Alonso: "Otomobilde Büyük Farklar Yok"

yazar:

kategori:

Ferrari testlerde yeni egzoz tasarımını denemişti.

Alonso, kendisine bu testlerin ardından araçta bir değişiklik hissedip hissetmediği sorulduğunda, “Hayır, pek değil. Otomobilde büyüm gelişimler kaydetmiş değiliz. Test ettiğimiz şeyler farklı ayarlar ve kış testlerinde deneyemediğimiz bazı şeylerdi. Otomobilde birçok problem varken yeteri kadar tur atamamak bizim için zor oldu. Bu nedenle Mugello testleri bizim için tamamlayıcı oldu. Ama gelişim açısından otomobilde çok küçük farklar var. Aslında otomobilin içindeyken durum değişmiyor.” diye cevaplıyor.

Alonso testlerde yapılan çalışmaların takıma yararı olup olmayacağı konusunda da, “Göreceğiz. Ayarlar konusunda ve daha önce test etme imkanı bulamadığımı için ilk dört yarışta kullanamadığımız fikirler konusunda bazı düşüncelerimiz var. Mugello iyi geçti. Bazı noktalarda olumlu bazı noktalarda olumsuz yanıtlar aldık ama genel olarak iyiydi. Elinizde ne kadar çok bilgi olursa bir sonraki yarışa hazırlanmak o kadar kolay olur. Elbette buraya Avustralya’da olduğumuzdan daha hazır geliyoruz. Kışın sadece üç test yapabilmiştik. Ama önde olmak adına aracı daha da hızlandırmak için ayarlar konusunda yapabileceğiniz çok fazla bir şey yok. bu daha çok aerodinamik parçalarla ve otomobildeki güncellemelerle ilgili. Umarım onların da zamanı gelecek ama beklememiz gerek.”

“Aracın ne durumda olduğunu bilmiyoruz çünkü yeni parçalar getirdik ama bunu herkes yaptı. Ama elbette söz konusu takım Ferrari olduğundan gittiğimiz her yerde beklenti daha fazla oluyor. Sanki sadece Ferrari yeni parça getiriyormuş gibi görünüyor. İleriye dönük adımlar attık. Bahreyn’de olanın farkındayız ama atacağımız son adımın bu olmadığını da biliyoruz. Bu bir süreç ve Barcelona’dan başlayıp devam etmemiz gerek. Sıralama performansımızı geliştirmeye ve yarış hızımızı artırmaya çalışmalıyız. Monako’da yeni parçalarımız olacak. Kanada’da öyle. Yani her yere Barcelona’ya getirdiğimiz araçla gitmeyeceğiz.


Yorumlar

  1. kimi=kral
    alonso=*******

  2. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    lotus senin pilotu niye aldı.en hızlı araçla takım arkadaşının yardımıyla sadece bir adet ikincilik peh.

  3. ferrari alonsoyu gol makinesi diye aldı ama alonso traş makinesi çıktı…sürekli asıyor kesiyor…

  4. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Bir haftadir calismiyorlar tabii ki, ama sezon oncesi testten ilk yarisa kadar cok kisa surede 1sn den fazla gelisen gecen yilin McLaren' i var ki, F1 dunyasinda hala takdir edilmekte.

  5. BENCE ALONSO PLÖF YAPIYO FERRARİ DE ALONSO İLK 5 E GİRECEKTİR. KİMİ'DEN GALİBİYET BEKLİYORUM

  6. Ne yapaılm yani? Hep birlikte ferrari fanları olarak yağmur duasına filan mı çıkalım? Başka türlü olamayacak bu iş. Belli.

  7. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Yalniz bizim Domenicali'den cit cikmiyor 🙂

    Olay su sanki : Yeni parcalar var, calisip calismadigini bilmiyorlar, calismazsa zaten herseyi buraya getirmedik diye kiviracaklar. Bir de arac gelismis olsa bile, diger araclar ayni oranda, hatta daha fazla gelismis olursa birsey farketmeyecek, bundan da korkuyor olabilirler.

    Yalniz hic aero gelismesi yoksa eger, merak ettigim su, hani Mugello'da ruzgar tuneli verileri ile pist verileri birbirini tutmustu? Ha tabii ki, ikisinde de veriler aracin berbat oldugunu gosteriyorsa, birbirini tutmasi bir anlam ifade etmiyor 🙂

  8. fernando alonsoya en hızlı araç verilse ne yapar acaba acayip şekilde merak ediyorum

  9. forza raikkonen avatarı
    forza raikkonen

    hangi takım 1 haftada 0.8 saniye geliştiki ferrari gibi beceriksizler gelişsin 😉

  10. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Ya arkadaş yarın sınavım var ben haberlere bakıyorum bir kerede iyi bir haber görmek adına bakıyorum,ama iyi haber nerde kardeşim o kadar değişiklik var araç hala aynımı ya bi gidin işinize mclaren aldı başını gidiyor siz hala büyük fark yok diyorsunuz, ne oldu pat fry acıklamasına hani büyük gelişim gelicekdi ispanyada durum değişicek diyordunuz 0.8 sn gelişim söz konusu diyordunuz şimdi yarisa 1 gün kalmış araçta büyük fark yok diyor ya arkadas harbi sinirleniyorum sizler diğerlerine oranla daha fazla zorlamanız daha fazlaaaaaaaaasını yaparak şu aracı yenilmez yapamadınız ya yeter ya ferrari ne zaman 1 st sahibi olucak 20 sene sonramı bir gidin yaaa bi gidin ya.

  11. Ama elbette söz konusu takım Ferrari olduğundan gittiğimiz her yerde beklenti daha fazla oluyor. Sanki sadece Ferrari yeni parça getiriyormuş gibi görünüyor

    Öyle olması gerekmiyor mu alonso.*Sauber ya da force india dan mı bahsediyorsun sen.Anlamıyorum dünyadaki olağanüstü ferrari taraftarının desteğini iyi durumdayken arkana alırken güzel de böyle durumlarda beklenti oluşmasını sitemkar bir şekilde eleştiremezsin.2 senedir gerçekten ferrari taraftarları aptal yerine konuyor ya halimize acıyorum.Keşke politikacı olsaydın ya da ilerisi için(takımda yönetici kademesinde) planların için alıştırma yapıyor gibisin.Takımın gerçek durumunu ortaya koymak yerine politik açıklamalar yaparak beklentileri düşük tutmak istemenden de bıktık artık.Neyse bir şey söylemiyorum alıştık artık nasıl olsa
    Gördüğüm kadarıyla yeni strateji de kanada monako valensiya derken biraz daha oyalamak,sonrası da Allah kerim gibi…Biz burda ferrari'yi savunmak için bir taraflarımızı yırtarken takımın yaptığı ne kadar hoş!!!!

  12. la usandırdınız yeter da

  13. Ferrari Barcelona'da yeni yakıt kullanacakmış, Shell yeni bir yakıt geliştirmiş.

  14. Yahu durun bi sakin olun. Sezon başı çıkan "ferrari den acı itiraf" haberindeki gibi bir ortam oluşmuş.

    Mutlaka gelişim göstermişlerdir. Benim anladığıma göre üst takımlardan ciddi güncellemeler deneyen tek takım ferrari idi. diğerleri biraz daha ayarlara odaklandı gibi.

    Bu sezon en ufak iyileştirmeler bile büyük farklar yaratabilir. Bekleyip göreceğiz bakalım.

  15. Ben de biliyorum. Kendimi kandırıyorum işte.

  16. Anlaşıldı sanırım..

    Geçen sezon ki gibi yepyeni bir araca odaklandık diyemeyeceklerine göre..

    Sanırım bu seneyi yeni doğan bebek F 2012 anlamakla geçirip gelişebildikçe gelişeceğiz..2013'te şahlanan atı yenilmez kılacaz gibi söylemlerle geçirerek bayatlama riskinden de kurtulmuş olacaklar..

  17. rocco junior avatarı

    Ne blöfü,artık şu laftan kurtulalım arkadaşlar blöf falan yok.Adamlar klasik açıklama metni okuyorlar sanki şaka gibi ya.Her hafta aynı haberi geçseler inan farketmez artık

  18. Barselonaya ayri, monaco ve kanadayada ayri parcalarla gideceklermis. Benim burasan anladigim ferrari buyuk degisim beklenen barcalenoya o bekledigi degisimi yapamadan gidecek.! Yani bu is uzuyor galiba.

  19. Umarım blöf yapıyorlardır. (Küçük bir olasılık ancak umut etmekten başka çaremiz yok.)

  20. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Massa testleri sorguluyor Alonso araçta pek bir değişiklik yok diyor. Sanki agız birliği yapmışlar. Gecen hafta tifosileri oldukça umutlandırmışlardıne oldu da olumsuz açıklamalar geliyo şimdi anlayamadım. Blöf yapsalar ellerine bişey geçeceiğini sanmıyorum kaldı ki alonso genelde durumu söylemiştir herzaamn. Yine de umtusuz olmaya gerek yok bekleyip görelim bakalım ne kadar gelişmişiz

  21. Politik konuşmalar başladıysa 2013 ten ne haber ? 🙂

  22. Basıntoplantısını izledim fernando pek neşeli değildi ama vettel le durmadan guluşmeler dedikodu :D:D kımı yada kobayaşi konusurken onlar ikisi ( ALONSO-VETTEL) sohbet koyu 😀

  23. rocco junior avatarı

    Ben boşuna demiyorum;"temkinli olun,çok ümitlenmeyin "diye 🙂

  24. Aynen dediğin gibi ustad, bu nasıl iştir ? Bende bugün şu saate kadar az çok umutluydum. Mugelloda işler iyi gibiydi ne olduda bugün böyle suratlar asıldı , umutlar yitirildi anlamadım hiç birşey…

  25. rocco junior avatarı

    Ne zaman büyük gelişim kaydediceksiniz?4 yarış dediniz,Mugello dediniz,yeni parçalar olacak dedimiz şimdi piste adım atınca tersi açıklamalar.Acaba bizim araç gelişmesi anlık tepkilere göre mi değişiyor?Mugello da herşey iyi,yarış haftasonuna kadar iyi,takımlar garaja kuruluyor araçta fazla değişme yok.Vallahi artık ayar olmaya başladım

  26. beklentileri düşürmeye ve baskıyı azaltmaya çalışıyorlar sanırım. ama ben 0.5snlik gelişime hala inanıyorum. geri kalan üç yarışın toplamında da 0.2 sn gelişsek şampiyonluk şansımız olur. yoksa bi sezon daha çöp.

  27. sezon başında takım mugello ve barcelona testleri çok önemli derken şimdi ne olduda işler değişti. ferrari şaşırtıyor bazen beni.

  28. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Galibiyet ve Podyum çok zor..Ferrari gelişirken diğerleri boş durmadı heralde..Ki Diğerleri gelişmese Ferrari gelişse anca yakalarlar..Galibiyet bence çok çok çok zor..Podyum Alonso'ya bağlı..Yarışta'ki favorim Mclaren.

  29. ALONSO yine çok iyiyiz dememiş yine rarışı bekleyip görelim anlamında konuşmuş

  30. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Yok yok doğrudur, daha ben bu adamın dediğinin fos çıktığını görmedim.

  31. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Beklentileri Azaltmak İstiyorlar Ama Nafile.

    Hepimiz Zirveye Yarışan Araç Görmek İstiyoruz

  32. Beklentileri aşağı çekmek istiyor da olabilirler. Üstlerinde ki baskı hiç olmadığı kadar yüksek ve ilk yarışların ardından durum daha da kötüleşti.

  33. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Anlaşılan Ferrari'de büyük bir gelişim beklememek lazım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir