Raikkonen: "Galibiyete Çok Yakındık"

yazar:

kategori:

Bahreyn’deki ikinciliği ardından bugün İspanya’da da podyuma çıkmayı başaran Fin pilot, “Biraz hayal kırıklığı yaşıyorum çünkü eğer yarışın ilk bölümünde her şeyi doğru yapsaydık ilk sırada olabilirdik.”

“Otomobilde hız sorunu yok ancak tüm takımlar birbirine o kadar yakın ki küçücük bir sorun yaşasanız bu size pahalıya patlıyor. Otomobilimiz bunu yapabilecek kapasitede ama yarış kazanabilmek için her şeyi doğru yerine oturulması gerekiyor.”

“Eğer şansınız varsa bunu kullanmalısınız. Umarım şu anda kaydettiğimiz başarıları kazanmaya devam ederiz. Ne zaman yarış kazanacağımızı zaman gösterecek ama şu ana kadar otomobilin her yerde güçlü olduğunu gördük.”

Raikkonen eğer yarışta 10 tur daha olsaydı Maldonado ile zafer mücadelesi verebileceğine inanıyordu.

“Çok iyi bir start aldım ve dışarıdan geçiş yapma fırsatım vardı. Ancak yeterince hızlı olamadık.”

“İlk bölüm iyiydi ama liderlerle aynı tempoyu tutturamadım. Biraz hayal kırıklığı olmuştu. Lastikleri değiştirdik ve durum daha iyi göründü. Ama artık çok gerideydik. 10 tura daha ihtiyacımız vardı. Öyle olsaydı galibiyet mücadelesi verebilirdik.”

 


Yorumlar

  1. kupa törenini izlemedim ama kimi'nin böyle hareketleri yok kesin alonso'nun muzurluğudur, kimi de ayıp olmasın diye bir omuz vermiştir 🙂

  2. rai'nin saclar gıtmıs sezonu bence cok cıddıye alıyor. mental acıdan kariyeri boyunca hıc olmadıgı kadar motıve goruyorum onu. yarısları neredeyse hatasız lımıtlerde suruyor her zamankı gıbı.kazanacagı 2-3 yarıs kımıyı bu performansla sampıyonluga goturur tabı lotus pıt ekıbınınde kendısnı acılen gelıstırmesı gerekıyor.

  3. grosjean ilk yarışlardaki hatalarını artık yapmıyor ve istikrarlı sonuclar almaya basladı, kimiyi zaten anlatmaya gerek yok griddeki en iyi pilotlardan. gorunen o ki sezon içi gelişimde geri kalmazsa lotus istikrarlı ve hızlı iki pilotuyla süpriz yapıp takımlar sampiyonlugunu alabilir. massa webber ve button takım arkadaslarına ayak uyduramıyorlar, iki pilotu istikrarlı tek takım lotus.

  4. Ne 10 turu kimi 3 tur olsa 1.olacaktın ama pit ekibi berbat,biraz ferrariden örnek alın ya.

  5. bugün en sert hamur yerine orta sert hamur kullanılmış olsaydı yani her yarıştaki gibi hamur seçimi olsaydı fia ve pirelli tarafından durum daha farklı olurdu lotus lehine.yarışın sonucunu lotusun bugün hard lastiklerde öndekilerden kötü olması belirledi.havanın ve pistin sıcak olmamasınında etkisi vardı.

  6. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    pit ekibi farki belirliyor lotus pit alaninda yarisamiyor ne yazik ki ayrica kimi kalkista fernando-maldonado cekismesinden faydalansaydi cok daha ilginc seyler olabilirdi.

  7. İlk pitlerden bahsediyorum.

  8. Tolga Soydan avatarı

    ilk 2 pitten bahsediyo

  9. sulonsoo sulonsoo avatarı
    sulonsoo sulonsoo

    emir ne sacmalıyorsun grosjean rai den daha sonra pite girdi 49 rai 52 gro

  10. Yusuf  Hitay avatarı

    yeniden orta hamura geçeceğimiz pistlerde lotus'un hızı artacaktır. ancak şu var ki, son sektörde çok çok yavaştılar. ben monaco için alonso-hamilton-vettel üçgeni tahmininde bulunuyorum.

  11. 10 tur değil 5 tur yeter ki o bile çok, her tur 1.5 – 2.0 saniye kapatıyordu, son 1,2 tur özellikle 1.8 – 2.0, Maldonado ve Alonso'nun lastikler bitmişti. Bunun haricinde Lotus pit ekibi hala ayılamamış sanırım hala kötü tercihlerde bulunuyorlar, Rai'nin arkasında olan Gro'yu daha önce pit'e aldılar bence yanlış bir seçimdi + pit ekibi rakiplerinden sürekli +4 saniye yavaş gelişme yine yok.

  12. Tipik Kimi 🙂
    Link

  13. iceman dönüşü avatarı
    iceman dönüşü

    hep pit ekibi yüzünden lotus iyi araç ama pit çok kötü nereye galibiyet kovalacaksın bunlarla ya vettel 3,7 sn kimi 5,3 sn bir pit yazık günah yaa

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir