Button: "Sorunlar Bir Gecede Çözülmez"

yazar:

kategori:

Button yarışa onuncu sıradan başlamıştı ancak yarışı son sıradan başlayan takım arkadaşının gerisinde tamamlayabildi.

Otomobilde denge ve hız sorunu yaşayan İngiliz pilot zor bir hafta sonu geçirdiğini kabul ediyor.

“Son yarışlarda tempomuz gerçekten iyiydi ama otomobilde bazı sorunlar yaşıyordum. Sanki tutunma kuvveti çok düşük gibiydi.”

“Lastikler konusunda genelde iyi performans sergiliyorum ve istikrar gösteriyorum. Bu daima yaptığım bir şey ancak şu anda bunu başaramıyorum. Nedenini ben de bilmiyorum. Otomobilde gerçekten sorun yaşıyorum.  Bir gecede çözülecek sorunlara da benzemiyorlar.”

“Uzun sürüşlerdeki düşük tempomuz gerçekten sürpriz oldu. Çünkü bu daima üzerinde çalıştığım bir konuydu.  Sıradaki yarışta neler olacağına bakmalı ve lastikleri neden düzgün çalıştıramadığımızı öğrenmeliyiz.”

“Önüm boşken sorun olmuyor ama trafiğe yakalandığımda lastikleri ısıtamıyorum. Nedenini bilemiyorum. Ben de direksiyonu herkes gibi çeviriyorum ama şu anda durum öyle görünmüyor”


 


Yorumlar

  1. Zayıf, Difrüzör şampiyonu, eksik, pilot değil her türlü yakıştırma yapılabilir, (Hatta kendi takımı taraftarı tarafından en ağır eleştirilere) maruz kalabilir. İlk yarıştan sonra konuşulanlar birden tersine döndü nedense, Aracında problem olmasa inadına bilerek mi yavaş kalıyor bu adam (Bu tabi rakip takımların işine gelebilir. Ancak Hamilton kadar saf hıza sahip olmasada nihayetinde her daim aracındaki dengeyi ve lastik çalıştırma aralığını bulduğu zaman kim tutabiliyor onun yarışını kim engelleyebiliyor. Geçiş yapamıyor beceriksiz deniliyor. Yok sadece göz ardı ediliyor, Geçen sene Webber en çok geçiş yapan pilot değilmiydi? Nedeni startlarındaki gaz ve debriyaj aralığını bir türlü ayarlıyamayıp geriye düştüğünde onu telefi etmesiydi. (Hemde Redbull en hızlı araçken) ikinci sırada kim vardı peki, göz ardı edilen hep sürekli onların eleştirisine ihtiyacı varmışçasına yarışan bu adam. Her şeyin ötesinde, bu duraklama aracın ona uygun davranmaması ama geri gelecek BUTTON geri gelecektir. Tüm pilotların hiç olmadık bir zamanda geri geldikleri gibi…

  2. Nasıl bir ayar yaptıysan araçta denge denen bir şey yoktu. Bunun sonucunda yavaş kalıyordu araç pisttin genelinde. Birde üstüne lastikleri bu yarış kullanamadın. Resmen döküldün.

    Araç Lewis gösterdiki şuan çok iyi. Süspansiyon ayarlarını doğru yapmamız gerekli bundan sonra. Aracın aerosu sağlam çünkü.

    Bundan sonraki adımları çok iyi atmalıyız güncelleme konusunda. Birde yarışları istikrara bağlamalıyız. Böyle şampiyonluk çok zor gelir.

    Şuan aracın paketi anlamında McLaren bence en iyisi. Son yarışta Lewis yarış temposunda çok iyiydi hatta mükemmeldi diyebiliriz.

    Bir iki yarış üst üste kazansak herşey rayına oturacaktır.

  3. zayıfsın zayıf…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir