Renault Williams'la Erken Gelen Başarıya Şaşırdı

yazar:

kategori:

Williams-Renault birlikteliğinin henüz beşinci yarışta başarıya ulaşması karşısında Caubet elbet bir gün zafere ulaşacaklarını bildiklerini ama bunu henüz beklemiyor olduklarını kabul etti.

Caubet, “Kazanmak için üç yıla ihtiyacımız olduğunu düşünüyorduk ama beşinci yarışta bunu başardık. Harika bir duygu.”

“Birlikte son galibiyetimizi 1997’de Jacques Villeneuve ile Nurburgring’te almıştık. Renault için duygusal bir gündü.”

“Williams’la yeniden anlaşmamız Renault için çok önemliydi çünkü biz 45 yıl boyunca Formula 1’de birlikte çalışmıştık. Williams bizim tarihimizin bir parçasıydı.” Diyor.

Caubet bu sezon daha fazla zafer kazanabileceklerine inanıyor.

“Avustralya’da Williams’ın oldukça iyi ve rekabetçi bir aracı olduğunu görmüştük. Bizim de iyi bir motorumuz var.”

“Şampiyonada beşinci ya da altıncı olabileceğimizi, ve bir galibiyet için önümüzde iki üç sene olduğunu düşünüyorduk. Ama içimizdeki mücadele ruhu sayesinde bunu şimdiden başardık.”

“Williams asla pes etmez. Kilit nokta budur. Geri döneceklerinden emindik. Bunu yapabiecek bütçeye ve teknik ekibe sahip olduklarını biliyorduk.”

“Doğru insanlarla çalışıyorlar. Formula 1’de birlikte çalıştığınız insanlarla, deneyim ve yaratıcılık arasında dengeyi kurmanız gerekiyor.”

 


Yorumlar

  1. sonuna kadar reno
    tami keşke f1 de renonun kendi aracı olsa daha iyidir.

  2. Önünde RENAULT logosu olan her araç bizim içindir, kesinlikle haklısınız dostum..

  3. rocco junior avatarı

    Aynen bende sezon öncesi onlardan büyük atılım beklemiştim pilotlarına aldırmaksızın.Hem motor değiştirmeleri hem de motora uyumlu bir vites kutusu ve araç geliştirmeleri ve ebd yasağı ile yapılanan takım meyvesini topluyor.Haklı çıkmak çok güzel 🙂

  4. Kesinlikle Motor Renault olsun Pilotun kaskının vizöründe Renault yazsın ve o bir yazan Tabelanın altında Geleceği simgeleyen Elmas görünsün yeter Arabanın burnunda ki. Caterham yeni bir proje umarım zamanla neden olmasın ilk öncelik puan.

  5. Ben daha sezon başında demiştim Williams bu sene çok hızlı diye. F1'in en kötü pilotlarına sahip olmasalar rahatlıkla şampiyonluk mücadelesine ortak olurlardı.

  6. Motor reno olsun da kim kazanirsa kazansin 2 yaris sonra kovaleylen de yaris kazanabilir petrovda farki yok motor reno

  7. Williams Renault anlaşması gerçekleştiğinde takımın zamanla ön sırayı yakalayacağını söylemiştim. 2011 sezonundan bin katlı daha iyi olacaklarını biliyordum ama Pole ve Yarış galibiyeti benim için sürpriz oldu.

    Her zaman söylerim bu sporda başarı Motor şasi ve pilot kombinasyonu ile gelir.

    Daha geçen Renault un yapmış olduğu bir açıklama vardı Renault: "Lastik Aşınmasına Motor Haritası İle Müdahale Edilebilir"

  8. kazansın…. redbullu severim geçen seneki gibi vetel polü alıyor. yarışı bile izlemeye gerek kalmıyor.

  9. İzmit te öyle bir lastik ürettik ki kırk yıllık F1 mühendisleri çözemediler Pirelli lerin şifresini helal olsun bize.Bizim sayemizde görülmemiş bir sezon yaşıyoruz,haydi hayırlısı….

  10. günümüz f1 şartlarında lastik 1. sırada yer alsa da ispanya her zaman zor bir pist olmuştur. o sebepten ötürü dünkü güç dengesi bana göre çok aldatıcı değil.

  11. MGP bile Rosberg'le yarış kazandı. Williams niye kazanamasın.

  12. Bence önümüzdeki yarış Lotus yarış kazanacak

  13. lastiği doğru kullanan araç birinci oluyor..formula1 hızlı olan aracın ve pilotun kazandığı yarış olmaktan çıkıp mühendislerin ve lastik uzmanlarının rekabeti haline geldi..açıkcası çok soğudum f1 den.sanırım önümüzdeki yarışta force india ve hatta toro rosso bile yarış kazanabilecek..gidişat bunu gösteriyor malesef..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir