Pirelli, Sıralamalarda 3. Seans Lastiği Sağlamaya Hazır

yazar:

kategori:

Ancak Hambery, takımların mevcut formattan memnun olduklarını ve değişiklik istemediklerini düşünüyor.

Mevcut kurallara göre takımlar, sıralamalardaki lastikleriyle yarışa başlamak zorundalar. Bu da ön sıra için mücadele edemeyen takımların lastiklerini koruma adına sıralamaların son seansında piste çıkmamalarına neden oluyor. Bu durum da taraftarları pek memnun etmiyor ancak Hambery takımların değişiklik konusunda isteksiz olduğunu söylüyor.

Hambery “Bunu hemen yapabiliriz. Özel bir ürünle gelebilir ya da mevcut lastikleri koruyabiliriz.”

“Ancak takımlar formatın bu şekilde iyi olduğunu ve izleyenlerin stratejilerden keyif aldıklarını söylüyorlar.”

“Ancak taraftarlar tribünde oturduklarında 3. seansta pek etkinlik göremeyince o zaman Pirelli’yi suçluyorlar ve bizim daha fazla lastik için harcama yapmak istemediğimizi söylüyorlar.” dedi.

Hambery, bu seneki araç tasarımlarının lastik kullanımını etkilediğini düşünüyor.

Hambery “Lastiklerin optimum kullanım aralığının çok dar olduğunu söyleyenlere katılmıyorum: sıcaklıklar beklenen değerlerde.”

“Bu sene büyük ölçüde değişen lastiklerin kullanım şekli oldu. Pist üstünde daha fazla arkadan kayma olduğunu görebilirsiniz. Bunun yanında sürücülerin çok fazla çekiş eksikliğinden şikayet ettiklerini duyuyoruz ancak bana göre öyle sorun yok.”

“Egzoz konfigürasyonlarının değişimi şüphesiz araçları daha istikrarsız yaptı. Bu, lastiklerin patinajına neden oluyor bu yüzden lastikleri kullanamamanız normal.”

“Bunun yanında araç performanslarının çok yakın olması da önemli bir konu. Geçen sene Red Bull ile Mclaren arasında 1 sn fark vardı ancak İspanya’da 2. seansta 16 aracın aynı saniye içerisinde olduğunu gördük.”

“Kasıtlı olarak imkansız bir mücadele oluşturmaya çalıştığımız doğru değil. Renault aracı ile sıradaki testlerde takımların söylediklerini doğrulayacağız.” dedi.

 


Yorumlar

  1. fernando alonso avatarı
    fernando alonso

    uln ben anlamıyorum ya bunları! bir önceki hisse haberinde de bahsettiğim gibi eclstone ve fia f1 in içine etti ve bu herkes tarafından bilinen bir gerçek! fianın saçma sapan kuralları ve her yıl değiştirmesi hatta sezon ortasında bile değiştirmesi f1 in bu durma gelmesine neden oldu. ayrıca ecclstone ama önceki haberimde yazdım ve daha da uzatmak istemiyorum. bu habere gelecek olursak; başta yaşayan efsane f1 den ondan bundan daha çok anlayan bir pilot schumacher bile bu kadar eleştiriyorsa sen zaten hatalısındır ki zaten bu eleştiriye bakılmadanda hatalı oldukları gözlemlenebiliyor. ikincisi reddbull lar lastiklerden şikayetçi ve bunun gibi bir çok takım lastiklerden şikayetçi ve hala bu adam takımlardan şikayet gelmiyor diyebiliyor. utanmadan birde son seans için lastik yapabiliriz diyebiliyor. f1 eskiden çok farklıydı sıralama günü bile yarış günü ile eş değerdeydi çünkü sıralamalarda bile sanki yarıştaymış hissi veriliyordu ki öyleydide. hatta ve hatta sıralama günü yarıştan bile daha heyecanlıydı çünkü en hızlı turu en hızlı pilot+araç kombinasyonu kazanabiliyordu sürekli tur dereceleri saniye başı geliştiriliyordu herkes hiç bir olumsuz etkene takılmadan rahatça performansını gücünü sıralamada sergileyebiliyordu ki bundan pilotlarda %100 memnundu çünkü kendilerini ve araçlarını sıralamalarda deneyebiliyorlardı buda büyük bir heyecana sahne oluyordu pist içindekilerde pist dışındakilerede zaten modern f1 bu şekilde f1 oldu ve dünyanın en çok izlenen sporları sıralamasında en üstlerde kendine yer buldu. fakat şimdi her geçen gün,hafta,yıl aşağılara iniyor ve bu yetkililerin geçmişe bakmasını bile sağlayamıyor çünkü şuanki f1 yetkilileri pek akıllı değiller aklıma bu geliyor yani.

  2. Redbull'un egsozu keselim derken f1 in fişini çektiniz yani..

  3. Toplayın lastiklerinizi çekin gidin kardeşim.Kendi arabamda Pirelli lastik kullanıyorum.Ama karar verdim değiştirecem

  4. Abdullah abi aldı götürdü beni maziye bu video

  5. Böyle pistin her kısmında ve her alanında zorlayan bir adamı şimdiki lastiklerin tatmin etmesi yada mutlu etmesi mümkünmü zaten?

    Ayrıca o sıralamalardaki tarlı rekabet ve kapışmayı şimdi yapsa 5 sıra grid cezası banko verilir, hatta telsizden black flag diye bağıranları bile göebiliriz:)))

  6. eskiden arabaların apex noktalarında yere nasıl yapıştığını görmek çok etkileyici.arabaların ürettiği downforce şimdiki areodinomiyle karşılaştırıldığında f1 in yeni hali gp2 halini almış olduğunu gösteriyor. senna seneye şampiyon olursa şaşırmam.

  7. Adam kilit noltayı bulmuş : " Egzoz konfigürasyonlarının değişimi şüphesiz araçları daha istikrarsız yaptı "
    EBD yi kimse konuşmamıştı lastikledeki dengesizlik özellikle arkadaki çekiş eksikliği bu olabilir.

  8. Bu sadece lastikler ile alakalı bir durumda değil. Çok eski de değil Schumacher, Hakkinen, Alonso, Raikkonen arasında test ve sıralamalarda böyle kapışmalar görülüyordu. Özellikle Fernando ve Jacques ile Schumacher arasında böyle pist üstü kızgınlıkları oluyordu yükleniyordu pilotlar.
    Şimdilerde F1 kafes altına alındı. Yıllardır böyle şeyler görülemiyor. Ben hatırlamıyorum en azından.

  9. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    şimdi böyle mücadele etmeye kalksalar peynirler ne hal alır düşünün 🙂 birbirlerini zorluyorlar, aracı zorluyorlar, lastik bitmesin diye virajlardaki uyuzluk yok. güzel günlerdi.

  10. hahaha cok komik bri yorum olmus aracı kullanan adamın şikayeti değil lastigi üretenin görüşü sanki dahha önemli…

  11. harika bir şey şimidiki zamanla kıyaslanamaz bile….

  12. çok eskiye gitmeye gerek yok. bir süre önce sürücüler sıralamalarda bile boş turlarında mücadele ediyorlardı…

  13. "Kasıtlı olarak imkansız bir mücadele oluşturmaya çalıştığımız doğru değil. Renault aracı ile sıradaki testlerde takımların söylediklerini doğrulayacağız." dedi.

    :)))) Siz bu lastikleri neye göre ürettiniz arkadaş? Albea'ya mı?

  14. "Bu sene büyük ölçüde değişen lastiklerin kullanım şekli oldu. Pist üstünde daha fazla arkadan kayma olduğunu görebilirsiniz. Bunun yanında sürücülerin çok fazla çekiş eksikliğinden şikayet ettiklerini duyuyoruz ancak bana göre öyle sorun yok."

    herkesin sıkıntılı olduğu bir nokta var ama size göre hiçbişey yok:) tabiki reklamın iyisi kötüsü olmaz değilmi???

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir