Ferrari, Süper Yumuşak Lastiklerle Zorlanıyor

yazar:

kategori:

Ferrari pilotu Kimi Raikkonen, takımı Ferrari’nin bu hafta sonu kullanılacak olan yeni süper yumuşak lastikleri kullanırken zorlandığını kabul etti.

Bridgestone, yeni süper yumuşak lastikleri ilk kez Monaco’ya getirdi ve Ferrari bu lastikler ile Mclaren’in performansına ayak uyduramadı.

Bunun sonucunda sabah antrenmanlarının en hızlı ismi Raikkonen, öğleden sonra yumuşak lastikler ile en hızlı Hamilton’un neredeyse yarım sn gerisinde 3.lük ile yetinmek zorunda kaldı.

Raikkonen "Normal bir antrenman günü olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sabah kullanılan lastikler ile çok iyi gittik. Ancak 2. seansta yeni lastikler ile iyi zaman yapmakta zorlandık. Bu yüzden bunu acil şekilde geliştirmek için verileri incelememiz gerekiyor."

"Bunu yapmak için daha zamanımız var ve ben, en azından şimdilik,  endişeli değilim" dedi.

Takım arkadaşı Felipe Massa günü 4. sırada tamamladı ve o da aynı şekilde süper yumuşaklarda zorlandı.

Massa "Bilinmeyen yakıt faktörüne rağmen rakibimiz burada çok güçlü. Yumuşak lastikler ile iyi tur atamadım ancak sert olanda durum daha iyiydi: bu durumu sakin bir şekilde çalışmalı ve tüm detayları doğru şekilde incelemeliyiz."

"Eğer bu günü geçen sene ile kıyaslarsak gelişim gösterdiğimizi söyleyebilirim. Geçmişe göre setupda değişiklikler yaptık ve bu kararın faydasını görmeyi umuyoruz." dedi.

Ferrari Takım Menajeri Luca Baldisserri ise özellikle Mclaren’in formunu gördükten sonra hafta sonunun kolay olmayacağını söyledi.

Baldisseri "Oldukça zor bir hafta sonu bekliyorduk ve bu ilk 3 saat, fikirlerimizde değişime neden olmadı. "

"Bu yarış için yaptığımız hazırlıkların bazı iyi sonuçlar verdiği doğru olsada rakiplerimizin oldukları yerde parmakları ile oynamadıkları da doğru ve buraya rekabetçi bir durumda geldik."

"Bugün zayıf olduğumuz nokta yeni yumuşak lastikler ile performansta oldu. En yüksek seviyede rekabetçi olmak için bu günü iyice incelemeli ve gerekli değişiklikleri yapmaya çalışmalıyız."

"Bunun yanında hava koşullarına da dikkat etmeliyiz. Bu cumartesi günkü sıralamalar ve pazar günkü yarış için önemli olacak." dedi.


Yorumlar

  1. Lastik önemli kardeş.Bak 1. antremanlara sonrada 2. ye bak.

  2. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Lastik önemli değil pit stopta zorlanmasınlar yeter..

  3. yakıtı bilsen moralin düzelicek sanki.neden kabullenemiyor acaba mclarenin burda daha iyi oldugunu anlamıs degilim.yunanlıların türklere oldugu gibi kin mi besletiyor acaba birileri

  4. tolga soydan avatarı

    hallederler hallederler 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir