Mclaren Pit Ekibinde Değişiklikler Yaptı

yazar:

kategori:

Takım bu sene bir çok yarışta pitte sorunlar yaşadı ve bu sorunlar yarış sonucunu da etkiledi.

Takım Patronu Martin Whitmarsh “Ne yaptığımıza baktık ve takım ile süreçte Barselona’da pazar günü görebileceğiniz bazı değişiklikler yaptık. Eğer garaj önündeki pit stop antrenmanlarını izlemekten keyif alıyorsanız daha erken de görebilirsiniz.”

“Çalışanlarımız üzerinde inanılmaz baskı var ve son yarıştan sonra da söylediğim gibi Mclaren gibi üst düzey bir takım için 3 saniyenin altı bir hedeftir.”

“Yeni gelenler özellikle tabancacı ve krikocu. Orada bu işi istedikleri için ve durmak için çalışmıyorlar. Büyük mücadelelerden, fiziksel mücadelelerden geçiyorlar. Burada telsizdekilerden kimsenin tabancayı tutup ne kadar fazla tepki gücüne sahip olduğunu gördüğünü sanmıyorum. Kolay bir görev değil. Ve bu işlem çok tehlikeli koşullarda çok sıcak bölümlerde gerçekleşiyor ve bu işlem anında yüzlerce on milyonlarca, hatta yüz milyonlarca göz ensenizde oluyor.”

“Son yarışın ardından beklediğiniz gibi bazı değişiklikler yaptık ve bu kritik pozisyonlar için gönüllülerin olup olmayacağını merak ediyordum. Takım içerisinde böylesine mücadeleci alanlara geçmek isteyenleri görünce hayrete düştüm. Bu, takım içerisindeki ruhu yansıtıyor ve çok fazla antrenman oldu. Bazı değişiklikler hâlâ devam ediyor ve onlar hafta sonu görülecekler.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Button'un aracının side pod unda havatıkacı nı unutmuşlardı 2010 monaco da. Adamın aracından dumanlar çıktı yarış dışı kaldı. Gözlerime inanamamıştım

  2. Pit ekibi özellikle Button'ın çok yarışını yedi bu sene. Bir bakalım değişikliklerin ardından durum düzelecek mi?

  3. lewis pitte hatta yapmassa en büyük zafer adayı……………….şunuda söylim ben 20 yıl f1 izliyorum mc nin ayarlarda hata yaptığını düşünüyorum kii araç enfes ….

  4. İşte bu gerçekten kötü haber 🙁

  5. arkadaşlar bu arada konu dışı ama, f1 racing dergisi doğan grubunun bütçe ayırmaması dolayısıyla artık türkiyede yayınlanmayacak. trt yayın haklarını bıraktı. f1 racing dergisinin dizgi ve tasarımını yapan mahalle arkadaşım kendi ağzından söyledi.
    serhan acar da belirtmiş ayrıca.

    f1 racing takipçisi arkadaşlarımız için üzücü bir haber..

  6. Bu sezon bu konuda iyiyiz Allahtan

  7. vedat özkan avatarı

    İşte takım budur.Schumi keşke Mclaren da olsaydı bu kadar problem yaşamazdı.Mclaren gayet profesyonel yaklaşıyor böyle de olmalı profesyonel kurumlarda bu kadar soruna kimse hata demez.
    Yalnız birsey dikkatimi çekiyor mesele Schumi olunca sorun çözmekde son derece başarısız olan Mercedes takımı özellikle Schumi nin kronikleşmiş mekanik sorunlarını geçen yıl drs gibi bir türlü çözemedi.Fakat diğer bir tarafta takımın diğer pilotu Rosberg in aracında ise doğru düzgün mekanik problemler yaşanmadı bu sene ilk iki yarısda Rosberg geride kaldı ve lastiklerin bitmemiş olmalarına karsın performans kaybı yaşadığını ifade etti.Rosberg in bu konuda ki çağrısına Mercedes takımı hemen cevap verdi ve rosbergin yaşadığı sorunlar bir anda tarih oldu Schumi de ise 3 yıllık kronik sorunlar pit ekibinden kaynaklı sayısız problemler aynen devam etmekte enteresan bir durum Mercedes bu yönetim anlayışıyla asla büyük bir takım olamaz.

  8. 3,2 ile 3,5 arasında yapın başka birşey istemiyorum!

  9. mc laren işte normal .d

  10. Yusuf  Hitay avatarı

    küçük bir gelişme ile bu konuda hrt'yi yakalayabiliriz.

  11. Mclaren Martin1% avatarı
    Mclaren Martin1%

    Çok doğru bir karar almiş Martin Whitmars Hepte Hamiltona rastlıyor ye lastik çıkmayacak ya piston alışmayacak sanki şaka gibi ama gerçek

  12. tifoalo HRT avatarı

    valla hrt ninde bu konuda gelişmesi lazım

  13. diyer takımdaki mekanikerler insan deyilmi 😀 onlarında enselerinde milyonlarca göz var.f1'de hata olarak en kusursus takım redbull bana göre.

  14. Tolga Soydan avatarı

    bahreynde arka solu değiştirene tuvalet temizletiyolarmıs

  15. kimse pit ekibini acımasızca eleştirmesin sonuçta onlarda insan. hatasız kul olmaz :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir