Red Bull Pilotları Ön Kanat Değişikliğine Şaşırdı

yazar:

kategori:

Her iki Red Bull pilotu da yarışta otomobillerde gözle görünür bir sorun olmamasına rağmen ön kanat değişikliği yapmıştı.

Öyle görünüyor ki, gözle görülmeyen sorun Webber’e pahalıya mâl oldu ve Avustralyalı yarışı ancak on birinci sırada tamamlayabildi. Sebastian Vettel ise yarışı altıncı sırada tamamlayarak şampiyona liderliğini Fernando Alonso ile paylaşıyor.

Vettel, “Açıkçası , sorunun ne olduğunu bilmiyorum. Otomobilin burnumda bir hasar olduğunu görmedim.  Telsizden bir hasar olduğu ya da bir şeylerin sıkıştığı söylendi. Pist üzerinde çok fazla kauçuk vardı belki de büyük bir kauçuk parçası sıkışmış ve aerodinamik parçalara hasar vermişti.”

“Emin olamadım ve bit tur daha attım. Ama bunu yapmak doğru değildi, ben de pite girmeye karar verdim ve emin olmak için burnu değiştirdik. Bu biraz zamanımızı aldı ama yapılması gereken şeydi çünkü kanadın sol tarafında bir kırık olduğu söylendi. Nedenini bilemiyorum. Ben hiç bir şeye çarpmamıştım.

Webber ise trafikten yakındı;  “Ön kanadıma nerede hasar verdim bilmiyorum ama bunun için pite girmek zorunda kaldım. Çok zaman kaybettim. Sadece o turda değil öncesindeki iki üç turda da zaman kaybetmiştim.”

“Otomobilin burnuna her ne olduysa, mücadelenin dışında kaldım. Force India’nın arkasında sıkışmıştım. McLaren bir şey yapamadığını görüyordum. Harika, işler tersine döndü!”

 


Yorumlar

  1. Vettelin ön kanadı schumi-senna olayında sıçrayan parçalardan zarar gördü.

  2. takım belki kanatlandırır diye düşündü ama olmadı bidahaki sefere 🙂

  3. Red Bull kanatlarda bir şey denedi, dayanmadı kanatlar. Esnek kanat v2.0

  4. Ferrari%100 avatarı

    RedBull pilotları 2011 sezonunu mumla arayacaklar özelliklede S.Vettel

  5. malum içecek sloganından ibaret sanan pit duvarı habire değiştirdi kanatları ama nafile çakıldılar vesselam.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir