Lotus Yarış Galibiyetinin Kokusunu Alıyor

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen ve Romain Grosjean, antrenmanlardaki uzun sürüş tempoları göz önüne alındığında İspanya GP’ye bazılarının favorisi olarak girmişti.

İki pilot, başlarda Maldonado ve Alonso’nun tempolarına ayak uyduramamış; sonlarda rakiplerine göre uçarcasına attıkları turlar zafer mücadelesine katılmada yeterli olmamıştı.

Zafer kokusu almalarına rağmen ulaşamamak Raikkonen’i hayal kırıklığını uğratmıştı ama Boullier, aynı hisleri paylaşmıyor.

Fin pilotun yarış sonrasındaki tepkisi için konuşan Boullier: “Hayır, o duyguyu paylaşmıyorum. Hepimiz kazanmak için buradayız ama araçların temposu çok yakın.”

“İlk iki set lastik işe yaramadım ve beklediğimiz tempoya sahip değildik. Bu yüzden o noktadan sonra kazanmak zor”

“Yarışın sonunda liderlere yaklaşırken olan tempomuzu görünce belki de 3-4 tur daha olsa kazanabilirdik.”

“Ama yarış bu. Kazanmak için çalışmaya devam etmeliyiz. Bunun için de bir sonraki fırsatı değerlendirmemiz gerek.”

Bu sezon Lotus, bütün pistlerde güçlü olduğunu gösterdi ve Boullier, bu formu devam ettirmeleri halinde galibiyetin hiç de uzak olmadığını dile getirdi.

Boullier: “Kazanmak isteyen ve takımı ileri taşıyan pilotlara sahip olmak güzel. Şu anki istikrarımızı koruyabilirsek, (galibiyet) kesinlikle imkânlar dâhilinde”


Yorumlar

  1. İlk yarışdan sonra gözüktü ki en hızlı araç kategorisinde en üstte olan takım Lotus iken şu an tek yarış kazanamamış olan araçda E20 dir.Bu aracın şu ana kadar minimum 2 yarış kazanmış olması gerekirdi ve Monako nunda en büyük favorisidir.Kenar yönetimi ve pilotlarının hata yapmaması gerekli.

  2. katılıyorum…

  3. hesap basit.çinde 1 pit daha yapsaydı lastikleri erimeye başlar başlamaz.grosjean 6.oldu.kimide ordan bir 8-10 puan çıkarırdı.ispanyada 44-45.turda pite girseydi tam yavaşlamaya başladığı kabak gibi ortadaydı.zafer bizimdi + 10 puanda ordan sonuç:kimi şampiyona lideriydi.

  4. mercedes-williams bile yarış kazanıyorsa (sauberde kazanır yakında) bi zahmet lotus da kazansın.kazanırda burda sıkıntı yok.esas olan e20 nin rekabetçiliğini sezon sonuna kadar devam ettirmek.pit stop zamanlarında hata yapmamak hızlı olmak.ve raikkonen i hayırlısıyla şampiyon yapmak çok zor değil atla devede değil.

  5. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    İlk beş yarışta farklı kazananlar çıkmış olsa da Lotus'un toplamda en istikrarlı takım olduğunu açıkça ortada.

    Ancak stratejide hala ciddi sıkıntılar var. Çin'de Raikkonen'e yaşattıklarının etkisi İspanya'da da devam etti.

    Mesela son piti çok geç yaptılar. Bitmiş lastiklerle Raikkonen önce Maldonado'ya sonra Alonso'ya geçildi.

    Sonra Raikkonen ve Lotus bir kaç tur daha olsa liderlik mücadelesi yapabilirdik dediler. Şimdi bunları hesaplayamıyor mu bu takım.

    Bu noktadaki sıkıntı çözüldüğü an yarış kazanacaktır Lotus. Ama acele etmeleri lazım çünkü diğer takımlar da armut toplamayacak.

  6. ben kafamdaki görüntüyü sizlerle paylaştım bunun motor sporu olduğunu hepimiz biliyoruz monacoda çıkar hiç umulmadık birisi birinici olabilir kimse bilemez zaten bunu. ben bu pistin pilotaj anlamında çok iyi olan pilotların öne çıkacağını düşündüğüm için yazdım. redbullarla ilgili söylediğimin nedeni de bu sene gerçekten iyi bi performans gösteremediklerini düşünüyorum yavaş yavaş geride kalmaya başladılar bu şekilde devam edeceğini düşünüyorum. yazdıklarımda kimseyi küçük düşürmek hakaret etmek gibi bi niyetim yok. saygılarımla

  7. Lotus'u tebrik etmek lazım Raikkonen'e gerçekten hakettiği bir araç verdi.

  8. umursamazligin verdigi bir rehavet olsa gerek bu adaminki..

  9. ilk 5te redbull'lardan biri olur en azından, yarış temposuna da bakarsak dikkatli yapılması gereken bir yorumda gönlünden geçenleri yazmışsın, umarım istediğin gibi olur.

  10. kimi bence yarış dışı kalırım korkusunu atlatmıştır ve daha riskli bir sürüşle yarışı kazanır ama monaco da siz de biliiyorsunuz ki sıralama demek her şey demek ve lotus un da gelişmesi gerekir.
    eger biraz gelişirse kimi lewis ve alonso arasında geçer ve kimi kazanır bence:)

  11. Aç tavuk kendini arı ambarında görürmüş.Her yarış hamiltona eksik yakıt koyacak halleri yok ya.Onu geçtik.Diğerlerini ne yapacaksınız.

  12. o zaman size 1 porsiyon mclaren pit ekibi verelim, lotusu mumla arasiniy walla =)

  13. Kimii ya red bullar ilk 5 e girerse ne olacak. Kafana göre tahmin yapmışsın ama geçen sene burayı şansın da yardımıyla vettel kazandı. Bence erken konuşma belli olmaz bu işler özellikle bu sene..

  14. E20 kesinlikle bir yarış galibiyeti almalıdır diye düşünüyorum.Monaco da bunu görebiliriz Çekişin önemli olduğu bir pist Hem arabaya hemde motora sonuna kadar uyuyor. Geçen sene takım önden çıkışlı egzoz ile çok zayıftı çekişte buda pahalıya mal olmuştu ama bu sene ise tam tersi daha geleneksel bir egzoz sistemi ile avantajlılar. 2010 Yılın da Robert R30 ile harikar yaratmıştı. Bu sene daha iyi bir performansla E20 ve pilotlardan daha fazlasını bekliyorum.

  15. kimi için monaco yarışında galibiyetten başka bişey düşünemiyorum zaten monaco çoluk çocuk işi deil orda favoriler belli alonso hamilton button raikkonen schumi başkada aday yok gibi redbullar ilk 5 e giremez 🙂

  16. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Lotus' un pit stop zamanlari o kadar da kotu degil, en hizli pit stoplarda son yarista Ferrari ve RBR dan sonra Lotus geliyor.

  17. klasik kimi. son sektöre kadar yavaş olsa gider polü alır insanüstü bir son sektör ile, -0.3 farkla girse son sektöre, batırıp zaman kaybeder.

  18. bence rai siralamalarda o kadar odaklanamiyo ya da odaklanmiyo bilemiyorum…
    rai uzun surusleri ile fark atiyo digerlerine konsantrasyonu uzun suruslerde digerlerine gore daha iyi sanki..

  19. bu sene lotusla ferrari dahada gelişip baya bi çekişebilir

  20. forza raikkonen avatarı
    forza raikkonen

    inşallah raikkonen'den gelir böyle başarı.

  21. galibiyet alamaz su halde lotus bana göre.biraz daha gelişmeliler.pit ekibi özellikle çok yavas.yarış temposu olarak fena deyiller ama sıralama turlarında yani tek turda yetersiz bence lotus.

  22. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    O koku bana da geliyor 🙂 Gonul ister ki bu galibiyet olursa Kimi'den gelsin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir