Tünelde DRS Yasağı Devam Edecek

yazar:

kategori:

Geçen sene pilotlar, tehlikeli durumların oluşabileceğini düşünerek sıralama ve antrenmanlarda tünelde DRS’nin kullanımının yasaklanmasını istemişti.

Tünel içinde tam gaz gidiliyor ve DRS ile pilotun herhangi bir şekilde kontrolünü kaybetmesi ciddi sorunlar yaratabilir.

Geçen sene DRS tünelde kullanılsaydı Sergio Perez, o kazasında bariyerlere yaklaşık olarak 10 km/sa daha hızlı çarpacaktı.

Bu sene için kaynaklar, DRS’nin kullanımının tekrar yasaklandığını, bu sene Portier virajı çıkışından şikana kadar DRS’nin kullanılmayacağını ifade ediyor.

FIA ayrıca bu sene DRS alanında da bir değişiklik yapmayacak. Alan yine ana başlangıç düzlüğünde yer alacak.


Yorumlar

  1. eklenen klipler netvizyon kategorisi altında yayınlanıyor. her fom klibinin etiketleri altında FOM klibi etiketine tıklayarak ulaşabilirsinizhttp://www.trf1.net/etiketler/fom-klibi

  2. Konu dışı olacak arkadaşlar ama. Fom kliplerini şöyle, video bölümünde tek bir çatı altında toplansa çok güzel olmaz mı? Site yönetimi bu konuya el atarsa çok güzel olur. Saygılar.

  3. Sanırım geçen yıl son 5-6 turda SC girmeyeydi Vettel bitik lastikleriyle son turlarda geçilecekti veya çok sıkı bir mücadele olacaktı.
    Bu yıl lastikler dahada kaşar olduğundan ben daha çok temas ve daha çok yer değiştirme bekliyorum.
    Cadde pisti olduğundan bitik lastiklerle hızlanmak nerdeyse imkansız olacak ve düşük hızlarda mümkün olan ilk boşlukta geçiş olacaktır.

  4. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    sıralamalarda komple yasak edin şu drs yi. kimse uğraşmasın.

  5. Yusuf  Hitay avatarı

    sadece yarışta değil her seansta tünel içinde drs açmak yasak. bunu geçiş ile ilgisi yok, pistin en soğuk bölgesi ve yok tutuş düşük, ayrıca olası bir kazada müdahale etmesi zor.

  6. Yusuf  Hitay avatarı

    yarış için evet ama sıralama için tünel hariç kullanılacak bir çok alan var. belki takvimdeki etkisi en düşük pist olabilir(yarış için olduğu kesin) ama sıralama için hala yeteri kadar önemli bir etken.

  7. haklısın hızlanmada çok büyük etkisi olsada diğer pistlerdeki kadar etkin olacağını düşünmüyorum.

    sonuçta drsin kullanıldığı düzlük diğer pistlerdeki düzlüklere oranla çok kısa geçiş imkanı zaten yok gibi bişey bilmiyorum işin içinde monaco olunca bişey söylemek zor oluyor 🙂

  8. Yusuf  Hitay avatarı

    evet çok yanlış düşünüyorsun 🙂 drs sadece son sürate değil, hızlanmaya ciddi etkisi olan bir olay. mgp'nin çift drs sistemi de tamamen bu mantık üzerine kurulu. zaten dikkat ederseniz mgp hiçbir sıralamada top speed de en yüksek olmadı, ancak kabul edilen bir şey var ki en iyi drs şu an mgp'ye ait.

    yani, drs sizi arka kanattan kurtardığı için çok daha çabuk son sürate ulaşırsınız.

  9. Erdi  Akkaya avatarı

    geçen sene massa ve hamilton tünelde yan yana gelmişti ve massanın yarışı bitmişti.demem o ki tünelde atak yapmak riskli bu yüzden fia yasaklıyor ama bir heyecanda kalmıyor daha önceki yorumda bahsettiğim gibi polü alan kişi pitstoplardada geçilmezse yarışın banko favorisi çünkü pist üstünde atak yapmak gerçekten çok zor.geçen sene sadece hamilton riskli ataklar yaptı onunda çoğundan zararla ayrıldı.

  10. DRS Monaco'da hiç bir işe yaramıyor desek yeridir.Tabi yarışta.

  11. herhalde DRS in etkisinin en az olduğu pist burasıdır yanlış mı düşünüyorum ? çünkü zaten çok yüksek hıza ulaşılacak kadar düz ve uzun bir düzlük yok monacoda

  12. FIA ayrıca bu sene DRS alanında da bir değişiklik yapmayacak. Alan yine ana başlangıç düzlüğünde yer alacak.

    başka yer mi var ki 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir