Sürücüler Arasında Tansiyon Yükseliyor

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Bahreyn,’de Nico Rosberg ile yaşadıklarının ardından neler olduğuna dair ilk izlenimini dile getirmişti.

Geçtiğimiz günlerdeki açıklamasında da Alonso, sürücüler arasında yeteri kadar saygının olmadığını söylemişti.

Bu konuda Sebastian Vettel “Fernando açık bir şekilde dile getirdi. O, yer bırakmamız, her zaman yer bırakmamız gerektiğini söyledi.” dedi.

Rosberg de dün yaptığı açıklamada Bahreyn’deki savunma tarzının masaya yatırılacak olmasından memnun olduğunu söylemişti.

Mark Webber ise “Lewis’in pozisyonunu korumasına izin verilmesine şaşırdım. Bunu sürücüler toplantısında görüşeceğimizden eminim.” dedi.

Michael Schumacher “Kurallar içerisinde olmasaydı FIA bir şeyler yapardı. Yapmadılar ve ben de yanlış bir şey görmedim.” dedi.


Yorumlar

  1. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Alonso'nun ve Hamilton'un toprağa çıkmasının bir sebebi var. O kadar hız farkında sağa değil sona yönelseler ön en iyi ihtimalle ön kanatlarını kaybedecekler. Özellikle Alonso'nun durumunda…Zaten önce sağ tarafa Alonso yönelmiş ve neredeyse burnunu sokmuş o sırada sola kaçması veya o sırada düz çizgide gitmesi mümkün değil. Temas kaçınılmaz olurdu. Zaten Alonso'nun da dert yandığı olay bir araçlık yer bırakılması kuralıydı. O kadar sert yön değiştirme yaptı ki Rosberg pilotların kaçacak başka yeri kalmadı…

  2. http://www.youtube.com/watch?v=iWhombBltrI

    evet alonsonun kamerasından durum farklı görünüyor karşı açı yanıltmış

  3. politik demek hakaretse gerçekten yorum anlayışına hayran olucam.

  4. Savunması bizlere sert gözükebilir ama yanlış bir şey yapmadı,ilk tv de ne oluyoruz dedim ama tekrarını izleyince kurarlar dahilinde olduğunu gördüm…

  5. arkadakine drs veriyorsan öndekine de savunma hakkı ver hem adil olsun hem heyecanlı

  6. alonsonun araç üstü kamerasından izlediginizde, rozberg kapatmaya başladıgında alonso rozbergin yanında bile deyil hatta pist dışına çıkana kadar yanına gelemiyor bi müddet gittikten sonra pist dışında yanına geliyr ve gazı bırakıyor, rozbergin yaptıgı dogru anlamında demiyorum ama gerçek bu,,,bence alonsonun o esnada pistte kalması daha dogruydu yani toprak alana çıkarak aracını ve kendini riske atmış oldu gazı kesip çizgide kalabilirdi ve aynı düzlügün sonundaki virajda daha etkili bi atak yapabilirdi kanımca…..

  7. Bana göre bütün kurallar değişmeli. O bir kez yer değiştirme kuralı drssiz günlere aitti. neden? çünkü zar zor öndekine yetişen pilotun tek bir hamle yapma şansı vardı. Şimdi drs olduğuna göre temas olmadığı müddetçe zigzag çizilebilir rakibin geçmesi engellenebilir. Gerekirse sert defans yapılabilir. Çünkü arkadaki pilot çok fazla avantaj sahibi. Öndekine de biraz tolerans göstermek lazım.

  8. bir şeyi belirtiyosun evet ancak bunu alonsoya hakaret ederek söylüyosun, adam pilot siyasetçi değil.

  9. Allah allah seviyesiz ne gördün yorumda çok merak ediyorum ben düşüncelerimi dile getirirken sanamı sormam gerekiyor yada başkasına ? Bana göre alonso politik bir pilot benim düşüncelerimi sorgulama yetkisine sahip değilsin saygı duymuyor olabilirsin ama ben nasıl saygı duyuyorsam sende duysan daha güzel olur.Sana katılıyorum kesinlikle kopardı diyorum sen bana seviyesiz diyorsun gerçekten yorum kaldıramıyorsunuz.

  10. Ya hatalıdır dersin pitten geçme cezası verirsin ya da hatasızdır diyip hiç ceza vermezsin. İkisinin arasında ceza verme seçeneğin yok bu olayda.

  11. tüh keşke seni geçirseydik kokpite alonso hamilton halt etmiş. sola kırsaymış. araç o açıdayken sola kırarsa araç hız kaybeder bu bir. zaten rosbergle temas etmelerine ramak kalmış sola geçmek isteseler zaten gaz kesmeleri gerekir bu iki. o bölümde dıştan geçmek mümkün değil bu da üç.

  12. ben daha fazlasını umuyordum en azından sembolik bir ceza gelebilirdi.

  13. "Kıyamet koptu" tabirinden senin anladığın şey ile benim anladığım şey farklı o zaman.

  14. Elbette. Pilotların o kadar kısa bir reaksiyon süresi içerisinde mümkün değil. Ben suçlu veya hatalı aramıyorum, yalnızca olayı analiz ediyorum.

  15. bi sonuç çıkmadığı için tartışılıyor buna kıyamet koptu diyemeyiz

  16. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    eee bizler tv başından izlediğimiz için mantiken kolay yolu söylemeyi seçeriz
    ama o anki kokpitteki anlık kararlar saliselik saniyyelik kararlar verilebiliyor
    bunada reflekslik hareketler denir
    yinede senin haklı olduğun yönler mevcut tabiki.

  17. Yarıştan sonra çok tartışıldı. Aradan 3 hafta geçmesine rağmen hâlâ tartışılmaya ve bu olaylar nedeni ile haberler çıkmaya devam ediyor. Buna kıyamet koptu demeyeceksek neye diyeceğiz?

  18. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    haklısın ben karıştırdım sanırım alçak tansiyona tuz iyi geliyodu değil mi :))) varsın yükselsin o zaman karışssın ortalık :))

  19. Bence iki pilot da Rosberg'in kapadığı sağ taraftan geçmek yerine boş bıraktığı sol taraftan saldırsaydı çok daha rahat geçerdi. Zaten Rosberg savunma hamlesi yaptığı için yarış çizgisine geri dönemeyecekti.

  20. bu tarafsız yorumun için kutluyorum seni.

  21. ilahi komedya :))

  22. tuzlu daha çok yükseltir 😀

  23. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    o zaman şunu demek lazim
    alonso'nun o mücadelede tek hatası hamiltonun rosbergi geçiş yaptığı andaki gözü kara bir biçimde yapamaması 🙂
    diyebiliyormuyuz Mc_ ?

  24. sence koptumu rosberg 2 pozisyondada suçluydu ama ne bi ceza ne bi kınama gelmedi aksine desteklendi.

  25. gittikçe SEVİYESİZLEŞİYOSUN bundan sonra hiçbir yorumuna cevap vermicem. Cevap yazılacak kadar objektif değilsin çünkü

  26. Yanındaki pilota yer bırakmak zorundasın elbette ama kimse arkasındaki pilota yer bırakmak zorunda değil.

  27. Kıyamet zaten kopmadı mı?

  28. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    prd alonso'ya ceza niye verilecekki değilmi
    neyse hatayı düzelteyim dedim.

  29. rosberg-hamilton olayında savunma ve geçişin normal olduğunu düşünüyorum.hamilton rosbergin arkasında idi yanında değildi savunma pozisyonundan önce rosbergin hareketi normal gibi ve düzlük olduğu içinde hamiltonıın geçişinde kendine avantaj sağlamadığı için onada ceza gelmemiş.
    ancak rosberg alonso olayında alonso rosbergin yarım boy yanındaydı rosbergin tam olarak sağa kapanmasına ceza gelebilirdi.rosberg alonsoyu pist dışına itmiş oldu.rosbergin bu durumdaki savunma cevabıda şu oldu komiserlere sanırım.aracımı savunma için sağa pist çizgisine sürdüm alonsoyu görmedim olabilir !.rosberge alonso olayında her şeye rağmen ceza gelebilirdi diye düşünüyorum

  30. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    pilotlar kendine göre konuşuyor kendilerine görede haklılar
    benim anlamadığım şey şu
    yer bırakılması söyleniyor kurallar öyle diyor iyi güzel
    rosberg özellikle alonso ile mücadelesinde aracının yarısı kadar pist çizgisinin dışına çıkıyor ve savunma yaptığını belirtiyor
    buna hakkı varmı rosbergin
    sonrada rosberg radyodan hamilton beni geçti diye sitem ediyor
    gerçekten çok ilginç geldi
    normal şartlarda hem rosberge hem hamiltona hemde alonsoya ceza verilmesi gerekirdi
    burada cezanın boyutları mücadelenin yaşandığı görüntülere göre verilmeliydi
    bunu belirrtirken inanın çok düşündüm kafa yordum özellikle görüşümü yazıp yazmamak için.

  31. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    tuzlu ayran dağıtsınlar padokta ;)))

  32. Kesinlikle kopardı çünkü kimse politik pilotlara saygı duymuyor.

  33. aynı savunmayı alonso yapsaydı kıyameti koparırlardı..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir