Hakkinen: "Kovalainen Gelişecek"

yazar:

kategori:

Emekli iki dünya şampiyonluğu bulunan Mika Hakkinen, vatandaşı Heikki Kovalainen’in kariyerinin McLAren’de yarış kazanması ile birlikte gelişeceğine inanıyor.

2001 senesinin sonunda emekli olana kadar McLaren-Mercedes adına 8,5 sene yarışan Hakkinen, Kovalainen’in düzenli olarak kazanan olacak hıza sahip göründüğünü ve bunu göstermek için sadece bir yarış zaferinin kendisine gerektiğini belirtti.

Hakkinen: "Heikki, performansı ile beni olumlu yönde şaşırttı. Çok iyi bir iş çıkardı. Ekstra 0,1-0,2 saniyeye sahip mi? Yapabilecek gibi görünüyor. Ama bazen aklımda beliriyor: istediği zaman yapabilir mi?"

"Ama son yarışta ve Barselona’da olduğu gibi bazı kötü tecrübeleri var. Bütün bu sezon, gerçek potansiyelini göstermesine izin vermeyen teknik meseleler ve hatalar oldu"

"Şöyle bir durum görüyorum: Bir kaç yarış kazanması durumunda bu onun güvenini arttıracak ve yarışlarda devamlı bir kazanan olmak için gerekli ekstra hızı ve yeteneği gösterebileceğine eminim."

Hakkinen, daha tecrübeli Fernando Alonso’nun yanında bir sezonun ardından Hamilton’un karşısına çıkan baskıyı da anlayabildiğini söyledi.

"Çok ileri derecede bir durumun içinde. Kariyerine McLaren’de başladı ve takım arkadaşı iki dünya şampiyonluğu bulunan bir pilot. Eminim ki ondan çok şey öğrenmiştir. Lewis, takım içinde idarenin nasıl olduğu ve aracın nasıl ayarlandığı konusunda ondan çok şey öğrenmiştir."

"Bu yüzden Lewis, takımın lideri olmak zorunda olduğu bir durumda. Aracı geliştirmek, onun hızlı yapmak ve takım adına bunu başarabileceğini göstermek için baskı altında. Onun üzerindeki baskı çok büyük"

"Lewis, bir senedir takımda olmakla bir avantaja sahip, takımın nasıl yönetildiğini anlama gibi. Heikki, Lewis’in her zaman neler yaptığını izleyecek ve takımın kendisini desteklemek için takımın içine kendini koymaya çalışacak kadar yeterince zeki."

"Heikki, yarışta pozisyonların değiştiği bir durumda olup Lewis’i yenmeye başlayacak mı? Bu iki adamın, Lewis kesinlikle, istikrarlı performans ve yeneteği ortaya koyabileceklerini düşünüyorum. Ama baskı, oyunun bir parçası. Hatalar yapmaya başlayabilirsiniz ve eğer diğer pilot o zamanda atak yapmaya hazırsa, bu durum tabloyu kolayca değiştirebilir"

Hakkinen, Kovalainen’in gerçek performansını henüz göstermediğini düşünüyor ve bir çok dış etkenin Fin pilot ile Lewis Hamilton’un kıyaslanabilirliğine engel olduğuna inanıyor.

Kovalainen: "Benim için Heikki, ortaya çıkarabileceği ekstra hız istikrarını henüz göstermedi. Okuduklarımdan, gördüklerimden ve dinlediklerimden Heikki, yakıt yüklesiyle Lewis’ten daha hızlı olabilecek bir konumda oldu. Ama ne yazı ki, Melbourne ve son yarıştaki gibi durumlarla karşı karşıya kaldı"

"Bu yüzden bilemiyorum. Ama her iki pilotun da, performanslarını ve ne kadar iyi olduklarını göstermek için eşit şanslara sahip olduğunu düşünüyorum. Heikki, iyi bir iş çıkarmaya devam ettiği sürece çok zamanı var. Ama Lewis’i yenecek mi? Söylemek için çok erken"


Yorumlar

  1. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    mclaren ancak bir finli ile şampiyon olabilir…aha şuraya yazıyorum:)

  2. Geçen yıl Alonso ile olan sorunlar yüzünden Hamilton a birçok kişi gıcık kapıyor. Aslında çocuğun yaptığı tek şey kendisi ile ilgilenip hızlı olmak. Ben hamilton u severim. Yıllardır Mclaren in desteğini almış. Ron denis in oğlu gibi. Fark oluşturmuyor ama oluştursa da bence normal. Sanki Sumi döneminde herşey eşitmiydi ferrari de şimdide kalkmış domenicali bey eşitlikten bahsediyor. sumi varken massa eşitmiydi. Heiki de çok iyi pilot ona güveniyorum. Dilerim aralarında sorun çıkmadan güzel güzel anlaşırlar.

  3. Dayanıklı derken neyi kastediyorsun anlamadım?

  4. Bende Heikki`nin yavas yavas cok daha iyi ve istikrarli olacagini dusunuyorum, Lewis`i kisilik olarak pek sevmesemde adamin bir yetenegi oldugu bir gercek. Ancak Heikki kadar dayanikli olacagini sanmiyorum..

  5. Kovalainen yarış kazanabilirse arkasını getirebilir. Gelecek şampiyonlar arasında bence Kovalainen umarım McLaren da yaşar bunu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir