Charles Pic Alonso'yu Hayal Kırıklığına Uğrattı

yazar:

kategori:

Marussia pilotu Alonso’nun kendisini hızlı bir şekilde geçmesine izin vermeyerek Maldonado ile savaştığı liderlik mücadelesinde Alonso’ya önemli zamanlar kaybettirdi ve pitten geçme cezası aldı.

Alonso yarışı Williams pilotunun üç saniye ardında bitirdi. Maldonado ve Williams’ın çok hızlı olduklarını kabul eden Alonso, bugün Pic’in yaptığı hatanın gridin gerisindeki pilotlar için bir uyarı olmasını umduğunu belirtti.

“Bugün biraz şanssızdık. Marussia’nın ceza alması açıkçası sorunu çözmüyor. Umuyorum insanlar kurallara uymaları gerektiğini anlayacaklar. Bugün uymadılar ve ceza aldılar. Bu hata belki de bir yarış galibiyetine mâl oldu.”

Ferrari sürücüsü güncellemelere olan memnuniyetini dile getirdi ve büyük umutlarla bir adım daha ilerleme kaydettiklerini belirterek bütün hafta sonu güçlü olmalarına ise şaşırdığını ifade etti.

Alonso şu anda Vettel ile şampiyona liderliğini paylaşıyor ve aracının daha da iyi olacağını düşünüyor.

“Kesinlikle aldığımız puanlardan ve hafta sonu alınan sonuçtan dolayı birazcık şaşkınız. Aracı geliştireceğimizden emindik ve burada geliştiğimize dair birkaç işaret göreceğimizi umuyorduk. Bahreyn’de yarışta 9. sürücü ile lider arasında 1 dakika fark vardı.”

“Yani buraya çok iyimser bir şekilde geldik ve bütün güncelleme paketimiz beklediğimizden daha iyiydi. Çünkü hem cumartesi günü sıralamalarda hem de pazar günü yarışta hızlıydık.”

“Ama bu hafta sonundan sonra hala nerede olduğumuzu bilmiyorum. Bütün her şeyin belirginleşmesi için birkaç yarışa daha ihtiyacımız var. Bence araç ile çok üstün bir performans gösterdik. Belki diğer araçlar biraz daha düşük performans sergileyebildi. Bu hafta sonu bunu görmüş olduk.”

Güçlü bir görüntü çizmelerine rağmen çifte şampiyon araçlarının bütün pistlerde kazanabilecek kapasitede olduğuna inanmadıklarını belirtti.

Ferrari’nin köşeyi dönüp dönmediği sorulduğunda “Göreceğiz. Ne zamanki bir hafta sonunda iki aracımızla ilk çizgiye yerleşir ve ertesi günü yarışta da aynı görüntüyü devam ettirirsek o zaman en iyi araca sahibiz denilebilir. Süreklilik çok önemli çünkü iki onunculuk 6 ya da 7 sıra kaybetmemize sebep olabilir.”

“Ama şunu söyleyebiliriz ki şampiyonaya zorlu bir başlangıç yapmış, yeterince rekabetçi olmayan bir araçla, şampiyonanın ilk çeyreğinde liderliği Vettel ile paylaşıyoruz. Bu durumdan gurur duymak zorundayız. Belki çok gurur duyabileceğimiz rekabetçi bir pakete sahip değiliz ama bunun üzerinde çalışmaya devam ediyoruz.”


Yorumlar

  1. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Marussia ve HRT nin gelisemeyecegi, onumuzdeki yillarda da sadece cikip tur atacagi acikca belli. Bazen ciddi anlamda tehlike olusturuyorlar. Bence %107 kuralinin yanisira bir onceki yaris performanslari da degerlendirilmeli. Gelisemiyorlarsa cekilsinler.

    Pic' e gelince, zamaninda yol verseydi Fernando Maldonado'yu gecebilirdi-gecemezdi bilemeyiz, ama su muhakkak ki yarisin sonu daha da keyifli olurdu. Maldonado da benzer bir sureyi son pit stopda kaybettigi icin cok soylenmeyecegim Pic hakkinda 🙂

  2. 107% zaten yürürlükte. Ve tüm pilotlar normal şartlarda geçebiliyor bu sınırı. Yani yeterince hızlılar yarışa katılabilmek için. Catalunya gibi dar bir pistte yol vermek de zor. normal arada böyle olması.

  3. Ferrari%100 avatarı

    ALONSOnun aracı çok fazla rekabetçi ama Massanın aracı neden böyle MASSA ÖNÜMÜZDEKI YARIŞTA BÖYLE GIDERSE FERRARI TAKIM ŞAMPIYONLUGUNU UNUTTURSUN

  4. Alonso sadece DRS alanında yaklaşabiliyordu Maldonadoya. Viraj kısmında hep geriliyordu. Ayrıca DRS alanında da max hızı yeterli değildi. Pic'in yol vermemesi sadece 2 tur DRS alanına girememesine yol açtı. Sonra işler yine aynı oldu ve lastiler bitti. Bitişe 20 tur varken bile geçemeyeceğini kestirebilmiştim. Tek şansı Maldonado'nun hata yapmasıydı, onun da yapmayacağı tuttu.

  5. yuzde yuzyedıyı kuralını ısleve soksun fıa yoksa bas belası oluyor bu suruculer kucumsemek ıcın soylemıyorum daha duzgun arac versın bu gerıdekı takımlar yada bıraksınlar bu ısı yada buyuk takımlar sası de satmalarına ızın verılsın mesela gecen senenın aracını satın alıp ustune gelısım yapsın bu takımlar cok daha ıyı performans alırlar

  6. Ferrari'ye şu kadar lazım bu kadar lazım demeye lüzum yok artık.Sezon içerisinde artık test olmadığını düşünürsek,aracın önünü daha da fazla geliştireceğimizi sanmıyorum.Ancak arkayı mutlaka toparlamalıyız.Her yavaş virajın çıkışında otomobil sallanıyor.

  7. böyle lastik olmaz olsun az bişey lastik kilitlenin ce yanıyor iz oluyor bu lastiklerle yarış yapılma prelli defol git yada daha iyi lastik yap

  8. rocco junior avatarı

    Evet dostum iyi yakalamışsın

  9. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4
    Pat Fry : We'll see Ferrari DDRS in Canada. Marc Gene said no updates for Monaco, the next big Ferrari updates are in Canada same as Barcelona GP.

    double drs'yi bu yarışta kullanmamış ferrari. Kanada'da kullanacaklarmış. Monaco için büyük bir güncelleme yokmuş. Kapsamlı büyük güncelleme daha gelecekmiş kanada'ya ispanya gibi.

  10. lastikleri daha erken bitiriyoruz ve ilk 5-10 turdan pite kadar maldonado hep fark kapadı fark ettin mi babil kralı? neyse. içinde bulunduğumuz form yeter bana. zaten vettel gibi olsun kimse istemez 😉

  11. abi ben de ingilizce öğretmeniyim şeftali ve futbol sahası kelimeleri yüzünden hep gülüyorum çocukların önünde 🙂

  12. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Ayak bağı olmaktan başka bişeye yaradıkları yok.Ceza alıyor ama cezayı bile umursamadan aracı garaja çekiyor.Ceza versen ne olacak, pitten geçme versen ne olacak ,siyah bayrak versen ne olacak.Adamlar ne Fiayı ne de cezasını umursuyor.25 30 tur atıp garaja çekiyor.Maksat, dostlar pistte gezerken görsün.

  13. Lovely_F2008  avatarı

    Bu espri başka ülkede işlemez hadi tadını çıkaralım demi 😀

  14. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Alper hocam Alonso önde olsaydı işler değişirdi.Nitekim 25 tur (bunun 11 turu soft kalan 14 turu sert lastik) maldonado Alonsoya atak dahi deneyemedi.Ne olduysa 2.pitten sonra oldu.

  15. rocco junior avatarı

    "Kesinlikle aldığımız puanlardan ve hafta sonu alınan sonuçtan dolayı birazcık şaşkınız. Aracı geliştireceğimizden emindik ve burada geliştiğimize dair birkaç işaret göreceğimizi umuyorduk. Bahreyn'de yarışta 9. sürücü ile lider arasında 1 dakika fark vardı."

    Bu çok önemli bence çünkü 1 yarış önce 50sk 1dk fark yedikten sonra tersi görüntü çizmek bize ivme katacaktır.Monako için cadde pistlerine özel ayarlı paket olacak pek güncelleme sanmam ama Kanada da sıradaki büyük güncelleme olacak.Lotus da Monako'da büyük atılım planlıyormuş duuymlarıma göre.

    Bu tur bindirmeler ise cidden sorun özellikle Hrtler ve bugün ise Pic.Griddeki son sıra pilotları el birliğiyle lidere yol vermemek için anlaşmış.Vetteli de yakmışlardı bir seferinde ama Alonso tepkisini pek onun kadar şiddetli göstermedi,sakin kalmayı başardı.Umarım düzelir bu durum ve başkasını galibiyetten etmezler.Kimsenin hakkı yenmemeli…

  16. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    Bir kerede Webber e sorun çıkardılar.Mclarenler tur bindirikende Marussialar işin içindeydi.Aslında yarışın kaybedilmesi buna bağlı değil,ve Alonso tüm rakiplerinin önünde bitirdi ama arka taraftaki iki takım bu sene sürekli olarak diğer takımlara sorun çıkarıyor.

  17. Tolga Soydan avatarı

    HRT İLE MARUSSİA bıkrasın artık bu işi.tehlikeden baska birşey değiller

  18. Bu yıl özellikle çok gözüme batmaya başladı bu durum. Düzgün bir şekilde yol vermiyorlar. Özellikle HRT pilotlarının arkadan gelenler umurlarında degil gibi. Bgn de Maldonado Alonso'yu kovalarken bi hrt yollarına çıktı. Alonso'ya nispeten iyi bir yerde yol verdi ama Maldanoda'yu epey uğraştırdı.

    Araçlar arasındaki fark o kadar büyük ki frenleme noktaları arasında çok büyük fark var Button 5. virajda geçmeye çalışırken neredeyse ön kanadını kaybediyordu.

  19. picle vakit kaybetmesek ve maldonadoyu geçsek ne olacaktı ki? adam son sektör yarım saniye hızlı bir de drs ile 15 turda kesin geçerdi bana kalırsa. raikkonenin spa 2009 olayının tam tersi şu an araç

  20. sulonsoo sulonsoo avatarı
    sulonsoo sulonsoo

    adı üstünde Charles Pic 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir