusu umarım işimize fazlasıyla yarayacak bir bilgidir.

  11. pit te hata yapmasınlarda ben bişey istemem

  12. burun MP4-26 yuksekligine ulasmış. baştan beridir, düşük şasiye rağmen, burun kısmında biraz daha yer olduğunu hep düşünmüştüm. aracın arkasındaki DF seviyesi lastik kullanımı açısından da çok önemli,burnun biraz daha kalkmasıyla o bölgede birmiktar gelişim olacağı açık.
    asıl merka ettiğim mugelloda öğrendikleri "ilginç veri" nedir. umarım lastik kullanımı ile ilgili birşeydir. MP4-27 baştan beri hızlı ve rekabetçi bir araç, cumartesi günleri bu ortaya çıkıyor ama lastik kullanımı(anlama) yönünden takım henüz rakipleri seviyesinde değil bu yüzden de pazar günleri aynı güçte olmuyoruz. umarım bu yarışla birlikte lastik sorununuda atlatırız.

  13. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    McLaren'in de burnu kalmış ;)))

  14. Bence teknik değil basit konuşmuş..

  15. Yeni tasarımın arkasındaki felsefe sorulduğunda Whitmarsh, yüksek burnun, aracın arkasın giden hava akımını idare etmeye yardım ettiğini belirtti.

    Whitmarsh: "Klasik olarak elbette daha az sürtünme, daha fazla yere basma kuvveti ararsınız ama bugünlerde gelişimlerin genel olarak mütevazi seviyede olduğunun da farkındayız."

    "Burun ve ön kanat konusunda bağlantılı dikmeler çok değişik ve diğer küçük farklılıklar da var"

    "Aracın geri kalanı için hava akımını idare etmeye çalışıyorsunuz. Bugünlerde aracın türlü parçalarında çok küçük gelişimler arıyorsunuz. Aracın arkasında çok fazla kısıtlama var. Bu yüzden arka tarafa giden hava akımını idare etmekle, sırf arkayı geliştirmeye çalışmaktan daha fazla gelişim elde edebiliyorsunuz"

    Bu adam niye bu kadar açık ve teknik konuşuyor anlamadım. F1 fanları için güzel tabi.

  16. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    McLaren'in de burnu kalktı ;))))

  17. alonsoberker avatarı

    Geçen seneki buruna bir hayli benziyor yükseklik olarak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir