Ferrari, Massa'dan Bir An Önce Formuna Geri Dönmesini İstedi

yazar:

kategori:

Kendisi için hayati önemi bulunan 2012 sezonunda Ferrari pilotu, takım arkadaşı Fernando Alonso’nun liderliği paylaştığı şu anda sadece 2 puana sahip.

Massa’nın puan katkısı yapamaması, Ferrari’nin Takımlar Şampiyonası’nda Red Bull, McLaren ve Lotus’un gerisinde kalmasına neden oluyor.

İspanya GP sonrasında resmi internet sayfasındaki yazıda Ferrari, Brezilyalı pilotun performansının önceki sezonlara kıyasla zayıf kaldığını, daha fazlasını beklediklerini belirtti.

Ferrari: “Montmelo’da Felipe çok şanssızdı; hem yarışta hem de sıralamada. Ama herkes -en fazla da kendisi- hemen Monako GP’den başlamak üzere vites değiştirmesini bekliyor.”

Ferrari, şu an için Massa ile yola devam ediyor ve sezonun daha ilk zamanlarında açıktan destek mesajları da vermişti. Ama inanılan o ki İtalyan takım, Massa’nın istenen düzeye çıkamamasını da göz önüne alarak gelecek planlarını da yapıyor.

Gün içindeki haberlerde de belirtildiği üzere Adrian Sutil, Paul di Resta ve hatta Nico Hulkenberg ve Jerome D’Ambrosio’nun adı geçiyor ama uzun vadeli planlar kapsamında en ciddi adayın Sauber Pilotu Sergio Perez olduğu düşünülüyor.


Yorumlar

  1. Massa her zaman Massa. Bu adamın 3 sene üst üste İstanpul Park'ı kazandığı unutuluyor…

  2. Sizin görüşünüz arkadaşlar. Varıpta RAMBO gibi atıp tutmuyoruz en azından…

  3. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Istatiksel olarak bakalim bir de. Takim arkadasi 61 puan ile zirveyi paylasiyor, Felipe 2 puan ile 17.sirada.

    Takim puanlari :
    Red Bull Racing-Renault : 109
    McLaren-Mercedes : 98
    Lotus-Renault : 84
    Ferrari : 63

    Felipe ile hicbir sekilde takimlar sampiyonsinda sansimiz yok, ayrica yil sonu takim siralamasi yayin gelirlerinin paylasimi basta olmak uzere avantajlar sagliyor.

    Felipe'nin siralama performanslari :
    Australian : 16
    Malaysian : 12
    Chinese : 12
    Bahrain : 14
    Spanish : 16

    Felipe'nin yaris performanslari :
    Australian : Retired
    Malaysian : 15
    Chinese : 13
    Bahrain : 9
    Spanish : 15

    Felipe'yi takim 3 yildir surekli performansini duzeltmesi konusunda uyariyor.

  4. Ömer_Massa avatarı

    Harun Güvenç
    NEDEN MASSA TARAFTARIYIM?
    aynı benim gibi sende şumi ile büyüyüp sonra yola massa ile devam ediyorsun.ne iyi.az da olsa yalnız olmadığımı hissettim sitede.çünkü aşırı derecede massa'yı kötüleyen yorumlar yapılıyor ve bende burada yalnız kalıyorum…

  5. Evet massa kotü pilot fakat massanın takım tarafından test pilotu gibi kullanıldığınıda unutmayın yoksa takım arkadaşı 3. sırayı alırken 17. olmaz arabada bu kısa sürede bukadar gelişemezdi. Ama genede massa o koltuğu kaybedecek. eğer kubica iyi ise kubica sene ortasından sonra o koltuğa oturur.

  6. massa kötü pilot

  7. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Biz de istiyoruz ama zor görünüyor.

  8. Ferrari%100 avatarı

    Massa YARIŞTA iyi performans sergilerse takımdan güzel destekler alabilir

  9. Ferrari%100 avatarı

    Monako da kötü sonuç alırsa takımdan fazla tepki alır ve Domenicali Massayla yollarımızı ayırıyoruz diyebilir

  10. NEDEN MASSA TARAFTARIYIM?

    Ben ilk yarışımı 2001 Monaco'da izledim. 6 Yaşındaydım. O günden beri sürekli kaçırmadım bir ferrari sevgisi aldı götürdü. Tabi bunun yanında Michael Schumacher. Bu adam benim hayallerimi süsleyen kişiydi. Bütün sezonlar 2006ya kadar hep destek tam destek. Hop oturdum hop kalktım Schumi'yle. Ve birgün bırakacağı söylendi. Ben çok üzülüyordum. Sonra Massa . Schumi'nin yerine bir pilot olması gerekliydi kimse onun kadar iyi olmasa da. Bu cevap 2007'de geldi. 2002 Sauber'den beri sevdiğim Felipe Massa kesinlikle benim pilotumdu artık. 2008'de ne kadar ağlamıştım son yarışta. Ama olsun . Felipe benim için gönüllerin şampiyonudur. Felipe'yi hala seviyorum çünkü o 2008'de herkese kanıtlamıştır. Schumi geldikten sonra sürekli ikisindede gönlüm var. Ama lütfen kimse çıkıp da "Felipe kötü pilot" demesin. Çünkü F2012 tamamen Alonso'ya dayatılmış bir araç.

  11. Mclaren'de bir değişiklik zor. Red Bull da da Vettel garanti ve Webber'i de kaybetmek istemezler. Şumi de ya bırakacak ya da mgp ile devam edecek. Yukarıdaki takımlardan yeri garanti olmayan tek massa var ve yerine muhtemelen sauberden biri gelecek. tek seçenek: perez.

  12. Kubica olamayacak gibi.. Bence Ferrari'nin aklı hala Kimi'de; bi gönlünü alabilseler derhal kaparlar da Kimi'nin tepkisini bilemiyorlar 🙂 Öyle ikinci pilot mikinci pilot da demeyin, hem Kubica olabilecekse Kimi niye olmasın; sonra Hamilton-Button olacak da, Alonso-Kimi olamayacak! Niye olmasın? Haa, biz vermeyiz(yani McLaren'dan başkasına vermeyiz) o başka 🙂 Gelecek sene şöyle olabilir: Button Ferrari'ye, Kimi McLaren'a, Schumi'ye dokunmayalım, Renault yıldızını bulur yine v.s…

  13. ferrarinin massadan formuna dönmesini istemesi yatalak hastadan takla atmasını istemek gibi.ferrari 2 senedir taraftarlarıyla dalga geçiyor arkasındayız başarabilir palavra palavra.ben bir tifosi yada ferrari taraftarı olsaydım her sıralama ve her yarış sonrasında ferrarinin alayına söverdim massayı takımda tuttukları için.

  14. 2012: A McLaren Odyssey 【spa2000】 avatarı
    2012: A McLaren Odyssey 【spa2000】

    canerik vergne, pite girmeden Massa drs alanındaydı. Vergne pite girmesine rağmen yani Massa'nın önünde geçeceği bir rakibi olmamasına rağmen sistem ona drs yi açma izni verdi. o da açtı. ama Button genede geçti.

    bu kadarcık uyanıklığı bile gelişim gösterdiğinin kanıtı.

  15. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Bir yarista adapte olmasi mumkun degil, araci ve tepkilerini kavramasi bile birkac yaris surer. Diger faktorleri yazmiyorum bile.

  16. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    İnşallah 🙂

  17. ferrari massayı göndermek için son prosedürleri yerine getiriyor. görünen o ki massa gönderilecek. bu konuda duygu karmaşası yaşıyorum evet performans olarak ciddi sıkıntıları var fakat vakti zamanında onu izlemek güzeldi özellikle 2008de… akılcı olmak gerekirse massanın eski performansına dönmesi zor görünüyor ve ferrari takımlar şampiyonası için puan toplamak istiyorsa pilot değişikliğine gitmeli hem de münkün olan en kısa zamanda. zaten takım yöneticileri profesyonel insanlar durumun farkındadırlar elbette…

  18. 1 seferlik perezle bi deneme yapsınlar bakalım massadan daha hızlı oluyormu

  19. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Bence kisa vade cozumunu bir kenara birakip direkt Perez secenegi degerlendirilmeli. En azindan sezon sonuna kadar takima adapte olsun ve onumuzdeki sezon icin hazir hale gelsin. Diger adi gecen pilotlarin hicbiri Ferrari'ye katki saglamayacaktir. Ama sanirim bu gecici pilot olayinda olasi bir imzalanmis Webber anlasmasi mevcut.

  20. perez ferrariye massa sauber e hadi hayırlı olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir