Bourdais Hız Eksikliğine Şaşırdı

yazar:

kategori:

Sebastien Bourdais, Monako’daki ilk antrenmanların ardından Toro Rosso’nun beklediği kadar rekabetçi olmadığını söyledi.

İtalyan takım, testlerdeki kaza nedeniyle ertelemelerin ardından sonunda yeni araçları ile bir hafta sonuna adım attı.

Ama yeni araç, bugünkü antrenmanlarda rekabetten uzaktı.

4 ChampCar şampiyonluğu bulunan Bourdais, derecelerin dikkate alınmaması gerektiğini söyledi ama daha fazla hız belediğini de itiraf etti.

Bourdais: "Yeni aracı öğrenmeyle ilgili bir durum ve  bu zorlayıcı pistte bu daima zor olacaktır. Daima ağır yakıt yükü ile sürüş yaptık. Bu yüzden tur zamanlarından bir şey anlayamayız. Olmak istediğimiz yerde değiliz ama göründüğü kadar da uzakta olduğumuz düşünmüyorum"

"Bununla birlikte bundan daha iyi bir durumda olmayı bekliyordum. Bu da Cumartesi ve Pazar’ın ilginç olacağı anlamına geliyor."

"Biraz tutunma eksikliğimiz var, belki de nedeni azami hızlarımızın da göz önünde buılundurulduğu bu maksimum downforce ayarlarında biraz yere basma eksikliğimiz. En azından benim buradaki geçmiş tecrübemin bir yardımı oldu ve bu sabah oldukça hızlı bir şekilde ritmi yakaladım"

Öğleden sonraın en yavaşı olan takım arkadaşı Sebastian Vettel, kıvrımlı pistte araçla savaştığını söyledi ve takımın takip ettiği yolun doğruluğundan emin olmadığını kabul etti.

Vettel: "Kesinlikle bir yarış hafta sonunun en iyi ilk iki seansı değildi. Yeni aracı ilk kez bir yarışa çıkarıyoruz. Bu yüzden beklenecekleri bilmek daima zor olacaktı ve çok sıkıntı yaşamış göründük. Geçmişte her zaman hoşlandığım bir pistte araçla savaştım"

"Cadde yarışlarına karşı hiç bir şeyim yok; tam tersine aslında. Gidilecek doğru yönü bulmakta sıkıntı çekiyorduk ama ikinci seansın sonunda ileri yönde bir adım attık ama henüz bu yeterli değil"


Yorumlar

  1. Böyle bir pistte yepyeni bir araçla yarışmak ne derece mantıklı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir