"Alonso 2012'de Diğerlerinden Farklı Duruyor"

yazar:

kategori:

Bu görüşün sahibi Christian Klien, şu anki görevlerinden birisinin, İspanya’da kazanan Williams takımında simülatör pilotu olduğunu açıkladı.

Klien: “(2012) çok ortada ama bana göre Fernando Alonso göze batıyor.”

Şampiyona liderliğini Sebastian Vettel ile paylaşan Alonso’nun elinde sezona sıkıntılı bir başlangıç yapan F2012 bulunuyor ama İspanyol pilot, şu ana kadar Çin’deki 9.’luğundan daha kötü bir sonuç almadı; Malezya’da kazandı, İspanya’da ise 2. oldu.

Klien: “Alonso’nun elinde alt düzeyde bir araç var ama her bir küçük fırsatı değerlendiriyor.”

“Elindeki paketten azamisini elde eden en komple pilot o”

Son zamanların en çekişmeli ve güçlü gridinde Alonso’nun öne çıktığı konusunda Jackie Stewart da hemfikir.

İspanyol AS’a konuşan Stewart: “Şu anda, bir süredir gördüğümüz en iyi pilot nesline sahibiz.”

“Herkes harika bir pilot olan Vettel hakkında konuşuyor; ve elbette Hamilton hakkında. Ama Button, Schumacher ve Kimi de var; hepsi birer şampiyon.”

“Kazanma kabiliyeti olan bir Webber var; genç pilotlar geliyor. Bunların çoğu da çok iyi. Ama gerçek şu ki Alonso muhteşem.”

2006’dan bu yana Alonso’nun neden tekrar şampiyon olamadığı sorusuna Stewart: “İzahı kolay. En iyi araca sahip olacak kadar şanslı değildi.”

“Şimdi de iyi olmayan bir araca sahip ama bu şartlarda (Alonso’nun) daha da kabiliyetli olduğunu görebiliyorsunuz.”


Yorumlar

  1. şüphesiz en iyisi Alonso'dur. Elindeki f2012 nin aynısı Massa'da da var. Ikisinin arasında uçurum kadar fark… Şampiyonluğu kaç senedir kovalıyor ama altındaki araç rakiplerinki kadar hızlı ve dayanalı olmadı maalesef. Ferrari takımı üstüne düşeni tam anlamıyla henüz yapmış değil. Umuyorum ki bu sezon içerisinde, dört gözle beklediğimiz araçla Alonsn'nun şampiyonluğunu hep birlikte görebileceğiz…

  2. bu rai taraftarı olmak niye bu kadar zor anlaşılamaz

    kimisi tutar bir mesajı 2 defa üst üste yazarki bir tılsım tutsun diye

    yada işi ilahi boyuta taşır.

    kimisi kabullenemez başka pilotların başarılarını işi şansa çeker

    evet şansta vardır ama bir yere kadar

    Alonso nun nerede olduğunu anlamak için massaya bakmak lazım

    sonra detayları konuşabiliriz.

  3. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Bu Sezon çok konusulacak ama en büyük favoriler Lewis ile Alonso diybilirim araçları çok güçlenecek çünkü gelişim açısından zaten ferrari hızla ilerliyo bakalım bizi neler bekliyor monacoda kimi de kazabilir ama adamın dediği gibi alonso en kötü araçtan bile puan almayı başaran bir pilot bunu gördük zaten schumi alonso ve lewisi kapışırken görmek süper bir şey bu sezon harbi unutulmaz hale geliyor.

  4. Senin mesajların nefret dolu ya da tahrik edici değil , alonso hakkında olumsuz yorumların bulunabilir ama fikirlerine katılmadığım bu mesajlara saygı duymadığım anlamına gelmez. Kısacası yazdığım yoruma Royal Hunt'ı katmadım.

  5. bu arada ferrarici ve alonsocuyum ama ne kimiden ne hamiden nefret etmiyorum ve saygı duyuyorum, kimi alonsonun yanına takım arkadası olarak gelse buna en cok ben sevinirim.

  6. konuya bütünüyle dahil oldugunu sanmıyorum biraz aşağıya bakarsan bir kaç tane o vasıflara uyan kimi taraftarları oldugunu görürsün.

  7. Royal Hunt'ın mesajlarını okuyan herkes onun nasıl biri olduğunu anlıyor zaten, sen hiç merak etme.

  8. sebeb-i hikmeti şöyle oluyor. Royal Hunt isimli bir üye var, her tarafta, en iyi 2 pilot alonso ve hamilton dur. raikkonen fanı olmasına rağmen en iyisi onlardır diyor. ama bunları nedense alonso fanları görmüyor.

    sonra Royal Hunt bir haber görüyor, bakıyor ki alonso çok farklı falan denmiş. evet farklıdır alonso ama gelip açıklıyor böyle böyle oldu. şanslıydı. şanslıydı ama yetenekli de diyor. şans+yetenek bir araya gelmeden F1'de başarılı olunamaz diyor. diğer pilotların şanssızlığı alonsoya yardımcı oldu diyor.

    sonra nedense Royal Hunt'un ar damarı çatlamış oluyor. hem de alonso en iyi 2 pilottan biridir demesine rağmen. heralde gördüğü şeyleri söylediği için utanmaz mı oluyor nedir? ne kadar acaip bir insan bu Royal Hunt.

  9. Sırf Royal Hunt'a bakarak Raikkonen taraftarlarına yönelik bir genellemede bulunmanı yanlış buluyorum. Bunun Hamilton veya Raikkonen taraftarı olmakla ilgisi yok. Her takımın, her pilotun taraftarları arasında kafadan sorunlu insanlar var.

  10. Yorumlara bakılırsa genel olarak Hamilton taraftarları Alonsoya , Alonso taraftarları da Hamiltona saygı duyuyor. Ancak sebeb-i hikmetini anlayamadığım bazı Raikkonnen taraftarları var ki sanırsın ar damarları çatlamış. Her yorumları nefret , her yorumları tahrik edici. ne diyelim allah ıslah etsin..

  11. Keşke bazı arkadaşlar sadece Hamilton'un başındaki sorunları değil de Alonso'nun başındaki sorunları da söyleyebilseydi.Evet Hamilton birkaç yarıştır gerek takım hatalarıyla gerek kendi hatalarıyla/şanssızlıklarıyla puanlar kaybediyor olabilir,ama McLaren her yarışta hata yapmayacak elbet.Ama Alonso'nun aracı sezonun başından beri McLaren'den yavaş ve hep yavaş kalacak.

  12. Senin mantığını uygulayarak bir varsayımda bulunuyorum:

    Belki de HRT'nin aracı puan alabilecek düzeyde ama 3 senedir hep kötü pilotlar rastladı.Olabilir ?!

  13. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    yani değişen bişey yok.Birisinin anası ölmüş diğerinin babası ölmüş.Yani birisinin aracı yavaş , diğerinin sorunları var.Zaten iki pilotun da hem anası sağ hem babası sağ olsaydı geçen yıl vetelin yaptığı gibi her yarış domine olurdu.

  14. Alonso bu sezon çok iyi gidiyor. Neredeyse hiç sorunla karşılaşmadı ve şampiyonada liderliği paylaşıyor. Hamilton'a bakalım 2 Yarışta ceza yemiş birinde son sıradan başlamış diğerinde 6.sıradan Avustralya hariç bütün yarışlardaki pitlerde sorun yaşamış ve bu adam sadece 8 puan geride. 1 galibiyet alırsa ve Vettel veya Alonso 2.olmazsa lider olacak. Bazıları ortamı gereksiz yere Hamilton ve Alonso aleyhine geliyor. Bu sene istikrar anlamında en iyi 2 sürücü Hamilton ve Alonso'dur. Hamilton takımı yüzünden 30 puan daha az topladı belki daha fazla. Yine de çok uzun bir sezon var ve lastik durumundan ötürü grid inanılmaz şekilde birbirine yakın. En ufak bir hata bir anda geriye düşmenize neden oluyor bu geçmiş yıllarda bu kadar değildi. Bu sene şampiyonluk için inanılmaz bir çekişme var ve belki de son yarışta 7-8 tane şampiyonluk adayı bile olabilir.

  15. tifoalo HRT avatarı

    o otoriteleri örnek ver de öğrenelim.En fazla 1 tane ama biz sana alonsonun en komple pilot olduğunu söyleyen otoritelere çok fazla örnek gösterebilirz

  16. anıl o tarafsız(!) olduğu için ona herşey serbest.

  17. en buyuk raikkonen gerısı yalan aynı sartlar altında raikkonen alonsoya toz yutturur f1 dekı cogu otorıtede bunu boyle kabul edıyor.

  18. tifoalo HRT avatarı

    senin için özel hazırlanmış bir parça http://www.youtube.com/watch?v=RkZkekS8NQU

  19. anıl cem  arslan  avatarı
    anıl cem arslan

    Site yönetimi benim minardi nickli arkadaşa yazdığım cevapları siliyo içinde en ufak bi hakaret olmadığı halde bunun sebebini açıklayın bana.bütün alonso haberlerinde insanları provoke eden yazılar yazıyo biz cevap verince suçlu oluyoz onun yorumlara hiç bişey olduğu yok.biraz tarafsız olun yahu adam dinle kafayı bozmuş burası f1 sitesi ihl sözlük değil.

  20. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    "…İnsanlardan öylesi vardır ki, dünya hayatına ilişkin sözleri senin hoşuna gider ve kalbindekine rağmen Allah'ı şahid getirir; oysa o azılı bir düşmandır…"

    Sen kişinin Allah'a yakınlığını nereden biliyorsun? Kişinin kalbindekini nereden biliyorsun? Kimisi vardır namazdan kalkmaz, kalktığında şeytanla oynaştan bıkmaz…Kimisi vardır namaza durmaz ama şeytanın yanına adımını atmaz…

    Hakikat dediğin şeyler haberlerin altına durmadan kışkırtıcı yorumlar yapmak mı? Gaflete düşmüş bir insan olarak mı akıllandıracaksın insanları? Diğer Müslüman?! pilotlara mı yönlendireceksin kardeşlerini? Ne zaman bazı "gerçekleri" söyleyip bazı gerçekleri örtmek doğruculuk oldu! Utan arkadaş, utan… Şu yaptığından Allah aşkına UTAN!

  21. Yahu dediğin gibi aracın verebilecekleri yeterli olduğu sürece gerekeni yapacaktır..Tek gerçek her zaman rakamlardır.Şimdilik her şey yolunda sene sonuna kadar istikrarını sürdürürse olduğu yerde kalır zaten.Şampiyonluk potasındaki tüm pilotlar ellerinden gelenin fazlasını veriyorlar.Kimsenin çabası gözardı edilemez.Küçümseyenlere fazla takılmamak lazım.

  22. Nefret yok sümme haşa iftirayla da alakamız olmaz. Biz burada sadece hakikatleri ifşa ediyoruz. Müslümanın dinsize imansıza hayranlık duyma gafletine düşmesini engellemeye çalışıyoruz. İnkarcıyı göklere mi çıkartalım yoksa? Hayır bunu yapamayız kimse kusura bakmasın.

  23. yalnız burda bi parantez açmak istiyorum bu şekil düşünenler alonsonun cabasını görmezden geliyolar bu doğru değil ve onlara cevabını puan tablosunda en güzel şekilde vermiş oldu.

  24. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    İslamiyet'te ne kin vardır, ne nefret…Ne yalan vardır, ne iftira…Hmm sizinkisi hangi din oluyor acaba? Nasıl bir iman ki bu, bu kadar nefrete sahip olan birinin bile benim İMANIM var demesine imkan sağlıyor…Söyle de uzak duralım…

  25. Bu sıralar bu söylem sizin cemaatinizde çok söyleniyor.Yanlışın olmasın

  26. yorumları okudumda şöyle bir kanı var bunu belirtmek istedim, alonso galibiyete oynadıgında ferrari aracı hızlı hamilton veya bi başkası galibiyete oynadıgında aaa adam haketti emek verdi,, biraz objektif olmanız temennisiyle..

  27. aynen verdiğimiz cevap silinmiş ama adamın 5 para etmez yorumu orada kalmış yazık..

  28. Bizim imanımız yerinde çok şükür. Onu imansızlar düşünsün…

  29. çok kastın be royal olayları akışına bırak iyi olan alsın şampiyonlugu

  30. EE tabii verilen sözler, yerine getirilemeyen vaatler, boşa akan milyonlarca dolar… Taraftarın gazını almaya yönelik hareketler bunlar. Aslansın Alonso Gaplansın Alonso sonuncu olsan da önemli değil bak Klien senin için en muhteşem demiş Alonso… Valla bu O malum zihniyete bir 3-4 ay yeter… 4 ay sonra lauda çıkar bu sene şampiyonluğu Allonso hakediyordu der bir 5 ay da o yeter… Ooh sezonu bitirdik bak. Ver elini 2013…

  31. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Allah ıslah etsin! Ayrıca sende bir inkarcısın. Mesela F1 tarihini inkar ediyorsun. Mesela bir hafta öncesini, mesela bir yıl öncesini, mesela iki sene öncesini… Keşke biraz Allah korkusu olsaydı sende…

  32. benzerlik olmaması*

  33. Hamilton ve Alonso bu sene çok formdalar ve harika sürüyorlar. Benim için bu senenin en iyi pilotları ikisidir. Lewis özellikle sıralamada harika işler çıkarıyor ancak yarışa yansıtamamasının asıl sebebi takımın akıl almaz hatalarıdır. Ferrarinin pit ekibi gibi bi pit ekibimiz olsaydı şuan 30 puan önde olurdu pilotlar şampiyonasında.

    Bazı arkadaşların dediği gibi ferrari aracı o kadar sıkıntılı bi araç değil. Sıralamalarda sadece biraz geride kalıyor en hızlı araca göre onun dışında yarışta her şey ortada. İlk 5 yarışta gördüğümüz üzere 5 farklı kazanan ve tek bi dominant bi araç bile yok. Şuan ferrari 1.5 saniye yavaş ya da McLaren 1.5 saniye hızlı demek yanlış olur. Royal Hunt arkadaşımızın demek istediğide budur. Massa ferrari aracının potansiyelini kesinlikle yansıtmamaktadır. Macaristan 2009 dan sonra açık şekilde yavaş bir sürücü oldu massa. İster istemez insanlar massa ile olan performans farkını kıyaslıyıp bi karara varmaya çalışıyor. Formula 1 de bir tabir vardır son yarıştaki kadar hızlısındır diye. Şuan İspanya Gp deki duruma göre williams en hızlı takım olmuş oldu ferrari, lotus, sauber, mercedes, mclaren şeklinde giden bir sıralama olmuş oldu. Bence yarışta herkes eşit şansa sahip kazanma konusunda sadece sıralamalarda tek turda lastiğini iyi çalıştıran sürücüler ve araçlar ön plana çıkıyor o kadar. Bu sezon öyle bir sezon 🙂

  34. Evet diğerlerinden farklı. Adam inkarcı. Bu kadarına cüret edebilen başkası yok.

  35. ee marka olarak aynı olması ama lastiklerde zerre kadar fark olmaması hamiltona nasıl bir avantaj sağladı?

  36. bazıları tutturmuş 2007 de 2007 diye. alonso sadece hamilton ve diğer pilotlarla mücadele etmedi. mclaren takımı+hamilton bir tarafta alonso bir tarafta buna rağmen iki pilotda aynı puanda kaldı.

    2007 de alonsonun şampiyon olmamasının tek sebebi var o da takımdan dışlanmış olması. takım desteğinin eksikliğinden bahsetmiyorum takımdan dışlanmış olmaktan bahsediyorum buna rağmen 1 puanla kaçan şampiyonluk var.

    şüphesiz alonso en iyisi kanıtı için lafı uzatmaya gerek yok diğer pilotların sahip olduğu pakete ve puanlara bakın sonrada alonsonun otomobiline ve puanına bakın

  37. gurbanov aliyev avatarı
    gurbanov aliyev

    alonso öyle büyük bir pilot ki 2 yıl önce şampiyon olmuş kimi yi alonso için takımdan gönderdi. 😀 kabaca kapının önüne koydu… sen de kanayan yaranı 2007 le hafifletmeye çalışıyorsun ama nafile.

  38. gurbanov aliyev avatarı
    gurbanov aliyev

    alonso adamı böle yapar işte:D çakma lewis ci seni… ne lewis ve kimi alonso gibi değil olmaları için kimi içkiyi bırakmalı lewis de yaşlı hatunu 😀

  39. gurbanov aliyev avatarı
    gurbanov aliyev

    nerelerdeydin ya sen icegirl 😀

  40. gurbanov aliyev avatarı
    gurbanov aliyev

    şimdi tmm oldu :D.

  41. voooow NOKTA :))

  42. gurbanov aliyev avatarı
    gurbanov aliyev

    he diyip gec ya :D.

  43. marka olarak aynı dedim pardon. ama mıcheal ile bridgestone arasında dağlar kadar fark vardı. Ya ben senle neden uğraşıyorsam malezyada 1 s hızlıymıs ferrari baksana nese uzatmıcam…:D

  44. Şans ferrariden yana olsaydı 2 kez şampiyonluğu(2008-massa,singapur,2010 alo,abu dhabi) kaybetmezdik.Şimdi tekrar bakalım kimin pitstopları nelere malolmuş?

  45. mıcheal ile bridgestone arasında dağlar kadar fark vardı doğru oluksuzdu gp lastıklerı am farklıydı.mclaren eğer eşit davransaydı her 2 pilotunada sorun yoktu alonso bosuna son yarışta gözetmen tutmadı.2008 yılında kımıyı yenmıs bir pilotu alonso yok etti onada bakarsan. nese uzatmıcam kimici arkadaş.

  46. mübalağa etmişler…
    mübalağa zımni yalandır.santanderin pr çalışması bence…

  47. gp2 lastikleri ile 2007 f1 lastiklerinin birbiriyle alakası yok. sadece üreticileri aynıydı. gp2de slick lastikler var zaten. 2007de kullanılan lastikler oluklu ve hamuru da çok farklı. aynı demek tamamen saçmalık.

    hamilton'un ilk sezonuydu 2007. tekrar hatırlatırım.

    ron dennis pilot tutmadı bu son derece açık. hatta mclaren 2008 için de alonsoyu takımda tutacaktı. alonso kendi ayrılıp renoya dönmek istedi. sonradan hamilton'un ne kadar hızlı olduğunu görünce nefret etmeyi bıraktı ve saygı duymaya başladı.

  48. Bardağın yarısı su, diğer yarısı da hava ile dolu. 🙂

  49. ve alonsoya çamur atmak için lewis fanı gibi davranman hiç hoş değil. tmm hadi hadi istediğin olsun kimi alonsodan daha iyi pilot 😀

  50. -malezya'da en hızlı 2.araçtı

    Hamilton o arabayla 1 saniye yavaş olunca bu McLaren'in yarış temposu yavaştır.Alonso 1 saniye hızlı olunca Ferrari iyi arabadır.Hadi ordan.

  51. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    Aynen lafı tam gediğine,cuk diye oturtmuşsun kardeş 😀 😀

  52. malezyada en hızlı 2. aractı 😀 ya allah ıcın bıraz mantıklı konus sıramalada kacıncı oldu alonso kuru havada biliyormusun sen :D. yağmurda f2012 cok iyi ama kuru havada zaten yarıs sonunda en az 1 s fark vardı.

  53. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Benim Alonso hayranlığım Reno yıllarının başlamasıyla başladı, 2003 dü herhalde. Daha evelde hakinen i tutardım. O bıraktı bende biraz ara verdim, döndüğümde Alonso vardı. Gençti deli doluydu, her yarış bir kazaya karışıyordu, zorluyordu falan filan. Dedim ancak bu adam schumi nin şampiyonluğuna son verecek hız ve hırsa sahip.

    Beni yanıltmadı sağ olsun. 2006 dan sonra bir tek 2007 de elinde güçlü bir araç vardı. Mclarenci arkadaşlarım kızmasın. Örneğin o yıl RON macaristanda illaki Lewis'i piste yollayıp Alonsonun 5 sıra ceza almasına sebep olmasa muhtmelen o senede şampiyondu. Pite çağrılan Lewis, çağrıldığı tur değil 1 sonra ki tur pite geliyor, ceza Alonso ya kesiliyor piti terketmedi diye. Yahu bunların ikiside mclaren için yarışan pilotlar, pole pozisyonunu Alo alsa ne olacak, Lewis alsa ne olacak. Martin olaydı eminim o günü çok iyi idare edip, mclarenleri 1-2 olarak başlattırırdı yarışa. Neyse geçmişte kaldı.

    Lewis'in bir lafı var kalbimle yarışıyordum diye. Çok güzel bişey ama bazen aklınlanda yarışman gerekiyor. Button da tam tersine aklıylan yarışıyor onda da ruh yok. Ancak ya birilerine bişey olacak, yada bir şekilde lastikleri düzgün olacak. Ben böyle görüyorum.

    Schmi nin gözlerinin kartal gözü gibi olduğunu okurduk eskiden, pistte ışıkları kapattırıp antreman yaparmış diye. Ama o da yaşlandı artık sanırım. Hala çok iyi ama bunu da kabullenmek gerek biraz.

    Kimi belkide pistteki en vurdum duymaz kişilik. Sürmek için süren biri. Son sırada bile gitse hızlı tur atıp güne damgasını vuran, sonrada bir önemi yok can sıkıntısından yaptım diyecek kadar mütevazi. Ben seviyormuyum, açıkcası kişilik olarak bana uzak, ama gerçekten çok iyi ve saygılı bir sürücü.

    Vettel, Webber, Massa, Rosberg, Button, Lewis gibi pilotlar Alonso, Schumi, Kimi nin yanında bir sınıf geride. Bir üste atlamaya en güçlü aday haliyle Lewis ve Vettel. Bu pilotların fanları lütfen kızmasın. Dediğim gibi hızlı olmak göreceli bir kavram. Bu işin bir de disiplin, saygı ve sosyal yönü var. Bu pragraftaki pilotlar biraz daha pişmeli hepsi o. Yoksa hiç biri kötü pilotlar değiller.

    Bütn bu sayılanlar ışında benim sıralamam ;

    Schumi (Hala büyük üstatdır. Hakkını yemeyelim.)
    Alonso / Kimi (Aynı klas, ancak farkı araçları koyabilir, şansa artık 🙂 )
    Lewis (Sadece kalbini değil, aklınıda kullanmaya başlarsa bir üst satıra girer 🙂 )
    Vettel (Bana biraz ne oldum delisi gibi geliyor açıkcası, bunda takımında payı büyük. Biraz daha büyümesi lazım)
    Button (Diğerlerinin yokluğunda bir kural açığı ile 2009 yılında bir anda En Pilot Benim moduna giren, halada o moddan çıkamayan bir kişilik. Bu yaştan sonra daha da değişmez.)
    Massa ve Webber (Yıllardır F1 içinde olmalarına ramen bir varlık gösteremeyen, haklarında "bu konuda olduğu" gibi pilot işte budur diye hiç bir zaman konuşulmamış ve konuşulmayacak pilotlardır.)

    Kalın sağlıcakla. Cevap vermek isteyen saygı çerçevesinde istediklerini yazabilirler.

  54. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    Alonso çok büyük bir yetenek,efsaneleşmeye en yakın isim olarak o duruyor bence,yeterki rekabet eden bir aracı olsun,o zaten hep limitlerin üstünde..

  55. ve gecen sene çok ustun olan button nedense bu sene çok yavaş kaldı devamlı sorunlar. aha buraya yazıyorum bır kac haftaya dedikodular cıkacak. mclaren f1 team çok güzel numara yapar. örnek barcelona sıralamaları lewise problem var kenara cek demeleri. ve hemen sonrasında sky sport a verdiği demeç aracta problem vardı. :D. adam özellikle soruyor ceza almayı beklıyormusunuz diye, martin hala problem var dıyor. canada 2010 görduk yutmazlar 😀

  56. avustralya-malezya-ispanya pist sıcaklıkları düşüktü.ferrari-sauber-willimas ön plandaydı.çin ve bahreyn sıcaktı lotus-mclaren-rbr ön plandaydı.sıcaklıkla tamamen doğru orantılı (lastikleri çalıştırmakla ilgili) bu seneki grid bana göre tabi.iyi araba kötü araba durumu yok.öyle olsa rosberg-maldonada kazanamazdı kötü araba ile..alonsoda kötü araçla malezyada kazanıp ispanyada 2.olamazdı (kötü araç nasıl 1.ve 2.olabilir insanüstü çabayla bile bunu başaramaz).perezde malezyada 2.olamazdı.alonso tabiki en iyilerden bu inkar edilemez.

  57. TAKIMIN lewis i desteklediğini bütün dunya biliyordu. martın bile 2 sene önce özür diledi fernandodan daha iyi idare edebilirdik diye. mclarenın takım patronu bunları dıyorsa eğer sorun anlaşılmıstır ok.

  58. gp2 lastikleri ile o seneki lastıkler aynıydı ok 😀

  59. ha dur dur 🙂 durum tüm pilotlar için aynı. lewis neden daha iyi tanıyor olsun.

    hadi diyelim lewis tanıyor alonso tanımıyor. alonso'nun lastikleri değişti, lewis'in koca aracı değişti adam gp2'den geldi unuttun sanırım.

    alonsoyu takıma zorla aldılar renodan dolu parayla. çaylağa yeniltelim de rezil olsun diye değil. baktılar hamilton süper ötesi bir pilot, alonso da huysuzlaşınca yolları ayrıldı. çünkü alonso bir çaylağın bu kadar iyi olabileceğini bilmiyordu ve takımın hamiltonu desteklediğini sanıyordu.

  60. Ferrari%100 avatarı

    Mclaren çok iyi diyorlardı
    Ferrari çok kötü bir araca sahıp deniyordu ama ne oldu Fernando birinciligi paylaşıyor nerde Hamilton bir YARIŞ kazanmış degil

  61. Ferrari%100 avatarı

    Bu Takımda ALONSO Olmasaydı Ferrari Takımının işi Çok Ama Çok Zor Olacaktı
    Görüyoruz Takım Arkadaşını Sürünüyor

  62. dur dur 😀 2007 bridgestone lastıkler vardı alonso mıcheal lastiklerıne alısmısken napsın hele sezonun ılk yarısı lewis o lastıklerı çok iyi tanıyordu. eee zaten mclaren le yatıp kalkmış lewis babası gibi gordugu ron dennis onu destekleyince doğal olarak lewis ön plana cıktı. alonso o psikolojide bile savaştı. lewis gecen sene sevgilisinden ayrıldı sorunlar yaşadıda noldu hemen hatalar yok performans düşüklülüğü. alonsoda ayrıldı eşinden ama bak adama tık yok :D.

  63. -avustralya da kötüydüler onu söylemiştim.

    -malezyada en hızlı 2. araçtı.

    -çin sıralamasında mclaren'den hamilton bile yarım saniye fark yedi. çin sıralaması mercedes'in motoru ve çift DRS sayesinde istisna idi. dedim ya, hamilton'a bile yarım saniye fark attı rosberg. hamiltonla farka bakarsak 1 saniye fark var, ki ben hamilton'un tek turda alonso'dan hızlı olduğunu düşünüyorum. bana göre 2 araç arasında o yarışta 0.7 – 0.8 fark vardı.

    -bahreynde tur atmamayı tercih ettiler, kendi kararlarıydı. ne kadar fark olduğunu bilemeyiz.

    -ispanya'da ise zaten araçları hızlıydı. en hızlı 3 araçtan biriydi.

    hepsini hesaba katarsak, alonso 5 yarışın en az 2 sinde rekabetçi bir araca sahipti. diğer pilotların da pitteki hatalarını, araçtan doğan hataları, cezaları sayarsak durumdan en karlı çıkan pilot alonso'ydu.

  64. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    royal melborn sıralamasında q3 e kalamayan bir araç
    çin sıralamasında 1.501 saniye fark yiyerek 9.olan bir araç
    bahreynde q3 de tur atamayan ve ancak içeri girmiş ve 9. olabilmiş bir araç.
    tabi bunlar hep alonsonun aracı.Massayı saymadım bile.

    ben diyorum ki keşke her yarış poleye oynasaydı da vites kutusu değişseydi.yada her yarış poleye oynasaydı da pitte mekanikerler hata yapıp fazladan bekletseydi.

    sen diyorsun ki alonso şanslı. ben diyorum ki alonso şanslı olsa q3 e kalacam diye tırmalamayacak aracı olurdu.

  65. fernando alonso avatarı
    fernando alonso

    doğru söze ne hacet! her zaman diyoruzki son 10 yılın en büyük pilotu alonsodur diye. yetenekli şampiyon pilotlar mevcut ama alonsoyu ayrı bir yere koymak gerek o f1 tarihinin görmüş olduğu en büyük pilotlardan biri. büyük yetenek ve ne durumda olursa olsun kazanmak onun ruhunda var. 2006 dan şu zamana kadar da altında çok hızlı bir araç değil rekabetçi bir araç olsaydı bile tüm sezonları şampiyonlukla tamamlardı bunu geçmiş zaman içinde de her an gösterdi gösteriyorda! o büyük bir şampiyon. saygı duymak gerek.

  66. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    hayır yok >:)

  67. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    İşlevini yitiren berşey yok merak etmeyin…

  68. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    sargon denen zevat her yormun altına yazıyor ve ortamı geriyor.ona verilen cevaplar siliniyor ama onun yorumları duruyor.oda bunu fırsat bilip bu işe devam ediyor. onun yorumlarının altındaki ünlem işareti işlevini yitirmiş olmalı.

  69. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Sezon Başından Beri Daha İyi Araçlara Sahipler. Ama Daha Az Puanları Var 🙂

  70. donnie darko avatarı

    Alonso'nun cok saglam bir pilot oldugunu soylemeye gerek bile yok!! Rusdunu ispat etmis bir pilot o. Zaten gercekten temiz mucadele eden, gecisler ve yaris icinde sagina soluna dikkat eden bir pilot. Ben Kimi'yi de sagina soluna dikkat eden pilot olarak goruyorum. Birisi istikrar odakli ve etrafinda takimi toplar, digeri saf hiza odakli ve takimin kendi uzerinde kenetlenmesine ihtiyaci olmadigini dusunur. Bana gore bu ikili geri kalan yarislarda birbirlerini aynalarindan cok kontrol edecek. Ne diyebiliri ki, hakeden kazansin, biz de gercek yaris heyacani yasayalim tum pilotlar sayesinde…

  71. böyle düşünenler hiç kendilerine şu soruyu sordularmı sordularsa cevabı ne sormak lazım alonsonun yerinde kimi yada hamilton olsaydı.onlar alonso kadar puan toplayamazmıydı dahamı iyi olurlardı dahamı kötü ?

  72. 1.5 saniye fark mı? nasıl çıkardın bu farkı massa gibi vasat bir pilotun nasıl sürdüğüne bakarak mı? o dediğin fark en fazla 1 saniye. o da mclaren'lerle arasındaki fark. mclaren pilotlarının da başı dertten kurtulmadığı için, 1 saniye yavaş otomobil demek bile mantıksız. o 1 saniye farkı açanların başı beladan kurtulmuyor çünkü.

    malezya yarışında zaten yavaş aracı bırak sauberden sonra en hızlı araç ferrariydi. lastikleri çok iyi ısıttılar yağmurlu hava çok uygundu.

    ve son olarak ben alonso şanslı o yüzden kazanıyor demedim. şanslı ve yetenekli. hiç bir pilot zaten ikisine aynı anda sahip olmadan başarılı olamaz. alonso'ya şansı da yardım etti, şöyle diyelim; diğer pilotların şanssızlığı alonsoya yardım etti.

  73. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Royal Alonso hiç de rahat değil.2006 dan bu yana şampiyonluğa hasret.Ferrariye geleli şampiyon olamadı.Üzerinde epey baskı olduğunu sanıyorum.Şimdi daha dikkatli.Sıfır hata ile kurallara uyarak yarışmaya asgari özen gösteriyor.Birilerinin yarışını mahvetmeden, sarı bayrak altında hız yapmadan vesaire.

  74. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    Öyle bir dünya yokta,sen var sanmaya devam et

  75. 2007 de hamılton alonsodan daha ıyıdı demekkı saydıgın bu mezıyetlerden daha fazlası hamıltonda var

  76. 2007 yılında tüm takım onunla boğuşurken ve dışlanmışken dahi yaptığı hata sayısına bakarmısınız… Takımla restleşmenin haricinde hatası varmı?Japonya GP de hasarlı bir araç sonrasında gelen kazayı hataya sayamayız.Nazardan korusun… bu adamın özelliği az hata yapmasıdır…bu adamın özelliği aracını iyi ayarlatmasıdır… bu adamın özelliği aracını nasıl hızlı hale getirileceğine dair verdiği donelerdir2007 de .McLaren deki zıpkın yükselişin ana sebebide ALonso idi.

  77. diğer pilotlar da yapmıyor. çoğu pit ekibinden doğan, araçtan doğan unsurlar. kaza yapanlara gelirsek, kötü bir aracın olduğunda üstündeki baskı çok daha az oluyor. bu yüzden alonso diğerlerinden çok daha rahat.

  78. Arkadaşlar belkide ferrari aracı iyi biz massaya bakıp kötü diyoruz belkide massa olağan üstü kötüdür. alonsonun şu anki durumu aklıma başka bi sebep getirmiyor gerçekten güçlü yarışlar çıkarıyor 🙂

  79. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    istikrar olarak kimiyi en onde goruyorum alonso aracin iyilesmeye baslamasiyla cok ciddi bir ivme kazandi.2005 sezonundaki alonso-raikkonen cekismelerini ozledim 🙂

  80. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Alonso Kazanınca Hep Şans Zaten 🙂

    McLaren Dikkat Etsin Hata Yapmasın. Bizde Geçen Sezonlarda Pitte Kötüydük Ama Bu Sezon En İyisi Biziz. Bu Kolay Halledilebilecek Bir Problem.

    Sezona 1.5 Saniye Yavaş Araçla Başlayıp Farkı Kapatmak Çok Çok Zor.

    Buna Rağmen Alonso Şu Anda 1. Sırada

  81. Alonso kaza yapmıyor, hata yapmıyorsa buna şanssızlık mı demek gerekir? zaten en önemli özelliklerinden biri bu.

  82. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Royal hunt vites kutusu mekaniker hatası grid cezası Alonsoyu bulmadı ama cezaların en büyüğü Alonsoyu buldu.Sezona diğerlerinden 1,5 saniye yavaş bir araçla başlamaktan daha büyük şanssızlık ne olabilir.Vites kutusu veya mekaniker pit hatası geçicidir o yarışa özgüdür.Ama yavaş aracın etkisi aylar sürebilir hatta sezon sonuna kadar bile.Keşke alonsonun aracı hamiltonun veya raikonenin aracı gibi hızlı olsaydı da her yarış vites kutusu değişseydi.

  83. vettel'de bu yarışta ceza aldı, raikkonen vites kutusu cezası almıştı, grosjean kazalara karışmıştı, schumi de çok ceza aldı. hepsini toplayınca bakıyoruz alonso'nun sıkıntı çektiği bir yarış bile yok.

  84. ya arkadaşlar bırakın evet fernando azamisini elde ediyor olabilir ama şanslıydı. mclaren pilotlarının hallerini görmediler mi her türlü dert onlara geliyor. vites kutusu, grid cezası, pitteki sorunlar vs vs vs istisnasız her yarış hem de.

    bu problemlerin 1 tanesi bile alonso'yu bulmadı şimdiye kadar.

  85. Ömer ERSAVAŞ avatarı
    Ömer ERSAVAŞ

    Ha birde yetenekte var onu unutmuşsun : ))

  86. Ömer ERSAVAŞ avatarı
    Ömer ERSAVAŞ

    bi bitmediniz..

  87. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    acıdandır acıdan.Allah acısını hafifletsin acil şifalar versin.

  88. villeneuve'den artık bir cacık olmaz bana göre. ama hakkinenin içindeki buzlar hala erimemiştir, o gelebilir.

  89. Pirelli sıralama lastikleri üretmeye hazırlanıyormuş.sadece sıralamada kullanılacak ve böylece eski sıralama heyecanının geri döneceği bekleniyor

  90. sitenin derhal bu şahıs hakkındada önlem alması gerekiyo. ne yazıkki arada bi böyleleri çıkıyo.

  91. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    sana fikrini soran mı oldu.Git fikrini raikonen haberinde belirt.Burayı karıştırma.

  92. aldıgı galıbıyette de sıke vardı zaten perez ve sauber sagolsun para var huzur var santander var huzur var

  93. bu sezon hakkatten inanılmaz nedenmi…………… 1.inci yarış avustralya mc çıkıp zaferle başlıyor 2.yarış malezya yağmur var mc yok rbr yok alonso bende varım diyor dökülen ferrari ile 3.yarış sıra çin de pol ve yarış açık ara nico nun mc hatalarınıda unutmayalım 4.yarış çölde bahreyndeyiz ne mc ne ferrari nede mercedes klasik bir vettel ğalibiyeti var 5.yarış barcadayız lewis tam 3. polü aldı derken ceza…zafermi p.maldonado durun bakalım daha neler izleyeçeğiz bakalım…………………………………..

  94. ispanyaa yarışına kadar alt seviye bi araçtı..

  95. bana gorede raikkonen dıgerlerınden farklı duruyor

  96. Alonso gerçekten başarılı ama Ferrari nin de alt düzeyde bir araç olduğunu sanmıyorum. İstikrarlı bir şekilde en hızlı tura yakın zamanlar yapan bir araç nasıl alt derece olur?

  97. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    İmzamı atarım abi atarım yarısı sonradan izlememe rağmen yerimde duramadım, C.PiC senin ben ta…. mavi bayrak kurallarına uymayarak alonsoyu yavaşlattı haliyle zaman kaybetti 1 sn nelere mal oldu,önemli olan o değilde hamilton ile alonso bu sezon çok konuşulucak gibi çünkü lewis de çok hızlı ceza almasaydı favori oydu önemli olan kazanmak değil puan farkını açmak şimdi lewis her yarisda 1 ci olması imkansız o yüzden bu grid diziliminde çok farklı pilotlar görerek dönemin en iyi f1 ini izliyoruz diyebiliriz ve bu kadar zevk veren bir sezondan ISTANBUL YOKSUN! bu sezon turkiye gp olsaydı izlenme oranı 2011 e gore bence daha fazla olurdu cunku 6 samp var ve daha farklı isimler mevcut her şeye rağmen yinede f1 mizi takip edicez canlı izlemeyesem bile bir şekilde izleme yolunu buluyorum ve Alonso ya Monacoda Başarılar diliyorum.

  98. inş. bu sene şampiyonuz sana güveniyoruz.. Go ferrari Go alonso

  99. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    Alonso,Hamilton,Raikkonen,Button,Vettel,Schumacher'i aynı gridde izlemek bir şans.Keşke Hakkinen ve Villeneuve de bu gridde olsaydı.

  100. Kimi de iyi istikarlı şekilde devam ediyor .Aynı tempoyu sürdürürse benim favorim o dur.Vettel akıbeti rbr nin elinde.Mclaren pilotlarını baltalamakla meşgul ve mercdesten bir cacık olmaz.Bu arada 2012 nin en iyisi xabi alonso deil c.Ronaldo dur 😛

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir