Williams'ın Hedefi Eski Günlerdeki Gibi Zirveye Dönmek

yazar:

kategori:

Williams takımındaki teknik değişiklikler bu sene işe yaramış gibi görünüyor. Geçen sene tarihinin en kötü sezonunu geçiren takım bugün Barselona’da Mclaren sürücünü Lewis Hamilton’un ihracının ardından 2010 Brezilya yarışından sonra ilk pole zaferini kazandı ancak bugünkü başarı daha çok aracın hızı sayesinde geldi.

Williams “Etkili araçlar yapma konusunda biraz kaybetmiş gibi görünüyoruz ancak F1’de bunu yapmak artık kolay değil çünkü spor çok rekabetçi.”

“Bunun yanında kurallar üst düzey matematik problemleri gibi değil. Mühendislik soruları açısından oldukça basitler. Daha önce bunu başardık ve daha akıllı, daha organize olmalıyız. Belki bir iki kişi daha gelebilir. Yaptıklarımızdan daha iyi araçlar yapabiliriz. Mühendisin işi yarış araçları yapmaktır.” 

“Doğru insanlara mı sahibiz? Çok eksiğimizin olduğunu sanmıyorum. Güçlü tutkulara, güçlü ve iyi iyimserliğe sahip insanlara sahibiz. Yaptığımızdan gurur duyuyoruz.”

“İyi yarış araçları yapıyoruz ve iyi bir motorla işler daha iyi oluyor. 3-4 takımla aynı motora sahibiz. Aynı şekilde diğer takımlarla aynı lastiklere sahibiz.  Önemli olan en doğru grubu oluşturmak.” dedi.


Yorumlar

  1. :))

    Bu sene eldeki pilotlarla iyi sonuçlar elde edebilmeleri için daha fazla gelişime ihtiyaçları var. İyi dereceler seneye daha çok sponsor ve daha iyi pilotlar anlamına gelir.

    Doğrudan bir pilotu desteklemediğimden, her takımdan en az bir pilotu takip ederim. Williams'dan ise Frank Williams'ı takip ediyorum 🙂

  2. Özellikle son 8-9 yılda pek çok hata yaptınız. Sonuç olarak da geçen sene dibe vurdunuz. Fizikte 'dibe vuran sıçrar' gerçeği vardır. Bunu dün siz de Galatasaray da kanıtladınız 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir