Alonso: "Pist Üstünde Yeteri Kadar Saygı Kalmadı"

yazar:

kategori:

Gilles Villeneuve’ün ölümünün 30. yılı kapsamında konuşan Alonso “Gilles hakkında bildiğim tek şey filmlerden geldi ve açıkçası o Arnoux ile Dijon’daki düellosu. Ne yazık ki bugünlerde o tür mücadeleler olmuyor çünkü artık ilgilenmemiz gereken daha fazla zorluklar var. Araçlar artık daha fazla aerodinami içeriyor ve o tür geçiş manevraları artık mümkün değil.”

“Bunun yanında o zamanlar kesinlikle sürücüler arasında bugüne göre daha fazla saygı varmış. Bunu bildikleri için hayatlarını riske atabiliyorlardı. Bugün işlerin yanlış yapıldığını söylemiyorum ancak karşılıklı saygının, en azından herkes arasında olmadığını düşünüyorum.”

“Bu sorunun kaynağı oldukça eski oluyor, minik serilere kadar uzanabiliyor. Artık bunu geride bırakmanın zamanı geldi.” dedi.

Villeneuve vs Arnoux




 


Yorumlar

  1. Anlayan anlamıştır.

  2. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Dogru soylemis. Mesela Spa'da eau rouge girisinde Webber'in kendisine yaptigi atak da buna bir ornek. O atakta pilotlardan biri Petrov felan olsaydi feci seyler olabilirdi mesela.

  3. Güzel ifade etmiş. Zaten ifade ettiğiyle yetinen bir pilot değil.

  4. Motor teknolojisini donduranlar utansın!

  5. açıkçası böyle mücadeleler zaten her zaman olmuyor. O yıllarda da her yarışta böyle olmuyordur diye tahmin ediyorum. Günümüzü karalamaya gerek yok, eleştirilecek yerler bol fakat bence hala F1 oldukça heyecanlı. Lastikleri geçen senekiler gibi yapıp, Aero etkisi yerine mekanik yol tutuşu biraz daha ön plana çıkartacak kurallar olsa işte o zaman bence oldukça iyi olurdu. Gerçekten F1 de mekanik gelişim çok kısıtlandı. Rüzgar tünellerinde harcanan para motorlarda harcansa, ne bileyim diğer mekanik aksamlarda harcansa araçlar yine gelişir, yine hızlanır, seyir zevki de biraz daha artar.

  6. vay vay vay neler yapmışsınız ağalar siz böyle:))) organik mücadele ve harika yetenekler…

  7. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    yalnız o video ne öyle yaw böyle zevk aldığımı hissetmedim f1'den. Eski bir yarış olmasına rağmen en keyif alarak izledğim kapışmaydı. Kaç turdur durmadan birbirlerini zorluyorlar ve geçiyorlar tıpkı Motogp gibiydi. Şimdiki f1 böyle olsun o yukardaki araçlar olsun razıyım gerçekten müthiş bir kapışma.

    Geçen kişi farkı açıp gitmiyor arkada kalan tekrar zorlayabiliyor bi renault geçiyor bir ferrari geçiyor pist dışına çıkıyorlar zorladıkları için müthiş zevk aldım pist zaten kısa olmasına rağmen muazzam bişey. Şuanda bir geçiş olsa geçen araç farkı açıp gidiyor yani geçiş için arada müthiş bir hız farkı olması lazım. Arada 1 sn.den az varsa zaten geçememen imkansız DRS ile kamyon sollar gibi geçiyosun. Yemişim DRS'yi yaw adamlar nasıl kapışmış mücadele hat saffada DRS kapışmayı engelleyen bi sistem.

    Villeneuve ve Arnoux'a saygılarımı sunuyorum. 1979 yılındaki bir kapışma, bugünün sıkıcı f1'ini unutturdu bize. Fazla teknolojide gerçekten iyi değilmiş. Bugün sen bu kapışmayı 1 tur bile yapamazsın adamlar birbirlerinin peşini bırakmamış 🙂

  8. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Bunu anlayamadım !?

  9. alonsoberker avatarı

    Kesinlikle özellikle Alonso-vettel-hamilton taraftarları arasında oluyor takım taraftarları arasında pek kavga oluyor

  10. Kesinlikle umutntm.

    Hatta o kadar saygısız dolmuş ki yazılan bir yazıyı silerken bile yazara söyleme zahmetinde bulunulmuyor.

    O derece bir saygısızlık.

  11. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    F1 tarihinin en muhteşem pilotlarından.Günümüzdede gridde,büyük takımlarım hepsinde muhteşem pilotlar var,tek tek isimlerini belirtmeye gerek yok ama, benim açımdan Arnoux,Senna,Villeneuve ve Lauda denince akan sular durur.

  12. Aynı doğrultuda sitedeki üyelerin de birbirine saygısı kalmadı 2-3 yıl önce burası böyle değildi hep ağaçlıktı 🙂

  13. 2006 monaco'da, "Schumi'ye ceza verilmeseydi formasyon turundan sonra aracının önüne yatacağım" diyen Gilles'ti değil mi?

    Saygı ve Alonso, pek yanyana güzel durmadı. Aslında yazılacak çok şey var ancak zamanında buralarda yazıldı, çizildi. Şimdi temcit pilavı gibi aynı şeyleri ısıtıp ısıtıp insanların önüne koymaya gerek yok.

    Alonsocu fanboylar, şimdi kusun bu başlığın altına zehirli savunmalarınızı.

  14. Alonso doğru söylemiş. Kazanma hırsı yüzünden bazen birbirlerine saygı duymuyorlar. Bu arada videoyu izlerken gerçekten nefesimi tuttuğumu farkettim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir