Ferrari: "Şampiyonluk için Gelişmemiz Gerek"

yazar:

kategori:

Bu görüşün sahibi olan Ferrari Takım Patronu Stefano Domenicali, Barselona’ya götürülen güncellemelerin bekleneni verdiğini söylese de daha fazlasının gerektiğini ifade etti.

Domenicali: “Bu (Alonso’nun liderliği paylaşması), aracı geliştirmemiz için fabrikamızdaki mühendislere bir teşvik olmalı.”

“Bu sene şampiyonluğu kazanmak istiyorsak tek yapabileceğimiz şey budur. Büyük bir adım atıp yere basma kuvvetini geliştirmeye devam etmemiz gerek.”

“Ama sezon başından bu yana yaşadığımız bütün sorunlarla birlikte, en azından şampiyonluk yarışının içindeyiz. Yine de çok fazla gelişime ihtiyacımız var. Çünkü (şampiyonluk) hedefimiz değişmedi.”

Ferrari, yeni paketin sonuç vermesini umarak İspanya’ya gitmişti ama sıralamadaki sonu, sonrasında da yarıştaki, beklenenin ötesine geçti. Alonso da şaşırdığını itiraf etti.

Bununla birlikte Domenicali, Maranello’da ortaya koyulan çabanın sonuç verdiğini görmenin önemli olduğunu dile getirdi.

Domenicali: “En azından zorlayan ve sıkı çalışan fabrikadaki takım adına, çalışmalarının işaretlerini gördüğüm için mutluyum. Büyük baskının olduğu zor şartlarda bu sadece benim için sorun değil; mühendisliğini yapmak zorunda olan, görevini yerine getirmesi gereken herkes için”

“Mutluyum. Çünkü gördük ki son haftalarda yapılan çalışmalar, doğru sinyaller verdi. Ama yeterli olmadığını da biliyoruz”


Yorumlar

  1. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Brave, otomotiv sektörü çok geniş biliyorum ama eğer tasarım departmanınız varsa bana bir iş ayarlar mısın, ömür boyu bu iyiliğini unutmam bak. Mimarlık, mobilya tasarımı falan hepsi güzel ama sıkıldım, otomotiv sektörüne geçmek için fırsat kolluyorum 🙂

  2. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Brave durumu gayet net açıklamış, bunlara ek olarak başka etkenler de var, örneğin aracın aerodinamisi yanal rüzgarla fazla tepki veriyorsa virajlar sıkıntı yaratabilir, mekanik yada aerodinamik yol tutuş yine bir etkendir, aracın kalkış anında etkiyen kuvvet önden arkaya doğru iken, virajlarda buna ek olarak yanal kuvvet vardır, araca etkiyen kuvvet çapraz doğrultudadır, aracın önden arkaya doğrusal kuvvete verdiği tepki ile çapraz kuvvetlere ve yanal kuvvetlere verdiği tepki elbette ki farklı olacaktır. Yine araçta kullanılan süspansiyonlar, lastikler, bütün bu sistemler etkendir. Araç ayarları vs önemli detaylardır. Brave'in de dediği gibi bu liste say say bitmez 🙂

  3. Starttaki hızlanma ile viraj çıkışı hızlanma farklı olabilir. Startta araç 1. vitestedir viraj çıkışında ise farklı viteste olabilir bu da toplan iletim oranında farklılık demektir. Startta araç hareketsiz halden hızlanır ancak viraj çıkışında aracın belli bir ivmesi ve hızı vardır. Pilotlar viraj çıkışlarında gaz vermeye başladıkları noktaları viraj içerisindeki açılarına göre seçerler. Oysa ki en yüksek çekiş kuvvetini efektif gücün en yüksek olduğu devir sayısında alır ki pilotlar bu devirde kalkış yapmaya çalışırlar. Ayrıca virajlarda araç ve içerisindeki bütün parçalar hareket yaptığından eylemsizlik momentlerinden dolayı daha da değişik kuvvetler ortay çıkar. Kısacası viraj çıkışında aracın hızlanması (ara hızlanma) daha zor olur. Otomotiv sektöründe çalışan bir makine mühendisi olarak basit bir şekilde yazmaya çalıştım. Anlaşılmayan ye de aklınızda kalan soru işaretleri için yardımcı olabilirim.

  4. diger arkadaslar da bilgilerini paylasırsa sevinirim

  5. verdigin bilgiler için tesekkurler 😀 anlasılan cekiş olayı sandıgımdan daha karmasık. ama hala aracın starttaki hızlanması ile viraj cıkışındaki hızlanması arasındaki fark ilginç geliyor

  6. Aracın çekişini etkileyen bir çok faktör vardır. Bunların arasında motor torku, vites oranları, diferansiyel oranı, ve tabi ki aerodinamik etkiler ve buna bağlı olarak yere basma kuvveti. Bu liste daha da uzayıp gider. Bu saydıklarımın hepsinde değişik parametreler bulunuyor. Motorun gövdeye montaj biçimi bile her şeyi değiştirir. Bunların hepsini yaklaşık olarak hesaplamak için onlarca ampirik bağıntı kullanılır ve bu hesaplar da kesin sonuç vermez. Sonuç olarak deneysel veriler en kıymetli veriler ki bunları da çok limitli olan test seanslarında elde ederler. O yüzden bu kadar çok fazla değişken varken aynı olan iki motorun farklı iki araçta aynı tepki vermesi beklenemez. Hatta Ferrari'nin iki aracı bile birbirinden farklı tepki verebilir. O yüzden burada pilota çok iş düşüyor. Pist üzerinde aracı iyi analiz etmeli ve ayarlar konusunda takımına sürekli bilgi akışı sağlamalı.

  7. arkadaslar gunlerdir kafama takılan birsey var teknik bilgimde pek yok bir seyi anlayamadım. f2012 için deniyor ki cekişi zayıf. viraj cıkısında iyi hızlanamıyor. arac kalkışta bu kadar iyi iken neden viraj cıkısında hızlanamıyor? bi de bu cekiş dedikleri motorun torku degil mi? eger tork düsükse neden sauber de sıkıntı yasamıyor? ve sorun motorla ilgili ise neden ferrari aerodinamik guncellemelerle bu sorunu cozmeye calışıyor? teknik bilgisi olan arkadaslar bilgilerini paylasırsa sevinirim..

  8. Domenicali aracın downforce seviyesini artırmamız gerektiğini söylemiş..Ancak kilit noktanın pist pist ve hatta zemin sıcaklığına göre tur tur değişen lastikler ve onları çalıştırabilme aralığını anlayabilme olduğunu belirtmemiş..

    Padokta yer alan tüm takımlar bunu değişik şekillerde dile getirdiler..downforce seviyesini artırarak 0,1 sn getiren herhangi bir değişikliğin, bazen hafta sonunda lastikler üzerinde yarattığı olumsuz etkiye bağlı olarak 0,3-0,4 sn'lik bir kayba yol açabildiği ve bu nedenle söz konusu güncellemenin işe yaramadığı ve tekrar geriye dönüş yapıldığı bile dile getirildi..

    Beğensek te beğenmesek te durum bu..bu nedenle takımlar aracın gelişimini lastiklerin etrafında toparlamış görünüyor..Esasında eskiden yarışların sıkıcı hale geldiğini düşünen F1 otoiterleri böyle bir karar vererek, yarışları "herşeyin bilinebilirliği" kriterinden kurtararak "bir çok şeyin bilinemezliği" yaklaşımına getirmeye çalıştı ancak gelinen noktada durum "hiç birşeyin bilinemezliğine" doğru gidiyor..Aracı geliştirmek biraz daha yere basma gücü kazanabilmek adına yapılan muazzam harcama ve gösterilen çabanın yanında, güncelleme, lastiklerde pozitif bir etki göstermezse çöpe.. şaka gibi!! sezonun ilk beş yarışında beş farklı kazanan iyi güzel ama..hafta sonu piyangosounun kime vuracağını bilememe, Schumi ile Mika'nın o 90'lı yılların sonunda benzin yükleri ve fastest laplara bağlı olarak yarışın sonucunu okuyabildiğimiz yıllardan daha mı zevkli? tartışılır..

    Şunu da belirtmeden geçemeyecem..Lastiklerin çalışma aralığını anlayabilme ve lastiklerin o çok bahsedilen "düşüm noktasına" hangi tur geleceğini tahmin edebilme lastik kullanımı açısından kilit nokta..ve takımların en büyük yardımcısı pilot..pilotajının dışında yarış içerisinde pilotların verdiği anlık geri bildirimler hayati önemde..

    Nano..bu sene sihrine her zamankinden daha çok ihtiyacımız var:))

  9. alonso, jaime'yi pek sevmiyor. o yuzden gelmez.

  10. Salo reis 🙂

  11. Benim bildiğim Ferrari takımlar şampiyonasından çok pilotlar şampiyonasına odaklanır. Pilotlar takımın görünen yüzüdür (front man) ve pilotlar şampiyonluğu daha çok akılda kalır. Atıyorum 99 yılında hangi pilot şampiyon oldu desem herkes hep bir ağızdan Hakkinen diye haykırır. Ama çok az kişi o sene Ferrari'nin takımlar şampiyonu olduğunu hatırlayabilir.

    Bazı otomobil üreticilerinin F1'e girmeme sebeplerinin arasında bunun olduğunu duymuştum. Takımlar şampiyonasına gereken önem verilmiyor ve yarış araçlarını kendi yol araçlarına benzetip reklam yapamıyorlar.

    Özetle, Ferrari ben bildiğimden beri pilotlar şampiyonasını kazanmaya çalışır ve bunu yapmak için sadece tek bir pilotu desteklemeleri şarttır. İkisini de eşit desteklersen Mclaren'deki 2007 durumu olur ve şampiyon filan da olamazsın.

    Alonso da Ferrari'nin seçilmiş pilotu ve şu an ona odaklanmayı sürdürecekler. Ferrari'nin şu an massadan memnun olmadığını düşünmüyorum.

  12. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    o ayrı, küfür o küfür :))

    dogu anadolu da p.e.z..evenk manasina gelen kelime. (Ekşi)

  13. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Kimseyi kastetmedim arkadaşlar, ben belki bu işle ilgilenenlerin çoğu gibi takımcı değilim demek istedim. Alo nereye ben oraya :)), Alonso ne zaman bırakır, o zaman yeni bir pilot bakacaz artık :)), Takım farketmez.

    Yanlış anlaşılma olduysa özür dilerim.

  14. Ferrari%100 avatarı

    Massa performansını artırmasa önümüzdeki yarış o zaman Massanın takımda yeri yoktur!!!!!!!!!!!!!!! Ama 4>5>6>7'lerde olursa en azından takım şampiyonluğuna ortak olur. Bu performansla ancak CATERHAMDA YER ALIR

  15. bu iyidi 😀

  16. Beni kastediyor. Kolumu kesseniz kanım kırmızı akar. 😀

  17. Ben Alonso taraftarıyım, Ferrari taraftarı değilim. Yani değilim derken Alonso dan dolayı haliyle Ferrari taraftarı oluyoruz. Bu sitedeki koyu Ferrariciler gibi değilim yani.

    Aşırı Ferrarici falan 🙂

  18. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    İspanya gibi lastik kullanımının ve yere basma gucunun yuksek oldgu bir pistte williamsı saymazsak yani rakıplerımız ıcınde en ıyısıydık bu hafta. umarım devamı gelır bu basarının sans olmadıgını ilerleyen yarıslarda kanıtlarız. Alonsoya parantez acmak istiyorum. İlk 5 yarıştaki performansı gercekten olagan ustuydu kımse sanstı suydu buydu demesın gercekten griddeki en hızlı pilot bu cok acık. Komple bir pilot kötü sartlardan bile maksimumu cıakran bir pilot bu özellık ne hamıltonda ne vettelde var. Cunku bu adam asla ama asla motivasyonunu kaybetmıyor. 2016 ya kadar anlasması olmasına ragmen raikkonen gbı kovarlarsa kovsunlar ben paramı nasıl olsa alırım dusuncesı yok. Herkes dıyodu alonsoyla uzun surelı anlasma yapmak alonsonun motıvasyounnu olumsuz etkıler dıye ama helal olsun asla bazıları gıbı komplexe gırmedı işini en iyi şekilde yapmaya çalışıyor. Aldıgın her kurus helaldır alonso. Gurur duyuyorum senın gbı bir pilotun takımımınmızda olmasından.

  19. Bence kilit nokta aracın downforce seviyesini artıracak aero gelişimler değilde pist pist ve hatta zemin sıcaklığına göre tur tur değişen lastiklerin çalışma aralığını anlayarak, aracı lastiklerin etrafında toplayabilme olacak..

    Padoktaki takımların tamamı bu konu üzerine yoğunlaşmış durumda..Yere basma gücü olarak araçta 0,1 sn'lik bir gelişim kaydedilebilmesi durumunda bile bunun lastikleri çalıştırıp çalıştıramayacağının bilinemeyeceği ve hatta bazen 0,3 sn-0,4 sn kayıpla karşılaşıldığı ve söz konusu güncellemenin işe yaramadığından eski hale dönüldüğü bile ifade ediliyor..Bu da Ali Ünal'ın deyimiyle (ki haksız da değil) yarışı piyango haline getiriyor..Bu noktada da lastiklerle ilgili olarak pilotun anlık geribildirimleri altın değerinde oluyor neredeyse..Pilot pilotajının dışında, takımın elektronik ortamda elinde bulunan datalardan daha çok daha önemli olan bilgileri yarış esnasında takıma ulaştırıyor..

    Eskiden F1'in fazlasıyla "bilinebilir" olmasının yarışlarda seyir zevki ve mücadele anlamında tatminsizlik yarattığını düşünen otoriteler şimdi ne düşünüyorlar acaba..çünkü durum "fazlasıyla bilinemezlikten hiç bilinemezliğe" doğru gidiyor..Şaka gibi!!!

    Eğer iş yarış gününde salt pilotun üstün performansına dayanacaksa, bu konuda gridin en iyisi (lider pilotumuz) bizde zaten..Sihirlerine fazlasıyla ihtiyacımız olacak Nano:))

  20. gürsoy yalçın avatarı
    gürsoy yalçın

    DÜMBÜK değilmiydi o ?

  21. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Alonso'ya İnanıyoruz. Eğer Gelişmeye Devam Edersek Şampiyonluğun Geleceğine Eminim.

    Ferrari Taraftarları Şampiyonluğu Özledi(Bende Dahil).

    Bu Sene Bitsin Bu Özlem 🙂

  22. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    lisede hocalar gereksiz konuşunca dümbül herif derlerdi hiç unutmam 😀

  23. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ben Alonso taraftarıyım, Ferrari taraftarı değilim. Yani değilim derken Alonso dan dolayı haliyle Ferrari taraftarı oluyoruz. Bu sitedeki koyu Ferrariciler gibi değilim yani.

    Ferrari bence çok büyük bir yol ayrımında. İlki Massa yı yarıştırmaya devam edip, sadece Alonso üzerine yoğunlaşarak en azından 3.senesinde pilotlar şampiyonluğunu vermek. Diğeri de Massa'yı bir an evel gönderip yerine sürekli puan barajı içinde duracak bir pilot getirip takımlar şampiyonasına da ortak olmak.

    Bence ilkini seçecekler.

  24. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Dümbül lafını duymayalı çok uzun zaman olmuştur, çok sevdiğim ve komiğime giden bir laftır ki MASSA'ya da cuk oturmuş hani :))

  25. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    çok doğru dostum valla. Böyle pilotlar çok az çıkıyor. Örneğin lotus'ta kubica gittikten sonra saçmalama dönemi başladı. Kubica yeteneğini konuşturuyordu. Sonra çok doğru karar verdiler ve Kimi'yi aldılar. Bu sene kimi olmasa lotus ön plana çıkamazdı bence. Grosjean sıralamalrda tamam ön plana çıkıyor ama yarışta çok zayıf. Lotus'un ön plana çıkmasının sebebi raikkonen'dir. Mclaren'de de hamilton baskın performans gösteriyor ve aracın tam performansını çıkarabiliyor asıl f1 pilotu böyle olur bunlarda çok nadiren geliyor işte.
    Hamilton,Raikkonen ve Alonso saf hız ve aracın tam potansiyelini alma açısından çok üstünler. Böyle pilotlarla nerede olduğunu anlayabilirsin. Ferrari'de massa gibi başka bir dümbül daha olsa bu aracı çöpe atarlardı herhalde 😀

  26. Ferrarinin en büyük şansı,araçta yapılan en ufak ileştirmenin bile Alonso sayesinde ortaya çıkması,
    Düşünün Massa gibi bir pilot daha olsaydı şuan,bu çalışmaların sonuç verdiği nasıl anlaşılacaktı?
    Birde diğer takımları düşünün kim bilir belkide yarış kazanacak araç vardır ellerinde ama pilot faktörü olmayınca hiç bir zaman bilemiyecekler öyle bir araca sahip olduklarını,
    Toyota Ayrıldığı sene araçları çok rekabetçiydi ama polden başladıkları halde yarış kazanacak pilotları olmadığından belkide erken ayrıldılar.

  27. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    Jaime.

  28. alonso gibi bir pilotları olduğu için çok şanslılar. gerçekten çok iyi idare etti durumu, gelişene kadar hasarı en az seviyede tuttu hatta şuan şampiyona liderliğini paylaşıyor. biraz şansı da vardı tabi ama şanssız olduktan sonra ne yaparsan yap olmaz f1 de (bkz:raikkonen)

  29. vala araç dün gayet iyi görünüyordu. önemli pist … ALonso kesinlikle şampiyonluk için favori şu an …

  30. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Tüm takımın yatıp kalkıp Alonso'ya dua etmesi lazım. Alonso olmasa zor gelişirdi o araç.

  31. Schumacher- avatarı

    Bunların yerinde olsam Massa'yı anında kovarım Trulli'yi getiririm.

  32. takım adeta aracı küllerinden yeniden yarattı, umarım bu sene şampiyonluğu sonuna kadar kovalayacak ve sonucada ulaşacağız . go ferrari go fernando.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir