Hamilton Sıralamalardan İhraç Edildi

yazar:

kategori:

İspanya GP yarış komiserleri Hamilton’ın elde ettiği pol pozisyonunun ardından otomobilde yeterli yakıta sahip olmadığı için gride gelemediği gerekçesiyle İngiliz pilotu sıralamalardan diskalifiye etti.

Kurallara göre, pilotlar sıralamalarda attıkları son turun ardından FIA’nın yakıt örneği alması için pite belirli bir yakıt miktarıyla geri dönmek zorundalar.

FIA tarafından yapılan açıklamada McLaren aracı içindeki yakıtın yeterli miktarda olmadığı ve Hamilton’ın yarınki yarışa son sıradan başlayacağı belirtildi.

Bu kararın ardından ikinci sıradaki Williams pilotu Pastor Maldonado yarışa pol pozisyonunda başlayacak.

Yeni Grid: 
1. Pastor Maldonado Williams-Renault
2. Fernando Alonso Ferrari
3. Romain Grosjean Lotus-Renault
4. Kimi Raikkonen Lotus-Renault
5. Sergio Perez Sauber-Ferrari
6. Nico Rosberg Mercedes
7. Sebastian Vettel Red Bull-Renault
8. Michael Schumacher Mercedes
9. Kamui Kobayashi Sauber-Ferrari
10. Jenson Button McLaren-Mercedes
11. Mark Webber Red Bull-Renault
12. Paul di Resta Force India-Mercedes
13. Nico Hulkenberg Force India-Mercedes
14. Jean-Eric Vergne Toro Rosso-Ferrari
15. Daniel Ricciardo Toro Rosso-Ferrari
16. Felipe Massa Ferrari
17. Bruno Senna Williams-Renault
18. Vitaly Petrov Caterham-Renault
19. Heikki Kovalainen Caterham-Renault
20. Charles Pic Marussia-Cosworth
21. Timo Glock Marussia-Cosworth
22. Pedro de la Rosa HRT-Cosworth
23. Narain Karthikeyan HRT-Cosworth
24. Lewis Hamilton McLaren-Mercedes

 

 

 


Yorumlar

  1. ****** kazanacak …

  2. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    LEWIS HAMILTON was last night hit with a whopping 24-place grid penalty after an astonishing cock-up by his McLaren team.

    Sun gazetesi başlığı, yani dediğim gibi, ortada bir diskalifiye durumu yok, 24 sıra grid cezası uygulanmıştır

  3. whitmars dahil hepsini kovacan bu salakların…

  4. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    yumiyum kurallar açık şekilde uygulanmış diyorsun ya o kuralları bir daha oku . kurallarda şu kadar ceza verilecek diye bir şey yazmıyor.

  5. Ömer_Massa avatarı

    gerçekten ham için üzüldüm yazık oldu.ama lewis'i destekleyen arkadaşlarım kızmayın ama bence yarış izlenebilirliliği açısından gerçekten iyi oldu.çünkü herkes biliyor ki lewis gerilerdeyken yarışa ayrı bir heyecan katıyor çok cesur hiç çekinmiyor neredeyse her yerde pistte geçiş hamlesi yapıyor.zaten kalkışla bereber 4 5 sıra kazanır.Rai ve fernando fawori.

  6. Yusuf  Hitay avatarı

    ne kadar zeki insan var şurada.

  7. FATİH KILIÇ avatarı
    FATİH KILIÇ

    ODA ZATEN YAKIT OLSA 0.5 SANİYE ETMEZ DEMİŞ ARKADAŞIM. BİR TURLUK BENZİNİN 0.2-3 SN FARK ETTİĞİNİ DÜŞÜNÜRSEK HAMİLTON ÇOKTA ABARTILACAK KADAR HIZLI DEĞİLMİŞ AÇIKÇASI.

  8. bir turluk yakıt 0.5 sn mi eder .. beyin bedava… senin hesabına göre 50turluk bir yarısa ilk tur ile son tur arası 25saniye sırf yakıt farkı nedeniyle olur.. kafan güzel…

  9. sadece yakıtı biten yakıtla oynaşan mclaren değil. barichello nun da bitmşti ferrari yıllarında

  10. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    Tam bir fiyasko,nasıl dikkat etmezler buna,bilerek yapcak halleri yokya,mclaren pıt ekibi yaptı yine yapıcağını..Gerçi iyi oldu ALONSO birinci diyebiliriz :)))

  11. sulonsoo sulonsoo avatarı
    sulonsoo sulonsoo

    ihraç edildiği için istedigi lastiklerle başlama imkanı var

  12. sulonsoo sulonsoo avatarı
    sulonsoo sulonsoo

    adam az yakıtla cıkmış ne 0.5 inden bahsediyorsun sen

  13. Kuralları bilmiyorsun gelmiş burada boş boş konuşuyorsun.Fia'nın sitesine gir bak da biraz kuralları öğren.

  14. Benim için sürpriz oldu gün için de tekrar bakma imkanı olmadı F1'e.
    Üzüldüm, bir garip hissettim açıkçası ona o aracı veren takım olmasına rağmen bir pilotun bunu yaşaması pek dayanılabilir birşey değil teknik uzmanın dan en tepe yöneticisine kadar bir hatanın ceremesini çekiyorsunuz.

    Arkadaşlar diskalifiye, 'performans içerisinde siyah bayrak' kararının net sabit bir sonucu yoktur. Uygulamayı yine teknik heyet yapar. Misallerle; cuma günü verilecek diskalifiye kararı tüm hafta sonundan mahrum bırakacağı gibi sadece test, hazırlıklardan da mahrum bırakabilir. Yarış içerisinde verilecek bayrak hükmü görüşmeler ile 2 yarış kapsamına çıkarılabilir. Sıralama turlarından diskalifiye sonuncu ilan edilmenizle birlikte, klansman dışında yani yarış menni olarak da uygulanabilir. Sıralamalarda verilecek bir karar sonunculuğa itebileceği gibi asli uygulaması ile tüm hafta sonundan uzaklaştırılır. Ayrıca pilota verildiği söylenen bir ihraç sonucu başka bir pilot cumaya çıkmadığından özel izin ile yarışa çıkarılabilir.
    Standart halini daha doğrusu çoğunluk uygulaması olduğu düşünülen men, ihraç, diskalifiye, siyah bayrak kararı sizi o performans dan (sıralama, yarış) uzaklaştırır. Diğer, ek etkisi diğer yazılı kanunlara göre veya hakem kararı ile belirlenir (örn; derece silinmesi, takım, pilot menni, Q3 veya Warm Up menni) (Bir yarış organizasyonu, haftasonu kesinlikle 3 günü kapsar)
    Yine aynı şekilde Q2 veya Q3 den men edilmek ile tüm sıralamanlardan men edilmek farklıdır.

    Yorumların tamamını okuyamadım, kurallara da şimdi tekrar bakma imkanım yok açıkçası.:)

    Büyük ihtimalle Lewis üzerine verilen karar sıralama derecesinin silinmesi kararıdır (bu sonunculuğa iter fakat çıkmış kabul edilirsiniz). Sıralama etabının tamamından ihraç edilmiş olsa ya yarışa çıkamaz yada pit'den katılmak durumunda kalırdı (net bir karar ile). (Böyle olsa Q performanslarına katılmadığından kanun izni ile istediği lastiği de kullanma hakkı standart olarak elde ederdi yasak için ek hüküm verilmesi gerekirdi). Niçin böyle diyorum çünki yarıştan men edilmek ile son sırada kabul edilmek mantıken aynı kabul edilse bile bildiğim kadarıyla aynı değil. Pilot ya sonuncu olarak %70 tamamlamış kabul edileceğinden listenin sonuna itilerek kayıtlara geçiliyor yada örn. hafta sonunu 21 pilot bitirmiş kabul ediliyor. Neyse çok karışık gibi olmuş olabilir afedersiniz.

    Çok ağır gelmiş gibi olabilir bence 10 belki 5 sıra grid cezası verilebilirdi yada Q3 derecesi silinebilirdi ancak şöyle bir ciddi handikapı var işin böyle bir diskalifiye yani derece iptali verilmemiş olsa bazı arka sıra takımları bunu göze alıp ciddi az derecede yakıt ile Q3 kazancı elde edip sıra cezasını göze alabilirlerdi.
    Benim anladığım da test için yeterli miktar yakıt alınabildiği şeklinde çünki böyle olmasa takıma da ceza verilmesi gerekirdi (sadece veya hariçten). Hiç bir takımın bunu göz alabileceğini şu ortamda (geçmiş ciddi uyarıdan ve daha eski yakıt karışımı test ciddiyeti ve cezası nedeniyle) düşünemiyorum (öyle 5 bin € ile kurtaramaz). Malumunuz min. 1 litre depo dan alınabilecek yakıt miktarı mecburiyet var ki bu 3 ila 5 litre şeklinde ek testler için gerektiğinde arttırılabiliyor ve yine takımlar bunu sağlamak mecburiyetindeler. Diyelim ki ciddi şüphe oluştu ve 1,5 litre yeterli gelmedi o araçdan daha fazla yakıt temin edilmek istendiğinde bu sağlanamazsa bir nevi şike şeklinde değerlendirilmeye başlanıyor olay.

    Velhasıl kelam neyse ne bugün öğrenmiş olacaksınız. Ben yarışı izleyemeyeceğim pistte olacağımdan 🙂

  15. Bu sene ilk defa içinde parlayan ateşi adam gibi gosterdi sonuç 0.5 sn. Sonuncu başlayıp zorlamaya elverişli lastiklerle yine galibiyet kovalardı ama şimdiki lastiklerle artık o da zor ne diyelim hak ediyorsa sezon sonu şampiyon olur, Hızlı cok Hızlı oldugunu herkes biliyor zaten artık konuşmaya gerek yok. Uzun yıllardır kotu araçlarını usta yönetimiyle iyi yöneten ve iyi pilotlarla, iyi sonuçlar alan genlerinde kazanmak olan Mclarenime bu sezon bu hatalar hiç yakışmıyor artık bu bi son olsun Martin kulaklarınızı çeksin KENDİNİZE GELİN!!!

  16. Sanırım istediği lastiği seçebilicek lewis başlarken ancak yeni lastik vermicekler kullanılmış yumuşak lastiği olcak 2 tane 2 tane de kullanılmamış sert lastiği

  17. her yarıs genelde pitlerde olan hatalar bu sefer erken basladı, yaşasın mclaren pit ekibi….

  18. kadir mercimek  avatarı
    kadir mercimek

    lastikleri kullanmış sayılacakmı. yani kullanılmamış lastik verceklermi. biliyormusun arkadaşım.

  19. kadir mercimek avatarı
    kadir mercimek

    ark.lar sıralamalardan ihraç edilmesi lastikleri etkilermi. yani hiç kullanılmamış lastiklerlemi başlıcak hamilton yarışa bilen varmı kuralları bilen varsa beni aydınlatırsa sevinirim.

  20. siz gene iyisiniz benzin koymayı unuttunuz,biz vakt-i zamanında benzin hortumunu unutmuştuk da şampiyonluk gitmişti,hatta massa da gitti:((

  21. büyük ihtimalle bizim sol arka tabancacıyı, benzin pompacısı yapmışlar. :)) adam tutup, takımı içten çökertin deseler bu kadar başarılı olmaz 🙂 takım çalışanları sanki bu sene F1'de çalışmaya başlamışlar. hrt de bile olmayacak hatalar zinciri ilk yarıştan bu yana devam etmekte. artık millet sabotaj ihtimalini düşünmeye başlayacak duruma geldi. hatalar olur, buna ne diyebiliriz ki ancak sezon başından beridir non stop hatalar oluyorsa takım içinde birşeyler yanlış gidiyordur.

  22. kubilay demirtas avatarı
    kubilay demirtas

    ya adam iyiniyetli olarak benzin örneği bırakmak için pite girmeden aracı stop etmiş hakemler bunu göz önüne alarak daha hafif bir ceza verilebilirdi çok ağır ceza olmuş bu tabi konu hamilton ve mclaren olunca asarız keseriz.

  23. Yusuf  Hitay avatarı

    hay sizin yapacağınız işe.

    0.1 saniye bile etmeyecek kadar 1 turluk daha benzin koyamadınız mı ?

    her yarış sonu kenara çeken araçlar olunca sıkıntı yok, mclaren pole alınca ihraç. aferin, formula 1'in fenerasyonu aynı şekilde devam.

  24. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Bu arada aslında atladığım bir nokta var ki, ben bu yılın kural kitabına bu konuda bakmadım ancak kural çıktığı sezonda kural gereğince verilecek ceza gridin en arkasından başlamaktı ancak bu kuralda yapılan bir değişiklik varsa, ki şimdi aklıma gelen nokta %107 kuralı, bu sebepten eskiden verilen ceza ile diskalifiye arasında bir fark yoktu, bu farkı oluşturmak adına kuraldan yapılan bir değişiklik varsa onu bilemem. Yani şu an olarak tam emin olamadım, bir kural kitabına bakmam lazım tekrar

  25. Alonsomania  avatarı

    pite donememesi de diskalifiyeyi gerektiriyor diye biliyorum.zaten autosport'un resmi açıklaması da öyle.hem ihraçla diskalifiyenin farkını açıklayabilir misin tam olarak

  26. Takım bir an önce düzelmeli hata üstüne hata bu kadar da olmaz. Yapılan hatanın ne kadar basit olduğu ortada. Lewis için üzgünüm.

  27. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Diskalifiyelik bir durum yok, araçtan çıkan yakıt miktarı 1.3 lt, yani diskalifiyeyi gerektirecek bir durum yok

  28. Alonsomania  avatarı

    Hamilton diskalifiye oldu zaten 2 kuralin ihlali da bunu gerektiriyor.ama %107 yi gecemesen bile yarışabilmen komiserlerin elinde ki bunda antremanlara dahi bakıyorlar

  29. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Hangi kurala karşılık olarak bunu sorduğunu anlamadığım için iki durumu da açıklayayım;

    Eğer depoda yeterli yakıt yoksa FIA teknik ekibi araçtaki yakıtın kurallara uygun olup olmadığını bilmediği için, teknik olarak kurallara uygunsuz yakıt kullanılmış gibi karar alınıyor ve diskalifiye ediliyor.

    Ancak burada yaşanan durum yakıtın az olması değil, aracın pit alanına dönmemiş olması ve bu durumda verilen ceza son sıraya gerileme cezası, zaten verilen ceza da bu, yani kurallar birebir uygulanmış.

  30. kurallar uygulanmış burada suçlu aranacaksa mclaren in yakıt sorumlusudur.

  31. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)
    espoir(Al10so) 2 saat 43 dakika önce
    Lewis yarın 11. sıradan başlıyor! Yazık oldu güzelim tura. Keşke Mclaren biraz daha dikkatli olsaydı. 4 turluk daha benzin koysalar bile rahat rahat pole alacak hızı vardı bugün. Yazık oldu gerçekten. Yarışta ilk beşe girecektir diye düşünüyorum. Özellikle iyi bir kalkış lazım ama bunun için. Çünkü önünde lastik saklayan pilotlar olacak.

    Allah'tan Alonso 2. değildi. Yoksa ortalık savaş alanına dönerdi 🙂

    dedim dedim inanmadınız bak noldu şimdi? 😛

  32. Kural kitabında tam olarak diskalifiye mi yazıyor? Komiserler komitesinin insiyatifinde mi? Ben buna bi açıklık istiyorum aslında tam anlayamadım burayı çünkü.

  33. Sizin gibi boş insanların bu sporda işi yok arkadaşım!

  34. Yuh arkadaş cezaya gel ya sıralamadan ihraç ne demek bu adam ne yaptı diskalifiye edilcek? Pole derecesini silmek, 5 sıra grid cezası vermek, Q3 den diskalifiye etmek varken tüm sıralamalardan diskalifiye etmek ne demek? FIA nın Lewise karşı büyük sevgisi var diye boşuna demiyoruz alın görün işte

  35. oynayabılıyorsun hemde tekli bahis olarak

  36. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Yorumları tek tek üşenmedim okudum, başlarda komik itirazlar gelmiş ama sonra bazıları kuralları incelemeye başlamış, bilgi edinmişler. Gerçekten gönülsen tebrik ediyorum o arkadaşları, araştırıp öğrenmek en güzelidir.

    Şimdi cezanın nasıllığını bir anlatayım. Bu kural eskiden yoktu, 3-4 yıl falan oldu sanırım uygulamaya geçirileli. Sebebi basitti, zamanında bu kural boşluğunu farkeden takımlar oldu bir de baktık ki sıralama sonrası sıra sıra araçlar pistte kalıyor. Doğal olarak tehlikeli bir durum oluyordu ve FIA haklı olarak araçların geri dönmesini şart koştu.

    Bazı arkadaşlar yarışta da aynısı olursa ne olacak diyorlar, ama bu kural "sıralama turları" için geçerli olan kurallardır.

    Bunun yanında bir de 1lt yakıtın depoda kalmasını gerektiren bir kural ama bunlar ayrı kurallar, bunun altını çizmek lazım. Çünkü bu kuralın sebebi, yarış sonrası yakıtın incelenmesi ve yarış ile sıralama turları esnasında yakıta etkiyen bir şey olup olmadığını anlamak. Yani yarış öncesi yakıtınız kurallara uygun olabilir ancak yakıtınızda özel bir karışım kullanırsınız ve yarış esnasında ısı vs gibi etkenlerle yakıtın kimyasal yapısı değişir ve kuralları ihlal edersiniz, bunun önüne geçilmek adına konmuş bir kuraldır.

    Şimdi Hamilton'ın durumuna bakalım; Araçta yeterli yakıt olduğunu biliyoruz, FIA'nın yakıt testine girmiş ve geçmiştir. Bunu nereden biliyoruz derseniz çok önemli bir ayrıntı vardır; Eğer Hamilton bu testten geçmesi için yeterli yakıta sahip olmasaydı, sıralama turlarından "diskalifiye" olurdu. Diskalifiye ne demektir; şu demektir, o seansa hiç katılmamış kabul edilir, resmi olarak tur zamanı yok olarak kabul edilir, %107 kuralı gereğince de yarışa katılma hakkını kaybeder.

    Hamilton yarıştan diskalifiye edilmediğine göre yeterli yakıt var. Ancak diğer bir kurala uygun olmayan bir durum var, araç pist üzerinde kalıyor ve geri getirilemiyor, öyleyse kural gereği gridin son sırasına gönderiliyor, yani resmi zamanları silinmiyor, resmi rakamlar hala mevcut, ancak ceza gereği son sıradan başlayacak.

    Peki bu ceza ağır mı diye sorulursa; cezanın kurallardaki karşılığı uygulanmış, bu konuda bir sıkıntı yok. Yani kurallar önceden bunu belirtiyor, ama ağır ceza mı, kesinlikle ağır bir ceza. Bu kural niye bu kadar ağır bir ceza içeriyor derseniz, vakti zamanında takımların bundan yararlanmak istemesi sonucu hoş olmayan görüntüler sonrası bu işin önüne geçmek için böyle ağır bir ceza gerekiyordu da ondan. Peki hafifleştirilmeli mi, eğer eskisi gibi takımlar bu kuraldan yararlanmaya çalışacaksa aynı kalsın derim ama bu durumda yapılan küçük bir hata var, böyle bir hataya böyle bir ceza bence çok ağır, yazık olmuş derim sadece ama yapacak bir şey de yok, kural bu işte

  37. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    ne diyeyim ben bu takıma yidiler lewisi yine.olmaz olsun böyle takım

  38. nedense admin işine geleni ellemiyor.ama işine gelmeyeni kaldırıyor.bu ülkede bir forumda küfürsüz yoruma bile tahammül edemiyorsanız yaşamayalım arkadaş.

  39. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Yorumları tek tek üşenmedim okudum, başlarda komik itirazlar gelmiş ama sonra bazıları kuralları incelemeye başlamış, bilgi edinmişler. Gerçekten gönülsen tebrik ediyorum o arkadaşları, araştırıp öğrenmek en güzelidir.

    Şimdi cezanın nasıllığını bir anlatayım. Bu kural eskiden yoktu, 3-4 yıl falan oldu sanırım uygulamaya geçirileli. Sebebi basitti, zamanında bu kural boşluğunu farkeden takımlar oldu bir de baktık ki sıralama sonrası sıra sıra araçlar pistte kalıyor. Doğal olarak tehlikeli bir durum oluyordu ve FIA haklı olarak araçların geri dönmesini şart koştu.

    Bazı arkadaşlar yarışta da aynısı olursa ne olacak diyorlar, ama bu kural "sıralama turları" için geçerli olan kurallardır.

    Bunun yanında bir de 1lt yakıtın depoda kalmasını gerektiren bir kural ama bunlar ayrı kurallar, bunun altını çizmek lazım. Çünkü bu kuralın sebebi, yarış sonrası yakıtın incelenmesi ve yarış ile sıralama turları esnasında yakıta etkiyen bir şey olup olmadığını anlamak. Yani yarış öncesi yakıtınız kurallara uygun olabilir ancak yakıtınızda özel bir karışım kullanırsınız ve yarış esnasında ısı vs gibi etkenlerle yakıtın kimyasal yapısı değişir ve kuralları ihlal edersiniz, bunun önüne geçilmek adına konmuş bir kuraldır.

    Şimdi Hamilton'ın durumuna bakalım; Araçta yeterli yakıt olduğunu biliyoruz, FIA'nın yakıt testine girmiş ve geçmiştir. Bunu nereden biliyoruz derseniz çok önemli bir ayrıntı vardır; Eğer Hamilton bu testten geçmesi için yeterli yakıta sahip olmasaydı, sıralama turlarından "diskalifiye" olurdu. Diskalifiye ne demektir; şu demektir, o seansa hiç katılmamış kabul edilir, resmi olarak tur zamanı yok olarak kabul edilir, %107 kuralı gereğince de yarışa katılma hakkını kaybeder.

    Hamilton yarıştan diskalifiye edilmediğine göre yeterli yakıt var. Ancak diğer bir kurala uygun olmayan bir durum var, araç pist üzerinde kalıyor ve geri getirilemiyor, öyleyse kural gereği gridin son sırasına gönderiliyor, yani resmi zamanları silinmiyor, resmi rakamlar hala mevcut, ancak ceza gereği son sıradan başlayacak.

    Peki bu ceza ağır mı diye sorulursa; cezanın kurallardaki karşılığı uygulanmış, bu konuda bir sıkıntı yok. Yani kurallar önceden bunu belirtiyor, ama ağır ceza mı, kesinlikle ağır bir ceza. Bu kural niye bu kadar ağır bir ceza içeriyor derseniz, vakti zamanında takımların bundan yararlanmak istemesi sonucu hoş olmayan görüntüler sonrası bu işin önüne geçmek için böyle ağır bir ceza gerekiyordu da ondan. Peki hafifleştirilmeli mi, eğer eskisi gibi takımlar bu kuraldan yararlanmaya çalışacaksa aynı kalsın derim ama bu durumda yapılan küçük bir hata var, böyle bir hataya böyle bir ceza bence çok ağır, yazık olmuş derim sadece ama yapacak bir şey de yok, kural bu işte

  40. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    madem benzin görevlisi hatası deniliyor
    o zaman pitten çıktığı turda pite dönebilirdi
    böylelikle durumu kurtarabilirdi
    göz göre göre kumar oynanmış hem hamilton tarafından hemde mclaren pit ekibi tarafından
    yani pitten çıktığı turda telsizden herşey karşılıklı görüşülüp bu olayı atlatabilirlerdi pole pahasına olsa bile
    2. sırada başlayacaktı sonuçta
    kurnazlık var dedik ama yani ne denilebilirki bu duruma başka
    saçma sapan işler yani.

  41. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Kuralın değişmesine sebep olan takım Mclarendir.Ne yazık ki ders almayan da mclarendir.

    2012 Melbourne de button damalı bayrağı geçer geçmez aracı sağa çekerek stop etti.Son turlarda sürekli tasarruf modunda sürüyordu.Yarış sonunda mclarenden bir açıklama geldi.''Buttonun Yakıt hesaplamasında hata yaptık''.
    Mclaren takımı araçların yakıtlarıyla neden bu kadar oynaşıyor anlamadım.Melbourne sonrası takımdan açıklama gelene dek bunun hesap hatası değil de buttonun extra karışım kullanımı sebebiyle olabileceğini düşünmüştüm.Çünkü 40 lı turlarda button adeta kanatlanmış gibi gidiyordu.

    Bazı arkadaşlarımın Martin Whitmarsh'a kızmalarına çok üzüldüm.

    Ceza fazlaca ağır olmuş. 2010 Kanada'dan sonra kınamanın ihraç olarak değiştiğini bilmiyordum.Bence 5 sıra olabilirdi.

  42. Mclaren`in bilerek az yakitla cikmis olmasi mumkun degil, boyle dusunmek aptalca, adamlar yarim saniye hizliydilar, neden boyle bir riske girsinler ki?

    Diger taraftan kural isletilmis ve bence dogru karar, cunku Kanada yarisindan sonra bu kural getirilmisti, ve olayin kahramani maalesef yine Hamilton du 🙂

  43. Lewis Hamilton, yeterli yakıtı olmadığı için takımdan aldığı emirle pite dönüş turunda motoru kapatmıştı. Hamilton’un yaptığı bir kural ihlali olmamasına rağmen, Whiting’in takımları pilotlarının pite dönüş turunu tamamlamalarına yönelik uyarmasına neden oldu. Başta Ross Brawn olmak üzere bazı isimler Hamilton’un bu sayede avantaj kazandığını söyledi. Whiting de böyle bir şeye bir daha izin vermeyeceklerini söylüyor. Whiting Pazar sabahı takımlara gönderilen bir notta, gelecekte böyle bir şeyi deneyen takıma yaptırım uygulayacaklarını söyledi. “Eğer herhangi bir takım yarıştan sonra pite dönüş turunda durmak zorunda kalırsa, hakemler konu hakkında mantıklı bir açıklama isteyecektir.” “Eğer açıklama yeterli bulunmazsa ve bu hareketin avantaj sağlamak için yapıldığı düşünülürse, gereken yapılacaktır.”

    Bilmiyorum acaba kurallar kitapçığında ne yazıyor bilgim yok.Bu 2010 kanada daki olaydan sonra yapılan açıklama.Aynı durumda yine lewis ve mclaren var.Bence diskalifiye kararı ağır olmuş.10 sıra grid cezası yeterli olabilirdi.Tabi buraa verilecek net ceza belirtilmemiş.Bugünde 2010 da da belirtilmiyor.Ama ne olursa olsun Mclaren yönetimi bile bile lades demesi hakikaten amatörce.Şampiyonluk böyle kazanılmaz.Bu kadar iyi araçla böyle komik durumlara düşülmemeli.

  44. kuponu doldurabilirsen oynarsın. ama kuponu doldurmak için netten oranlara bakman lazım. genelde iddia bayileri futbol manyaklarıyla dolu.

  45. ben maldanado ya iddada 60 tl bastım 350 oran var 21000 liram giitti kuponlarım elimde bayı tutmadı dıyo yazık dıılmı bana hakkımı nasıl arıcam

  46. rocco junior avatarı

    Diğerlerinin hatası neden Alonso'nun balı oluyormuş yahu.Kötü araçla burada olması adamın yeteneği elbette şans faktörü de var ama çok ballı diyecek hiçbir şey yok.Biz buna pilot faktörü diyoruz

  47. yada şöyle de olabilir tabi; hatasını farketti fakat araç çoktan piste yollanmıştı bile. İngilizcesi de yoruma açık

  48. mclaren'ın benzin görevlisi benzini "doldurmak" yerine "depodan çekme" tarafına çevirip kullanmış yanlışlıkla, sonradan hatasını farketmiş ama mekanikerler aracı çoktan piste göndermişler.

  49. araca yakıtı dolduran çalışan yanlış modda yakıt doldurmuş, hatasını takıma söylemiş, fakat mühendisler buna rağmen bir şey olmaz mantığı ile aracı piste yollamışlar, full çeviri değil ama özeti bu gibi.

  50. konu dışı bir sorum olacak formula1 iddia oynamak bildiğimiz iddaa bayilerinden mümkünmü.yoksa sadece internettenmi oynanıyor ?

  51. mclaren pompacısı musluğu "doldur" yerine "boşalt" şeklinde ayarlamış, hatasını farketmiş ama yarış mühendisi aracı yine de göndermiş…

  52. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    Bu olayın Alonso,Ferrari yada x şahısla ne alakası var?Bende ilk gördüğümde aklıma Kanada 2010 geldi.Evet ceza ağır,ama başkasının tuttuğu takımlara yada pilotlara sataşmanızı onaylamıyorum.Mclaren bu sene inanılmaz hatalar yapıyor,nasıl bu kadar hatalar arka arkaya geliyor anlamıyorum.

  53. "Gary Anderson/BBC F1 McLaren refueller turned the tap to 'drain' instead of 'fill' briefly, realised his error but engineers sent car out" Bunu birisi çevirirse cevaba ulaşabiliriz.Ulu google'ın tarzanca çevirisinden birşey anlaşılmıyor.

  54. ecnebilerin bi lafi var: hamilton's fault!

    bir ceza verilmeliydi elbet 2010 kanada'nin uzerine ayni olay olunca ama bence cok cok agir olmus bu. pist catalunya olunca oyle aman aman gecisler de bekleyemiyorum. arti pirelli faktoru.

  55. bu adam derken hangi adamı kastettin?

  56. pitten benzin dolduran adamın hatasıymış sanırım

  57. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Bu adam hala mı akillanmadi sürekli aynı taktik gecen sefer ucuz kurtulmuştu ama bu sefer çekirge sıçramadı tek akıllı kendileri sanmaları Mclaren gibi bir takıma asla yakismiyor

  58. teknik bir arıza mı ne olmuş

  59. adamın uctugunda bı sey vardı zaten…..

  60. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Yarın alonso kazanırsa bahaneniz olur artık hadi

  61. fianın kuralları gayet açık ama çok ağır bi ceza oldu gerçekten üzüldüm. hamiltonun cezasıyl yarışın en büyük favorisi kimi raikkonendir bence alonsonun ne yapacağı da belirsiz.

  62. "alonso 1 saniye erken kalksa charli görmezden gelecek"

    Evet haklısın.O yüzden 2010 Çin'deki false starta bir şey yapmadılar

  63. Öyle olsa yani 1 cep boş kalsa hamilton yarışamaz değil mi kardeşim:)))Lütfen ferrariciler yapmasın böyle hatalar:) Kendine çok iyi davran…

  64. Belli olduğu sezonlara da sıkıcı diyorsunuz.Ne güzel herkes yarış kazanabiliyor işte daha ne istiyorsun be adam.

  65. şimdi ortamı gerecek yorumlar yazmanın bi anlamı yok şuan griddeki şampiyon olan pilotların hepside en üst seviye pilotlar s*dik yarıştırmanın manası nedir anlamıyorum ?

  66. ya kardeşim sıkıldık artık kim iyi kim kötü belirlensin artık.. saçma sapan bir sezon

  67. Bu sene gerçekten şanslısınız neden kabul etmiyorsunki.ben bunu kötü amaçla yazmadım Ferraride son yıllarda şansta yanında olmadı ama bak 4 yarış araç kötü ve Alonso 10 puan geride bu şans(benim deyimimlr bal) değilde nedir.Diğer takımlarınyaptığı hatalarda çabası.(Alonsonunn mücadelesini takdirde ediyorum ayrıca..)

  68. evet Grid'de olacak 24. Sıra

  69. çok değişik isimler pol alıyor ama bizim bahtsız bedevi Schumi bir türlü şanssızlığını yenemedi gitti. Neyse tebrik ediyorum Williams'ı.

  70. DreamOfWinD  avatarı

    Bu ceza çok ağırmış ya. Yazık oldu hamilton'a

  71. sırf alonso yarış kazansın diye neler yapılabiliniyor.utanmasalar startta alonso 1 saniye erken kalksa charli görmezden gelecek.f1 alonsodan ibaret değil.hamiltonun kumaşı alonsodan 1 kalite daha üstün.ama en vip kumaş schumi ve sennadır.

  72. whitmarsh bana göre şu anda gridin en beyefendi insanıdır.bahreyn yarışından önce kokpitin yanına çömelip hamiltonun elini sıkıca kavrıyordu yani moral amaçlı.herhangi bir olumsuz yorumunada rastlamadım.sinsi düşüncesinide sezmedim. 4/4 adam diyebilirim.benzin bitene kadar turlamasının sorumlusu sam dir aynı buttonun mühendisi ile olan iletişim eksikliği tabi button ın tek turda kötü olmasıda eklenince.sonuç kaçınılmaz.

    inşallah startta pastor geçilmez.zıt şekilde inşallah schumi de 3-5 sıra kazanır.

  73. Birşey sorcam Gridde olcak demi hamilton Pitten başlama falan yok ?

  74. Ben de tam bu sam mıcheal'a saydırıyordum.Williams'tan geldi Williams hızlındaı .Mclaren'e geldi tüm hatalar bizi bulmaya başladı..Fabrikadaki MÜhendise yazık kardeşim. Eline o kadar iyi araç veriyo .Sen eksik yakıt koyuyusun

  75. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    Böyle bir saçmalık olamaz.Evet Mclaren daha öncede böyle bir hata yapmıştı ama bu karar resmen bir saçmalık.Ben en fazla derecesi iptal edilir diye düşünüyordum.Gerçekten çok saçma geldi bu karar.

  76. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Pit Ekibi Bu Sene Her Yarış Pilotlarını Yaktı. 1 Turluk Benzin Daha Olsa Yinede Polü Alırdı Hamilton.

  77. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    niye alındın sen şimdi güzel kardeşim
    ben bunu kötü manada belirtmedimki
    ya bilmiyoruzdur ya da unutmuşuzdur
    ne varki bunda
    hey Allahım sen bana sabır ver yarabbim
    neyse…

  78. mclarenci mp4 arkadasim su anki baslik daha dogru olmus,daha once Hamilton diskalifiye edildi basligi sanki yaristan diskalifiye edilmis gibi yarisamayacak gibi bir algilama yaratiyordu,ama simdi siralamalardan ihraç basligi dogru bir baslik…

  79. Aferim bravo size HATA takım olmaya devam ediyoruz.hem Lewisi hem bizi bezdirdiniz artık yeter :@ Martin defolup gidecegin günü iple çekiyorum!!!

  80. Aferim bravo size HATA takım olmaya devam ediyoruz.hem Lewisi hem bizi bezdirdiniz artık yeter :@ Martin defolup gidecegin günü iple çekiyorum!!!

  81. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Vallahi Whitmarsh'ı eleştiren arkadaşları anlamıyorum. Takımdaki çatışma olmayan ortamın en büyük sebebidir. Ayrıca gelişim için risk alabilen bir patron. Metin Mete'nin de Twitter'da hatırlattığı gibi pit stop ve yakıt yükünden sorumlu kişi Whitmarsh değil Sam Michael!

  82. hersey startta belli olacak kimi iyi kalkarsa yarışı iyi bi stratejıyle kazanır.

  83. FIA gerekli olan yakıt örneğini aldı. ceza, sürücünün kendi imkanlarıyla kapalı parka dönememesinden dolayı verildi. çok ağır bir ceza olduğu su götürmez. gerekli yakıt örneğini depoda tutabilmek için aracını yarış ya da sıralama sonrası kenara çeken onlarca sürücü gördük. konu hamilton olunca ceza vermek epey kolay oluyor. yazık diyebiliyorum sadece.

  84. Kendi adına konuş dostum.

  85. o yarış içi start tekrarlarında yapılıyor. burada durum farklı. vites kutusu cezası gibi, sonsuz sayıda sıra geriden başlama cezası 🙂

  86. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    şimdi anladım siz F1 severler sayesinde (sağolun)
    kural değişmiş
    kural kitabında ne yazıyorsa o şekilde uygulanmış
    aslında kararda yumuşamaya gidilebilirdi ama demekki işin içine en hafif tabiri ile kurnazlık girince net bir biçimde uygulanmış karar
    bu arada şunu belirtmekte fayda var kuralları pek takmıyoruz yani kendimize bilgi edinmiyoruz
    bunu az önce ben yaşadım 🙂
    biz F1 severler 3 şeyden ibaret biliyoruz antrenman turları+sıralama turları ve yarış :p

  87. önce olayı, kuralları net olarak öğrenmeni öneriyorum 🙂

  88. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ama mesela aradan çıkan olunca boş bırakıyorlardı bazen. Ordan aklıma geldi. Yoksa o motogp miydi 🙂 iyi karıştırdım :))

  89. Hakemlerin açıklaması

  90. Nasıl böyle hatalar yapıyor Mclaren inanılır gibi değil.. Hamilton ekstradan 3 turluk benzinle çıksa bile Pole alabilecek kadar hızlıydı. Hamilton'un bir hatası olduğuna inanmıyorum , yazık oldu.

  91. yarın lotus en avantajlı takım

  92. 11. sıradan başlayamaz çünkü Fia benzin örneği istiyor ve örnek yetersiz. Q2 ve Q3te de legal mi yoksa legal olmayan bir benzin kullandı mı bilemedikleri için (tabiki legaldi ama kurallar böyle) en sona yolluyorlar.

    olsun, zaten F1 hamilton geriden başlayınca güzel.

  93. Madem ceza geldi vites kutusunu değiştirmeli.

  94. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    ceza gelecekti, bekliyordum ama gridin en gerisine atılması çok fazla olmuş. bu noktada adaletsiz.

  95. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    bugün Maldonado nun pol almasını istemiştim,çünkü küçük takımlar için o ekranda 1. yazısını görmek bile müthiş birşey.Williams tabi ki de küçük değil ama reklam içini iyi malzeme.

  96. bu hamilton normal bir yarış yapamayacakmı. evet kural doğru yalnız.

  97. Tabi ki değişecek.Maldonado 1.cepten Alonso 2.cepten başlayacak.Sonuna kadar devam edecek böyle.Herkes 1 cep öne atlayacak.

  98. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    autosport'ta diskalifiye yazıyor. Yarıştan diskalifiye edilmedi, sıralamalardan diskalifiye edildi. Yarışla sıralama farklıdır. Dolayısıyla sıralamadan diskalifiye edildiği için son sıradan başlanyor

  99. rocco junior avatarı

    Lotus bence yarın en avantajlı takım,Kimiye dikkat ama gönlümüzden Ferrari geçiyor

  100. Son derece ağır bir ceza.11.sıradan başlamalıydı.

  101. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    tek suçlu mclaren ekibidir daha öncede olmuştu bi kere o zaman uyarmışlardı sanırım. Bu kadar hızlı olduğumuz bir haftada bu hata tamamen komedidir. Bu kadar hızlı zaman edemezdik ama daha az farkla alabilirdik polü. Yazık gerçekten şok oldum diyecek birşey bulamıyorum. 🙁 Bizim şu ekibin hatalarından neler çektik neler , pit ekibi yetmiyo her ekipte hata var 🙁

  102. Bu Mclaren'in ilk vukuatı değil ama ceza ağır. Q3 derecesinin silinmesi en mantıklı çözüm olurdu bence

  103. Sevgili site yonetimi bence baslikta bir yanlislik var,diskalifiye olmak tamamen yaristan men edilmektir,yaris disi birakilmaktir,Hamilton yarisabilecegine gore,belki dogru tanimlama siralama dereceleri silindi ya da siralama dereceleri sayilmadi olabilir…

  104. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ben yazmıştım daha evel aynen doğru çıktı. Zaten bu kural da kendi yüzünden çıkmıştı. Birde bu adam bir türlü yalan söylemekten vazgeçmiyorr arkadaş. Soruyorlar ne oldu diye, bilmiyorum diyor. Sen bilmezsin zaten, biz biliyoruz burdan ne olduğunu.

    Şimdi asıl soru, gridin yeri değişiyormu, yoksa 1. sıra boş kalıp aynen normal dizilimde mi kalıyorlar. Temiz taraf pis taraf olayı fark edecek mi yani ??

  105. kesinlikle katılıyorum lewis e yazık. fıa nın sucu yok kural belli suc mclaren de.

  106. (%Ferrari=<>=Alonso+) avatarı
    (%Ferrari=<>=Alonso+)

    Yarınki yarışı galibini söylüyorum sıkı durun

    Galip ALONSO ALONSO ALONSO YANI FERNANDO FERNANDO FERNANDO

  107. Bugün artık anladım McLaren'den bi b.k olmaz. Aracın hızlı olması harika pilotlara sahip olmamızın bir önemi yok. McLaren böyle hatalarla anca 2-3.olur en hızlı araçla. Ve tez zamanda Martin kapının önüne konmalı bu kaçıncı be kardeşim böyle strateji hataları böyle aptalca hatalar hiçmi ders almıyorsunuz. Ron Dennis acilen işin başına geçmeli Çünkü man kafalı Martin ile yürümeyecek bu işler.

  108. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    owwwww owww ow ow ow hiç beklemiyordum böyle bir karar
    sanırım bu hamiltonun ilk vukuatı değildi
    yanlış hatırlamıyorsam Kanada gp'sinde böyle bir olay yaşanmıştı kendisi tarafından
    herhalde bu Kanada'daki olayla birlikte bağladılar sonucu
    ama yinede açık bir biçimde tartışılır bir karar
    böylelikle Williams'ın Kolombiya'lı sürücüsü kariyerinin ilk pole pozisyonunu kazanmış oldu (yanlışsam düzeltin)

  109. en yakın rakibine 0.6 fark attığına göre çok hafifti.benzini kuralda olması gerekenin altında idi demekki mclarenin böyle bir hata yapması inanaılmaz sorumlu kim acaba

  110. 6.6 Fuel draining and sampling :
    6.6.1 Competitors must provide a means of removing all fuel from the car.
    6.6.2 Competitors must ensure that a one litre sample of fuel may be taken from the car at any time during the Event.
    Except in cases of force majeure (accepted as such by the stewards of the meeting), if a sample of fuel is required after a practice session the car concerned must have first been driven back to the pits under its own power.
    6.6.3 All cars must be fitted with a –2 'Symetrics' male fitting in order to facilitate fuel sampling. If an electric pump on board the car cannot be used to remove the fuel an externally connected one may be used provided it is evident that a representative fuel sample is being taken. If an external pump is used it must be possible to connect the FIA sampling hose to it and any hose between the car and pump must be -3 in diameter and not exceed 2m in length. Details of the fuel sampling hose may be found in the Appendix to these regulations.
    6.6.4 The sampling procedure must not necessitate starting the engine or the removal of bodywork (other than the cover over any refuelling connector).
  111. Sence pistteki tüm taraftarlar kuralları bu kadar detaylı biliyor olabilirler mi ? Sadece Hamilton önlerinde durduğu için bağırmış olamazlar mı ? 😀

  112. AMA CEZA ÇOK AĞIR OHA yani adamın emeğine yazık ya.

  113. alonsonun almanya gp sonrası benzini bitip webber'in arabasıyla pite dondugunde nerdeydin FIA..yazıklar olsun diyorum sadece…

  114. Bravo mclaren pit ekibine
    Ha bir daha böyle olsunda görelim
    Hamilton Massadan bile talihsiz bir pilot
    Massalan onları kader yakın yakınana getiriyor hayat işte HaHaHaHaHaHaHaHaHa
    HaHa!!!!!!!!!!

  115. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Biri YARIŞ biri SIRALAMA. Bu fark yeter bence…

  116. rocco junior avatarı

    Evet çok ballıyız 1sn geride başladık durmadan elenme tehlikesi geçirdik.Azıcık maşallah deyin neresi bal ise.Altı üstü bir yağmurlu yağış oldu kazandık.

  117. pite aracıyla dönmesi mecburiydi bir ceza bekliyordum ancak kural kitabında cezanın ne yazdığını bilmiyordum.son sıra mclaren için kabus.

  118. kanada 2010 dan sonra kural değişti.martin ve mclarenın hatası bide problem var kenara cek dediler yerlermı ya bu numarayı. benzın eksık cıkmıs tmm problem olabılır ama benzın eksık

  119. bu kural yarış sonunu kapsamıyor sanırım. sıralama üzerine herhal.

  120. yarıs sonunda ayrı bu sıralama kanada 2010 dan sorna kural değişti

  121. Şimdi durum şunu gösteriyor: Hamilton o turunda az yakıtla turladığı için avantaj yakaladı. 2-3 lt yakıt ne kadar etkiler bilemiyorum ama, böyle bir kural varsa, burada bir haksız avantaj bulunduğu içindir.

    O zaman Maldonado'nun polünü kutlayalım 🙂 Ve Williams'ın 😉

  122. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Aynı şeyi demişiz ben sadece pole'ü yine de alabileceğini vurgulamışım 🙂

  123. LEWİS in sucu yok hata mclarende sıri alama biter bitmez sordular martine ceza alabilirsiniz die ama o problem vardı dedi ama yutmadılar

  124. Williams>01 avatarı

    Aslında Fianın kaearı çok doğru öyle Maldonado da öyle yapsaydı rahatlıkla pole onundu

  125. ok, pardon…

  126. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    YUHHHHHHHHHH BE MCLAREN HEP BUNU YAPIYO NE DİYE O KADAR YAKIT BIRAKTINIZ TEK SUÇLI MCLAREN EKİBİ AYIP BEEEEEEEE. ZATEN EN HIZLIYIZ BUNA GEREK VAR MIYDI şok oldum şuanda 🙁

  127. 2 kez olduğu için diyenlere:
    Red Bull defalarca yarışın sonunda direk kenara çekti…

  128. Kural bu kadar ağır mı ya. bi 5 sıra 10 sıra falan neysede sonuncu başlayacak olması çok kötü. Yazık oldu.

  129. ben aracı pistte durdugunu gorunce en az 10 kez dedim ceza alacak dıe twitter dan facebook tan dedğim cıktı

  130. Geçen yarışta geçişinden dolayı dahi ceza vermeyi düşünen FIA komserlerinin elinde böyle bir koz verirsen seni diskalifiye etmek için beş dakka beklemezler üstünede şampanya patlatırlar,Martinde aval aval bakar,Ron Denise dönsün artık..

  131. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Kim derdi Maldonado polden başlayacak Allahın işine bak.

  132. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    hem ağır hemde tutarsız cezalar veriyorlar. bir pilota verdikleri cezanın nedenini aynı şekilde başka bir pilot yapsa ya hafif oluyor yada hiç ceza vermiyorlar.

  133. Yuhhh!!!
    O zaman yarışın ardından çizgiyi geçer geçmez kenara çeken araçlara neden aval aval bakılıyor???

  134. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Mclaren'den saçma kararlara devam demek istemiştim ..

  135. Mclaren için kabus dolu bir yarış daha adamlara 2012 uğurlu gelmedi nedense.Taze lastiğide yok bakalım ne yapacaklar.Alonso ve Lotus için gün doğdu vallahi.Bu senede Ferrari bayağı ballı gidiyor

  136. yok ya bu adamın burnu oktan kurtulmayacak. yazık. mclaren ne biçim insanlarsınız aynı olay kanada'da oldu size açık ve net dediler ki, PİLOT ARACININ MOTOR GÜCÜYLE PARKA GELMEK ZORUNDA. bunu siz nerenizle anladınız da, yarım saniye farkla pole alan pilota az benzin koydunuz?

    hergeleler.

  137. Hamiltonu buluyor zaten hep böyle şeyler

  138. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    fia'nın bu cezası ağır oldu bence. hamilton Q3e kaldı sonuçta en azından o grubun son sırasına atabilirlerdi yani 10.sıra

  139. kararda saçma bir durum yok, kural açık ve uygulandı…

  140. Mclaren takımının hatası. Bir kez değil ikinci kez oluyor bu üstelik. İnanılması güç bir idari hata.

    Hamilton'a yazık oldu resmen :/

  141. Sıralamanın ardından Hamilton'un aracı pistte durduğunda taraftarlar sevinçle çığlık atıyordu. Ben de gördüğümde şaşırmıştım "İspanyol taraftarlar Hamilton'u sevmez ki, neden polü kutluyorlar?" diye. Meğersem bu yüzdenmiş.

  142. rocco junior avatarı

    Olacak iş değil,Mclaren çok amatörce davranmaya başladı.Son zamanlarda yaptıkları hatalar cidden bu seviyede bir takım için kabul edilemez.Ellerindeki galibiyeti altın tepside sundular.Üstelik bu aynı türde 2.hataları

  143. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Saçma kararlara devam..

  144. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Yazık oldu. Çok temiz bir tur atmıştı. Birkaç turluk benzin olsa dahi rahat rahat ulaşabilirdi pole pozisyonuna. Ceza sabit mi yoksa hakem kararı mı bilmiyorum ama ağır olmuş sanki. Q3 derecesi silinmesi daha normal olurdu "BENCE"! Belki de bu olay daha önce de yaşandığı için böyle bir ceza gelmiştir. (2010 Kanada GP)

    Yarın puan barajına girer diye düşünüyorum. Geçişin sıkıntılı olduğu bir pistte yapacağı geçişler biz seyircilere yarayacaktır sadece. Olağan dışı durumlar olmazsa puan barajında çok yukarılara çıkamaz diye düşünüyorum. Gün ola harman ola! 🙂

  145. Yarış sonunda biri benzini bitip geri dönemesin, start finiş düzlüğüne park etsin burda şenlik olur tarafımca önceden uyarıyım.

  146. Biz buna Formula 1 de Lewis Hamilton EKOLÜ diyoruz >:)

  147. ben sadece 1lt kalması yeterli diye biliyordum. pite dönmesi şartından haberim yoktu.

    Q2 veya q3'e kalabilmek için yapılsa az ceza verilebilirdi, ama pole oynamak demek yarı race fixing demektir. büyük ceza gelmesi normal o zaman.

  148. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Ovv Shit

  149. Bir bu kalmıştı yapmadığınız. Yarış galibiyetini almıştınız zaten daha önceden bir pole kalmıştı. Onu da tamamladınız bravo. Kına yakarsınız artık.

    Artık çok merak ediyorum açıkçası bu Lewis bu fiaya ne yapmış olabilir?

  150. tifoalo HRT avatarı

    ben pole alamazdı demedik o kadar iyi zaman elde edemezdi dedim lütfen dikkat

  151. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Umarım ders alırsın hamilton artık boş depoyla turlamazsın sıralamarlarda

  152. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    4 turluk benzin olsa dahi polü alırdı Hamilton. Gereksiz riske girdi takım. Sandığınız kadar uç farklar yaratmıyor bir kaç turluk benzin yükü

  153. tifoalo HRT avatarı

    bence 5 sıra ideal bir cezaydı belki 2.kez oldu diyedir

  154. Hamilton'un yaptığı doğru değildi ama çok ağır bir ceza olmuş.

  155. tifoalo HRT avatarı

    yazık oldu ama dolu depoyla zaten o kadar iyi zaman elde edemezdi

  156. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    hahaha Kanada da yapmıştın hamilton aynısını. Umarım size ders olur

  157. 05Alonso |Ferrari | Golden Arrow | avatarı
    05Alonso |Ferrari | Golden Arrow |

    Ohaaaa!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir