Hamilton Diskalifiye Nedeniyle Hayal Kırıklığı Yaşıyor

yazar:

kategori:

Mclaren sürücüsü dünkü sıralamalarda net bir şekilde ilk sırayı elde etti ancak seansın sonunda yeterli yakıtı kalmadığı için komiserler tarafından son sıraya atıldı.

Hamilton “Çok büyük hayal kırıklığı yaşıyorum. Bugünkü seansım en iyilerinden birisiydi. Aracım tamamiyle düzgün bir şekilde çalışıyordu ve harikaydı.”

“Ancak yavaşlama turumda mühendislerim pist üzerinde durmamı söylediler, nedenini bilmiyordum. Daha sonra sıralamalardan çıkarıldığımı duymak çok büyük hayal kırıklığı oldu.”

“Ancak artık yarışa bakıyorum. Bizim için çok zor bir yarış olacağı açık. Öyle olsa bile asla pes etmeyeceğim ve her şeyimi vereceğim. İspanya’da iyi bir sonuç almak benim için çok değerli olur. Buraya gelmek büyük memnuniyet ve aldığmız destek harika.”

“Her zaman söylediğim gibi ve yaptığım gibi griddeki pozisyonum ne olursa olsun her zaman kalbimle yarışacağım.” dedi.

Takım Patronu Martin Whitmarsh “Bugün Vodafone Mclaren Mercedes takımı için çok hayal kırıklığı yaratan bir gün olduğunu söylediğim için şaşırmayacaksınız.”

“Ancak olumlu yönlerine bakarsak aracımız hem hızlıydı hem de stabildi. Bunun sonucunda önceki gün Button bugün de Lewis çok hızlıydı.” dedi.

 

Hamilton'un Diskalifiye Edildiği An - 2012 İspanya GP Sıralamalar

Yarış Video – Hamilton’un Diskalifiye Edildiği An – 2012 İspanya GP Sıralamalar 

Lewis Hamilton’un 2012 İspanya GP öncesinde sıralamalarda elde ettiği ilk sıra derecesini kaybetmesine neden olan olayı tekrar izlemek için tıklayınız…

 

 

McLaren Diskalifiye Sonrası Hamilton ile Puan Amaçlıyor

Formula 1 – McLaren Diskalifiye Sonrası Hamilton ile Puan Amaçlıyor

McLaren, sıralama sonunda komiserler kurulunun Lewis Hamilton’ı gridin gerisinde göndermesinin ardındna İngiliz pilotla artık puan kovalayacaklarını belirtti.

 

 

Hamilton Sıralamalardan İhraç Edildi

Formula 1 – Hamilton Sıralamalardan İhraç Edildi 

Lewis Hamilton 2012 İspanya GP’sinde sıralama seansında kazandığı ilk sırayı kaybetti.


Yorumlar

  1. Kimi'nin bir şeylerden yakındığına, sızlandığına dair haber bulmak oldukça güç, ki zaten Kimi yapısı itibariyle sızlanan pilotlardan olmadı hiçbir zaman. Kanıt da kanıt diye tutturmuşsun ama kabul edersin ki sana kanıtlamak için kimse arşivlere girip didik didik haber aramak zorunda değil ama istersen kendin yapabilirsin böyle bir araştırmayı. Çeşitli sitelerin neredeyse 10-12 sene öncesine dair haber arşivleri duruyor ki bunlardan birinin halihazırda Türkçe bir site olması daha da kolaylaştırır bulmanı. Arama motoruna sadece "Kimi ve 2008 lastik" gibi basit bir kelime grubu yazdığında bile şöyle şeyler bulabilirsin: http://www.serhanacar.com/haber/52/2008-kanada-gp-teknik-analizi (Serhan Acar'ın ilk cümlesi yeterli olur mu?) ya da şuradan http://tr.wikipedia.org/wiki/Kimi_R%C3%A4ikk%C3%B6nen 2008 Sezonu başlığı altındaki "Yağışlı ve olaylı geçen Monaco Grand Prix'sine 2. sıradan başlayan Räikkönen, yarışın başında Lewis Hamilton'a yerini vermiş, yarışın sonlarına doğru yaşadığı lastikleri ısıtma problemi nedeniyle Adrian Sutil'in aracı ile çarpışmış ve yarışı 9. sırada bitirebilmiştir." kısım da yeter gibi bence, yoksa Wikipedia'nın uydurduğunu mu söyleyeceksin?

  2. monza yarışını diyorum quali demiyorum. zaten dediğim şey o, hamilton elenmesine rağmen yağmurlu yarışta çok iyi tırmandı. kimi 12.liklerdeyken geriden gelip kimiyi geçti.

    kimi ferraride her zaman 1. pilottu, yenilikler hep önce onun aracına uyarlanıyordu. yok araç massaya göreymiş bunlar şehir efsanesi. taraftarların kendi uydurması veya senin kendi uydurman.

  3. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    Hamilton Monzada Q2 de elendi.Şimdi 5 sene önceki kanıtı nerden bulabiliriz bilmiyorum.Ama Monaco yarışına kadar Raikkonen bariz bir şekilde daha iyi olan pilottu takımda.Monacodan sonra sorunlar ve lastik ısıtma problemleri birde bunun üstüne aracın genelde Massa'nın tarzına göre geliştirilmesi vs.

  4. Yağmurlu olmasını istiyorum yarışın. Spa 2008 gibi yarışın başında ve sonunda yağmur geçişi olursa süper olur. En azından kendi adıma heyecan duyarız. 😀

  5. yeni izlemeye başladın herhalde f1i çünkü serhan acar vaktiyle neden lt yerine kg kullanıldığını açıklamıştı f1 litre kullanmak işleri karıştırıyor çünkü tüm ölçümler kg üstünden işliyor yakıtı önce litre üzerinden koyup sonra onu dansite ile çarpıp kg ulaşmak zahmetli ve snlerin önemli olduğu bir sporda dezavantaj sonuçta su gibi dansitesi 1 değil bu sıvının

  6. arkadaş senden kanıt istiyorum. raikkonen'in lastikler bana uygun değil veya lastikleri ısıtamıyorum dediği bir şey göster. kafadan bahaneler uyduruyorsun. hamilton o sene elenmedi şampiyon oldu. ben sana hamilton elendi mi elenmedi mi diyorum sen bana o seneyi izlemedin diyorsun. alakaya maydanoz.

    alttaki arkadaş ben f1'i 2001'den beri izliyorum kimi'nin çaylak dönemlerinden beri. kimiyi sizden + burdaki çoğu üyeden iyi bilirim.

    lastikleri ısıtamadı kimi diyor kanıt? link? video? yok. uydururum olur biter.

  7. F2008 suyu gördü mü saçmalıyordu, az olan kontrolünü de kaybediyordu diyoruz sen hala 2008 Monza diyorsun .2008 Spa'da Hamilton'ın 3-4 turda Kimi'yi yakalaması Hamilton'ın "muhteşem", Kimi'nin "berbat" olmasından mı kaynaklı sence? 2008 sezonunu baştan sona izlersen belki daha objektif ve mantıklı yorumlar yapabilirsin.

  8. "…kadar iyi performans gösteremez." kısmını neye dayanarak söylediğini öğrenebilir miyim? "GÖZTEREMEZ" demek çok başka bir şey çünkü.
    Ayrıca @Royal Hunt pilotumuz diye bahsediyorsun ama şöyle bir üstünkörü Kimi'yle ilgili haberlere yaptığın yorumlarda gördüğüm kadarıyla bunun tam tersi bir profil çiziyorsun bence, Kimi hakkında hep olumsuz görüşlerin var; hayır tabii ki olumsuz olabilir de o zaman "pilotumuz" diye bahsetmen birazcık garip görünüyor. Kimi'den çok bir Hamilton taraftarı olmaya daha yakınsın.
    Yağmur konusunda bir tek Schumacher'ın üstünlüğü olduğu tartışılmaz bir gerçek onun dışında Hamilton ve Alonso için belki başarılılar denilebilir ama muhteşemler demek sadece komik. Kimi yağmurda süremiyor demek bundan da komik.

  9. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    şimdi bu durumda alonso olsaydı bazı kişiler beter ol derlerdi.Hamiltonu günahım kadar sevmem ama bu cezanın ağır kaçtığını da söylemeden geçemem.Yazık oldu.
    Hamilton geçen yarışta pitteki gecikmenin hesabını sormuştu.Bunun da hesabını sormalı ve sözleşme imzalayacağı zaman bunları gündeme getirmelidir.Mclaren hamiltonu kaçırmak için uğraşıyor sanki.
    Bazı f1 bilimciler 0.5 saniyenin boş depo ile olduğunu yazmışlar bazı f1 bilimciler de yarış sonunda finiş gören pilotun kenara çektiğinde neden ceza almadığını savunmuşlar.Bunları okudukça bişeyler öğreniyoruz:):)
    Geçen sene nikol bu sene mclaren garajı

  10. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    kg değil litre, kimya dersi falan görmedin mi yada türk dili ve edebiyatında öğretmedilermi size bunları 🙂

  11. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    2008 sezonun izlemeyen ve bilmeyen çok şey kaçırmış demektir. Massa ve hamilton son viraja son snlere kadar çekişmişti unutulmaz sezon. Maalesef kimi lastikleri iyi kullanamadı o sezon sıralamalarda hep genelde massa önde oluyordu. Kimici arkadaş bu sene izlemeye başladı galiba f1'i 🙂

  12. evet o galibiyet unutulmazdı bariyerlere gömülü haldekinden bahsediyorsun deme hani sağ arka tekerin çıktığı…. 2010 spa da var mesela….

  13. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    kaç senedir kimi hayranıyım ve cidden kabul etmek gerekirse kimi yağmurda çok iyi değildir.bu bir gerçek tartışmanın alemi yok.kuru zeminde en hızlı pilottur bunu da tartışmam.yağmurda en iyi alonsonun olduğunu düşünüyorum.birçok yağmurlu yarış galibiyeti var.en iyilerinden biride 2006 macaristandır,orada alonsonun geçişlerini izlerleseniz yağmur pilotajlığını görebilirsiniz.

  14. Çıkıp şampiyonluk şansımı kaybettiğim hataydı bu diyebilirdi. Bu da takıma ciddi bir uyarı olurdu. Bu sene Hamilton geçen seneki gibi değil. Çok iyi istikrara sahip. Bu sefer de Mclaren batırıyor.

  15. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    bu nasıl bir yorumdur? bilgi sahibi olmadan yorum sahibi oluyorsunuz!! "10kg yakıt" bile pistten piste değişmekle birlikte 0,250 den 0,400 e kadar farklar yaratabilir. 1 litre benzin aşşa yukarı 750gram eder, 1 kilo bile değil yani. neyin peşindesin sen arkadaşım???

  16. İşte o sezonu izlemeden konuşmuş oluyorsun. O sezon bu herkes tarafından bilinen birşeydi. Raikkonen Ferrari2nin araçta yaptığı bir iki değişiklikten sonra resmen geriye düştü. Lastiklerden verim alamadı ama massa tam tersine lastikleri iyi kullandı. Bir şekilde massa diğer pilotlardan farklı bir şekilde kullanıyor lastikleri bakınız 2008 de lastikler ona göre ayarlandı Kimi nispeten geriye düştü ama daha sonra normal çalışma değerlerinde olunca massa nın hali ortada. Madem Kimi'yi destekliyorsun gerçekten araştır detaylıca ona göre yorumunu yap bence

  17. Ben pilotumuzu acındırmıyorum. O sene ki yarışları tekrar izle araştır anlarsın ne demeye çalıştığımı. Araç yağmurlu her yarış geriye düştüyse vardır bunda bir sorun. Alonso nun 2 yarışını biliyorum yağmurda iyi biri bu sene malezya biri de 2008 de olması lazım emin değilim. Kimi'nin sürüşünde ne Alonso'dan neden bir başkasından aşağı kalır yan yok hatta fazlası olduğunu da iddaa edebilirim.

    Kimi'yi yakından takip ettiğim için boşuna şöyledir böyledir deme. Bir Senna yada Schumacher olmasa da bilirim nasıl olduğunu şu an gridde Schumacher dışında bu konuda olduğu bir pilot yok boşuna sen Kimi'yi kötülemeye çalışma

  18. anlayamadım hamilton nerde elendi? raikkonen'in lastik sorunu olduğunu hiç duymamıştım. bunu sen mi uydurdun yoksa rai herhangi bir yerde lastik ısıtma sorunu yaşıyorum dedi mi?

  19. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    Kim yaptırtacak Mclaren'e böyle birşey.Bence almaları gerektiği kadar benzin örneği kalmadı.Evet pilot görebilir fakat bunu numune için yeterli olup olmadığınıda bilemezler.Elbette Hamilton basın toplantısında sorun neydi diye sorulduğunda bilmiyorum diyecek.Yakıtı az koyduk,o yüzden kenara çektim diyecek hali yok bence.Zaten burda yakıt az değil,numune için az.Mclarende bunu açıklayamadı.Neden açıklayamadı,muhtemelen onlar hem pole hemde numune için yeteceğini düşündüler.Sıralamada Hamilton muhtemelen en verimli karışımı kullandı,tur için yetti numune için yetmedi.Numune içinde yetebilirdi ama belli bir hızda dönmeleri gerekiyor.2008 den sonra değişti bu kural yanılmıyorsam,ve yavaş bir şekilde dönemeyecekti ve bu durumdada numune için yeterli yakıt kalmayacaktı.Bunun için aracı durdur dediler.Belkide sınırlarda dolaştıkları için,aracı pist üstünde bıraktıkları için ceza aldılar.Bir komplo teorisi değil ama bir hesaplama hatası gibi.

  20. Telsiz konuşmasını yanlış anlamadıysam. Mühendis Lewis e "aracı virajı dönmeden lütfen durdur" diyor. Lewis de şaşkınlıkla "ciddi bir problem mi var" diyor

    Sonra "poledesin yarım sn ile" diyor ve "çok geç olmadan dur" diyor Lewis e endişeli bir şekilde.

    Burda iki tarafın ses tonları adamın kafasını kurcalıyor. Kafayı yedirtir insana bu herifler.

  21. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    @Royal Hunt, 2008 Monza demişsin.Raikkonen o sene lastiklerini ısıtma sorunu yaşıyordu ve elendi.Aynı şekilde Raikkonen de üstün gördüğün Hamiltonda elendi.Alonso,Hamilton ve Schumacher yağmurda iyi pilotlardır.Ama Raikkonen de onlarda aşşağı bir pilot değildir ne yağmurda nede kuru havada.

  22. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    alex diyenlere Felipe Melo diyerek konuyu kapatıyorum ben.

  23. 2009 Melbourne gibi bu işte yine bir skandal var. Araç rahat bir şekilde gidiyordu. Mühendis aracı durdur dediğinde aracı yavaşlattı ve bir sorun mu var dedi Lewis.

    Pilot benzin in ne kadar kaldığını görebiliyor bildiğim kadarıyla. Lewis in bu şaşkınca problem mi var demesi benzinden olmadığını açıklıyor sanki.

    fia yı art niyetli kabul etmeyelim mekanik bir sorun vardı diyelim bunu fia ya nasıl açıklayamazlar düzgün bir şekilde.

    Çok değişik bir durum. Bütün akşam düşündüm kafayı yedim adeta.

    Komplo senaryosu yazmak gerekiyor burda. Bu olayda McLaren burda hata yapmadı bilerek yaptı diyorum. Bu işte bir iş var. Bu işin arkasında McLaren değil başkaları var. Başkaları McLaren a bu olayı yaptırtmak zorunda bıraktı bence.

    Tabi bunlar McLaren ın pite kadar benzinin yetmeyeceğini anlayıp mekanik bir arıza varmış gibi aracı yolda bırakma girişiminide varsayımlara ekliyoruz.

    Her durumda kural çok saçma. Yarışla sıralama da ki kural niye aynı değil. Bazı takımlar bunu çok kez yaptı çünkü. Ama McLaren şuan bir Button un kini hatırlıyorum Suzukada. Çok saçma fia nın kitabındaki boktan kurallardan biri daha.

  24. araç korkuyordu gibi saçma bi bahane olamaz. gerçekten acınası bir bahane. lütfen gerçekleri kabul et ve pilotumuzu daha da acındırma. kimi yağmurda kötü, hızını engelleyecek bişey olduğunda adam süremiyor işte. aksini kanıtlamak istersen benim gibi yarışlardan örnek ver, görelim ne kadar iyiymiş.

  25. O zaman bir aç bak bakalım hangisi yağmurlu yarışlarda daha geri düşmüş. F2008 gerçekten istisnaydı araç sudan korkuyordu resmen ama diğer türlü asla Kimi yağmurda kötü denilemez…

  26. Hafif bulutlu ve lokal yağış diyorlar, ama bulutlanma edeniyle hava ve pist serinleyecek.
    Ama yarışın ortasında yağmur geçişi olursa eğer işte ozaman ortalık çok karışır ve harika bir yarış izlemiş oluruz.
    2010 daki spa gibi mesela:)

  27. 2008 belçikayı da, son 3-4 turda yağmurda yakaladı hamilton. raikkonen duvardaydı.

    monzada raikkonen 12likte boğuşurken hamilton 20 kişiyi geçmişti geriden gelerek.

  28. raikkonen yağmurda zayıftır. hamilton-schumi-alonso 3lüsüne yaklaşamaz. vereceğin görüntüler muhtemelen traction control'ün olduğu yıllardan olacaktır.

    2008'monzayı izlemeni tavsiye ederim.

  29. şimdi üşeniyorum kimi nin yağmurlu birkaç yarışından görüntüler koymak isterdim şaka gibi kimi yağmurda bir alex değilmiş kesin şaka.bu arada alex kim ya yağmurda mükemmel süren bir pilot galiba :))

  30. Cidden bazı insanları anlamak güç bu kadar cahil olmayın! Lewis 15kg fazla benzini bile olsaydı bu polü alabilirdi çünkü 10kg benzin 0.3 saniyeye tekabül ediyor kaldı ki lewis'in aracında 0.3 ya da 0.4 litre fazla benzin olsaydı pite dönebilcekti yazık oldu emeklere

  31. O.Çocuğu Martin artık bu takımdan S.Gitsin .Yeter bu yavşakdan çektiğimiz yaa.

  32. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    Alex te kim?Dün şu ağlayanmı?

    Devir Melo devri.İstesende istemesende.

  33. Raikkonen yağmurda bir Alonso,bir Hamilton ve ya bir Schumacher kadar iyi performans gösteremez.Kısacası "yağmurda" bir Alex değil 😀

  34. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    Raikkonen yağmurda zayıfmı?Bir çeşit şaka olsa gerek.

  35. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    Diğer haberde sürekli olarak yarıştan sonra kenara çeken pilotlara atıfta bulunulmuş.O pilotlar,gerekli yakıt örneği alınabilecek kadar yakıt bırakmışlar demekki araçta.Ve zaten son turlarda yakıt tasarrufuda yapmışlardı.Bu yüzden bu olayı,sıralama turlarında Hamilton'ın yaşadığı olayla karşılaştırmak abesle iştikal bir durum.Hamilton zaten yakıt tasarrufu yapacak durumda değildi,az yakıtla çıktı.Ancak Mclaren biraz daha temkinli davranabilirdi.Çünkü araçları sıralama turlarında üstün olsada yarışta en azından ilk 4 yarışa bakarak konuşuyorum sıralamalardaki kadar üstün bir araçları yok.Hatta ilk yarış hariç hiç birinin kıyısından kenarından bile geçmediler yada tuh bu yarış nasıl kaçar diye hayıflanabilecekleri durumda olmadı.

    Bunun dışında,yok burası İspanya,yok Alonso istedi vs gibi artık çocukça bile diyemeyeceğimiz bir mantık kuranlarada söyleyecek birşey yok.Yarış uzun,şartlar değişken.Yarışı kesin Alonso kazanır yada birisi kazanırda diyemeyiz.Eğer yağmurlu bir hava olursa,Hamilton dan böyle bir piste podyum bekliyorum.

    Aslında F1in en büyük 3 takımını ilk 3 te görmek çok güzeldi.Malesef bu ceza geldi.Sene içerisinde F1 de rekabet gittikçe kızışacak,herkes birbirinden puan çalmaya başlayacak.Şu anda Schumacher'in 2 puanı var ve buna rağmen potanın içersinde.Bu yüzden Mclaren bu yarışta puan almasa bile birşey kaybetmez.Telafisi mümkün.

    FIA nın kural kitapçığını baştan sona okuyamadım,ama benim bildiğim sıralamalar için bu kural 2010 Kanadadan sonra değiştirildi.Hatta o zaman bile ceza alması gündemdeydi,sonra kınama aldı yanılmıyorsam ve pole Hamiltonda kaldı.Cumartesi günü Serhan Acar,Ferrarinin güncellemelerini kötülemekten fırsat bulamamış olacakki bu olaya hiç değinmedi.Fakat Hamilton aracı durdurduğunda ben bir inceleme geleceğini biliyordum.Aslında ceza almaz diyordum,yada en fazla o tur derecesi iptal edilir diye düşünmüştüm.Grid sonuna yollanmak fazla ağır bir ceza.Ve Hamilton bu cezayı hak etmedi.

  36. umarım olmaz yoksa kimi kazanamaz yarışı. yağmurda çok zayıf.

  37. arkadasın dedigine bir turluk benzin 0,2-0,3 fark yaratırsa, hesapla bakalım. 1 turluk fazladan benzin olması yeterliydi aracta , o 1 tur 0,25 sn kazandırmıssa 53*0,25=13 sn ediyor benim dediğim 1. tur ve 53. tur arasında bütün araclarda 13 sn fark olur. öyle birsey olmadıgını hepimiz biliyrouz. Hamilton 13 sn kazanır demiyorum, 13 sn'lik fark mümkün değil.
    fanatik mclarenciyim ama yorum yaparken dediklerimin mantıklı olmasına dikkat ederim, merak etme.

  38. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    F1'in sitesi başta olmak üzere birçok site yağış olacak diyor..

  39. McLaren eskiden motora yüklenirdi ama o standartlara cevap veremeyen Mercedes motor patglar dururdu.Kanımca… normal bir tur için uygun benzin eklenmesine karşılık yüksek devirli olarak aracı sürünce hesaplanandan fazla benzin harcamış olabilir.Farkına vardıklarında pole alınmış ama cezası peşinden gelir durumdaydı.Adil şartlarda mücadele vardı ama adil olmayan ortamlarda ceza müessesesi işliyorken ve birileri bunu göz göregöre yapıyorsa ceza alacakdır.Hamilton , burası gibi geçişe uygun olmayan bir pistde 10 sıra cezası almış olsa bile işi yine çok zor olacakdı.Barselona nın geçiş için uygun bir pist olmadığını biliyoruz.Geçen sene;start da Alonso ya sıra kaybeden RBR ler yarış sonunda tur bindirdikleri aracı pist üstünde geçmenin yerine pitlerde geçmek durumunda kalmışlardır.

  40. Geçişin zor oluğu bir pist.
    Hava serin olacak diyorlar ama pist ısınacaktır.
    Pirellinin lastikleri Schumi ve hamilton gibi gerilerden gelip zorlayan pilotlar için dayanıklı değil.
    Atak yapmak için çok agresif sürecek ve belkide bir pit fazla yapmak zorunda kalacak yada kaderibe razı olacak.
    Ancak 10 turluk benzinin 0,3 saniye kaybettirdiği bir pistte mclaren neden böyle bir hata yaptı anlamadım.
    Sanırım herkes yumuşaklala tur zamanlarını geliştirince o anda panikle çok hesaplamadan benzini azaltıp piste yolladılar.

    Ben birde RB leri merak ediyorum.
    Weberde kulanılmamış soft ve hard lastikler var.
    Vettelde kullanılmamış soft yok ama hard var.
    İki lastik arasındaki fark çok fazla bu pistte.

    Schumide lastik sakladı ama yarışa hardlarla başlamadığı sürece lastik saklamanın anlamı olmuyor.

  41. Yusuf  Hitay avatarı

    cahil insanların yazılarını okumak ne güzel. 1 litre benzin 0.1 saniye bile etmiyor ama birileri inatla gelip bilgisiz kafalarıyla teknik yorumlar yapıyor.

  42. atıylagüreşenkovboy avatarı
    atıylagüreşenkovboy

    cağlar fanatik bi mclarencisin ama kanıtın çok yanlış 🙂 53 turda niye 13sn kazandırsın ki herkes aynı benzin yüküyle çıkıyor nesi 13sn kazandıracak.

  43. evet. dün dediğimin aynısını tekrar diyorum, hamilton geriden başladığında F1 daha da eğlenceli 🙂

  44. Schumacher- avatarı

    McLaren gibi bir takımın böyle hata yapması ?

    2. olsan ne olur ?
    24. sıradan geçiş şov izleyeceğiz en azından 😀

    Schumide bir podyum atsa güzel olur.

  45. 1 turluk benzin az diye 0,2-0,3 mü kazanıyor. senin hesabına göre 53 turda benzin yaklasık 13 sn fark yaratır. 1 tur benzin 0,1 sn bile kazandırmıyor.

  46. Bence haberdeki acik ara ifadesi yanlis cunku mclren hizliydi ama benzinle en az 0,2 0,3 saniye elde etti

  47. Yazık be, adamda ne moral nede motivasyon kalır işe bak, olacak şeymi şimdi bu ? Nedir bu son yarışlarda Lewis'in başına gelenler. Sen 0.5 sn den fazla fark at 2. ye polu al. Neymiş takım yakıtı az koymış 24. başlayacaksın. Yazıklar olsun Mclaren'in yaptığı bu hatalar artık çığırından çıktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir