Kanada Takvimde Kalmak için 15 Milyon Dolar Bulmalı

yazar:

kategori:

Gilles Villeneuve Pisti, takvimdeki en eski pistlerden birisi ki Montreal’da ilk olarak 1978’de yarış düzenlenmişti. Bununla birlikte pistin bir bölümü onarılsa da hâlâ büyük bir düzenlemeden geçmeye ihtiyaç duruyor.

Ecclestone, organizasyondan sorumlu şirket Octane Racing Group’un CEO’su François Dumontier’den yatırım araştırmasını ve pistin gereken seviyeye yükselmesi için 15 Milyon $ civarında bir parayı bulmasını istedi; 2014 sonrası için anlaşmanın uzatılması görüşmelerini de bu çalışmaların sonrasına attı.

İnanılan  o ki Dumontier, yıllık yarış ücretine 6’şar Milyon $ katkıda bulunan Quebec ve Ottawa hükümetlerine yaklaşımda bulundu ve onlardan yardım istedi. Yardım edenler arasında Montreal Turizm Yönetim Kurulu da yaklaşık 5 Milyon $ ile yer alıyor.

Montreal’deki pistin etrafında bulunan binaların neredeyse 25 yıllık olduğu söyleniyor.

Dumontier: “Formula 1 İdaresi ve iş ortaklarıyla olan mevcut anlaşmamızda 2 senenin daha olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız.”

“Pistin kalıcı olarak tesisi, özellikle de kontrol kuleleri ve garajlar neredeyse 25 sene öncesine dayanıyor. Mevcut anlaşmanın uzatılması için yapılacak görüşmelerde bunların onarılması muhtemelen önemli rol oynayacak.”


Yorumlar

  1. Yuh artık.. Kanadasız F1'in zevki mi olur?

  2. Kanada'sız bir takvim düşünemiyorum.

  3. Umarım bu pist takvimden ayrılmaz.

  4. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Kalırlar Umarım. Sevdiğim Bir Pist.

    Bay E Yüzünden Bu Pistide Kaybetmeyiz Umarım

  5. ULAN PARA İÇİN ĞÜL GİBİ PİST HEBAMI OLACAK YAZIKLAN——AÇ E İŞ BAŞINDA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir