Schumacher ve Senna Birbirini Suçluyor

yazar:

kategori:

12 turda aşınmış lastiklerle sorun yaşayan Senna’nın, Schumacher ile ilk virajda yaşadığı temasın ardından her iki pilot da yarış dışı kaldı.

Kazaya ilk anda sinirlendği görülen Schumacher takım telsizinden Senna için ‘aptal’ yorumunu yaptı. Ancak Schumacher’in yarışın ardından medya karşısına çıktığında daha sakin olduğu görüldü.

Schumacher, “İlk önce sağa yöneldi ama fren noktasında o kadar keskin bir şekilde sola geçmemeliydi. Ben hemen arkasındaydım ve o kadar keskin bir hamle yapacağını bilemezdim. Hamle yapıp içeri geçmeye çalıştım ama çok geçti. Gerçekten üzücü. Bu konuda çok kızgınım. Tamamıyla tehlikeli bir manevraydı.” 

“Bugün güzel puanlar alma şansımız vardı. Bu yüzden daha üzücü oldu.”

“Kanıtlamaya çalıştığı şey neydi bilmiyorum ama geçen sene Brezilya’da da üzerime doğru sürmüştü, bugün de komik şeyler yaptı. Kaza yapmadan bir tur önce de Grosjean ile bir temas yaşadı. Kafasından neler geçiyordu hiç bilmiyorum.”

“Umarım yarış komiserleri video görüntülerini analiz eder ve olayı açıklığa kovuşturur.” diye konuştu.

Senna ise yanlış bir şey yapmadığını ve Schumacher’in suçlu olduğunu düşünüyor.

“Elbette kendi hatası olduğunu söylemeyecektir. Ama günün sonunda lastikleri benden daha yeniydi. Ben o sırada aşınmış lastiklerleydim. Sanırım ilk virajdaki fren noktalarımız birbirini tutmadı.”

“Grosjean’ın da çok geç fren yaptığını ve ilk virajda bana çarptığını gördüm. Michael’la da aynısını yaşamak istemedim. Fren yapmak için yaklaştığımda muhtemelen geçiş yapmaya çalıştı ve o sırada bana çarptı. Ne yapabilirsiniz ki?”

Öte yandan Toro Rosso takımının eski pilotu Jaime Alguersuari de BBC radyosunda yaptığı yorumda kazanan %100 Schumacher’in suçu olduğunu söylüyor.

 


Yorumlar

  1. davut deniz avatarı

    offfffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff
    offfffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff
    offffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff

  2. Onun cevabı belli en genç çifte dünya şampiyonu olması bazılarının hoşuna gitmiyor.

  3. Ah be Schumi..
    cezayıda aldın, yine gelecek yarışı umutla bekleyip, olumlu duygularla güzel mesajlar yazıp bekleyeceğiz.
    Kendimizce senaryolar uydurup seni yine podyumda görmeyi arzu edeceğiz.
    Bu sezon başından beri bunu yapıyoruz.

    Şimdiki duruma alıştıkmı nedir bilmyirum ama sanırım monaco da temas yaşamak yada bariyerlere sürtmek daha kolay bir durum olacağından ordada yarış dışı kalma ihtimalini şimdiden içimize sindirmek iyi olabilir.

  4. Ben anlamıyorum nerde dediğinin ne önemi var ikisi o sözü sıcağı sıcağına söyledi ayrıca sanki şumi o söz için sennadan özür mü diledi yarıştan sonraki demecinde ben görmedim nerde??? Sizin neden böyle düşündüğünüzü de biliyorum çatlayın…

  5. vettel yarış sonrası demecinde dedi, şumi ise aracın içindeyken. şumi dışarıda gayet düzgün konuşmuş. vettel öyle değildi.

  6. ''Vettel karthikeyan'a "Aptal, hıyar" idiot dedi diye ortalığı birbirine katan ve vetteli yerden yere vuran arkadaşlara selam olsun… Demek ki bazen böyle sinirlere hakim olamama durumları oluyormuş… Tabi ben sözüm şumiye değil sadece Vetteli yerden yere vuran arkadaşlara ki şumi bence olayda haklıydı''

    davan da haklısın hiç bir pilot dierine hiç bir sebepten ötürü idiot dememeli

    bu efsane içinde geçerli narain içinde imtiyaz yok yani..

    şumiye hiç yakışmadı ayrıca direksiyon fırlatması da çok itici ve baskı altında olduğunun göstergesiydi.

  7. öndeki arabaya çarptığınızda öndeki ani fren yaptı deyip kurtarabiliyormusunuz

    yada haksız kim oluyor bu olayda öyle.

    o zaman iyi hesap etseydin

    derler adama efsane deyil kim olursan ol.

  8. Vettel karthikeyan'a "Aptal, hıyar" idiot dedi diye ortalığı birbirine katan ve vetteli yerden yere vuran arkadaşlara selam olsun… Demek ki bazen böyle sinirlere hakim olamama durumları oluyormuş… Tabi ben sözüm şumiye değil sadece Vetteli yerden yere vuran arkadaşlara ki şumi bence olayda haklıydı

  9. şumi 2006 da kendisine emekli poliçesini veren Alonsonun teklifini raftan hiç almamalıydı.

    ve artık şumi bence ait olduğu yere pit duvarına dönmeli çıkardığı yarışlar dediklerimi doğrular nitelikte

    lastiklerle sürüş liderliği alınan devirler bitti..

    lastik koruma denen illet var artık elveda şampiyon.

  10. ben 10 sıra bekliyodum gene iyi.

  11. En son haber: Schumi'ye 5 sıra grid cezası geldi Monaco'da.

  12. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    Sumi çok büyük hayal kırıklıgı yasatıyorsun artık,ama sen efsanesin düzelicektir diye düşünüyorum

  13. Senna önce içeriyi kapayacakmış gibi hafif içeriye yöneliyo..Shumi ise ideal çizgide geç frenajla bir sonraki virajda, bir önceki turda Roman'ın yaptığı gibi içerde kalarak avantaj sağlamayı istiyor..sonra nedendir bilinmez Senna tekrar dışarı yöneliyo ve lastikleri de bittiği için erken fren yapıyor..yani ne yapıyor?

    ??????

    Geçen sene İnterlagos Gp'de de Shuminin üzerine kırmıştı????

    Senna Shumiyi ezeli rakibi sanıyor sanırım..Ya da Shuminin demecindeki gibi ispat etmeye çalıştığı bişe var o bitmiş lastikleriyle..

    Başka bir açıdan Efsane bu sezon da çok şanssız:((

  14. İkisinde de hata var Senna sağı boş bıraktı ve schumi geç frenle oraya girmek istedi ardından Senna da sağa yönelince schumi de hemen sola manevra yaptı ama maalesef Senna aynasında Schumi nin sağdan geldiğini görünce sola yöneldi ve pistin ortasında buluştular. Olay bu. Schumi nin fren noktasına gelmeden nerede fren yapacağına karar vermeliydi pozisyon karışıksa daha erken fren yapıp kendini korumalıydı ama her zamanki gibi kendini ateşe attı.

  15. Gözden kaçırdığın bir nokta var. Senna frenlemeden hemen önce sola doğru ani bir şekilde hareket edince Schumacher orayı tamamen kapayacağını zannederek reflex olarak direksiyonu sağa kırıyor. Ama meğersem o hareket orayı kapamak için değilmiş (ne için olduğunu bilen yok) ve bu yüzden kaza gerçekleşiyor.

    Şimdi ekran karşısında izlerken sol taraf boştu, oraya geçseydi demek kolay ama araba içerisinde iken ve reaksiyon vermek için milisaniyelerin var iken doğru kararı vermek güç.

  16. Şumi nasıl sola kırdığını görmüyor? Gözden kaçacak bir şey değil ki.

  17. Lovely_F2008  avatarı

    Bak yön değişim kuralı şöyle ; diyelim düz yolda yolun sağına doğru yaklaşıyorlarsa yani direksiyon sağa çevrilmişse artık ya direksiyonu düzeltecek ya da gidecek yeri varsa daha sağa gidecek . Sola gidemez yani .Ki burada Senna bariz şekilde Şumi'den kaçmak için sağa gittiği halde sola geldi sonra . Yani yanlış yaptı 🙂

  18. bir schumi taraftarı olarak, bugün schumi'ye üzüldüğümden çok daha fazlasıyla kzıdım. ve evet, bana göre hatalı olan taraf maalesef tamamen schumi'dir.

    daha geçen yarışa bakalım.
    nico, alo ve ham ile olan mücadelesinde önce sağa, sonra sola çok büyük ve ani yön değişimi yaptı. buna rağmen fia hareketin kurallar içerisinde olduğunu açıkaldı, ceza vermedi. senna'nın ise sola "kırdığını" söylemek, tarafsızlıktan uzak bir yorum oluyor bana göre. belli belirsiz bir kayması var; kaldı orada bile nico'nun geçen hafta yaptığı gibi pistin taa kenarına kadar falan gelmedi. rahatça 1 aracın gireceğinden daha fazla alanı boş bıraktı yarış çizgisi üzerinde.

    aynı nico örneği üzerinden, bir noktaya daha dikkat çekmek isterim.
    nico'nun o tehliklei mücadelesindeki pilotlar olan alo ve ham, müthiş bir refleks örneği göstermişler ve o süratte hata yapmadan yarışlarına devam ettiler. çok ani ve yerinde bir kararla, nico'nun kırdığı sol tarafa doğru gitmeye çalışmamışlar; pistin dışına çıkmak pahasına nico'nun boşalttığı yönde gitmeye devam etmişlerdir. sonucunda da herhangi bir kaza olmadan bu olayı geçiştirmişlerdir.

    senna ise, hafifçe sola kaysa bile, sol tarafta büyük boşluk bırakmış, schumacher arkadan o boşluğu kullanmak yerine çaprazlama senna'nın içine doğru sürmüş ve hız farkını hesaplayamayarak arkadan vurmuştur.

    benim bugünkü olaydan anladığım maalesef budur.

  19. senna suçlu.schumi arkadan kaptırmış müthiş bir sürat farkıyla geliyor sennanın solundan schumi soldan dıştan atak yapmak için sola yanaşınca sennada sola kırıyor schumi ya düz bir şekilde pist dışına çıkacak o süratle yada bu yaptığını yapacak kurtarmaya çalışıp sennanın sağına geçip hızlı bir şekilde ordan geçmek istiyor ama mesafe yetersiz ve videodan gördüğüm kadarıyla senna birazda erken fren yapmış.senna viraja gelmeden çok önce çizgisini belirleyip o çizgide kalmalıydı dışarda yada içerde.schuminin refleksleri yada dikkatiyle kazanın ilgisi olduğunu sanmıyorum.

  20. Olay aynen dediğin gibi. Schumacher'in orada düşünecek vakti yok elbette. Ancak kurallar burada sorumluluğu arkadaki pilota yüklüyor.

  21. Lovely_F2008  avatarı

    Pardon ilk cümledeki ''dışarıyı'' , ''içeriyi'' olacaktı .

  22. SİTE YÖNETİMİ YAZDIĞIM 3 YORUMUDA YAYINLAMADIĞINIZ İÇİN SAĞOLUN YA
    SEBEBİ DE YOK YANİ
    HAKARET YOK VS VS
    NEDİR SORUN…
    İNSANLARIN YAZMASINI İSTEMİYORSANIZ SÖYLEYİN YA DA KAPATIN BİLELİM

  23. Lovely_F2008  avatarı

    Bruno gayet makul bir zamanlamayla dışarıyı seçmiş , herşey belli , Şumi ''bana dışarısı kaldı madem ben de geç frenle yaklaşırım'' diye düşündü (ki biz de biliyoruz ki bu işler böyle oluyor F1'de) . Bu adam daha ne düşünsün ? Herşey normal olarak gerçekleşiyordu ki Bruno frenajda geç frenle gelen , arayı kapatan Şumi'nin önüne atladı , Şumi de ondan kaçmaya çalıştı , gidebileceği tek yer de sağ tarafta kalan pistteki boşluktu .

  24. Bu nasil carpik bir gorustur allah askina. Cinayetten yargilanan bir katilin yasama sevgisinden bahsetmesi gibi. Sanayide calisan motor ustasinin uzay mekiginin mekanizmasini elestirmesi gibi. Daha ehliyet sahibi olmayan bir kisininde bence erken fren yapti gec fren yapti refleksleri olmus gibi yorumlar yapmasi verdigim orneklerle esdegerdir. Cok niteliksiz dusunemeden yazan insanlariz duygusaliz fakat bu bize bu tur yorumlar yaparak ortamin huzurunu kacirma hakki vermiyor

  25. site yönetimi yayınlamadığınız yorumlarımı yayınlarmısınız lütfen

  26. heikki 1088 avatarı

    Senna çok hafif sağ yapıyor sonra da sol. Birden fazla yön değiştirme içerisine alınabilecek keskin dönüşler mi değil mi bilmiyorum o kadarını. Ama Şumi'nin sola kırdığını görmemesi, bence Şumi'nin hatası çünkü onu görebilmesi için zamanı var. Eminim eskiden olsa görebilirdi. Fren yapma veya yön değiştirmek için zamanı var. Bence F1 için "oldukça zamanı" var. Ha ben böyle düşünüyorum. Bunları yapamama gibi bir ihtimali de olabilir. Şimdi ben bu yorumu yaptım diye ne " Aman allahim herseyden anlıyorum". Ne de ben bu yorumu yaptım diye "Site yonetiminde olsam yorum bolumunun kapatilmasini talep ediyorum" demiyorum. Çünkü yorum bu yorum. Bir şeyleri anlıyorum o yüzden yorum yazıyorum diye bir kuralı görmezden geliyorum.Gözlemlerimi ve düşüncelerimi paylaşıyorum. Her şeyden de anlayan birisi değilim…

  27. Lovely_F2008  avatarı

    Abi çok şaşırıyorum ya nasıl hatayı Şumi'de görüyosunuz ? Şumi herşeyi anlatmış işte . Hem içi seçip hem de bi anda FRENAJDA dışa geliyor . Madem dışa geleceksin bu en az 100 metre önce olmalıydı . 100 metre önce de olmazdı çünkü Şumi çok yakındı ve kesinlikle içeri dalardı . Madem önceden çizgiye dönemiyosun son anda da seçtiğin tarafta kalmalısın Bruno ! O kadar saygı duyduğum, bilgisi hoşuma giden kişiler vardı sitede onlar bile Şumi'yi suçlamış vallahi garip .

  28. site yönetimi 4 yorum gönderdim yanlızca biri görünüyor
    ne yapmaya çalışıyorsunuz ya…

  29. Herkes yorum biliyor sen de bil sen de yaz. Bilen bilmeyen herkes yorum yapabilir.Bu site bunun için.Sen yenisin sanırım.Sen de birşeyler yaz ama yarış konusunda olsun lütfen

  30. schumi nuri arkadaşım tamamıyla haklısın ya
    schuminin kaçacağı ufacık bir yer bile yoktu yok senna fazla yön değiştirmemişmiş

    adam yön değiştirdi ve o bir araba geçecek yer olsaydı schumi malmı ki geçmesin oradan ya
    laf işte ağzı olan konuşuyor bir araba geçecek kadar yer kalmayınca adam mecburi içe kırdı aracını neyse ya
    herkes schumi düşmanı olmuş

    ama ben bütün kalbimle inanıyorum bir kere podyuma çıksın kimse tutamıcak hemde kimse mercedes gp içindeki düşmanları bile….

  31. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Schumacherin Şans melekleri 2006 Japonya gp'sinin 37. Turunda ondan gitti ve gelmeye'de niyeti yok gibi..

    Japonya Grand Prix’sine lider olarak giden, ancak 37’inci turda yarış dışı kalan Michael Schumacher, şampiyonluk umudunu yitirdi. Şampiyonluk için çekiştiği Renault pilotu Fernando Alonso’nun bitime bir yarış kala 10 puan gerisine düşen Schumacher, “Sürücüler şampiyonası benim için bitmiştir” dedi…

  32. Daha ötesi var mı acaba?

  33. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    olay bu.

  34. Senna resmen önüne kırdı.RTL' den hala tekrarını izliyorum ve gel çarp demiş. O kadar güzel start yapmıştı iyi de gidiyordu ama hep bir sorun çıkıyor.12 turluk bir heves miş bizim kisi:((

  35. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    geçin bunları gözünüzü seveyim

  36. Aman allahim herkes mi anlar herseyden ya . Site yonetiminde olsam yorum bolumunun kapatilmasini talep ederdim yazik bu insanlara

  37. Brazilya'daki kazada Schumacher'in zerre kadar hatası yoktu bana kalırsa.

  38. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    ''tamamen'' schumi'nin hatası değil. 2011daki singapur olayında hata tamamen önündekinin hatası mesela önündeki perez gerçekten erken fren yaptı. senden böyle yorum beklemezdim. bu işin reflekslerle hiçbir alakası yok.

  39. senna fazla yön değiştirmemiş

    Bu demek oluyor ki yön değiştirmiş ve Schuminin şaşırmasına neden oldu.

  40. Senna zaten erken fren yaptığını söyledi; ama yine de suçun tamamı Sennada diyemem. Olan olmuş, hayatımda böyle kötü bir sezon görmedim. Artık bünyem bu gidişi kaldıramıyor.

  41. Bunlar yarış sonrası sinirle yapılan açıklamalar sanırım. Ayrıca geçen sene brezilyadaki kazada da suçun büyük kısmı şumideydi.

    Yarış kazası bu, olur böyle şeyler. Şumi arkadan çok büyük hız farkıyla geliyordu zaten düzlüğün ortasından beri, bir şekilde duramadı. Sağlık olsun.

    Böylece şuminin şanssızlıklar serisi de aynen devam etmiş oldu. Yazık.

  42. 2 tane yorum yazdım…
    yorumları yayınlamıcaksınız söyleyin de bir daha yazmayalım ki bu 3. oluyor

    diğer ikisi güme mi gitti

  43. arkadaşlar refleksleri yavaşlamış bir adam kendisinden neredeyse 20 yaş küçük takım arkadaşı ile aynı hızlı turları atamaz saçmalamayın ya yok refleksleri yavaşmış vs vs…
    uzaktan herkes atıp tutuyor
    arabasının maksimumu ile geldi sennanın çok yavaşladığını görünce saliseler içinde gelişti olay dışa yöneldi gayet tabii olarak senna dışa yönelince ne yapacaktı ki ya söylermisiniz…

  44. Bence bazı kuralları biraz yanlış anlamışsın.

  45. Senna da da suç var elbette. Frenlemeye o kadar yakın direksiyon kırılmaz. Özellikle de arkanda atak yapmaya çalışan bir araç varsa.

  46. vedat özkan avatarı

    Üzgünüm Schumi ama hata sende yarışın sıcaklığı ve üzerindeki baskıyla böyle bir demeç vermiş olduğunu düşünüyorum.Bende kendimi ruhen genç görüyorum ama malesef Schumi hayat.

  47. kural açık,
    "arkadaki pilota yarış çizgisinde bir araç genişliğinde yol bırakacaksın" diyor, senna bırakmış.
    "1 defadan fazla yön değiştirmeyeceksin" diyor, senna fazla yön değiştirmemiş.

    bugün bir çok kez öndeki pilotun senna gibi davranıp da arkadaki pilotun geçtiğini / ya da geçemediğini gördük; ama hiç biri kaza yapmadı.

    olay tamamen schumacher'in hatası. şahsi fikrim, schumi'nin o sıralar biraz "uyukluyor" olması.
    belki de yaşın reflekslere etkisi.
    2010 singapur'da da önündeki pilotun üstüne çıkmıştı schumi.
    esasen burada kurban, senna.

  48. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Her iki pilota da geçmiş olsun.
    Bu olay 2011 singapur kazası ile birebir aynıdır.Orada da Şumi Pereze arkadan çarpmıştı.Yalnı Perez out olmamıştı.

  49. Senna çok erken fren yaptı. Lastikleri ölmüştü, üstüne bir de önceki pozisyonda aracı hasar aldı. Bu yüzden erken fren yapması gerekiyordu.

    Schumacher'in reflekslerinin zayıfladığını düşünmüyorum. Öyle olsa her yarışta bu kadar iyi kalkışlar yapamazdı.

  50. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Zaten bunu direksiyonu fırlattıktan sonra söyledi.."İdiot"..

  51. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    evet suçun büyük oranı Schumacherde..Ama Bruno yerinde Alonso veya Hamilton olsa böyle birşey olacağını düşünmüyorum..3 kez yarış dışı kaldı ikisi kendisinden kaynaklanmayan biri ise kendi hatası..

  52. O degil de Schumi nasil kalkti yav!

  53. Yusuf  Hitay avatarı

    anlık kızgınlıkla söylediğini düşünüyorum. çünkü ani dediği manevra ufacık bir yön değişimi ve zaten 2 tarafta da geçmek için yer yoktu. buna olsa olsa bildiğin bodozlama dalış diyebiliriz.

  54. ben schumiyi haklı buluyorum adam schuminin önüne bilerek kırdı arabayı kaçacak yeri yoktu schumi ya dışarı çıkıp arabayı dağıtacaktı ya da tekrar içeri girecekti ki içeri girdi senna aptalı bu seferde içeri yöneldi schuminin çarpmaktan başka çaresi yoktu
    SENNA dan bir b.. olmaz

    schumi az bile dedi maalesef yetenek kalıtsal olarak geçmiyor…

  55. Burada bir hata var da kimde meçhul. Frenlemede ikisinden biri hatalı. Ya Senna çok erken fren yaptı, ki düşük ihtimal, ya da Schumacher DRS sebebiyle geç fren yaptı ki bunu daha akla yatkın buluyorum. Schumacher önünü boşaltmadan o kadar geç fren yapmamalıydı. Bütün yarışta kaza yapan tek ismin Schumacher olması da ilginç. Refleksleri mi zayıflıyor acaba?

  56. Senna fren noktasından hemen önce sola yönelmesi ile "aptal" lafını hak ediyor ama kaza büyük oranda Schumacher'in hatası. Senna'nın bu kadar erken fren yapacağını göz önünde bulundurmalıydı. Bu arkadaki pilotun sorumluluğu.

  57. sen yapma bari sumi.eskisi gibi değilsin artık bunu sende bılıyorsun.kazada hata sendeydı.f1'i bırakmadan önce senı desteklıyordum ama donmıycektın gerı.bi karizman vardı ole kalacaktın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir