İspanya'da İlk Cep Pastor Maldonado'nun – Güncel

yazar:

kategori:

———-

Circuit de Catalunya’daki sıralamalarda bu ikiliyi yerel kahraman Fernando Alonso takip ederken iki pilotla son 10’a kalan Lotus’ta Romain Grosjean ve Kimi Raikkonen sırasıyla 4. ve 5. sırayı aldılar.

Son seansta Hamilton, ilk turunda elde ettiği derece ile başlangıcı yaptı ve zirveye çıktı ama bu, Ferrari Pilotu Fernando Alonso’nun turuna kadar sürdü; hemen ardından da Williams Pilotu Pastor Maldonado şaşırtıcı bir şekilde liderliğe yükseldi.

Liderliği kaptıran Hamilton, ikinci çıkışında hem kendi hem de Maldonado’nun derecesini büyük oranla geliştirip yarım saniyeyi aşkın farkla ilk sırayı aldı. İngiliz pilot, bu turunu bitirdikten sonra pist üzerinde durdu; garajına aracıyla dönemedi. Dolayısıyla komiserler kurulundan diskalifiye kararı çıktı.

Sauber de her iki pilotunu son seansa sokabilen takımlardandı ama bunlardan Kamui Kobayashi, S2’de sorun yaşayınca son seansta tur atamadı. Takım arkadaşı Sergio Perez ise etkileyici bir performansla 6. en hızlı dereceyi elde etti.

Mercedes’te Nico Rosberg, tek tur attı ve kendisini 7. buldu; takım arkadaşı Michael Schumacher ise piste çıktı ama lastik saklamayı tercih edip tur derecesi kaydetmeden garajına döndü; yarınki yarışa Kobayashi’nin önünde 9. sıradan başlayacak. Red Bull’dan Sebastian Vettel de aynı şekilde derece etmedi ve 8. oldu.

Günün sürprizleri ikinci seansta yaşandı. McLaren’dan Jenson Button ve Red Bull’dan Mark Webber, çok yakın ara ile ilk 10’un dışında kaldılar.

Fernando Alonso’nun 3. olduğu sıralamalarda Ferrari’nin diğer pilotu Felipe Massa, yine sıkıntılar içindeydi ve 17. sıraya kadar geriledi.

Diğer taraftan Williams’ta da benzer bir durum oluştu. Maldonado ile 2. olan takımda Bruno Senna, S1’de spin atıp çakıl alana çıktı ve ilk bölümde elendi.

Caterham’da Vitaly Petrov, takım arkadaşı Heikki Kovalainen’i ilk defa sıralamalarda geride bıraktı. Marussia’da da Pic, Glock’tan iyi bir derece elde etti.

%107 kuralına takılan tek isim HRT’den Narain Kathikeyan oldu; Hint pilot şimdi komiserlerden izin bekleyecek.

*NOT: Lewis Hamilton, en hızlı tur derecesini elde etmesine rağmen sıralamalardan diskalifiye edildiği için yarınki yarışa en geriden başlayacak.

 

Sıra Pilot                 Takım                Derece          Fark  
 1.  Lewis Hamilton        McLaren-Mercedes     1m21.707s
 2.  Pastor Maldonado      Williams-Renault     1m22.285s
 3.  Fernando Alonso       Ferrari              1m22.302s
 4.  Romain Grosjean       Lotus-Renault        1m22.424s
 5.  Kimi Raikkonen        Lotus-Renault        1m22.487s
 6.  Sergio Perez          Sauber-Ferrari       1m22.533s
 7.  Nico Rosberg          Mercedes             1m23.005s
 8.  Sebastian Vettel      Red Bull-Renault     No time
 9.  Michael Schumacher    Mercedes             No time
10.  Kamui Kobayashi       Sauber-Ferrari       No time
S2 sınır derecesi: 1m22.904s                                    Fark **
11.  Jenson Button         McLaren-Mercedes     1m22.944s   +  0.839
12.  Mark Webber           Red Bull-Renault     1m22.977s   +  0.872
13.  Paul di Resta         Force India-Mercedes 1m23.125s   +  1.020
14.  Nico Hulkenberg       Force India-Mercedes 1m23.177s   +  1.072
15.  Jean-Eric Vergne      Toro Rosso-Ferrari   1m23.265s   +  1.160
16.  Daniel Ricciardo      Toro Rosso-Ferrari   1m23.442s   +  1.337
17.  Felipe Massa          Ferrari              1m23.444s   +  1.339
S1 sınır derecesi: 1m24.362s                                    Fark *
18.  Bruno Senna           Williams-Renault     1m24.981s   + 2.398
19.  Vitaly Petrov         Caterham-Renault     1m25.277s   + 2.694
20.  Heikki Kovalainen     Caterham-Renault     1m25.507s   + 2.924
21.  Charles Pic           Marussia-Cosworth    1m26.582s   + 3.999
22.  Timo Glock            Marussia-Cosworth    1m27.032s   + 4.449
23.  Pedro de la Rosa      HRT-Cosworth         1m27.555s   + 4.972
24.  Narain Karthikeyan    HRT-Cosworth         1m31.122s   + 8.539

107% derecesi: 1m28.363s
* S1'de lider ile olan fark
** S2'de lider ile olan fark

Yorumlar

  1. büyük takımların özelliğini ferrari bir kere daha göstermiş oldu formula 1 tarihine damgasını vurmuş iki takım var onlarda ferrari ve mclaren geçen sene mclaren aracı da 1 sn kadar yavaşta 2-3 hafta da topladılar ferraride bunu 4 yarış sonrasında yapabildi ve diğer takımlara göre çok daha iyi geliştikleri ortada formula 1 iki takım var FERRARİ VE MCLAREN redbull diğerleri fosss:):):) ayrıca artık massa'yı kovmanın zamanı geldi geçiyor bile bu adamdan bir salatalık olmaz

  2. Gokberk Onem avatarı

    yarın değil bugün yazıcaktım. maç heyecanı falan karıştırmışım 🙂

  3. katılıyorum…. romain de kötü pilot değil bence .. ama kimi de çok iyi durumda değil .

  4. Gokberk Onem avatarı

    çok ağır ceza bence lewis'e. 5 sıra falan daha mantıklı olabilirdi ama kurallar böyle. yarın lewis çok agresif olur hırsına yenilmeyip sakin kalabilirse çok iyi geçişler izleriz

  5. http://www.fia.com/en-GB/mediacentre/f1_media/Documents/esp-qualifying-sectors.pdf
    işte sektör zamanları buna göre
    lotus s1 de açık ara lider s2 fena değil s3 de kazandıklarını geri veriyor.ancak yarışta s3 geçişe imkan vermediğinden (ancak s3 te drs ölçüm noktası var buda handikap gibi) takımda geçişe imkan veren s1 de hızlı olmayı tercih etmiş veya s1 lotusa daha uygun gibi
    sonuç olarak willimas ve ferrarinin yarış performansı sıralama kadar olamayacak (daha hafif depoya yönelik ayar yapmış olmalılar willimas tam böyle.alonsonun aracıda öyle olmalı kendi evi olduğundan en azından sıralamalarda göz doldurmak istemişler buna rağmen ferraride gelişim var tabi.).lotus çok avantajlı süpriz sauber diyorum perez yada kobayashi podyuma çıkabilir hatta lotusu zorlayabilir.zira en sert lastikleri en iyi sauber kullanıyor bu lastiklere çok iş düşecek yarışta.

  6. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    rahat ol kimi'de baskı falan yok.

  7. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    son sektorde kimi ve diger pilotlar arasinda niye bu kadar fark var?

  8. anıl cem  arslan  avatarı
    anıl cem arslan

    2 losusta çok iyi kalkıyo ve bizde kirli taraftayız.galibiyet çok zor ama alonso olmasa bile raikkonenin kazanmasını çok istiyorum.hayalimdeki podyum ise alonso-kimi ve schumi umarım olur 🙂

  9. bu kural yine kanada da hamiltonun pist üzerinde durmasından sonra konuldu aracın kendi imkanlarıyla pite dönebilmesi gerekiyor kurala göre çok yazık mclaren bu hataları yapmamalı artık!!

  10. ister mclaren ister ferrari ister red bull olsun… profesyonel bir takıma böyle hata yakışmaz. pol zaferini alacağın gün ışığı gibi açıkken yakıt konusunda böylesine bir kumar oynamanın hiç ama hiç bir manası yok. kumar değilse bile böyle bir hata yapma lüksü yok. kendi izlenimim; bu sene mclaren araç olarak çok iyi olsa da resmen çuvalladı her açıdan. şimdiye dek büyük olmasa bile rahat bir fark açmaları lazımdı. maldonado bu yarışı alsın, ilk 5 yarışta 5 farklı sürücü kazanmış olsun. bunun yanında efsanelerden williams için de güzel bir moral olsun. alonso ve ferrari de kazanırsa süper olur. hem ferrarinin gösterdiği gelişimden hem de alonsonun kendi evine has gösterdiği performanstan. güzel bir yarış olması temennisiyle

  11. Haydi Maldonadom bu yarış senin yarışın olacak.

  12. yok yaa o 1 litre de kalmamıs, 1 litre olmayınca FIA haklı olaarak basmıs cezayı. yeterli benzin olsadı sadece aracın pist üstünde kalması sorun olsaydı bu kadar agır bir ceza vereceklerini sanmıyorum.
    yazık oldu Lewis e….

  13. bir ferrari taraftarı olarak üzüldüm hamiltonun ceza almasına. startta hamilton alonso raikkonen kapışması izlemek keyifli olurdu.

  14. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Bu sırada 11. değil özür dilerim. Gridin en arkasından başlayacakmış Lewis… Güzel bir strateji ile puan barajına girebilir diye düşünüyorum. Ama böyle bir pistte, bu kadar yakın mücadelede çok karmaşık durumlar ortaya çıkmazsa daha fazlası olmaz diye düşünüyorum. Biz izleyiciler için en azından heyecanlı geçişler olacak :S

  15. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Lewis yarın 11. sıradan başlıyor! Yazık oldu güzelim tura. Keşke Mclaren biraz daha dikkatli olsaydı. 4 turluk daha benzin koysalar bile rahat rahat pole alacak hızı vardı bugün. Yazık oldu gerçekten. Yarışta ilk beşe girecektir diye düşünüyorum. Özellikle iyi bir kalkış lazım ama bunun için. Çünkü önünde lastik saklayan pilotlar olacak.

    Allah'tan Alonso 2. değildi. Yoksa ortalık savaş alanına dönerdi 🙂

  16. Evet haber doğru,Lewis'i gridin sonuna şutladılar

  17. Lewis'e grid cezası geldi galiba

  18. 05Alonso |Ferrari | Golden Arrow | avatarı
    05Alonso |Ferrari | Golden Arrow |

    Ve Lewis' e para cezası geldi 🙂

  19. 05Alonso |Ferrari | Golden Arrow | avatarı
    05Alonso |Ferrari | Golden Arrow |

    Örnek QED için 3.5-3.7lt gerekli. Böyle söylenmiş.

  20. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Rai ikinci sektörde Alonso'dan değil Hamilton'dan 0.34 hızlıydı. İkinci sektörde Alonso Hamilton'dan 0.28 hızlıydı sanırsam. (Tabi Hamilton derken derecesini geliştimeden önceki turdan bahsediyorum.)

  21. 05Alonso |Ferrari | Golden Arrow | avatarı
    05Alonso |Ferrari | Golden Arrow |

    Martin ceza almalarını beklemiyorlarmış ancak yine de aracı pite getirecek yakıtı koymadıkları için FİA takımla görüşüyormuş.

  22. 1 lt olması gerekiyor.

  23. Son sektörde 0.2-0.3 sn kaybediyor takım…

  24. 05Alonso |Ferrari | Golden Arrow | avatarı
    05Alonso |Ferrari | Golden Arrow |

    Oouw kötü bir haber. Lewis galiba ceza alacakmış. 1.3Litre yakıt kalmış deposunda. Normal de ne kadar olması gerekiyor?.

  25. 2.sektör sonunda kimi alonso dan 0.34 hızlıydı nasıl olduda 0.18 fark yedi yani son sektörde 0.52 kaybetti ferrariye bu inanılmaz geliyor ayrıca hamiltonın 2.cepteki rakibine 0.6 sn fark atmasıda inanılmaz.maldonadonun 2.cebi alması hepden inanılmaz geliyor.s: ama yarışta farklar çok daha yakın olacaktır.hamilton ve kimi arasında zafer mücadelesi olur.
    ayrıca vettel tur atmayarak büyük bir hata yaptı.button ve webberde öyle.tur atmayarak doğru yapan sadece schumi idi.

  26. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Ramboyu göreniniz oldu mu:) Bu arada ferrarinin avustralyadaki performansıyla dalga geçenlerin şu an sesleri çıkmıyor. Biz dedik ferrari dedik meşrubat takımı değil biz ne yapar eder yine döneriz dedik dinletemedik.

  27. offf kimi of. son sektöre 0.3 saniye daha hızlı geliyor ama son anda batırıyor. bence lotus'da hamilton veya alonso ikilisinden biri olsaydı EN KÖTÜ ihtimalle 2.liği alırlardı.

    raikkonen'in düşünmeyi bırakması ve sadece sürmesi lazım. üzerinde baskı var grosjean yüzünden, üstünlük kurmadan atamayacak baskıyı. ama baskı varken de üstünlük kuramıyor?

    kısır döngüdeyiz.

  28. Romain Grosjean yine geşti:))))))))

  29. Beklentileri düşük tutan arkadaşlarım şimdi ise sevinmeyi haketmişlerdir.Domenicalli ve ekibine her daim güvenmiş bir taraftar olarak bu gözle görülür iyileşmeden elbette ki memnunum.Sadece Massa'ya üzülüyorum.İnşallah yarın daha iyi sonuçlar bekliyorum.

  30. Horner İspanya sezonun geri kalanı için bir işaret olmayacak diyerek yavaş olacaklarının sinyalini de vermişti bu arada unutmadan ekleyelim. :))

  31. Gokberk Onem avatarı

    hamilton iyi iş çıkardı. maldonando da çok iyiydi ama yumuşak lastikleri tüketti gibi yarın sorun çıkarabilir. alonso hamilton kapışması süper olacak. inş alonso kazanır

  32. rocco junior avatarı

    Teşekkürler.Büyük başarı o vakit tebrikler…

  33. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Yarın ola, hayrola! Yarın ki mücadele çok çekişmeli olacak gibi. Eğer geçen sene ki gibi bir felaket yaşamazsa Ferrari Hami ile Alo arasında güzel bir mücadele olacaktır. Maldonado ise en iyi 5. olur gibime geliyor. Lotusların uzun sürüşlerdeki başarısı ortada. Düzlük hızları ortada. Ancak 3. sektörde yavaş kalmaları DRS'den zarar görebileceklerinin bir işareti belkide. Hayalimdeki podyum 1.Alonso 2.Kimi 3. Hamilton…

  34. Yusuf  Hitay avatarı

    1 turluk benzin farkı 0.1 saniye bile etmiyor, az benzin koyup 0.5 saniye kazanamazsınız. benzin yüküne bakarak aracın yavaş olacağını söylemek yanlış bir yöntem. ancak doğru, araç lastikleri çok iyi ısıtıyor ve bir o kadarda hızlı yiyor.

  35. Her yere aynı tip yorum atmışsın. Tamam seni anlayabiliyorum o eski Ferrari- Mclaren günlerini geri dönülmesini istiyorsun ama artık yeni F1'de 2 takımın alıp başını gittiği günler kurallar nedeniyle pek mümkün değil gibi duruyor ki yarınki yarişi daha görmeden bu kadar iddialı laflar edersen yanılabilirsin. Geçtiğimiz yarişlarda sıralamardaki q3teki farklar açık olsa da yariş hızları takımların birbirine epey yakındı. Yarın arkadan Lotus tehdidi ve lastiklerini koruyan Mercedesler , Vettel-Button-Webber var. Bunları yabana atmak olmaz.

    Güncelleştirme yarişinda Redbull ve Mercedes yeterince rekabetçi olamaz iddiasında bulunmuşsun. Sana geçen yılı hatırlatayım. RedBull sezon başında yakaladıgı hız farkını bazı yarişlarda kaybetse de sezon sonuna kadar korudu. Aynı şekilde Mercedes Ferrari ile olan farkı sezon sonuna dogru yavaş yavaş kapattı.

    Williams'ın 2.liğine ise ne kadar şans denilebilir emin degilim. Maldanoda tüm seansları Hamilton olmasa domine etmişti. Genel güncelleştirmelerin İspanya'ya getirildigini düşünürsek Williams gelecek yarişlarda da iddialı olacak gibi duruyor.

  36. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    evet 150.Pol oldu..En Hızlı Tur'da 150..

  37. rocco junior avatarı

    Bu,Mclaren'nin 150.pole pozisyonu mu?

  38. O değil beyler 2.sırada Maldonado var. Hamilton Pole alır hayal kurarsın Maldonado 2.olur hevesin kaçar. 😀 😀

  39. hamiye ve alonsoya tebrikler harika br tur attılar.lotus son sektörde neden bu kadar ağır kaldı anlamadım.yarın yarışta maldonado umarım startta bir sakatlık yapmaz.alonso,grosjean ve kimi buna dikkat etmeliler.lotus yarın bahreyn gibi ilk 15 tur atak yapacaktır.kimi hamiltonun arkasına kadar gelebilir.geçebilir mi bilmem.vettel de 4.sıra yada 3.sırada yarışı bitirebilir.son seans lastik sakladı bunun faydasını görecektir.yarın yarış çok güzel olacak.

  40. Lovely_F2008  avatarı

    Adam gibi bi kural çıkarmaları lazım bu işe , diğerleri de aynı şeyi yapsa manzara farklı olabilirdi . Yapsaydı diyen çıkarsa da ona cevabım ; bu işin yapılması gerekeni (normali) ferrari ve williams ın yaptığıdır . Hiç hoşnut değilim açıkçası bu 2. vakadan . FIA'nın el atması gerek bu duruma .

  41. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    sıralamalarda;
    -Lewis bugün çok çok iyiydi, aracında doğru ayarı bulmuş gözüküyor, en azından tek turda öyle olduğu kesin. yarış ayarlarında cuma günü iyi gözüküyorlardı ama ne olacağını bilmek zor, malum pirelli şampiyonası.
    -Button cumadan beridir aracından memnun değil, massive understeer, unbelievable understeer,bazen arka lastikler çalışmıyor vs.. deyip durdu.araçta ayarı tutturamadı sanırım.değilse bu kadar fark olmaz.
    -McLaren yeni güncellemelerin işe yaradığı söyleniyor.umarım yarış esnasında da işe yararlar,Lewis zaten birşekilde aracı ön sıralara yerleştiriyor. önemli olan yarış.
    -Williams için bu süprizmiydi? gerçekten harika.umarım devamlı orda olurlar.
    -Ferrari nihayet güncellemler işe yaramış. zaten ferrarinin o kadar geride olması tuhaf kaçan bir durumdu. değişikliklerle öne yaklaştılar.

  42. Yakıt kaldıysa ceza gelmez çünkü onun için çekiyorlar. Ama diğerleri de olmadığına göre niye çektiler. 🙂

  43. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    yarıştada en iyisidir, tabi pit faktörü,peynirden lastik faktörü vs.. şeyler onu durdurmazsa. Lewis bridgestonun bile suyunu çıkarabilen bir pilottu, düşün artık bu lastikler onu ne kadar engelliyor. ha birde diğer muzdarip Shumi.

  44. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    dostum bence şu tavrı bırakın artık hep bir sonraki aşamaya geçiyorssnuz adamlar hızlanmış hakkını verelim niye züürt tesellisi ile kendinizi avutuyorsunuz anlamıyorum. Antrenmanlarda sıralamada görücez dediler sırlamada gördüler, şimdi yarışta görelim diyenler çıktı 😀 yarışıda kazanırsa önümüzdeki yarışa bakalım diyeceksiniz. Ama barcelona'da hızlı olan her yerde hızlıdır. Mclaren ve ferrari'nin güncellemelerine hiçbir küçük bütçeli takım kafa tutamaz.

    Çünkü testlerden sonra bakınca mclaren ve ferrari dışında güncellemeleri çalışan takım yok. Tek iki takım gelişti. Çünkü araçları gelişmeye müsait ve yüksek bütçeleri ile çok iyi araştırma yapabiliyorlar. Önceki sezonlarda da olduğu gibi sezon içi en iyi gelişen iki takımdır.

  45. ferrari gelişmiş olarak görünüyor kullanılmamış set lastikleri de fazla buda takımın geliştiğini gösteriyor

    yarış içinse temiz taraftan kalkan alonso rahat şekilde perezi geçer ve hamiltonla ikisi perezin arkadakilerini yavaşlatmasının da etkisiyle araya biraz açarlar,vettel son seansa çıkmadı bence sert lastiklerke yarışa başlayabilir

  46. gerçekten alonso iyi iş çıkardı.ama puanlar yarışta veriliyor.umarım alonso yarında iyi iş çıkarır ve iyi yerde bitirir

  47. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    yakıt bitmesin diyeyse, grid cezası gelir, kanada dan sonra kural değişti diye hatırlıyorum. bazı yerlerde söylenene göre motor,vites kutusu veya yakıt sorunu değilmiş.

  48. 1 Lt yakıt kalması gerekiyor depoda numune verebilmek için. Onun için kenara çektiği söyleniyor çünkü Whitmarsh grid cezası alacağımız bir sorun yok diye demeç vermiş.

  49. BU yarış Alonsonundur demedi demeyin

  50. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    Hamilton'a tebrikler rakipsizdi bugün. Ferrari'nin güncellemeleri çok iyimiş en hızlı ikinci takım oldular. Williams bugün şansa hızlıydı.
    Önümüzdeki yarışlarda mclaren ve ferrari arayı açarlar güncellemerle. Diğer küçük bütçeli takımlar ayak uyduramazlar iki deve. Bu sezon mclaren ve ferrari çekişir artık. Ferrari'nin bundan sonra bırakacağını düşünmüyorum güncellemelere daha çok yükleneceklerdir. Massa'ya yorum yapmıyorum herşey açık bu kadar hızlanmış bir araçlar bitirdiği pozisyona bak.

    Yarışa gelecek olursak sıralamalardaki fark yarışa yansımıyor. Ferrari'nin yarış performansı sıralama perofrmansının yarım saniye önünde oluyor bu nedenle yarın için Hamilton ve Alonso alıp başını gider onları zorlayacak araç yok. Harika start alan alonso , maldonadoyu startta geçer. Hamiltonve alonso farkı açarlar. Hamilton lastikleri bitirmez ise kazanır , alonso yarışta çok iyi iş çıkartıyor , özellikle sert lastiklere geçince ferrari daha da hızlanabilir çünkü çok iyilerdi sertlerle.

    özet olarak mclaren ve ferrari en hızlı takım. Redbull ve mercedes hızlarının olmadığını bildikleri için lastik harcamasınlar diye zaman yapmadılar. Vettel zorlayayım diye çıktı ama yavaş kalınca bıraktı. Mercedes zaten yapamazdı hızı bu kadar. Button olsaydı da alonsoyu zorlayamazdı diye düşünüyorum , çünkü çok sorun yaşadı.

  51. Hamilton ve Lotuslar arasında bir çekişme olması muhtemel. Burda en büyük bilinmeyen Alonso'nun yarış temposu nasıl olacağıdır. Ferrari ne kadar gelişmiş yarın yarışta göreceğiz..

  52. En az 1 lt olması gerekiyor sanırım .

  53. rocco junior avatarı

    Bu kadarını beklemiyordum tebrikler takım.Tam umudu kesiyorken açıklamalara bakıp,3.sırayı veya 2.çizgiyi ele geçirdik.Temiz taraf ve son derece makul uzunlukta bir düzlük.Gerisi Fernandoya kalıyor artık o güzel startlarından birini bekliyoruz.Tabi Maldonado tehlikeli bir eleman ancak speed trapte 2km daha hızlı gözükmüşüz Williamslara oranla.7km azami hız olarak gerideyiz fakat son sektördeki hızımız diğer yarışlar için cesaret verdi.Yarim saniye civarı bir farka kadar indirdik nihayet sıralama performansı açısından.Yarışta daha iyi oluyoruz bu bakımdan daha yakın bir yarış umabiliriz.Aracı ciddi manada geliştirmiş görünüyoruz.5.yarışta buraya geldik 3-5yarışa umarım tamamen erir ve pole için ciddi aday oluruz.

    Mclaren sıralama olaran sezonun en hızlı takımı herhalde.Getirdikleri burun ve diğer güncellemeler işe yaramış.Lewis Hamiltona tebrikler

    Arkamızda çok tehlikeli takımlar var özellikle lastiklere çok iyi davranan ve hızlı olmayı başaran Lotus.

    Yarın yağmur ihtimali var.İnşallah güzel bir yarış olur ve en azından podyumda kalmayı başarırız.Çok ihtiyaç var buna çünkü çalışanların emeğinin karşılığı olacaktır bu aynı zamanda dün Stefano 47 yaşına girmiş ona en büyük hediye olacaktır.Son olarak Massaya üzüldüm çünkü galiba yakındı ve trafiğe takıldı.

    Başarılar herkese,özellikle Ferrariye…

  54. Yanılıyor olabilirim ama sanırım numune verebilmek için pist üstünde kalıyorlar…

  55. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    ne diyebilirim ki, Her zaman ki gibi Pirelli sayesinde Sıkıcı bir sıralama turuydu..

  56. Hep söylemişimdir, Hamilton en iyi sıralama pilotu. Bu sene daha çok pol kazanacak.

  57. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    hamiltonun yine benzini bitti.2010 kanada gibi oldu.Arkadaşlar aracın garaja kadar gelmesi ve içinde 1 lt benzin olması gerekmiyordu.Yoksa mclaren 10.000 dolarlık cezayı önemsemiyor mu.

  58. bu ne arkadas yaa, q3 te zaman turu atmayanlara 2-3 sıra grid cezası verilsin olmadı. lastik koruyacaz diye iyice suyu cıkacak yakında.

  59. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    İlk 3 e tebrikler, tabi en çok kendi pilotuma. Diğerinin 17. olduğu aracı 3. yapmak ??. Takdire şayan. Ferrari takımlar şampiyonasını bırakıp bir an evel Alonso ile pilotlar şampiyonluğuna odaklanmalı. Bu Massa'yla takımlar şampiyonluğu hayal.

    Rebull u eski yerinde görmek çok keyif verdi, özellikle Marko nun yüz ifadesi paha biçilmezdi.

    Hamilton için ise, geçen senemi ne yeni kural konmadımı pite dönecek benzin bulunudurmak mecburi diye. Bomboş depo ile uçtu gibi gözüksede, yarın dolu depo ile bu performası göstereceğini zannetmiyorum. Yinede iyi iş çıkardı, en azından kusursuz tur attı.

  60. Tebrik ederim Lewis tek turda ne kadar iyi bir sürücü olduğunu gösterdin baştan sona kusursuz bi sürüş. Umarım bu hız yarıştada devam eder. Bugünkü dereceler araçların gerçek performans farkını göstermiyor bence red bullar ve mercedesler tur atmamayı tercih etti button,massa,bruno senna takım arkadaşlarının çok gerisinde kaldılar ilginç şekilde. Eğer bu dereceleri ciddiye alırsak williams en hızlı 2. takım ferrari 3. lotus 4 mercedes 5 şeklinde olur ki buda pek gerçekçi olmaz. Alonso da ispanya da hayatının turlarını atıyor bence yarışta işler çok karışcak red bull büyük bir kumar oynadı vettelle polü alamayacaklarını hesap ederek. Şuan için bence yarışta en büyük tehtid lotuslardır lewis için. Pirellide kına yaksın bu arada schumacherin söylediklerinin tamamen arkasındayım bugün Q3 tam bi rezaletti!

  61. Hamilton McLaren'in diğerlerinden ne kadar hızlı bir araca sahip olduğunu gösterdi.Araç tam potansiyeliyle diğerlerinden en az 0.3 saniye hızlı.

    Ben Maldonado'nun turunun sürpriz olduğunu düşünmüyorum.En azından zikredildiği kadar sürpriz değil.Çünkü Q1,Q2 ve Q3'de attığı turlar da gerçekten harikaydı.

    Alonso müthiş bir tur attı.İspanya'nın sıralamalarında hep iyi performanslar çıkartıyor.2008 örneğinde olduğu gibi…Sert lastiklerle yumuşaklardan olduğundan daha da hızlı gözüküyor.Umarım yarın podyumda olur.

    Lotus'un Alonso'nun gerisinde kalması şaşırtıcı.Q2'de her ikisi de Alonso'dan hızlıyken Q3'de yavaş kaldılar.Yarışta podyum mücadelesi verebilirler.Yumuşak lastik performansları genel olarak iyi.

    Red Bull çok sönüktü.Her iki pilotun da güncellemelerden memnun olmadığı görülüyor.Araç kendine uygun gözüken bu pistte oldukça yavaş kaldı.

    Mercedes hayal kırıklığı gibi duruyor.Çin performanslarından uzak gibiler.

    Perez yine harikalar çıkarttı.Bu adamda inanılmaz bir yetenek var ve bunu her yarış bir kez daha gösteriyor bizlere…

    ve Button.Q1 ve Q2'de ne zaman radyosunu dinlesek ya arkadan kayma ya da önden kaymadan şikâyetçiydi.Aracındaki problem her neyse bir türlü halledemediler.

    Massa yine felaket.Bahreyn'deki umut verici sürüşün ardından yine çok kötü bir performans gösterdi.Onboard görüntülerde de sürekli aracın arkasının koptuğunu gördük.Puan alma ihtimâli imkânsıza yakın.

    Yarın yarışın bana göre en büyük favorisi Hamilton.Maldonado'nun ilk 5'e girebileceğini düşünmüyorum.Alonso,Lotus'lar ile 2.lik ve 3.lük mücadelesi yapabilir.Red Bull'da bu mücadeleye dahil olmaya çalışacaktır.Mercedes'in galibiyet/podyum mücadelesi içerisinde olabileceğini sanmıyorum.Umarım zevkli bir yarış olur.

  62. Site çöktü yine galiba. Geçen sene sorun yoktu bu sene neden böyle?. Sıralamalara gelirsek Hamilton adeta uçtu. İlk turunda kullanılmış lastiklerle atmış turu bu arada. Pole turu ise sıfır set lastiklerle gelmiş ve Hamilton lastiklerin hepsi iyi durumda özellikle yarışın çoğunluğunda sertler olacağını için onları koruduk şeklinde konuştu. Bu güzel haber. Bu arada aracı durdurmasının sebebi büyük ihtimal yakıtla ilgiliymiş yakıt bitmesin diye kenara çekmiş. M.Whitmarsh grid cezası alacağımız bir sorun yok diye konuştu.

  63. ilk 3 e tebrikler harika iş çıkardılar, ferrari gerçekten gelişmiş ve geriside gelecektir, sert lastiklerlede oldukça rekabetciler yarın galibiyet gelebilir.

  64. Yusuf  Hitay avatarı

    hamilton 3 seansta da her lastik çeşidinde adeta gövde gösterisi yaptı. maldonado sadece sponsor desteğiyle yarışan bir pilot olmadığını ispatlamaya devam ediyor. yalnız " ilk 3 te olduğum için çok mutluyum" derken yüzündeki ifade korkutucuydu.

    geçen yıl catalunya'da tek tur atıp bir daha piste çıkıp tur atma gereği bile duymayan vettel, bugün de tur atmadı ancak zayıf oldukları için.

    ferrari çok gelişmiş ancak yarış temposunu merak etmekteyim. son sektörde gerçekten çok iyi f2012, monaco gibi pistlerde pole kovalayabilir.

    ancak alonso bu pistte hep inanılmaz turlar atmıştır. yine aracın potansiyelinin üstünde bir tur atmış olabilir. her ne olursa olsun ferrari yarış galibiyeti kovalamaya geri dönmüş durumda.

    button tüm seanslarda, her lastik çeşidinde takım arkadaşına adeta ezildi. webber piste çıkmadığı için elendi ama kendisi piste çıkmasına rağmen elendi.

    yarış galibiyeti lotus-alonso-hamilton arasında geçecektir. güzel yarış olacağa benziyor, umarım yağmur gelmez ve araçların gerçek gücünü görmüş oluruz.

    bu pistte hızlı olan her pistte hızlıdır, mclaren ve ferrari için güzel bir bilgi.

  65. massadan geçmiş artık, f1 bitmiş onun için bırak git daha da rezil olmadan gözünü seveyim.

  66. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    Ferrari gayet iyi.Yarın yağmur olsun olmasın yarış için Hamilton ve Lotuslarla yarışacak güce sahip.Maldonado gerçekten harika bir iş çıkardı.Massa ise gerçekten artık uzatmaları oynuyor bence.Bu arada Massa ağladımı elendikten sonra?

  67. böylelikle prellinin sıralamaların nasıl içine ettiğini bir kez daha görmüş oldukç

  68. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Aha sıralamayı tutturdum:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir