Lotus 500. Yarışı Monaco'da Kazanmak İstiyor

yazar:

kategori:

Şu anda takımın başında yer alan Eric Boullier “Monaco’da 500. yarışımızı kutlayacağız bu yüzden kazanırsak nasıl hikaye olur! Monaco yegane bir pist ve Formula 1 krallığında bir mücevher.” dedi.

Enstone kökenli takım daha önce Monaco caddelerinde 4 defa kazandı. Renault olduğu dönemde takım 2004’te Jarno Trulli ile 2006’da Fernando Alonso ile kazandı. Daha önce ise Benetton’ken 1994 ve 1995 senelerinde kazandı.

Boullier “Geleneksel olarak Enstone kökenli takımlar Monaco’da iyi performansa sahip olmuştur ancak geçen seneki araç yavaş virajlarda hızlı değildi bu yüzden yapmamız gereken bazı şeyler olabilir. Takım ve sürücüler açısından çoktan galibiyete hazırız.”

“Aracın her noktasına ve nasıl çalıştırdığımıza bakıyoruz ve hedeflerimize ulaşmaya yoğun bir şekilde odaklandık. Galibiyet olağan üstü olur.” dedi.


Yorumlar

  1. şu anki lotusu küçümsemek ve diğerlerine göre gelişim sürecinde geride kalacaklarını düşünmek çok yanlış bence. sağlam geliyorlar.hem f1 de hem gp2 de hemde gp3 de takımı olan pilot yarıştıran tek takım bu durum f1 de kalıcı olmak istediklerini ve alt yapıyla detekleyip büyük hedeflerinin olduğunun kanıtı.

  2. Adamlar pazarlamayı güzel yapıyorlar. Sezon sonuna doğru yine sıvamaya başlamasalar bari.

  3. Geçmiş takımları da hesaba katarsak şu sıralar ferrari, mclaren ve RB ile aynı kefeye alınmayan Mercedes GP takımının kökeni taa Tyrrell takımına dayanıyor. Öyle hesap mı yapılır!

    1968-1998 Tyrrell
    1999-2005 BAR Honda
    2006-2008 Honda
    2009-2012 Mercedes GP

  4. itiraz olcaktı o 🙂

  5. adı 500 1000 sorun değil Kimi artık yarış kazansın !

  6. bence lotus durumdan memnun ki sesini cikarmiyor

  7. Bu takımı hala daha sevemedim. Sadece Kimi'yi geri dönüş imkanı sağladıkları için sempati gibi böyle azıcık iyi duygu var o kadar ama yoksa benim için hiçbir değeri yok takımın. Çok dalgalı olması işi kötüye götürüyor. Hiçbir takım bu kadar değişken olmamalı. Anlamadığım tek şey sponsorlar bu kadar garip bir takıma niye yöneliyorlar bir santander yada bir vodafone kadar olmasa da sağlam sponsorları var hatırladığım kadarıyla. Ya ben bu işi bilmiyorum yada bu işte mantığa aykırı olan birşeyler var

  8. Bu ismi, bu klasik renkleri kullanıp kimse itiraf etmiyorsa….

  9. Geni Capital Lotus'un tarihinin üzerine konuyor.

  10. Komik! 2010 Avrupa'da zamanın Lotus'u bugünün Caterham'ı tarafından kutlanan 500. yarış neydi? Bugünün Lotus'u tarafından kutlanacak olan 500. yarış nedir?

    1981-1985 Toleman, 1986-2001 Benetton, 2002-2011 Renault ve nihayet 2012 Lotus. Hani zamanında RP'nin kapatılma davasında RP'liler "Bir şey olmaz. Sadece tabela değişir, devam ederiz" diyorlardı. Aynı mantık olsa gerek.

    Lotus, 1958 Monako – 1994 Avusturya arasında yaşamış, yarışmış, yenilikçi, şampiyon, efsane bir takımdır. Günümüzün tabela Lotus'ları ise o efsane isimden çıkar sağlamak amacındadır. (Hoş aslında Lotus'un vefatı ünlü tasarımcı Colin Chapman'ın vefatıyla aynı gündür, o da ayrı.)

  11. lotusun tarihinde 7 şampiyonlk var arkadasım

  12. Schumacher Nerde Ben Orda avatarı
    Schumacher Nerde Ben Orda

    Çok saçma lotus 500. yarışını nasıl kutluyor..daha bu sene lotus adı altında yarışmaya başladı..nasıl iş anlamadım.Renault olarak olsa hadi neyyse.yine kutlu olsun Kimi raikkonen ile

  13. kimi veyaz perez olsun, güzel olur.

  14. 6. yarışı 6. farklı kazanan bi pilot olsun
    kimi çok hızlı inanılmaz istikrarlı
    takım bu yarışı kazanabilir………..Şalu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir