Rosberg, Savunma Stilinin Eleştirilmesine Açık

yazar:

kategori:

Mercedes sürücüsü Bahreyn’de Alonso ve Hamilton’a karşı yaptığı savunmalarla dikkatleri üzerine çekmişti. Bu hafta sonu İspanya’da sürücülerle yetkililer arasında bu konunun masaya yatırılması bekleniyor.

Rosberg “Sürücülerden ikisi endişelerini dile getirdiler bu yüzden bunu görüşmemiz lazım. Tahlike olduysa eğer, kasıtlı bir şey yapmadım, o zaman kuralları uygulayalım ki bir daha bu olaylar olmasın.”

“Sürücü güvenliği önemli ve bu konuyu geride bırakmak için elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız. O durumda kuralların uygulanışına bakabiliriz çünkü çok açık değiller.”

“Aracın genişliği gibi kurallar çok iyi ve gerektiği zaman sürücülerin de cezalandırıldığı açık kurallar olmalı.” dedi.

Ancak Rosberg, benzer bir durumla karşılaşsa yine aynısını yapacağını söyledi.

Rosberg “Monaco’daki bariyerler olsaydı tabi ki farklı bir durum ortaya çıkardı. Ancak o zaman arkadakiler çok daha erken yavaşlardı.”

“O durumda sert ancak adil ve kurallar içerisinde oldu. Rakiplerimi tehlikeye soktuğumu düşünmüyorum.” dedi.

 


Yorumlar

  1. rosberg gündemde kalmak için akıllı yöntemler bulmuş, bir yandan masum bir yandanda abicilik oynuyor kendince:)
    Gerekirse ceza verilsinmimiş.
    Hamilton dışardan atak yaptı derken nedeydi o fikirlerin acaba bay 2face???

  2. Schumacher'in İtalya'da yaptıklarını haftalarca tartıştık zaten. Şimdi tekrardan gündeme getirince ne değişecek merak ediyorum. Zaten Rosberg'in yaptığıyla da alakası yok.

  3. forza raikkonen avatarı
    forza raikkonen

    2010 Macaristan yarışıydı.

  4. diyelimki savunması normaldı

    şuminin italyadaki de normal miydi sizce

    veya hangisi anormal

    beraberce tartışalım.

  5. Kural diyorki Tek hamle yapabilirsin Rosberg in hamlesinde zaten hamiltonda alonsoda yanında değildi pist dışına itme yok yada sıkıştırma yok karar çok haklıydı.

  6. Rosberg yanındaki pilot daha atak yapmadan önce pistin sağ tarafına yönelmeye başlamıştı kapıyı kapamak için. Aracı yandaki pilotun üzerine sürmek gibi bir durum söz konusu değil. Hakemler de telemetri verilerine bakıp bunu gördükleri için ceza vermediler zaten.

    Schumacher tarzı bir savunma olmuş. Zaten son 2 senedir Rosberg'den böyle hareketleri görüyorum ve dikkatimi çekiyor. Şüphesiz ki iki pilot simülatörde birbirlerine karşı bayağı mücadele etmiş ve Rosberg Schumacher'den çok şey öğrenmiş.

  7. Uzun bir yorum olmuştu ancak tekrardan yazayım bari, umarım diğeri yayınlanmaz.

    Şimdi öncelikle Nico'yu her ne kadar sevmesem de burada kendisine hak vermemek elde değil, zira uyguladığı savunma tamamen kurallar çerçevesinde. Benim bildiğim kurallar (yamuluyorsam düzeltin lütfen) der ki "savunma yaparken bir defa yön değiştirebilirsin", ee o zaman demekki kurallara uygunsuzluk yok.

    Gelelim ikinci kısıma, Schumacher'in (şu anda hangi yarış olduğunu hatırlayamadım) Barrichello'ya yaptığı savunmanın bundan farkı olmadığı halde neden Michael'e ceza verildi de Nico'ya verilmedi, standartlar farklı farklı mı işliyor beyler?

    Son olarak yıllardır süregelen kurallar silsilesinin, hayatta en güzel zevklerimden biri olan formula 1'in içine etmiş olduğundan mütevellit, pek de umrumda olmayan savunmadır.

  8. O kadar yorum yazdım, meğersem sisteme giriş yapmamışım, özür diliyorum, kimliksiz çıkacak yorum bana aittir.

  9. Şimdi efendim öncelikle savunma stilinde bir problem olduğunu düşünmüyorum.

    Açıklama kısmına gelecek olursak; yukarıdaki fotoğraftan da anlaşılacağı üzere kurallara uygun olarak bir defa yön değiştirme var ve bildiğim kadarı ile bu şekilde bir savunma kurallara uygun, yamuluyorsam düzeltin, ha derseniz ki çizginin dışına itti, e o zaman da diğer taraf boş, oradan geçmeye çalıştılar da adam yol vermedi mi?

    Bu açıklamalardan sonra biraz daha konuyu irdelersek; Schumacher (şu anda hangi yarış olduğunu tam hatırlayamadım) Barrichello'yu dışarı iterken ceza veren zihniyet ile bu savunmaya ceza vermeyen zihniyetin (haklılık ya da haksızlık dereceleri başka mecralarda tartışılabilir) aynı olduğunu bana kim iddia edebilir? Kesinlikle birinde çifte standart var, acaba kimde ve hangi yönde?

    Lütfen yukarıdak açıklamaları ve iddiaları okuyan fanboylar bana saldırmasınlar, ben sadece bir perspektif sundum, saygılarımla.

  10. Bana göre Rosberg normal bir savunma uyguladı. Öyle çok çok agresif filan da değildi. Sadece arkasındakilerin o andaki hız farkı biraz fazlacaydı ve pist dışından başka kaçacak yerleri yoktu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir