Mercedes, CVC'nin Yeni Concorde Anlaşmasını Hızlandırmasını İstiyor

yazar:

kategori:

Mercedes takımı, ön sırada mücadele eden takımlar içerisinde Formula 1’in patronlarıyla anlaşma sağlayamayan tek takım olarak kaldı.

Son haberlere göre kısa süre içerisinde sorun çözülmezse Mercedes Formula 1’den ayrılabilir. Bunun dışında Mercedes’in Avrupa Birliği’ne mücade kuralları ihlali nedeniyle başvuruda bulunabilir.

Bu durum da F1’in Singapur’da planladığı hisse satışı planlarını sekteye uğratabilir.

Takımın CEO’su Nick Fry “CVC F1’in hisselerini halka açmak istiyorsa hızlı bir şekilde bu sorunu çözmeliler.” dedi.

Fry, Mercedes’in F1’e olan bağlılığından şüphe duymadığını söyledi. Mercedes bu hafta 2013 için bazı anlaşmalar imzalamıştı.

Fry “Akıllardan geçenler büyük harflerle ifade edilsin: Mercedes-Benz F1’de kalmak istiyor.  Ben de F1’in Mercedes-Benz’e ihtiyaç duyduğunu söylemek istiyorum.”

“Mercedes dünyadaki 20 büyük markadan birisi ve F1’deki bir kaç otomobil üreticisinden birisi. 3 takıma motor sağlıyor ve Starwood otelleri gibi büyük Amerikalı şirketleri etkileyebiliyor. Ve bence Mercedes F1’de olmak istiyor.” dedi.

Norbert Haug “Bu durumdan büyük hikaye çıkarmak istemiyorum ancak birisinin topu yuvarlayıp hayır, hayır, hayır demesi doğru bir yaklaşım değil.”

“Bizim temel planımız 2013’te fabrika takımı olarak yer alıp 2013’te yer almamak değildi. Mercedes’in ayrılacağı haberleri saf söylentiler ve bundan pek bir şey beklemeyin.” dedi.


Yorumlar

  1. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Ross yok ondan olabilir..Fry bu hafta daha çok ön plana çıktı, 2 Senedir tek haberini okumuyordum..

  2. Brawn yerine, Nick Fry ın açıklamalar yapması sizcede manidar değilmi?

  3. bütün bu işlerin başı bernie herif kadayıfa dönmüş hala millete diş geçirmeye uğraşıyo,yoksa anlaşma dediğin nedirki aynı hakları verseydi hiç sorun olmazdı, amaç benim dediğim olur.

  4. Mercedes büyük firma. zamanında bize epey saç yoldurmuş olsa da yıllardır motor üreticisi olarak sektörde. Mutlaka bir çıkar yol bulacaklardır.

    Marussia'nın bile artık bir fabrika takımı olduğunu ve yol araçları ürettiğini hatırlatmak isterim. Marussia bile girdikten sonra koenigsegg ve pagani gibi firmaların girmemesi bile garip gelir insana.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir