Schumacher'e Ceza Geldi

yazar:

kategori:

Barselona’daki yarışta Michael Schumacher, Senna’yı geçmeye çalışırken ilk viraj öncesinde Williams aracına arkadan çarpmıştı.

Alman pilot o noktada yarışa veda ederken Senna bir süre sonra güne noktayı koymuştu.

İncelemeyi yarışın ardındna yapan komiserler kurulu, Mercedes pilotunu suçlu buldu ve Schumacher’e 5 sıra grid cezası verdi.

Schumacher bu cezasını önümüzdeki yarış, sıralama konumunun büyük önem taşıdığı Monako’da çekecek.


Yorumlar

  1. ** salagi odun gibi araba suruyo mal bundan efsane yaptiniz bide siktirin gidin armut kafalilar belanizi sikeyim

  2. gerçekten yazık oldu, bu adam bunları gerçekten haketmiyor. schuminin hatası; frenaja gelindiginde sennaya çok yakın olması , sennanın hatası ise frenaj ve viraja giriş noktasında ne sağ tarafta nede sol tarafta olması , dolayısıyla schumi ne soldan kaçabiliyo nede sağdan….

    schumi okadar yakın olmamalıydı…daha iyi şeyler yapabilecegini biliyor ve bunu biran önce başarabilmek için acele ediyor ve en ufak bi boş nokta kolluyor , acele etmesi ona bazı hatalar yaptırıyor…keşke biraz daha sakin olsaydı , üzerinde çok baskı var , geri dönüşünden sonra halen bi başarısı yok, bu da ona bu hataları yapması için alt yapı hazırlıyor…herşeyi bi kenara bırakıp , sadece yarışa odaklanmalı diye düşünüyorum..herkez çok iyi biliyorki bu adam çok daha iyilerini yapabilir…..

  3. Ya bıktık artık sorunsuz bi yarış geçiremeyecek mi bu adam 3 senedir yaptığı kazayı tüm kariyerinde yapmamıştır adam crasher oldu resmen

  4. Senna iceriyi kapattiktan sonra yaris cizgine donmek icin hamle yapiyor ve muhtemelen schumiyi gorup ona girecegi ara birakmaya karar veriyor, sanirim bu andada schumi bloke edilecegini sanarak ic tarafa yoneliyor ama sennada orda malesef
    Bana kalirsa ceza gerektirmicek bir yaris kazasi aslinda, hakemler niye kendileri bu kadar kasmislar anlamadim.

  5. Schumacher- avatarı

    Schuminin hatası bence bodoslama girdi bruno denen herifi sevmiyorum oda cabası

  6. Schumacher- avatarı

    Dün çıktım bağıra bağıra şampiyonluğu kutladım bugün bütün sevincim gitti ben artık Schumacher'in bırakmasını istiyorum düne kadar tutkuyla izliyordum ama artık bıktım sürekli kaza sorun vs… bunlar olmasa bile illaki birşey oluyor bence yeterli.
    Bir podyum görmediğim sürece fikrim değişmeyecek artık.

  7. FiA yaşlı bir ekip ve gözleri görmüyor sanırım.Senna hem fren noktasına gelmeden frene bastı,hem aniden geldiği yöne bilerek geçilmemek için direksiyonu Shumi'nin önüne çevirdi. Shumi zaten hızlı geliyordu ve Shumi'nin fren mesafesi diğerlerinden daha sonra gelir.

  8. Offf be ne zaman gün göreceğizz.Neyse G.S Şampiyonluğu sevendiriyor.

  9. deniz kızıl avatarı
    deniz kızıl

    Resmen fiyasko bir kere senna kural ihlali yaptı savunma yaparken frenaj çizgisine geri döndü schumacherde durumu toparlayamadı ve olan oldu zaten monako da 5 sıra geriden başlamak da kolay olmayacak schumi için

  10. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    delfino arkadaşım aynen katılıyorum.Raikkonen F1 e geri döndüğünde Alonso şöyle demişti.:

    '''yarışa başladığınızda ilk virajda yanınızda Kimi Raikkonen olmasıyla bir genç sürücü ya da çaylak sürücü olması aynı şey değil. Dünya şampiyonlarıyla yarışmak size farklı duygu ve güven verir."

    Şumiye geçmiş olsun ve sabırlar diliyorum.

  11. deniz aydın avatarı

    Bu hakemlerin hangi kararları birbirini tuttu ki bu zamana kadar, aynı kazalara her defasında farklı cezalar… Tek kelimeyle REZİLLİK…

  12. Olayın aslı bence şu ve benim şöyle bir eleştirim var..

    Öncelikle Shuminin F1'deki dominant yıllarında -elbette hızlı ve bazen en hızlı araçlara sahipti-yanında çekiştiği pilotlar; yarış kazanan, ne yaptığını bilen ve üst düzey sürücülerdi…Bu nedenle bir atak geldiğinde veya gerçekleştiğinde önceden tahmin edilebilir pilotaj tepkileri görüyordu..

    Şu an artık yarıştığı -ki genelde orta grupta yarıştığı için-pilotlar eskisi gibi deil..esasen arkadan başladığında tekerlek tekerleğe mücadele daha fazla yaşandığı için her an bir çaylak şansızlığı veya çaylak olmasa da kalitesinden dolayı hala bir çaylak gibi süren bir pilotun gazabını yaşayabiliyor..Shumi gibi agresif bir pilot çaylakla yarışsa bile geri adım atmıyor..Schumi eski Schumi işte değişen birşey yok..

    Ve dahası o hala efsane..umarım çevresindekilerde ona bu tip baskılarda bulunmazlarda önümüzdeki yıllarda da izleriz red baronu…

  13. burası F1 pisti, evinin önünden geçen cadde değil. şaka yapıyorsan ayrı mesele tabi. arkadan çarpan suçludur diye birşey yok, öndekide suçlu olur arkadakide duruma göre değişir.

  14. alonso nun önünde tek araç yok ve viraj noktasına kadar gelmiş daha kontrollü yaklaşıyor schumi ise önündeki araç a büyük bir hızla viraj noktasına gelmeden geçiş hamlesi yapmayı düsünüyor fakat senna nın sendelemeleri schumi yi şaşırtmış olmalı buradaki problem yapılan kaza değil schumi gibi bir isim bunları öngörebilmeli tamamen psikolojik bir durum kötü bir sezon geciriyor sürekli sorunlar takım arkadası puan olarak önde bir seyler ortaya koyması gerekiyor fakat bunları uygulamaya koyarken eski soğukkanlılığı sakinliğini gösteremiyor yani onu schumacher yapan komple pilot özelliklerinden kayıplar yaşıyor baskı altında hatalar yapıyor kısacası artık yaşlandı.

  15. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    Şumi çok iyi bir pilot.Ancak bu kazada gerçekten çok fazla hatalı idi.Verilen cezanın yetersiz olduğunu düşünüyorum.Zaten orta sıralar için mücadele eden bir pilot konumunda iken bu ceza alacağı sonucu/puanı çok fazla değiştirmeyecektir.

  16. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    viraja gelmeden önce!!!ne dümdüz gitti ne de aşırı bir zigzag yaptı. kazanın tekrarını izleyen schumacher söylüyor bunu adam yalan mı söyleyecek. o kadar hızla arkasından geliyor. hafif manevralar tereddüt etmesine neden olmuş olabilir üstelik senna erken frende yaptı.

  17. Rosberg olsaydı normal yarış kazası derlerdi.

  18. site yönetimi

    birde sizle mi uğraşıcaz ya kılmısınız ya
    aaaaaaaaaaaaaa

  19. Ben hep orada Alonso'nun kaza olacağını önceden sezip kasten pist dışına çıktığını düşünmüşümdür.

  20. site yönetimi size SİTEm etmekten yoruldum ya…

  21. evet dediklerin de olabilir. onlar manevra için artık çok geç kalınan örnekler. petrov olayında alonso da geç fren yaptı ama kurtulmayı başardı. behsettiğim buydu.

  22. Hahahahah acemi Msc ya arkadaş virajda niye geçmeye çalışıyorsun bırak düzlük kısmında geç ya 🙂

    Yaşlandıkça daha kötü pilot olan kimdir.

    Msc

    Peki Ferrari dışında araç süremeyen kimdir.

    Yine Msc

    :=)

  23. hakemler kurulu-rosberg-mercedes gp-haug-senna-pirelli hepiniz biraraya gelin schumiyi yine de durduramıyacaksınız…

    göreceksiniz bir iki yarış sonra herşey çooook değişecek

  24. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    idiot lafı sahibine dönmüş 🙂

  25. Orada Petrov fren noktasını kaçırdığı için kaza geldi. Burada durum aynı değil çünkü Schumacher fren noktasını kaçırmadı, Senna erken fren yaptı. Kıyaslama yapmak için Valensiya'daki Webber-Kovalainen kazası veya Singapur'daki Schumacher-Perez kazası daha uygun.

  26. Bekliyordum, süpriz olmadı.

  27. tolgakaranlik avatarı
    tolgakaranlik

    Şumi'yi haklı çıkaracaksınız diye saçmalığın gözünü çıkardınız artık, eğer bir sürücü kendinden daha yavaş bir araca, hem de o araç dümdüzgiderken çarparsa o kendi mallığıdır

  28. Geçen sene Kore de petrov şumiye çarpmıştı duramayıp. Alonso ise pist dışına harika bir hamleyle kurtulabilmişti. Şumi o yarışta yanlış zamanda yanlış yerdeydi. Alonso ve Petrov geç fren yaptılar ve alonso pist dışına manevra yaparak kurtuldu, petrov ya o hamleyi yapamadı, ya da aklına gelmedi.

    Bu videoda petrovun yerine şumiyi, şuminin yerine sennayı koyun. Aynı durum. Alonso gibi soldan dışarı kaçıp kurtarabilirdi belki. Belki de artık her şey için çok geç olmuştu.

    Hakemler kararını vermiş, ceza vermişler. Aslında ben ceza çıkmasını beklemiyordum. Monaco'da geride başlamak da kötü olacak şumi için.

  29. tolgakaranlik avatarı
    tolgakaranlik

    Şumi fanlığının gözünü çıkardınız artık, adam dümdüz giriyor viraja yahu ne zigzagı?

  30. Lovely_F2008  avatarı

    Saçmalık .

  31. gokhan cinar avatarı

    karar doğru tartışmasız.

  32. sabırsızlığın sonu zaten hızlısın lastiklerin senna nın lastiklerinden iyi derdin ne drs denen doping aletini de sayarsak düzlükler ne ise yarıyor schumi geçen senede buna benzer bi kaza yapmıstı kendi kollayacaksın hata olmadan kaza olmuyor elbet hata yapıcak biri schumi tecrübesindeki bir ismin bunları hesaba katakar temiz ataklar sağlam ataklar yapması gerekir baskıyı kaldıramıyor artık schumacher ayıplamıyorum normaldir yarısıyor olması bile kolay değil ancak kendisini tartmalı artık.

  33. Ferrari%100 avatarı

    Eeeeeeeeee hakemlerde zaten bu sezon Schumacher normal bir yarış geçirmediki hep bir aksilik ama senna ni sağ bi sol yapmayıp doğru gideydi hiç böyle olmazdı

  34. http://www.youtube.com/watch?v=K5A5ApI4j8I

    Senna yarış çizgisinde bile değil. Haliyle çok aşırı yavaşlamış arkadan çarpmak kaçınılmaz olmuş

  35. Schumacher'in sezon sonu bırakması için ellerinden geleni yapıyorlar.

  36. arkadan çarpan daima suçludur …

  37. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    aha tamda monako'ya denk geldi. Bence senna suçluydu ama hakemler oyle düşünmemiş demek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir