Stoner MotoGP'nin Kan Kaybettiğini Söylüyor

yazar:

kategori:

 

Sezon sonunda MotoGP’den ayrılacağını açıklayan Stoner, ayrılık nedenlerinden birinin de sporun geleceği olduğunu belirtiyor.

“Geriye gidiyor. Artık benim aşık olduğum o şampiyona kalmadı. Etrafımdaki rakiplerim dışında, her zaman yarışmak istediğim şampiyona değil. Birbirine saygı duyan sadece onlar kaldı.”

“Kimse işini yapan insanlara, takımlarında çalışanlara, tırları kullananlara, bu şovun her hafta sürmesine katkı sağlayanlara gereken saygıyı göstermiyor. Kolay bir şey  değil.”

“Birçok farklı neden var ama temel olarak, spora ve yarışlara karşı olan zevkimi ve sabrımı kaybediyorum. Elbette bu sezonun keyfini çıkaracağım ama devam edersem kendi açımdan bir hata yapmış olurum. Eğer kendimi %110 işime veremezsem, bu, Honda’dakiler için doğru olmaz.” 

Stoner aynı zamanda medyanın da sporu fazlaca eleştirdiği konusunda şikayet etti.

“Medya bu şampiyona için pek de arkadaş canlısı tepkiler vermedi ve beni çok defa eleştirdi, özellikle de son zamanlarda.”

“İnsanlar yarışların sıkıcı olduğundan şikayet ediyorlar. Bence ellerinde olana minnettar olmaları gerek. Sonlanmadan önce herkesin bunun nasıl bir şampiyona olduğunu fark etmesi gerekiyor.”

“Elbette yine fantastik yarışlar izlemek hoş olur. Ama sadece birkaç tane fabrika takımı kaldığından bu kısa vadede olmayacaktır.”

“Daha kaliteli motorlara ihtiyaç var. Böylece Randy gibi yarışçılar hak ettikleri yerde olabilirler.”

 

 


Yorumlar

  1. Yapma be Stoner, henuz cok erken..

    Stoner bu sporda Rossi`den de iyi pilottur bence, direk liderlige oynar, bazilari gibi sinsi sinsi yaris sonuna kadar baska motorun arkasinda gidip lastiklerini saklayip son turlarda atak yapmaz..

    Stoner`in bir hastaligi var ama kanser oldugunu hic duymadim, mide ulseri olmasi lazim ama baya etkiledi onu, su an da da psikolojik olarak yorgun gorunuyor, muhtemelen bu yuzden birakiyor.

    Belki 2 sene kadar ara verip kendini toparlayip geri doner..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir