Vettel İlk 5'te Olacak Tempomuz Zaten Yoktu

yazar:

kategori:

Red Bull pilotu, S3’te piste çıktı ama yarınki yarışa lastik saklamak için derece kaydetmedi.

Vettel: “Çok farklı bir seanstı bugün. Fazlasıyla yakındı. İlk seanstan itibaren yumuşak lastiklerle piste çıkma kararı aldık. S2’deki ilk turum yeteri kadar iyi değildi. Bu yüzden tekrar piste çıkmam gerekti. Ondan sonra ortaya çıktı ki S3’e kalsak bile hiçbir yeni yumuşak lastiğimiz kalmayacaktı”

“S3’ten azamisini elde ettiğimizi düşünüyorum. Lastiklerin bazılarını koruduk ki sıralama girerken bunun önemli olduğunu düşünüyorduk. Ama bugün ilk 5’te yer alacak tempomuz yoktu. Yarın lastikler önemli olacak. Bu yüzden neler yapabileceğimizi göreceğiz”

Takım arkadaşı Mark Webber ise S2’de elendi ve hayal kırıklığı yaşadı.

Webber: “Bu sonuç beni çok şaşırttı. Çocuklar araçta iyi bir iş çıkardı ve bütün hafta sonu zorluyorlardı. Hızlıydık ama pist hızlanmaya devam etti ve biz yakalandık. S2’deki ilk turum yeteri kadar hızlı değildi. İlk turun ardından ikinci sıradaydım ve yeterli olacağını düşündük ama sonunda gördük ki öyle değilmiş”

“S2’de iki set lastiğimi kullanmadım. Bunun doğru şey olmadığı ortaya çıktı. Tekrar piste çıkmama söylenmişti ama pistin o kadar hızlı gelişmesi hepimizi şaşırttı. S2’nin ilk bölümünde çok güçlüydük ve turumdan memnundum. (Ama) bazen işler böyle oluyor.”


Yorumlar

  1. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    3 küçük takımın dışında bir kişi daha eleniyor bildiğin gibi ve o bir kişinin temposu riske atabilirdi takımları. Ki Hamilton 16.lığa kadar düştü turunu tazelemeden. Antrenmanlarda da dikkat edersen 18 ve 17 numaralı sırayı alan pilotlar 1.5 sn civarında yavaştı sadece. Gridin bu kadar yakın olduğu ve geçişin bu kadar zor olduğu bir pistte, kimse pozisyonunu riske atmak istemedi.

  2. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    RAMBO nerde yahu :))

  3. bence çok yavaş kalırlardı. riske atmak istememiş olabilirler. yoksa senden benden daha iyi hesaplamışlardır. böylesine lastik yiyici (son 2 senedir oluşmuş bir tabir) bir pistte elbette herkes yumuşak lastiği saklamak ister.

  4. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    kardeş ilk seansta yumuşakla hangi takım zorlyacaktı yaw. zaten elenenler belli. HRT,LOTUS,VİRGİN

    zaten elenme durumları yokken seansın sonuna doğru çıktı alonso,vettel,hamilton,button vs. bence gereksizdi.

  5. birde bu yarışta serili lastik kullanılmadı yani yumuşak varken orta yumuşak yoktu.direk sert lastik vardı.fark daha da fazla olabilirdi

  6. bu pistte sert ile yumuşaklar arasında çok fazla zaman farkı vardı galiba. sertlerle çıkanların elenme şansı çok fazla.

  7. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    ilk seansta öndeki takımlar neden yumuşak lastikleri taktı anlamadım sanki hrtlere eleneceklerdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir