Button, Performans Eksikliği Karşısında Şaşırdı

yazar:

kategori:

Cuma günü en hızlı isim olan Button, önce sıralamalarda 3. seansta elenerek şaşırttı ve ardından yarışta da pek varlık gösteremedi.

Button “Özellikle pazar günü olmak üzere zor bir hafta sonuydu. En önemlisi ise hafta sonu boyunca ağır ya da düşük yakıt yüküyle hiç hıza sahip olmamam. Sıralamalarda bile iyi değildi. Normalde yarışta iyi puanlar kazanabilirim ancak lastiklerime de bakamadım ve performansım yoktu. Endişe verici bir durum.”

“Evet, Lewis sıralamalarda harika iş çıkardı ve takım öyle bir araç üretirken iyi iş çıkardı. Yarışta Lewis yine iyi iş çıkararak 8. oldu ve bundan mutlu olmalı ancak yine de performans yoktu. Hafta sonu benim için kötüydü ancak Lewis’in de yarış performansına bakarsanız istediğimiz yerde değildik.”

“En hızlı turum, en hızlı tur zamanından 2.6 sn yavaştı ve bu tuhaf. Bunun nedenini anlayamıyorum. Ve aracın sadece tek tarafında zorlanmıyordum. Her iki tarafı da öyleydi. Hiç böyle bir durumda olmadım. Aşırıydı.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Schumacher Nerde Ben Orda avatarı
    Schumacher Nerde Ben Orda

    Mclaren malezyada,bahreynde,ispanyada cok yavasti aracta hep problemler oldu o yarislarda ya pit ekibi ya denge sorunlari ya lastik sorunlari hep sorun cikardi mclaren adina yani artik sorunlari asmalilar.Arac gorduk siralamalarda 0.5 sn fark atti buda hala en hizli olduklarini gosterir ama problemler yuzunden bu potansiyeli ortaya cikaramadilar.ben monacoda mclarenin kazanacagini dusunuyorum

  2. Avustralya ve Çin'deki yarış performansı çok iyiydi takımın.

  3. Geçen senede aynı şeyler Hamilton'ın başına gelmişti. O zaman'da McLaren Hamilton'ımı yavaşlattı. Geçen yıl Hamilton sezona pek hızlı olmayan bir araçla başladı.( En azından Redbull'dan hatırı sayılır şekilde gerideydi.) Redbull'un gerisinde kalmak istediği sonuçları alamamak Hamilton'ın konsantrasyonunda düşüşe neden oldu. Buna özel hayatında da yaşanan sorunlar eklenince Hamilton için kayıp bir yıl oldu 2011. Bu yılda Button formsuz gibi. Hatırlayın daha 2 ay önce birçok kişi McLaren Button'a odaklansın Button rahat şampiyon olur şeklinde konuşuyordu. McLaren'den herşey beklenir diyorsun ama Ferrari'nin ve Alonso'nun kariyerine şöyle bir bak.

  4. alonso'nun sözleşmesi vardı. alonso renoya dönmek istemese ron dennis öyle bir anlaşma yapacak mıydı? hayır. alonso huysuzlaştığı için anlaşmayı feshettiler ve renoya döndü. isteseydi mclaren'da 2008'de de yarışabilirdi.

  5. Erdi  Akkaya avatarı

    button'ın aracında sorun var yok denemez ama görünen o ki bu sene hamilton'ın kafasında özel hayatla ilgili problemler yok.button'ın geçen sene kendisine yaptığı gibi bir üstünlüğü bu sene hamilton ona yapıcak.button'ın işi zor.her takımda çok güzel bir pilot kombinasyonu oluşuyo zevkli yarışlarda bizi bekliyor.

  6. kardeş alonsonun sozlesmesı vardı alonso gitmek ıstedigi icin ron amca o fikri attı ortaya. yoksa mclaren arkadasın dedi gibi takımda tutucaktı aloyu

  7. Bu sene asıl lewisin başı beladan kurtulmadı her yarışta takım hatalarından dolayı 10 larca puan kaybetti o zaman McLaren Lewise komplo kuruyor buttonı öne çıkarmak için mi diyelim şimdi?

  8. Senin gibi komplo teorisi yapsaydık o zaman lewis her yarışta takım yüzünden galibiyetlerden oldu son yarışta yeterli benzin koymadılar lewisin aracına o zaman McLaren Lewis'e komplo yapıyor öyle mi? Ya da pit stopta button hiç sorun yaşamadı ama hep lewisin lastikleri değişirken sorun oldu?

  9. Belki siz haklsınızdır ama sezon başından beri gördüğüm yarış performansımız beni tatmin etmiyor

  10. Belki siz haklısınızdır ama ben sezon başından beri yarış performansımızı kuvvetli bulmadım

  11. forza raikkonen avatarı
    forza raikkonen

    bence f1 tarihindeki en komple pilot alonso ben bir kimiciyim ama yiğidi öldür hakkını yeme demiş atalarımız.alonso her araçla puan almayı bilir.istikrar olsun tek turdaki performansı olsun agresifliği olsun her şey var bu adamda.hamilton bence daha alonso kadar iyi değil.ayrıca daha öncede dedim profil resmin Raikkonen fotoğrafı ama her zaman hamilton'ı destekliyorsun.ha bu arada kovalainen ve alonso takasını ron denis yaptı o üretti bu fikiri ağzı olan konuşmasın lütfen bilen bilmiyende inanıyor bu saçmalıklara.

  12. gurbanov aliyev avatarı
    gurbanov aliyev

    yavaşlatıyor derken şu manada lewis e daha yardımcı oluyor gibi takım lewis bu sene ipleri eline aldı. yoksa mclaren in button un aracın dan performans kaybı yapacak diye birşey düşünülemez.

  13. gurbanov aliyev avatarı
    gurbanov aliyev

    valla formula 1 bilgimi kımse sorgulayamaz. 2007 mclaren skandalı 2008 de renault sıngapur skandalından sonra herşey beklenır bir yere kadar.

  14. gurbanov aliyev avatarı
    gurbanov aliyev

    sen neden bu habere alonsoyu sokuyorsun sonra ortalarda ben alonsoya saygı duyuyorum felan ayakları yapıyorsun her habere alonsoyu bulaştırıyosun sonra saygı duyuyorum ayaklarına yatma kimici.

  15. gurbanov aliyev avatarı
    gurbanov aliyev

    ben button lewis ten daha iyi demedim. lewis button u yok eder normal şartlarda sadece çok sorunla karşılaşıyor adam 0,5s pol u alıyor lewis button ortalarda yok. hani lastiklere iyi davranan button nerde yok…

  16. gurbanov aliyev avatarı
    gurbanov aliyev

    yoruma bak beyin şart… :D. kerem seni tanıyorum yaşından buyuk laflar etme.

  17. gurbanov aliyev avatarı
    gurbanov aliyev

    yani takım lewis e daha çok destek veriyor gibi gecen seneye oranla. gecen sene button takımı kendı etrafında toparlamıştı bu sene lewis.

  18. yani kısacası, button hamilton'u en kötü sezonunda 1 kez yendi diye hamiltondan iyi olamaz. aslında button 10 sezon da hamiltonu şanssızken yense, hami yine daha iyi pilottur. ve bana göre de buttondan en az 2 sınıf üst düzeyde bir pilottur.

  19. böyle bir saçmalığa cevap vermeyeyim diyordum ama tutamadım kendimi..

    2010'da button'u rahat bir şekilde yenen hamilton, F1'deki en kötü sezonunu geçirdiği 2011'de buttondan geride bitirdi. ki, o sene bile zafer sayıları eşitti. 3e 3. sıralama turları 13'e 6'mı neydi. hamilton lehine.

    iyiki millet senin gibi komplo teoricisi değil, yoksa herkes başlardı santander yüzünden ferrari massayı göndermeye çalışıyor, o yüzden massa bu kadar yavaş diye.

    mclaren neredeyse son 10 yıldır pilotlarına eşit davranmaktadır. 2007 yılında da 2 pilota eşit davranmıştır. ha, alonso bir çaylağın bu kadar hızlı olabileceğini düşünmediği için takım taraf tutuyor demiş olabilir, ama 2008de alonso isteseydi mclaren'de yarışabilirdi. kendi isteğiyle renoya döndü.

  20. beyin şart. O_o

  21. İspanya da polden başlamak büyük avantaj olmuştur her zaman. Geçişin en zor olduğu pistlerden birisidir bu pist. Lewis sürekli kirli havada kalmasına rağmen 2 pit stop stratejisini çalıştırması ve 8. bitirebilmesi (1 tur daha olsa 7. liği kazanıyordu) aracının ne kadar iyi durumda olduğunu gösteriyor. Button cumartesi gününden beri aracın dengesinden memnun değil cuma günü çok iyi görünüyordu halbu ki. Lewis'in kullandığı frenleri kullanmayı seçmiş sanırım daha fazla ısı taşıyabilmek için lastiklere ama ters tepmiş anlaşılan. Lewis önden başlasaydı temiz havada hem lastikleri zarar görmeyecekti hemde 3 pit stop yapıp aracı sürekli zorlayabilcekti. Button 2.6 saniye yavaş kaldım demiş en hızlı turdan bu normal kendisinden çok daha geç pite girenler daha az yakıt yüküyle ve yeni lastikleriyle iyi tur attılar 3-4 tur geç pite girmek bile ne kadar avantaj sağladı gördük kimi ile. Alonso dan 4 tur sonra pite girdi ve tur başına 1.5 saniye fark kapattı.

  22. McLaren Button'ı yavaşlatıyor mu? Söylicek fazla bir şey yok bu yoruma.

  23. Mclaren Mercedes  avatarı
    Mclaren Mercedes

    Böyle birşeyin olabileceğini düşünüyorsan ben F1 hakkında çok az şey biliyosun.

  24. 2 pit stop yapılınca dikkatli kullanmak gerekiyor. diğer yarışlara bakarsak bende lastiği çok iyi anladığımızı düşünmüyorum ancak son yarışta hamilton polden başlayabilseydi yarışı alacağını düşünüyorum çünkü o zaman 3 pit yapacaktı, tur dereceleri çok daha iyi olurdu. araç ne kadar iyi olursa olsun, o hafta sonunda lastik çalışmıyorsa sürünüyorsunuz.

  25. Bu sezon 2 kez önden başladıgördük nerede bitirdiğini

  26. caps lock açık kalmış abi :). kapat istersen ..

  27. 2 pit stop , agresif kullanım vs … önde başlamak kesinlikle daha avantajlı. kesinlikle lewis domine ederdi..

  28. gurbanov aliyev avatarı
    gurbanov aliyev

    bu sadece benım görüşüm kımse katılmak zorunda değil. gecen sezon lewisi yenen her yarısta rekabetci olan button a ne olduysa bu sene problemlerden başı kurtulmadı. mclaren f1 team her zaman gizemli bir takımdır. takımın 1 numarası herzaman lewis olmalıdır. ve mclaren takımıda bence lewis e biraz ayrıcalıklı davranıyor ve bence button u yavaşlatıyor. bu kadar performans farkı cok fazla sezonun ilk yarısında kusursuz button sonra ortalarda yok . mclaren den herşey beklenır iyi yada kotu.

  29. Sürekli olarak ben mi yanlış görüyorum diye düşünüyordum yarıştaki tur zamanlarımız gerçekten kötüydü buna rağmen Lewis in 1. sırada başlasaydı farkı açarak 1. bitireceğini iddia edenler var ben ise hâlâ 5. 6. sırada bitirirdi diye düşünüyorum Yarış performansımız yerlerdeydi

  30. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    kendi yaptığı ayarlardan veya kendi sürüş stilinden,lastiklerini uygun çalışma aralığına getiremedi sorun bu. değilse Lewis'in elinde araç gayet iyi çalışıyor. zamanında kovalainen de birtürlü ayar bulmaz bize saç baş yoldurudu. Lewis her zaman aracını ilk sıraya koymasını biliyor(tabi takımda onu geri düşürmeyi çok iyi biliyor. lol ) dolayısıyla araçta büyük bir sorun olduğu düşüncesinde değilim. iş dönüp dolaşıp yine lastik etkisine geliyor herhalde.

  31. Button iyice şaşkına döndü halledin şu araçtaki sorunu buttonı böyle sürünürken görmek istemiyorum.

  32. Arac ta bir sorun olmali, yoksa bu kadar kotu olamaz, bu arada Button kotu bir pilot degil, Lewis`in ikinci pilotu oldumu? hayir. O zaman kotu pilot degildir abicim..

  33. araç neden inişli çıkışlı anlamıyorum demiş açıkça

  34. Jenson duymadı biraz daha bağır 😉

    Button'ın farkı temiz sürüşüydü, bu seneki lastiklerle o bile etkili olmuyor.

  35. iceman dönüşü avatarı
    iceman dönüşü

    BUTTON SEN HİÇBİR ZAMAN ÜST DÜZEY PİLOT OLAMADIN AMA İYİSİN YİNEDE

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir