Mclaren Hatalardan Arınmaya Odaklandı

yazar:

kategori:

Takım bu sene yarışlarda ve sıralamalarda çok fazla hata yaptı ve çok değerki puanlar kaybettiler.

Whitmarsh “Bir hata olabilir ve biz bir çok hata yaptık. Acı veren, sinir bozucu ve takım için zor bir durum. Bu yüzden dışarıdan bir sürü inceleme ve eleştiri alıyoruz.”

“Ancak inanın bana biz kendimize daha sert davranıyoruz ve işleri doğru yapmıyorsanız eleştirilmeniz normaldir.” dedi.

Hataları sonlandırmak için neler yapacaklarının sorulması üzerine Whitmarsh “Açık bir şey. Kompleks bir süreç ve çok fazla mücadele var ancak konsantre olup hata yapmamaya odaklanacağız. Bu sihir değil. İşimizi yapma, yaptığımızı doğru yapma olacak.” dedi.

Whitmarsh, hata yapmamaya odaklanmalarının yanında lastiklerden daha fazla performans çıkarmanın da öncelikleri arasında yer aldığını söyledi.

Whitmarsh “F1’de sihir yoktur.  Çok çalışıp, verilere bakıp anlamaya çalışmalı ve verilere göre etkileri kontrol etmeye çalışmalısınız.”

“Anladığınız zaman ardından lastiklerden istediğiniz performansı alma sıradaki mücadelemiz olacak. Bazı görüş ve fikirlerimiz var. Ancak her yarış geçtikçe ilk yarışa göre düşündüğümüzden daha fazla soruyla karşı karşıya kalıyoruz.”

“Bir şeyler öğreniyoruz ancak burada kimse bu lastikleri anladıklarını ve düzenli olarak onlardan nasıl performans çıkarabileceklerini bildikleri konusunda beni ikna edemez.”

“Bu şampiyonanın inanılmaz bir özelliği oldu. Kaçınılmaz bir durum söz konusu ve olağan üstü bir sezon oluyor.” dedi.

Whitmarsh, ilk 5 yarışta 5 galibin olduğu bu sezonda ilerleyen yarışlarda her şeyin rayına oturacağından ve kolay tahminler yapabileceklerinden emin değil.

Whitmarsh “Bizim lehimize oturmasını istiyorum ancak buna güvenemeyiz.”

“Sürekli böyle devam edecek ve harika bir sezon olacak. Bizim için de hayal kırıklığı olan anlar olacaktır ancak herkes için harika bir şey ve böyle olmalı.” dedi.

 


Yorumlar

  1. ekip harika iş çıkarmış herşey tam anlamıyla cuk….

  2. Sol arka lastiği takana dikkat. adam grubun en hızlısı. şak diye oturtuyor. mclaren utansın 🙂

  3. ewet güzel fikirmiş sol ön yumusak sag sert arkalar yagmur ve geçiş lastikleriyle harika uyum sağlar

  4. yanlışlar sensilesi 1 avustralya yakıt hesaplaması yanlış 2 malezya yağmur ayarı yapılmayan araç nal topladı 3 çin sorunlu pitler yanlış pit ğirişleri .. 4 bahreyn sürekli hatalı pitler vasat bir araç 5 barca bir araç yok diğeri var takım yok bu gidişle ben buraya daha çok sıralarım

  5. ön-arkaya da yagmur ve intermedite serpiştirdilermi, degişken hava sartı filan dinlemez bizim takım =)

  6. Geçen yarışta Hamilton pitte neyin üzerine çıkıp da aracını hoplattı? Bu konuda bir bilgi geldi mi?

  7. Bu sefer ben lastikleri karıştırmalarını bekliyorum. Bunu daha yapmadılar. Sağ taraf yumuşak, sol taraf sert lastikler olacak 😉

  8. tifoalo HRT avatarı

    caglar adlı arkadaşa yanıt olması gerekiyordu olmadı kısmet değilmiş 🙂

  9. tifoalo HRT avatarı

    bence 4 lastik birden yerinden çıkabilir yada motor koymayı unutabilirler

  10. Bir şeyler öğreniyoruz ancak burada kimse bu lastikleri anladıklarını ve düzenli olarak onlardan nasıl performans çıkarabileceklerini bildikleri konusunda beni ikna edemez.

    durumun vehameti 🙂

  11. owww, gecen yarıs önceside pitteki hatalardan dolayı değişime gitmiştik daha büyük hata geldi. bu acıklamalardan sonra gelecek yarısta mclaren piti hepimizi şaşırtacak. nasıl bir hata gelecek, ne akdar yaratıcı olacaklar merakla bekliyorum… =)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir