Raikkonen Monte Carlo'da Zaferden Emin Değil

yazar:

kategori:

Fin pilot, son iki yarışta da podyuma çıktı ama zafere ulaşamadı.

Monte Carlo caddelerinde yarışmaktan keyif almasına rağmen Raikkonen’e göre E20’nin galibiyet adına yeterli hıza sahip olup olmadığını söylemek için erken.

Raikkonen: “Monako biraz farklı. Orada işlerin nasıl olacağını söylemek zor. Takım şimdiye kadar iyi bir iş çıkardı ama yapılacak işlerimiz, gelişecek şeyler hâlâ var”

“Şimdiye kadar işler yolunda gidiyor ve durumdan memnunum. Elbette %100 de tatmin değiliz. Çünkü kazanmıyoruz. Ama bu çok normal bir şey ve ben takımdan memnunum.”

“İki defa podyuma çıkmak zaten güzel. Ne yazık ki her zaman oraya çıkmayacaksınız. Şansı yakalarsanız bunu değerlendirmelisiniz. Çünkü o sıralar için her zaman mücadelesinin içinde olamazsınız”

“Umuyorum ki şu ana kadar yaptıklarımızı devam ettiririz ve belli bir noktada işler tam olarak yolunda gideceğinden emin. Şu ana kadar iyi adımlar attık ve araç her yerde hızlı oldu.”

Raikkonen’in takım patronu Eric Boullier ise Monako için benzer şekilde temkinli konuştu.

Boullier: “Güçlü yanımız, her pistte mücadele olduk veya yakınlardaydık. Şimdiye kadar rakiplerimizin aksine herhangi bir performans bocalaması yaşamadık. Bu şekilde devam edersek iyi şampiyona puanları alacak durumdayız. Elbette puan toplamak önemli. (Bu puanlar) çok değerli. Kim en fazla toplarsa şampiyon olacak. Ama bir galibiyet almak da istiyoruz”

“Geleneksel olarak Enstone takımları Monako’da iyi tempolar ortaya koydular. Ama geçen senenin aracı, yavaş virajlarda güçlü değildi. Bu yüzden yapılacak bazı işlerimiz var. Takım ve pilotlarımız açısından galibiyete hazır”

Lotus, Monako için yüksek yere basma kuvveti sağlayan paketin yanı sıra sidepod ve fren tamburlarında güncellemelerle çalışacak.


Yorumlar

  1. bence herkes merak ediyordur:)

  2. ben kımının bu yarısta podyumda olacagını dusunuyorum kazanması yuzde70 olarak goruyorum ama pılotları zorlayan ve pılotajın onemlı oldugu bır pıst alonso hamılton ve kımının yarısı bence

  3. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Bundan onceki yarislarda galibiyet mumkun dedi tersi oldu.bu sefer emin degil gene tersi cikarda galib gelirse sasirmam dogrusu.

  4. monaco cadde pisti bu lastiklerle çekiş uyum mekanik monacoda çöpe.bence önemsiz.bu lastikleri ısıtan en iyi çalıştıran (ki monacoda bu lastikleri çalıştırmak normal pistlerden daha zor) daha geç pit yapan kazanır 6-7 takımında galibiyet şansı var.monacoda yine süpriz bekliyorum.

  5. Çekiş ile ilgisi var ama genelde bu pilotun istediğine göre yapılmış ayarlar ile alakalı Red Bull Renault da Vites aralıkları daha kısa ve daha çabuk hızlanma sağlıyor ve motor maksimum performansı ve çekişi kısa vites aralıkları ile daha çabuk hale getiriyor. Bahreyn Gp de Vettel start finiş düzlüğüne çıkarken daha kısa vites aralıkları ile daha iyi çekiş ve daha çabuk hızlanma yakılıyordu ve Kimiye şans tanımıyordu Kimi Maksimum performansı düzlüğün sonun da alıyordu. Tabi ki bu kötü çekiş anlamına gelmiyor ama rakibine göre kaybediyordu. Lotus arabanın karakteristik yapısı nedeniyle iyi bir düzlük hızına sahipler Monako da ise bu avantajları olacak. Çekiş genel de ayarlar hariç Motorun yerleştirilme açısı aktarma organlarının çıkış açısı Egzoz sisteminin yapısı ile de alakalıdır. Lotusta bu alan da iyi.

    Bu Videoya da izleyen bir http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=uNDK2uwl5ZQ

  6. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    Size sormak istedigim bir soru olacakti yavas virajlar sonrasinda lotus takiminda ozellikle vites artirmalarinda araliklar uzun redbull'da ise daha kisa bunun cekisle herhangi bir ilgisi var mi acaba?

  7.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Raikonen adına en çok Spa'yı bekliyorum.

  8. Kubica nın R30 ile harikalar yarattığını düşünürsek Kiminin de E20 ile iyi işler yapmasını bekliyorum.

    Geleneksel olarak Enstone takımları Monako'da iyi tempolar ortaya koydular.

    Kesinlikle Esntone tabanlı takımlar 2011 hariç her zaman başarılı oldukları pist. 2011 yılında önden çıkışlı egzoz sistemi cadde pistlerinde takıma zor yarışlar yarattı.

    Bu yıl yorum yapması çok zor ama ilk beşte olacaklarını düşünüyorum. Çekişin önemli olduğu bir pist vede şuanda Lotus Renault un periskop egzoz sistemi en geleneksel sistem ve egzoz boruları daha kısa buda çekişte güçlü olmalarını sağlıyor.
    Araba da yüksek kanat açıları olmasına rağmen iyi bir düzlük hızına sahip oluyorlar. Bu da Monako'da çok işlerine yarayacaktır ayarları lastik çalışma aralığını yakalayan yarışı alacaktır.

    E20 nin sıralama performansı biraz daha geliştirildiğin de kesinlikle daha iyi yarışlar ortaya çıkaracaklardır.

  9. Orta sıralarda kalırsa sıkılır, atak yaparken temas yaşar ve teknede dondurmasını yemeye gider;)

  10. Galibiyete oynamasi bile buyuk basaridir Rai`nin, unutmayalim ki hala alisma surecinde, neyse ki artik oturmaya basladi iyice ama aracla kendisini tamamen butunlestirmesi icin bir kac yarisa daha ihtiyaci var, muhtemelen 3 cadde pisti baya iyi gelecektir bunun icin 🙂

  11. lotusun gelişmesi sart her röpörtajda bunu söylüyor raikkonen zaten.yarışın kaderını pit stoplar belirliycek ve bu konuda lotus yavaş kalıyor.

  12. Lotus yavaş virajlardan ziyade hızlı virajlarda daha başarılı gibi. Öte yandan araç çekişin en önemli olduğu bahreyn ve Avustralya yarışlarında ( şu ana kadar ki yarışlarda) en hızlı araçlar arasındaydı. Lastik ayarlarını iyi tutturan avantaj sağlayacak yine tabi ki

  13. Erdi  Akkaya avatarı

    bu hafta sonu burda ben red bull ve mclaren'in başarılı olucağını düşünüyorum çekiş açısından.inşallah Raikkonen'ide podyumda görürüz.

  14. monako hızın önemli olmadıgı pistlerden birisi ,çünki tüm takımların maksimum hızları monako için yeterli , yere basma gücünü en iyi elde eden ve en çabuk hızlanan , tabiki lastikleri unutmamak lazım , lastiklerini de iyi kullanan galip gelecek , lotus pit ekibi olarak ta çok gelişmesi gereken bi takım, rai' nin bu zor pistte pist üstünde kazandıgı hayati saniyeler umuyorumki pit alanında eritilmez…..

    ve tüm takımlar da birbirine bukadar yakın ken , bu pistte kaza olmaması imkansız, ilk virajda kesin kıyamet kopacak , umuyorumki schumi ve rai nin başına bişey gelmesin……

  15. iceman dönüşü avatarı
    iceman dönüşü

    PODYUM YETERLİ BİBLE 2 SENEDİR YOKSUN OLACKA OKADAR

  16. Hiç kimse hiç bişeyden emin deilki zaten çok önemli bi açıklama deil bu bence

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir