Maldonado: "Artık Sürücüler Daha Etkililer"

yazar:

kategori:

Son yarış İspanya’yı kazanan Maldonado, bugün Williams fabrikasında yaptığı açıklamada Formula 1’in mücadele açısından ve sürücüler açısından artık GP2’ye benzediğini düşünüyor.

Maldonado “GP2 şampiyonası gibi oldu. Sürücüler artık fark yaratabiliyorlar ve takımlar strateji ile araç üzerinde çalışabiliyorlar.”

“Tek bir araç kazandığında sıkıcı oluyor. Sezon daha rekabetçi oldu.” dedi.

Maldonado, Michael Schumacher ve Dietrich Mateschitz gibi isimlerin Pirelli lastiklerini eleştirmelerine rağmen yine de kazanmanın oldukça keyifli olduğunu düşünüyor.

Maldonado “Lastik aşınması oldukça büyük ve onları kontrol etmek zorunda olduğunuz doğru. Bu da yarışın bir parçası ve herkes için durum aynı. Kolay bir yarış yoktur. Lastiklere, kurallara ve araca adapte olmalıyız.” dedi.

Venezüelalı sürücü, Williams’ın lastikleri anlamasının İspanya’daki galibiyette önemli olduğunu kabul ediyor.

Maldonado “Pirelli lastikleri şu anda aracımızda çok iyi çalışıyor. Aşınma var ancak bu herkes için aynı. Lastikler üzerinde çalışıyoruz. Aracımızı lastikler etrafında oluşturduk ve geliştiriyoruz.”

“Lastikleri kontrol etmeyi çok iyi anladık ve mühendisler ayarlar üzerinde sürücü stili için iyi çalışıyorlar.”

“Elimizden geleni yapacağız. Tüm takımlar çok yakınlar, şampiyona çok yakın ve farklar da çok yakın.”

“Ancak her zaman daha da iyi oluyoruz. Şu anda en hızlı araca sahip değiliz ancak elimizden geleni yapıyoruz. Tekrar kazanmak mı? Neden olmasın? Ancak Formula 1 sürekli değişiyor ve zor olacak.” dedi.


Yorumlar

  1. Madem durum herkes için aynı ve lastikleri iyi anladınız, bakalım önümüzeki yarışlarda üstün pilotajınla neler yapacasın.
    Ama bak sonradan kıvırana bizde bişey derler he…

  2. Ben "nedense" lastiklerin en önemli rolü oynadığını düşünüyorum.O hafta sonu lastiklerine iyi bakıyorsan her türlü ilk 3'tesin.

  3. bır ferrarı taraftarı olarak soyluyorum sansı yaver gıden bır hamılton yarısın favorısı gerek mclaren ın formu gerkse hamılton un formuna baktıgımız zaman bunu gosterıyor keske ferrarıde alonsoyla berber surseler tabı bu ımkansız ıkı agresıf pılot

  4. Aynen öyle. Bazı kişiler Pirelli lastiklerinin etkisinden dolayı yarışların piyango ile kazanıldığını düşünse de şampiyonu belirleyen asıl şey pilotların yeteneği olacaktır.

  5. rocco junior avatarı

    "Lastikleri kontrol etmeyi çok iyi anladık ve mühendisler ayarlar üzerinde sürücü stili için iyi çalışıyorlar."

    "Elimizden geleni yapacağız. Tüm takımlar çok yakınlar, şampiyona çok yakın ve farklar da çok yakın."

    Adam haklı beyler.Bu kadar az fark varken gerisi pilota kalır.Hemen hemen 3-4takım eşit güçte gibi.O zaman daha iyi pilotlar ileri çıkacak ve çıkmakta sadece Lewis biraz bahtsız o kadar.

  6. Maldonado "Pirelli lastikleri şu anda aracımızda çok iyi çalışıyor.

    Bakalım bu çalışma aralığını Monaco Gp de yakalayabilecekler mi Eğer gerçekten de bunu başarırlarsa çok iyi iş yapmış olurlar. Bu sene Beş farklı galibiyet görmemizde ki en büyük etken bu. Bir yarış iyi olan diğere yarışta istediğini alamadı lastikler arabanın gücünün önüne geçti.

  7. bir yarıs kazandı demeye getiriyorki ben cok iyi bir pilotum bak yarısta kazandım bu sezon .. demekki iyi bir pilotum 70milyon dolar vermedi benim ulkem williams a benim yarısmam icin… bizde yedik… lewis o cezayı almasaydı ben gorurdum seni… ah mclaren pit ekibi boyle paralı pilotlara prim yaptırıyorsunuz yaptıgınız hatalarla…

  8. bir yarıs kazandı demeye getiriyorki ben cok iyi bir pilotum bak yarısta kazandım bu sezon .. demekki iyi bir pilotum 70milyon dolar vermedi benim ulkem williams a benim yarısmam icin… bizde yedik… lewis o cezayı almasaydı ben gorurdum seni… ah mclaren pit ekibi boyle paralı pilotlara prim yaptırıyorsunuz yaptıgınız hatalarla…

  9. Yusuf  Hitay avatarı

    bırak allasen. sürücülerin tek etkili olduğu kısım lastik koruma.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir