Maldonado: "Son Bölümde İşler Kontrolümüz Altındaydı"

yazar:

kategori:

Maldonado, Circuit de Catalunya’da yakın mücadele içinde geçen yarışta Fernando Alonso’ya geçit vermedi.

Maldonado: “Çok yakındı. Lastik bozulmasını idare etmeye çalışıyorduk. Bu yüzden çok zorlayamazdım; yarışın sonu için lastikleri ayakta tutmak gerekiyordu. Ve Fernando (Alonso) çok yaklaştı”

“Çok yakın olduğu bazı anlar varı; özellikle de düzlük sonunda. Ama farkı idare ettim ve her şeyim kontrol altında tuttum”

“Bugünkü tempomuz çok güçlüydü. Araç muhteşemdi; takım da öyle. Son pitstopta küçük bir hata yaptık ama bu, performansımızı etkilemedi.”

Williams pilotu, geçen sezona göre ne kadar geliştiklerinin altınız çizdi.

Maldonado: “Benim ve takımım adına muhteşem, inanılmaz bir gün. Her yarış gelişmek için geçen seneden beri sıkı bir şekilde zorluyorduk ve buradayız”

“Strateji yönünden de zor bir yarış oldu. Özellikle arka lastikler zorlandı. Bir iki turun ardından (arka lastiklerde) sıkıntılar yaşamaya başladık. Ama  çok mutlu olduğumu söylemem gerek. Çünkü ilk turdan itibaren çok rekabetçiydik”

Bir sonraki yarışın yapılacağı Monte Carlo’da kariyeri boyunca iyi performanslar sergileyen Venezüellalı pilot, Monako GP için de beklentileri yüksek tuttu.

Maldonado: “Tekrar güçlü olmamız için harika bir fırsat. Mümkün olduğunca kısa sürede aracı geliştirme adına bu şekilde devam etmemiz gerek. İstikrar, bu şampiyonada en önemli şey olacak.”


Yorumlar

  1. belçikayı'da hatırlıyormusun mr.süperzeka? maldo durduk yere lewisin üstüne kırmıştı hani. monaco gibi bir pistte birbirini geçmeye çalışan pilotların yaşayabileceği temaslar aklına geliyorda acaba dedim bu aklına geldi mi?
    http://img585.imageshack.us/img585/1097/maldo.jpg
    sanırım bahsettigin olay bu, maldo viraja girerken sadece 1 lastik boyu önde. bu Lewisi yok sayması anlamına mı gelmeli? arkasındaki pilota kimse yer bırakmak zorunda değil ama atak yapan pilot bırak burnunu sokmayı nerdeyse yan yana gelmiş.bu durumda yer bırakmak zorunda değilse kazalar kaçınılmaz olur yada dışarıyı değil içeriyi kapatacak ona göre savunmasını yapacak. bu temasta maldo sanki orda lewis yokmuş gibi direksyonu öyle bir kırdı ki olan oldu. diyeceksin ki cezayı lewis aldı, olabilir. her hakem kararına katılmak zorunda değilim.

  2. forza raikkonen avatarı
    forza raikkonen

    ahaa buda başladı şampiyonluktan söz etmeye :/

  3. yok hayır kesinlikle hamiltonla sorunum yok provoke olmayın. bunu istemem, öyle anlaşılırsa da silin, keşke ben silebilsem. yukarda monacoda iyi kariyeri var falan diyince aklıma o geldi ilk. yarışı iyi gidiyorsu çünkü

  4. güzel arkadaşım böyle şeylere hiç gerek yok.Burda Hamilton'a laf atıpta ortalığı karıştırmayalım

  5. geçen sene hamiltonun biçtiği pilotlardan biriydi maldonado yanlış mı hatırlıyorum 🙂

  6. sulonsoo sulonsoo avatarı
    sulonsoo sulonsoo

    bu tecrübesiz pilotlar nedense ilk yarışını kazanınca garip bir hava geliyor bi yerleri kalkıyor perezede aynen bu olmuştu halini gördük 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir