Pirelli: "Monte Carlo, Her Türlü Stratejiye Açık"

yazar:

kategori:

Pirelli’nin bu seneki hamurlarıyla 5 yarışta 5 farklı galip gördük; bu hafta sonunda Monte Carlo caddelerinde de yine farklı bir ismin zirveye çıkması olasılıklar dâhilinde.

Hembery, bu hafta sonu F1 çevresinin kendisini hazırlamasını ve yeni bir galip görünce şaşırmaması gerektiğini ifade etti.

Hembery: “Oldukça heyecan verici olacağını tahmin etmelisiniz. İyi bir çekişe ihtiyaç duyan bir pist ve yumuşak-süper yumuşak lastikler olacak ki bu tip şartlarda çok iyi iki hamurdur.

“Bahreyn’de Lotus’un yavaş virajlarda iyi bir çekişe sahip olduğunu gördük. Bu yüzden Lotus’un güçlü olabileceğini düşünebilirsiniz. Artı Williams da iyi bir sıçrama yaptı”

“Bu yüzden bir başka heyecan verici yarış imkânı mevcut. İlk 3’te biri 1, diğeri 2 ve öteki de 3 pitstop stratejisi benimseyen bir durumla karşılaşacağımızdan emin değilim ama stratejilerde farklılık olacağını düşünüyorum”

Geçen sene zafer mücadelesinde Sebastian Vettel, Jenson Button ve Fernando Alonso, farklı lastikler stratejileriyle yarışmıştı; sonlardaki kırmızı bayrak, heyecanı düşürmüş ve yeniden başlangıçta pilotlar temiz lastiklerle damalı bayrağa ulaşmıştı.


Yorumlar

  1. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    saçma sapan şeler için dua edilmez kreşır tevessüle ve şirke girer.git günahların için tevbe et dua et

  2. sana kesinlikle katılıyorum farklısını denemesinler htr ne yapıyorsa onu yapın kardeşim:=)

  3. Tek isteğim Lotus herkesten farklı bir strateji belirlemesin geri de mi bırakıp lastik kullanmayı hemen pite girip maldonado misali avantaj kazansın. Şu Lotus'un her yarışta farklı strateji uygulamaması için ettiğim duayı başka hiçbir yerde etmiyorum şu aralar.

  4. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Geçen yıl vettel kumar oynamıştı.Şansı ve Fia nın aptalca izinleri sayesinde yarışı kazanmıştı.56 tur aynı lastikle gitmiş ve artık dermanı kalmamışken petrov kazası ile yarış durdurulmuştu..Redbull ekibi de vettelin bitik lastiklerini değiştirdiler.Tek pitstop yaparak 2 ayrı lastik kullanmak herkese nasip olmadı.

    İlk 10 da sadece hamilton softlarla başlamıştı.Diğerleri süpersoftla başlamıştı.Bu yıl da Sc periyotları stratejilerin yön değiştirmesine neden olacaktır.

  5. Erdi  Akkaya avatarı

    bütün herkes lotus'dan bahsediyor inşallah sadece lafta kalmaz.

  6. Kendileri de biz bir şeyler yaptık ama biz de ne olduğunu bilmiyoruz diyorlar yani.

  7. Gridin bu kadar yakın olduğu ve alınacak puanların değerinin azamide olduğu bu sezonda kimse sıradışı bir pit stratejisi belirlemez bence. Force India veya Toro Rosso gibi kaybedecek çok şeyi olmayanlar belki.

  8. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever
    Pirelli Motor Sporları Sorumlusu Paul Hembery, sezonun 6. yarışı Monako GP'de "yine" beklenmedik bir yarışın ortaya çıkabileceğini….

    piyango olduğunu kendileride kabul ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir