Horner: "Pirelli'den 12 Takım 12 Farklı Şey İstiyor"

yazar:

kategori:

Pirelli lastiklerinin bu sezonki yarışlara etkisi en başından beri konuşuluyordu ama Bahreyn GP’nin ardından Michael Schumacher’in eleştirileri, konuyu daha ciddi anlamda gündeme taşıdı.

Alman pilot, bu lastiklerle sınırları zorlayamadıklarını dile getirmişti ama Horner, mevcut durumda endişe edecek bir şeyin olmadığını ifade etti.

Horner: “Sorun şu ki (Pirelli’den) 12 takım 12 farklı şey istiyor ve herkesin isteklerini tatmin edecek bir ürün asla üretemezsiniz.”

“Nihayetinde F1’de bir lastik tedarikçisi olduğundan, ürün herkes için aynı”

2012’de lastikleri anlamanın başarı için büyük önem taşıdığına inanan Horner, bunun spor için kötü bir şey olmadığını düşünüyor.

Horner: “Durum herkes için aynı ve F1’de tek bir lastik tedarikçisi olması sağlıklı bir şey. İki lastik tedarikçisi olduğu dönemlerde bazı örnekler var ki, takımlar bazen tercih ettikleri lastikleri kullanamıyorlardı”

“Mevcut durumda ilave zorluklar var ve bu, kesinlikle taraftarlar açısından çok heyecanlı yarışların ortaya çıkmasını sağlıyor.”


Yorumlar

  1. Şakayla kakayı ayırt edemeyince kimin F1 bilgini olduğu da çıkıyor ortaya 🙂

  2. barış özbek avatarı
    barış özbek

    Redbull renaultun da yardımı ile lastiklerle uzlaşıyı çozmüşler ve diğerlerinin şaşkına dönmüş durumlarından yararlanıp iyi bir avantaj kazanmak istiyorlar ki,renaultun söylediği,lastiği iyi kullanmak için akıllı motor haritası bir önceki gp de lotus ve redbull un açık ara yarışta en iyi araç olmalarını sağladı ki diğerleri sudan çıkmış balık gibi şu anda ve avantajı sonuna kadar kullanmak içinde pırellıyi sonuna kadar timsah gözyaşı döken spor aşığı misali zevkli yarışlar adı altında istedikleri yöne sevk ediyor.

  3. ama her yarışta kaos yapacak lastik yapsa.mesela bir yarışta dayanıklı 2.cisinde dayanıksız.işte o zaman şov olur.

  4. Ciddi ciddi sırf F1'de çabuk aşınıyor, F1'in için ettiler vs. diyerek Pirelli alacaksam da almam diyenler varmış. Helal olsun ne diyeyim, param olsun ben bir sette sizin için alırım. Kimse F1'e adam gibi lastik sağlamak istemezken, Pirelli bu işe el attı, sırf yarışlar heyecanlı olsun (ki bu taraftarların istediği bir şey) diye çabuk aşınan lastikler yapıp bol pit stop'un yolunu açtı. Pirelli'ye helal olsun diyorum. 2010'da ki gibi tek pit stoplu yarışlardan bizi kurtardı, en azından bir aksiyon oluyor yarışlarda, bir bilinmemezlik hakim.

    sırf GP2 takımına sponsor oldular diye senelerce PO'dan yakıt aldım, motorsporlarının destekçisi her markanın arkasında her türlü dururum.

  5. gereksiz yorumcular gereksiz nikler saçma sapan yorumlar iyice belediye çocuk parkına dönmüş burası hemen herkes bilip bilmeden hornere sallamış adam haklı beyler hadi dağılın haberi daha fazla kirletmeyin

  6. Merak etme Horner bu mesajı okuduktan sonra tavrını mutlaka değiştirecektir.

  7. sulonsoo sulonsoo avatarı
    sulonsoo sulonsoo

    pirelliye yalaklık yapma !

  8. Lovely_F2008  avatarı

    F1 i kaç yıldır takip ediyosunuz bilmiyorum ama sanki diğer markaların o bozulma veya çalışma aralığını 2 senede bu kadar yumuşak lastiklerle tutturduğunu görmüş veya siz bu işi başarmış gibi konuşuyosunuz . Bu arada pirellinin parça dökülmesini azalttığını herkes biliyor . Sizin yazdıklarınızdan da pirelliyi sevmediğiniz anlaşılıyor . Ben zaten etkilendiğimi ve gerçekleri yazdım , fazladan bişeyler kattığımı düşünmüyorum . Hala siz ve bazı arkadaşlar bu lastik tartışmasının sözde pirellinin beceriksizliğinden dolayı oluştuğunu söylüyorsunuz . Ben buna karşı çıkıyorum , bu doğru değil . Sizin bilginizi ben neden değerlendirmek için zaman harcayayım ki ? İnsanlar yorumlarıyla zaten bilgilerini belli ediyor . Ben sadece yardımcı olmaya çalıştım , bakış açınızın yanlış olduğunu ilk yorumumda da söyledim . MuratbanK arkadaşın ''Malumunuz otobanda giderken 100 km sürmeden yolun ortasında bırakır mazallah. Formula 1 üzerinden tecrübeyle sabit.'' yorumu bilgisini belli ediyor mesela . Pirelli buna izin vermeseydi diyen de var . Ama hiç düşünen yok ki F1 in geçen senelerle ilgisinin kalmadığını . Hangi lastik firması pirellinin yaşadıklarını yaşamış ki ? Adamlar biz F1 e lastik üreteceğiz diye geldiler , tam onlar geldiklerinde geçiş olmuyor saçmalığı tavan yaptı , F1 çok değişti . Bu koşullar altında F1 geçmişini bilerek bu adamlar şu anki günleri tahmin edebilir miydi (işte burası bir soru işareti) ? Eminim daha normal koşullar olsaydı bu tartışmalar olmazdı . Pirelliyi ister kullanın ister kullanmayın beni de ilgilendirmez ama aklımda MuratbanK'ın yorumu kaldı , öyle saçma düşünce de olmaz ki be arkadaşlar . Daha da yazacak bişey kalmadı , kendinize iyi bakın . Saygılar …

  9. Ne saçma insanlar var! yahu siz hayatınızda böyle bir (formula 1) lastik kalitesine asla ulaşamayacaksınız. Merak ediyorum şu sitede şöyle en yumuşağından silik lastik deneyimleyen kaç kişi vardır.
    Yahu paranızla satın alabileceğinizin çok daha ötesinde bu lastikler neymiş pirelli almayacak mış mış.
    Yol otomobili ile dünyanın en ileri makinelerini kıyaslamak da ne kadar yakışır böyle bir dalın takipçisi olduğunu söyleyene oda tartışılır.
    Merak etmeyin o lastikleri de o araçları da size verseler 40 tur da bitiremezsiniz onları….

    Biraz okusa biraz daha fazla düşünse keşke insanlar…

  10. Buradan sorun Pirelli lastiklerinde değil, onlardan istenen bu, ama Pirelli de planını iyi yapıp kendi marka değerini de koruyacak politikaya sahip olmalıdır. Federasyonun istediği değil, olması gereken türde, sporda sınırlı etkiye sahip lastikler üretmeli ve bunun için yönetimle pazarlık etmeli.

    "Pirelli F1 yarışlarına heyecan kattı" değil, "Pirellinin ne idüğü belirsiz, çabucak bozulan lastikleriyle kaos yaşandı" türü izlenimi oluyor.

  11. sorun pirellide degil bu lastigi üretmesini isteyenlerde ve hala bunu destekleyenlerde mesela "C. Horner". lastikleri daha optimumda kullanabildiklerinden diger takimlarda kargasa yada her yarista tutarsizlik olmasi islerine geliyor.

  12. ALmıyorum ve sevmiyorumda alan alsın taksın arabasına…

  13. bu değerlendirme de lastiklerinin kalitesi pek önemli değil benim açımdan açıkçası. yol aracımda aşırı performans vb beklentilerim yok. eminim michelin'in, bridgestone'un, goodyear'ın p zero benzeri lastikleri vardır. bahsettiğim şey marka algısı. ve F1'e bu kötülüğü yapan firmaya para kazandırmayacağım. bunu anlatmaya çalışıyorum. dediğim gibi, bu isteklere karşı çıkabilirlerdi. ayrıca işin içinden çıkabildiklerini de düşünmüyorum. lastikler çabuk bitebilir, ama etrafa kauçuk parçalara saçarak ve adeta koparak bitmemeli. lastikler çabuk bitebilir, ama çalışma aralığı bu kadar dar olmamalı. 3. 4. giden pilot 1 turda 10küsürüncülüğe düşmemeli. böyle olan lastik benim gözümde 'dandik'tir.

    ek olarak benim bilgimi ve ilgimi değerlendirmek de size düşmez. pirelli'yi seviyormuşsunuz yazdığınızdan anladığım kadarıyla. siz kullanmaya devam edin, beni ilgilendirmiyor. iyigünler.

  14. @MuratbanK 🙂

    Kötü imaja sahip olmak sorun değildir; esas sorun: Kötü imakı silmenin mümkün olmamasıdır. Eski yarışları izlediğimizde günümüzdekilerin mahallede çocukken elimize uzunca bir değnek alıp altımızda at yaparak yarışmamıza benzediğini görmek hiç de zor değil ki bunun yegane sebebi de pirellinin bu kaşar peynirleri…

  15. Lovely_F2008  avatarı

    @ McLaren88

  16. Lovely_F2008  avatarı

    ''F1 izleyen bütün tanıdıklarım aracına Pirelli lastik almayacağını söylüyor. Ben de almıyorum.'' kısmını hiçbir bilgili-ilgili insan yazmazdı diye düşünüyorum . Bana göre bu yorum bir talihsizlik . Pirelli ne isteniyorsa onu harika bir şekilde yaptı . Ayrıca bir büyük firmanın yaptığı kapsamlı araştırmaya göre şu anda p zero lar performans lastikleri arasında en iyisi diye okudum bir oto dergisinde . Şu anda lastik alacak olsam kesinlikle eskileri gibi yine Pirelli yi seçerdim . Teknolojileri f1 e son girişlerinin 2. yılında kendilerinden isteneni cuk diye yapmalarıyla beni etkiledi , bu yüzden ben yol lastiklerine daha da güvenmeye başladım ve güzel de reklam yaptılar . Umarım daha iyi görmeni sağlayabilmişimdir . Habere dönersek ; Horner a pek güvenim kalmadı , sanırım lastikleri kullanabilmeyi öğrendiler son zamanlarda ve bu yüzden pirelliyi savunan tarzda bi açıklama geldiğini düşünüyorum .

  17. Pirelli mi? Uzak dursun. Belki yol araçlarında çok kaliteli lastikleri bile olabilir. Lakin ben pirelliden soğuduğum kadar hiçbir şeyden soğumadım. Kendim olayım, çevremdeki arkadaşlarım olsun ikinci el bir araç alırken üzerinde pirelli lastik varsa daha dün takılmış olsa; aracı alır almaz lastikleri değiştirtme taraftarıyım. Malumunuz otobanda giderken 100 km sürmeden yolun ortasında bırakır mazallah. Formula 1 üzerinden tecrübeyle sabit. Madem Horner efendi böyle istiyor; o zaman pirelli herkese istediği gibi lastik üretsin ve Schummy, Hamilton, Alonso, Raikkonen gibi pilotlara kütük gibi lastik üretsin; redbullara da kaşar peyniri kıvamlı lastik üretmeye devam etsin. Göz var nizam var, resmi sitelere yapılan milyonlarca yorum var: Nerdeyse hiçbir seyirci pirellinin bu kaşar peynirlerinden hoşnut değil…

  18. F1 gibi teknoloji gelişminin ön planda olduğu bir sporda tek lastik üreticisi olursa işte böyle herşey berbat olur. En az 2 lastik üreticisi olmalıydı ki ikisi birbirini geçebilmek için lastiklerini hem dayanıklı hem de hızlı yapmak için uğraşsın. Hem F1'de hızlanacaktı. Nerede 2006'daki lastikler nerede şimdikiler. Aradan 6 yıl geçmiş kullanılan lastikler o zamanınkinden daha kötü. Tekelciliğin sonu bu işte. Michelin zamanında söyledi lastik rekabeti olursa gelirim diye, dinleyen olmadı. Şu an da Pirelli iyi reklam yapıyor sanki. F1 izleyen bütün tanıdıklarım aracına Pirelli lastik almayacağını söylüyor. Ben de almıyorum. FIA ne isterse istesin, bir lastik üreticisi yeri geldiğinde 'ben hemen dağılan lastik yapmak istemiyorum, itibarımı zedeler' diyebilmeli. Her ne sebeple olursa olsun Pirelli bu lastikleri kendine yedirebiliyorsa, benden ve F1'den uzak olsun arkadaş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir