Vettel Yarışta Fazla Pit Stop Olacağını Düşünüyor

yazar:

kategori:

Cuma günü pist sıcaklığının 44 dereceye kadar yükseldiği rapor edildi.

Vettel pist şartlarının lastikleri korumak açısından pilotların işini zorlaştırabileceğini düşünüyor.

“Kötü bir gün değildi. Üstünden geçmemiz gereken çok fazla iş vardı. Deneyecek birkaç yeni parçamız var. Bugün oldukça fazla tur attık ve programı tamamladık.”

“Rüzgar etkili oldu. Bazı pilotların pist dışına çıktığını gördük ve asfalt sıcaklığı da öyle yükseliyor ki otomobiller kayabiliyor.Geçen sene de durum böyleydi. Muhtemelen pazar günkü yarışta birkaç pit stop birden göreceğiz.”

Mark Webber bazı pilotların lastiklerini korumak için üçüncü seansa çıkmayacağından bahsetmişti. Vettel ise Red Bull’un pol pozisyonunu kovalamak için bu yaklaşımı benimsemeyeceğini söylüyor.

“Önemli olan şey puandır ve puanları da pazar günü kazanıyorsunuz. Cumartesi günü orada olmamızın nedeni gridde kendimize mümkün olduğunca yukarıda yer bulmak, pol pozisyonunu kazanmak. Bu yüzden değişen bir şey yok. Yarış içinde lastikler de dahil bir çok şey olabilir. Pazar günü başladığınız pozisyon yarışı bitirdiğiniz pozisyon olmuyor.


Yorumlar

  1. Beyler geçen bir arkadaş bir site paylaşmıştı. Tüm f1 yarışlarının olduğu bir site. Yıl ve yarışseçip izliyorduk. Acaba bu siteyibilen var mı? ya da böyle başka bir site var mı?

  2. Yarış öncesi haberlerde kimse yarışa getirdikleri güncellemelerin etkisinden bahsetmiyor eskisi gibi. Herkes bir lastik telaşına düşmüş. Aracı geliştirebilmenin hiç bir mantığı kalmadı sanki.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir