Mateschitz, Formula 1'de Lastik Piyangosu İstemiyor

yazar:

kategori:

Bu sene ilk 5 yarışta 5 farklı takım kazandı ve bu son yıllardaki en farklı kazananın olduğu sene oldu. Mateschitz’e göre bu sene lastikler yarışları piyango haline dönüştürdü.

Mateschitz “F1 daha heyecanlı ve her zamandan daha tahmini güç oldu. Açıkçası sezon öncesindeki kural değişiklikleri nedeniyle tepedeki takımlar birbirlerine daha fazla yakaştılar. Ben her zaman RB8’imizin performansına güvendim ve hâlâ güveniyorum, şüphe yok.”

“Ancak herkes tekrar F1’i öğrenmek zorunda. Hanhi lastiklerin çalıştığını bulma konusu bir çeşit piyangoya dönüştü.”

“Ve bunun kasıtlı olarak daha fazla geçiş olması için olduğuna inanmıyorum. Bu lastikleri gerçekten kimse anlamıyor.” dedi.

Mateschitz ayrıca Lotus takımının performansı karşısında şaşırdığını söyledi.

Mateschitz “Lotus en büyük sürpriz oldu. Kimi’nin Bahreyn’de kazanma performansı vardı. Bakalım Lotus büyük takımlara göre geliştirme performansını ne kadar sürdürebilecek. Bunu başarırlarsa dikkate alınması gereken bir güç olacaklar.” dedi.


Yorumlar

  1. öğrenirsin kim olduğunu vurunca ne adamlar var ya 🙂

  2. işin ucu kendilerine de dokunmaya başlayınca nasılda ötmeye başladılar, hani lastikler iyiydi vettelin aldıgı şampiyonluktan sonra çok beyeniyordunuz lastikleri ya, neoldu, gerilerde kalıncamı aklınıza geldi lastiklerin kötü oldugu, schumiye abartıyo diyordunuz, şimdi siz mi abartmaya başladınız, doğruları söylemek için illaki bukadar zaman geçmesimi gerekiyordu,

    tüm takımlar lastigin dandik oldugunu biliyor fakat bu dandikliği lehine çevirebilecegini düşünüyorlardı , yani diğerlerinin daha kötü olmalarını beklediler , baktılarki kazın ayağı öyle değil, herkez anladı lastikleri ve kendini geliştirmeye başlayınca ağlayıp sızlanmaya başladılar….şimdi tıpış tıpış schuminin ayağına geldiniz , bence schumi sizin bütün takım mühendisleriniz ve takım patronlarınızdan daha cesur ve daha bilinçli,, adam neyin ne oldugunu görüyor ve söylüyor, ama siz bunu bile yapamıyorsunuz….sezonun ilk çeğreği lastikleri anlamaya çalışmakla geçti, halen anlayan yok, demekki sezonun yarısına kadar lastik araştıracağız bu kesin, e kalan yarısındada yarış bitirmeye çalışırız , gerisi allah kerim ,,…gerçekten prellinin f1 deki kendi yarışını izlemeye başladık…

  3. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    matesizch kim oluyoki masaya yumruğunu vuracak hey allam ne adamlar var 🙂

  4. Ben herkese bişey sormak istiyorum;
    Son dönemlerin moda lafı, lastikleri anlamak ve onları çalıştıracak uygun aralığı bulmak.

    Şimdi takımlar araç üstündeki aero parçaları ve motoru geliştirirken rüzgar tünellerini, bilgisayar verilerini, dinamoları, similatörü v.s. kullanıp elde ettikleri ve edebilecekleri sonuçları görebiliyorlar.
    bunlarla ilgili somut verileri elde etme imkanları var.

    Peki lastiklerin çalışma aralığını veya "anlaşılması" gereken davranış şeklini pist üstüne çıkmadan nasıl bulabilirlerki? Lastikler her pistte farklı şekilde tepki veriyor.
    Dolayısıyla takımların bunu anlamalarının tek yolu cuma antremanları ve c.tesi son antremanlarda elde ettikleri veriler.
    Bu bile c.tesiden pazara havanın değişmesi ve pistin gelişmesi ile biranda değişebilir ve eldeki veriler bir hiçe dönüşebilir.

    Takımlar lastiklerle ilgili çalışamıyorlar yada nasıl çalışacaklarına dair bir yöntem belirleyemiyorlar. Olayın piyangoya dönüşmesinin nedeni bu sanırım. sizcede öylemi?

  5. ahahahah. Cidden ama gerek tipi gerek hareketleri ben de türk insanı izlenimi uyandırıyor. Kökeni araştırılsın ! Yüce Avusturya hükümeti bu çağrıları yanıtsız bırakmamalı.

  6. Mateschitz diye yazılır, ağa diye okunur 😉

    metışitz gibi bişi diyo adam videoda.

  7. Saolun. Üşenenler için yazayım ben de madem medeşist

  8. Benim de aklıma hemen o geldi. Nasıl okunuyor bu adamın adı. Biri yazsa da ögrensem aşagıdaki yazım dogru degil gibi geldi bana.

  9. Neymiş efendim lastikleri anlamak lazımmış pehh.O zaman araçları geliştirmeyi bir kenara bıraksınlar çünki lastikleri anlamıyorsan güncellemelerinde bir yararı olmuyo.F1 gibi bir organizasyonu ne hale getirdiler.Soruyorum sizlere arkadaşlar bir lastik otomobile neden takılır.Durum böyle iken hangi araç ve pilotun gerçek performansı nedir nasıl anlaşılır.

  10. Geçen yılki lastikler olsun Redbull yine lider giderdi.Yapılan ön kesme işlemleri tutmadı umduğunu bulamayan çok takım oldu yakında Mateschitz yumruğunu koyar masaya rahat olalım.

  11. ''mateşiz'' kopardı beni 😀

  12. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    mateşiz haklı beyler.her yarış pole vettel kazanan vettel olması gerekir.

  13. Mustafa Sar avatarı

    Hayret… Red Bull'un Lotus'un geçmişinden haberi yok galiba… Neymiş efendim şunu yaparlarsa dikkate alinmaliymiş falan filan.. Uç yıl boyunca korunmadinizmi.. Hareketli taban meselesi bu gün bile muamma… Lotus'u sen dikkate almasanda Lotus'un gecmisi her türlü saygıyı hak ediyor… Bir Tifosi olarak olarak bize tek faydan kötü olduğumuz son donemde şampiyon olarak mc laren'nin iyi istatistik yapmasını engellediniz… Hepsi bu…

  14. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Sezonun ilk yarışlarında genel olarak Pirelli'ye teşekkür ediliyordu. Ortaya oldukça hareketli ve tahmin edilmez yarışlar verdiği için.
    Ancak şu ana kadar her yarışı başka biri kazandığından işler birilerinin istediği gibi gitmiyor tabi.. Büyük takımların alışılmış önde olma istekleri.. Mercedes'den önde olmalarının beklenmesi. Ama hiçbirinin tutarlı bir tempo yakalayamamış olması takımları da taraftarları da geriyor sanırım.
    Lastikler sonuca üst düzeyde etki etmemeli belki ama şu ana kadar şahsi olarak bir itirazım yok.. Ama sanki Gooyear ve Michelin'i çzledim… Bridgestone'ı değil….

  15. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    takım iyi bir araç üretmişse,iyi bir pilota sahipse ve yarış hafta sonunda hata yapmamış ise tabikide kazanmak hakkıdır. isterse yarışın başında alıp başını gitsin. başka türlü olursa birazda haksızlık olmuyormu. macaristanda weber lastiklerini çok uzun kullandı, hızlıydıda..kullansın ne var bunda? aracı kötü olan takımların bazı taraftarları bunu çok eleştirdi. farklı açıdan da bakmak lazım. adamlar iyi araç üretmiş roket gibide hızlıydı. diğerleride yapsaydı. bridgestone u hiç sevmezdim ama şimdi görüyorum ki bridgestone bize gerçek yarış lastikleri sunmuş. suni geçişler veya kazananlar üretmemiş. istendiğinde weberin yaptığı gibi uzun giden, istendiğinde Lewisin yaptığı gibi aşırı zorlamayada dayanabilen gerçek yarış lastikleri. ayrıca birdgestone, pirelli kadar parçalanıp pist üstünde atık bırakıyormuydu, hayır. işin güvenlik boyutuda zayıf.

  16. michael  schumacher avatarı
    michael schumacher

    2005 2006 2007 ve 2008 de 2 veya 3 pitstop görüyorduk hiçkimse şikayet etmiyordu.. çünkü adamakıllı lastiklerdi.. kimse 50tur giden lastik istemiyor zaten.. sadece lastikler yarışın kaderinin belirlenmesinde bu kadar etkili olmamalı diyoruz

  17. sana katılmamak elde değil ne çabuk unuttular geçen seneyi bunlar ya sezon bitsin diye yalvarıp yakarıyolardı şimdi piyongoya döndü diyolar gülünç…bu sene araçlar birbirine çok yakın olduğundan böle bi tablo ortaya çıktığını düşünüyorum ve ben çok memnumum ve öyle yada böyle sezonu hakeden şampiyon kapatacak !!!!bence oturun bu sezonun tadını çıkarın .

  18. sıralama önemsiz.yarışta fastest lap ve hızlı turlar önemsiz.yarış kazanma oda önemsiz ayağa düşmeye başladı artık.kısaca f1 önemsiz.önemsiz olan bir sektöre ilgi azalır önemsiz sektöre önemli kişiler yatırım yapmazlar !! buda yaşam kadar çok önemli.mattesitchz aba altından sopayı gösterdi bakalım ne olacak.

  19. Geeeeeel, topla geeeeeeeeeeell,
    Schuminin yamacına doğru geeeeeeelll,

  20. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Anlamadığım birşey var Horner bu lastiklerin kalmasını isterken Mateschitz istemiyor ? Red Bull'dan birşey anlamadım..

  21. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Sırf Şumi öyle dedi diye şimdi tüm Şumiciler burada gürlüyor! Maşallah klavye aslanlarına, bir ay önce lastiklerden rahatsız olan kimse yoktu! Bu haberin konusu şahıs da geçen sene lastiklerin durumundan hiç bahsetmiyordu, ucu kendine dokununca mı anladı lastik mevzusunu? Bu vatandaşın istememesi doğal, o ister ki Webber'inki gibi 50 tur giden yumuşak lastikler olsun. Biz de 50 tur giden yumuşak lastiklerden rahatsızız hocam! O kadar süper takımsan herşeyin üstesinden gelirsin, zorluklar herkese var! Çok çeşitli kazananların olması F1 için zenginliktir, burada piyango çekiyorum falan diye aklınca dalga geçen vatandaşlar geçen sene gibi kazananı baştan belli yarışları daha eğlenceli buluyor herhalde…

  22. bu lastikler heyecan değil saçmalık getirdi bence f1 e.heyecanın gerimi gelmesini istiyorsunuz, yaparsın adam gibi lastik koyarsın yarış içi yakıt ikmalini serbest kılan kuralı geri görürsünüz heyecan nasıl geri geliyor.herşey takımların yarış içi belirleyecekleri radikal stratejilere ve pilotun bu stratejiyle göstereceği performansa bağlı olur ve çok daha heyecanlı yarışlar izleriz bu kadar basit.bu şekilde lastik korumak adına pist üstünde gezen ''sözde'' yer uçaklarından başka bişey izleyemeyiz.

  23. Ağır toplar yavaş yavaş konuşacaklar gibi bakalım neler olacak. Lastikler önemli bir etken anlamak çalıştırmak ve maksimum performansı elde etmek. Aşırıya kaçmanın bir anlamı yok ne 2009 sezonundaki gibi bir pilotun bir Pit stop ile yarışı bitirsin nede bir pilot önler deyken gerilere düşsün sonlara doğru. Bizim istediğimiz pilot limitlerde gezinsin.

  24. michael  schumacher avatarı
    michael schumacher

    lastik piyangosu en çok ferrariye yaradı gibi.. adamların iyi bir aracı yok ama şaşırtıcı bir biçimde Alonso Vetelle şampiyona liderliğini paylaşıyor.. pirelli lastikleri kış döneminde daha iyi hazırlanan mecedes mclaren redbull gibi takımların emeklerinin göme gitmesine neden oldu.. pirelli lastikleri bütün araçların performanslarını neredeyse aynı seviyede tutuyor.. aynı şekilde pilotların saf hızlarını ortaya koymalarınada engel oluyor.. yani piliotların performanslarınıda aynı seviyede tutuyor.. kısacası iyi pilotlarada iyi takımlarada yazık oluyor..

  25. ben tombala çekecem kime çıkarsa ona oynayacam

  26. lastik piyangosu en çok ferrariye yaradı, mercedes mclaren redbuul gibi takımlar iyi bir araca sahip olmalarına rağmen lastikler yüzünden potansiyellerini gösteremiyorlar. bu kötü araca rağmen Alonso şaşırtıcı bir biçimde Vetelle şampiyana liderliğni paylaşıyor. lastikler iyi ve kötü araçların performanslarını aynı düzeye getirdi.. bence bu çok yanlış.. kış sezonu boyunca daha iyi çalışıp daha iyi bir araç ortaya çıkaran takımların emeklerine yazık.. ayıca bu lastikler yüzünden pilotlar saf hızlarını ortaya çıkaramıyorlar. bu açıdan da pilotlara yazık..

  27. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    katılıyorum, bende piyango istemiyorum. iyi araç yapanın,iyi pilotu olanın kazanmak hakkıdır. neidiü belirsiz kimsenin anlamadığı lastiklerle her yarışta birilerine piyango vuruyor, bazıları için iyi olabilir ancak bana göre çok yapmacık. shuminin hayatı o kara lastiklerin üstünde geçmiş neyin ne b..k oldugunu çok iyi biliyor. gerçek mücadele kimin umrunda millet alışmış yapmacık şeylere,şikelere.

  28. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Bahislerde Maldonado'da iyi oran vardı yatırmadık 100 tl yatırsak zengin olacaktık ne güzel..

    Mateschitz reyizin'de canını sıkmış gibi görünüyor bu lastikler

  29. 27 mayıs monaco piyangosu çekiliyor çeken kazanıyor.piyangoo piyangoooo çıkmaz demeyin şansınızı deneyin sizede çıkabilir piyangoya gel 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir