2012 İspanya GP'de Görülen Teknik Yenilikler

yazar:

kategori:

Williams FW34 – Fren Kanalında Düzenleme

Williams, İspanya’da FW34’te ilginç bir arka fren kanalı kullandı. Bu kanalda ana resimde kırmızı oklarla gösterildiği üzere yeni ve uzatılmış bir parça kullandı ki bu şekilde difüzörün yan kanalı ile olan açıklık kapanıyor. Bu tasarımla, belirtilen alandaki hava akışının geliştirilmesi amaçlanıyor. Önceki çözümde belirtilen parça daha küçüktü (küçük resim).

Red Bull RB8 – Menfez Fren/Tekerlek Grubu


Fren kanallarının tasarımı çok değişik boyutlara geçti ve aero alanında kullanımı genişledi. Ve Red Bull, bu kanallarla birlikte çalışması için jant ile süspansiyon dikmelerini düzenledi. Takım bu şekilde sıcak havayı lastikler etrafına daha iyi yönlendirmeyi amaçlıyor. Resimde de görüldüğü üzere göbekte bir dizi küçük delikler var. Hava, fren kanalı ve tambur aracılığı ile emiliyor, disk ve kalipere yönleniyor, ardından belirtilen deliklerden jant üzerinde benzer şekildeki deliklere aktarılıyor. Bu, tekerlek içindeki bozucu hava akışı yoğunluğunu düşürür, aynı zamanda jant ile lastik arasındaki ısı transferini azaltır.

 

Ferrari F2012 – Yeni Arka Kanat


Ferrari, İspanya’da tamamıyla yeni bir arka kanat götürdü. Büyük resimde de görüldüğü gibi uç plakada farklı yarıklar yer alıyor. Bu tasarımda Ferrari, McLaren’dakine benzer bir yol benimsemiş. Üstteki küçük resimde de takımın bu alandaki eski tasarımını görebilirsiniz. Bunun yanında takım yeni beam kanatla ve ilave 15 cm. genişlikteki parça (siyah ok ile gösterilen) ) İspanya’ya gitti. Ferrari ayrıca, Bahreyn’deki çözüme (alttaki küçük resim) benzer şekilde kıvrımlı bir beam kanatçık ile ilave bir 15 cm genişliğinde parça kullandı.

Sauber C31 – Güncellenmiş Egzoz Düzeni

Sauber, Mugello’da denediği bütün güncellemeleri İspanya’ya götürdü. Bunlardan en önemlisi, McLaren tarzı egzoz düzeniydi. Yeni düzen, C31’in sidepodlarında bazı değişiklikler yapılmasını da zorunlu hale getirdi. Bununla birlikte takım, önceden de var olan, arka lastiklerin önündeki küçük delikleri kullanmaya devam etti.

 

McLaren MP4-27 – Yüksek Ön Kanat Grubu

McLaren, alt resimde de görüldüğü üzere çok daha yüksek bir burunla İspanya’ya gitti. Takım bunu Mugello testlerinde denemişti. McLaren, üst resimdeki gibi çok daha alçak bir burunla sezona giriş yapmıştı. MP4-27’de yeni düzen sayesinde şasinin altından zemin ve difüzöre çok daha güçlü hava akışı yönlendirilebiliyor. Burnun alt kısmı, şimdi yaklaşık olarak 2 inç daha yüksek ve merkez dikmeleri daha geniş. Ayrıca şasinin altında yeni hava yönlendiricileri de yer aldı; bu parça, ilk haline göre daha uzun.

 



Yorumlar

  1. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    vay arkadaş yine mi geldin sen..

  2. güncellemelerde yavaş kalan tek takım mercedes, bay e ile olan anlaşmazlık sorununun başladıgı günden sonra düşüşe geçti inşallah amg firması mercedesin yolunu açarda f1 de görmeye devam ederiz , takımdakilerde ne yapacaklarını bilirler ….

  3. Lovely_F2008  avatarı

    FIARRARI de var 😀

  4. FIA = ferrari international assistance 😀

  5. yeniliği ferrari bulduysa rahat ol :)))

  6. umarım fia kural dışı bulmaz

  7. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever
    Sauber, Mugello'da denediği bütün güncellemeleri İspanya'ya götürdü. Bunlardan en önemlisi, McLaren tarzı egzoz düzeniydi.

    mugelloda sauber, McLaren tarzı egzoz denedi dediğimizde bazıları kabul etmemişti. artık aksini iddia etmeyi bırakırlar sanırım.
    bizim takımdan yetkililere göre ise ilginç aero çözümleri bulan takım ise Lotus. ulaştıkları düzlük hızlarına bakılacak olursa, bu hızın yanında bir o kadarda iyi DF ürettikleri görülüyor. verimli bir yapı oluşturmuşlar.

  8. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    kanadada kullancaklarmış.

  9. antrenmanlarda ferrari'nin cift katmanlı difüzöre benzeyen bi difüzör kullandıgı söyleniyordu yarışta kullandılar mı onu bilen var mı?

  10. pardon bastaymıs görmedim 😀

  11. williams'ı da ekleseydiniz keşke

  12. Bunlar seçmece. Güncellemeye sahip her takımı eklemiyorlar

  13. herkesde bir yenilik var mgp de bi halt yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir