Button: "Mugello Testlerine Katılmamak Doğru Karardı"

yazar:

kategori:

Takımın testlerde Gary Paffett ve Oliver Turvey ile piste çıkması eleştiri almış olsa da Button kendisinin orada yer almasının takıma çok fazla bir getirisi olmadığını belirtiyor.

“Testlere katılmamamızın gerçek nedeni simülatör ile otomobil arasındaki korelasyonu sağlamak. Bizim testlerimizin büyük bölümü simülatörde yapılıyor. Aradaki korelasyonu test pilotlarıyla birlikte yakalamak önemli çünkü orada test ettiğimiz parçalarla simülatörde karşımıza çıkanların aynı olması gerekiyor.”

“Rüzgar tünelinin, simülatörün ve pistteki verilerin arasındaki uyumun sağlanması gerekiyor. Bu açıdan çok önemli bir testti.”

Button takımın Mugello’daki testlerden büyük fayda sağladığını ve bunun simülasyonda işlerine yarayacağını söylüyor.

“Lewis ve benim açımdan bakarsanız, biz Mugello’da teste çıkarak çok fazla şey öğrenemeyecektik. Bu sezon için bize bir yararı olmayacaktı. Yarış otomobili kullanmayı biliyoruz. Yeni parçalar test pilotları tarafından test edilebilir diye düşünüyoruz.”

“Kaybettiğimiz bir şey olduğunu sanmıyorum. Aslına bakarsanız sezonun devamı için yararlı oldu çünkü simülatörde testlerin büyük kısmını gerçekleştiren test pilotlarının otomobilin ne durumda olduğunu anlaması önemliydi. Yani bana göre bu konuda herkes yanılıyor!”


Yorumlar

  1. "Yani bana göre bu konuda herkes yanılıyor!"

    Bu Button, daha doğrusu McLaren çok zeki.
    Ben Mclaren'in kararının, genç sürücü testlerini de aynı pilotlarla yapacaklarından dolayı, test pilotlarının otomobili daha iyi anlamak açısından doğru karar olduğunu düşünüyordum. Böylece genç sürücü testlerinden daha fazla fayda sağlayabileceklerdi.
    Meğerse olay bunun bir adım ötesi.. Simülatördeki testlerinin çok büyük bir kısmını test pilotları yapıyor ve pistteki verilerle simülatördeki verileri böylece çok daha iyi karşılaştırma şansı doğuyor..
    Zeki adamlar vesselam…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir