Mercedes Rosberg'in Yaşadığı Sorunu İnceleyecek

yazar:

kategori:

Alman pilot, yarışın sonlarında lastik performansı iyice düşünce hem Kamui Kobayashi’ye hem de Sebastian Vettel’e geçildi ve 7.’liğe düştü; McLaren’dan Lewis Hamilton da son anlarda geçmek için hamle yaptı ama başaramadı.

Ross Brawn’ın yokluğunda takıma önderlik eden Mercedes Teknik Şefi Bob Bell, teknik bir sorunun Rosberg’in yere basma kuvveti kaybetmesine neden olduğunu, bu şekilde lastiklerini koruyamadığını ifade etti.

Bell: “bu öğleden sonra ihtiyacımız olan temel tempoya sahip değildik. Ayrıca Nico’nun aracında başka bir sorunla karşılaştık”

“Verilerde ölçülebilecek büyüklükte bir yere basma kuvveti kaybı vardı ki bu, Nico’nun lastiklerini kollamasını daha da zorlaştırdı. Sorun bir hasar mıydı, yoksa başka bir şey mi? Bu gece inceleme yapacağız”

Rosberg ise yarış esnasında lastiklerin durumuna şaşırdığını dile getirdi ve eski takımı Williams’ı tebrik etmeyi unutmadı.

Rosberg: “Lastiklerimde hiç kauçuk kalmamıştı. Sadece insanların geçip gitmesini izliyordum. 5.’lik iyi bir sonuç olacaktı ama o kadar da iyi değil.”

“Bütün hafta sonu garipti. Williams, Frank ve Maldonado adına muhteşem. Hepsi hak edilmiş şeyler; harika. Bizim için ise durum garipti. Lastik idaresi ve aracımızın lastikleri kullanış şekli bir meseleydi”

“(Lastikler konusunda) bundan keyif alıyorum ama aynı zamanda kafamı kaşıtıyorum. Çok garip.”

 


Yorumlar

  1. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Maldonado'nun Kazanması Bir Yana İyi Oldu. Hele O Podyumdaki Olaydan Sonra Hepten Söndü Havan 🙂

  2. bas bas bağırmıştık çindeki pist onlara uygundu o yüzden hızlılar diye. rüyalardaydınız ayaklarınız yere basmıyordu gökyüzünden duyamadınız beni. şimdi neden böyle oluyor diye sormayın. mercedes ancak monza'da geri döner.

  3. MGP çifte drs ile sıralamalarda çok hızlanmıştı birden bu hızıda kaybettiler.
    hiçbişey anlamıyorum bunlar her gncelleme yaptıklarında geri gidiyolar.
    Hal böyle olunca çifte drs yide kimse tartışmaz oldu.

  4. Pirellinin yarış çizgisinin etrafına yayılan lastik parçalarındandır kesin. Adamlar ufalanmayı azalttılar ama hala bridgestone'a göre 2-3 kat kadar pislik çıkıyor.

  5. aynı türden bir cümleyi button da kurmuş. lastikleri iyi kullanırım, direksiyonu herkes gibi çeviriyorum ama neden böyle oluyor anlamadım demiş 🙂

  6. mersedes yıne gecen senekı durumunda bellı performans olarak ferrarı mclaren redbull un yıne gerısındeler yıne lastık bıtme sorunlarıyla ugrasıyorlar

  7. hani sorun yoktu lastikler sorun değildi ne oldu ya
    sen ne dediğini bile bilmiyorsun yanlızca gerçekten şanslısın o kadar

  8. Lovely_F2008  avatarı

    Hahaha :))

  9. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    Kafasını kaşıyormuş.Yani kendisini düşündürüyormuş lastik konusu.Eğer birisine kaşıtıyorsa durum vahim.

  10. Mercedes& Ferrari avatarı
    Mercedes& Ferrari

    Bu nedemek

    "(Lastikler konusunda) bundan keyif alıyorum ama aynı zamanda kafamı kaşıtıyorum. Çok garip."

    Rosberg nasıl bişeysin anlamadımki

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir