Williams, Rakiplerine Yardımlarından Dolayı Minnettar

yazar:

kategori:

Williams, dün Pastor Maldonado ile 2004’ten beri kazandığı ilk galibiyetini kutlarken garajda büyük bir yangın çıktı. Olayın büyüklüğünü gören Force India, Caterham gibi takımlar hemen yardıma koştular.

Gillan “Williams adına dünkü yangında diğer takımlardan yardıma koşan tüm çalışanlara teşekkür etmek istiyorum. Destekten dolayı minnettarız. Gerçekten etkileyiciydi.”

“Williams takımlara, FIA’ya, FOM’a ve yardıma gelen herkese teşekkür etmek istiyor. Önemli bir olaydı ve desteklerden dolayı minnettarım.”

“Harika sonucun ardından olanlar büyük hayal kırıklığı ancak takımın tepkisi ve yardım edenler sayesinde yaşananlar sınırlı oldu.” dedi.

Gillan, yangın sonucunda Williams’ın ekipmanlarının büyük bölümünün yandığını doğruladı. Ancak buna rağmen Gillan, sıradaki Monaco GP’ye tam olarak hazır olacakları konusunda şüphe duymuyor.

Gillan “Çok zarar gördük ve IT departmanı dahil çok fazla ekipman kaybettik. Önümüzdeki günlerde ne durumda olduğumuza bakacağız.”

“Monaco’da operasyon olarak her şeye sahip olmalıyız ancak bir kaç ekstra olmayabilir çünkü her şeyin tam anlamıyla yedeği yok.” dedi.

Yapılan ilk incelemelere göre yangının ortasında olan Bruno Senna’nın aracının şasisi zarar görmemiş gibi görünüyor. Ancak Williams bu şasiyi tam olarak inceledikten sonra karar verecek.


Yorumlar

  1. Şu sıralar Türkiye'deki FB GS olaylarına bakıyorum birde şu olaya bakıyorum. Gerçek spor budur, centilmenliktir, rakibi dara düşünce yardım etmektir. Rakiple DALGA geçmek değildir! Ya da şampiyonluk kazanamadım diye bi semti YAKMAK değildir!

  2. Gillan "Çok zarar gördük ve IT departmanı dahil çok fazla ekipman kaybettik.

    Umarım takımın bu yarışta elde ettiği veriler zarar görmemiştir.

  3. kesinlikle…

    4 tane caterham çalışanı zehirlenmiş sanırım yardım ederken. elinde yangın söndürücüyle deli gibi koşup yetişmeye çalışan bir lotus çalışanını da görmüştüm bir videoda.

    aslında kovalainen de olsaydı çok yardımı dokunurdu, tecrübeli adam 🙂

  4. Kımızı, mavi, gri üniformalı çeşitli takımların telaşla beraber yarıştıkları takımın zor anında koşuşturmaları, ellerinde yangın söndürücülerle garajın içine dalmasını görmek benim için duygusal bir andı. Özlenen sporculuk centilmenliğiydi…

  5. maldonadonun aracı zaten birincilik kürsüsündeydi. içerideki sennanın aracı. sennanın aracında birşey görünmüyor, isi temizleyince çalışır tahminimce. ama IT sistemleri dahil, bir çok ekipman yanmış.

  6. artık o araclardan hayır gelmez. komple yeni bir arac izni verir herhalde fia

  7. Yusuf  Hitay avatarı

    can kaybı olmaması büyük şans.

    yalnız şimdi, o garajda aracçlar bulunuyordu, o motorların kullanılamaz hale gelmiş olma ihtimali var. fia yeni motor için bir izin verir mi acaba?

  8. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Maldonado'nun kardeşi sanırım yaralanan. Yarış esnasında garajdaydı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir