Alguersuari: "Red Bull'a Sadık Kalmak Hataymış"

yazar:

kategori:

Geçen hafta Jerez’de R30 ile Pirelli adına testlere çıkan İspanyol pilot, yorumculuk görevini yapmak için Barselona’ya geçti.

Toro Rosso’nun eski pilotuna göre 2012’de gridde olabilirdi ama Red Bull’un kendisine Faenza kökenli takımda kalacağını söylediğini dile getirdi.

Geçen günlerdeki haberlerde de Lotus’un geçen sene sonunda Alguersuari’ye gittiğini ve 2012’de boş olup olmadığını sorduğu gündeme gelmişti.

Alguersuari: “Diğer takımlarla görüşmemek kesinlikle bir hataydı. İmkân vardı ve ben teklifleri reddettim.”

“Bunu yaptım; çünkü Red Bull’a sadıktım”

Red Bull ailesinden ayrıldıktan sonra takımdan kimse ile görüşüp görüşmediği sorulduğunda Alguersuari: “Yöneticilerle, hayır. Teknik ekiple evet”

Öte yandan 22 yaşındaki pilot, Helmut Marko’nun ‘Alguersuari’de kazanan potansiyeli’ yok demesine karşı hayal kırıklığını yineliyor.

Alguersuari: “Böyle düşünüyorsanız demek ki 6 sene beni destekledikten sonra bir gecede fikrinizi değiştirdiniz. Bir gün bir şampiyona sahipsiniz; ertesi gün değilsiniz.”


Yorumlar

  1. Spor acımasızdır hele milyarlarca doların döndüğü bir sporda sadakat diye bir kavram söz konusu olamaz. Keşke görüşseydin. Redbull'un tek derdi Vettel. Seni onun yanına alsalar bile anca emir eri olurdun.

  2. Kendi adıma konuşuacak olursam RedBull düşmanlıgı diye bir şey benim için söz konusu değil. Vettel'in çifte şampiyonluguna en çok sevinenlerden biriyim ama gel gelelim burada okudugum haberlere göre Alguersuari'ye yapılan bir haksızlık var, adamın bu yıl iyi bir araçla gridde olma şansı elinden alınmış, seninle devam edicez denmiş. Tüm bu olaylardan sonra geç bi tarihte fikir değiştirmeleri hiç etik degil. Gerçekten de Alguersuari'nin yerinde olmayı hiç istemezdim.
    Bu olayların Alguersuari'nin iyi bir pilot olup olmamasıyla alakası yok.

  3. Ne yaptın da bu kadar büyük pilot oldun anlamıyorum. Yahu adam herhangi bir yağmurlu yarışta vs. hani şans eseri dahi olsa bir podyum vs aldı da ben mi bilmiyorum. Daha 22 yaşında Redbull desteklemese bahse varım daha Gp 2 seviyesine ancak gelmiştin. Bu kadar Redbull düşmanı olmaktan vazgeçin adamlar iyi pilot yada ortalama üstü pilot değil süper star istiyor. İlla ki eleştirecekseniz başka bir şey bulun eleştirecek. Redbull bu adamı takımsız bıraktı ama ona zaten o şansı veren de Redbull'du. Gidip bir Allah'ın kulu da Perez'in elinden alınan galibiyeti eleştirmiyor ama…

  4. Gerçekten çok talihsiz bir olay. Ben Alguersuari'ye karşı bir komplo oldugunu düşünmüyorum ama eğer varsa bunu planlayan her kim ise Allah belasını versin.

  5. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Bu haksızlığı Alguersuarinin babası bile dile getirdi.

    Haydi anladık sutil barda bıçaklı kavgaya karıştı ve f1 hayatı bitti.Peki alguersuarinin suçu neydi?.F1 hayatını bitirecek ne yaptı bu adam?.Markonun öz evladına sıralamalarda yer vermediği için mi?

    Vettel koreye zaten dünya şampiyonluğunu ilan etmiş olarak gelmişti.Sıralamada engellense ne olurdu sanki.2011 de ilk defa pole kaçırmanın cezası Alguersuariye bu şekilde fatura edilmemeliydi.

  6. ya alguersuari bi git işine böyle yaparak hem takımı hem de kendini mağdur ediyosun
    kusura bakma 2.5 senede bir kez bile podyuma çıkamayan adam toro rosso da kalamaz

  7. sulonsoo sulonsoo avatarı
    sulonsoo sulonsoo

    şimdi grosjeanın yerinde sen olacaktın :S

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir