Maldonado Monaco'da Ömür Boyu Yarışamama Yasağı Almış

yazar:

kategori:

Bild’in haberine göre Venezüelalı sürücü, 2005 senesinde Renault World Series’te yarışırken sarı bayrakları göz ardı ederek sebep olduğu bir kaza sonucunda organizatörler tarafından Monaco’da ömür boyu yarış yasağı aldı.

Habere göre Maldonado’nun hatası sonucu gerçekleşen kaza nedeniyle bir hakem ağır bir şekilde yaralandı. Ancak daha sonra Maldonado’nun zengin olan babasının, sırtından ağır yaralanan hakemin tüm tedavi ve rehabilitasyon masraflarını karşılama sözü üzerine yarışma izni alındı.

Bu gelişme ise Maldonado’nun kariyerini kurtarmışa benziyor çünkü hiç bir takım ünlü Monaco yarışında yarışamayacak bir sürücüyü yarıştırmak istemezdi.

Maldonado 2007 ve 2010 seneleri arasında mücadele ettiği GP2 Serisi’nde Monaco’da tüm yarışlarda podyuma çıkmayı başarırken 2 defa podyumun zirvesinde yer aldı.

Geçen sene Maldonado Lewis Hamilton’la olan kazası öncesinde Monaco’da 5. sırada mücadele ediyordu.

Williams’ın eski sürücüsü Rubens Barrichello “Maldonado Monaco’da çok iyi.” derken Red Bull Racing’in Motor Sporları Danışmanı Helmut Marko “Barselona’daki son sektör performansları Williams’ın Monaco’da yenilmez olacağını gösteriyor.” dedi.


Yorumlar

  1. tifoalo HRT avatarı

    ondan düşünmesi isteme kardeşim çünkü o istesede düşünemez onun gibiler daha çok küçük yaşta bu halle gelmiştir onlar toplum tarafından dışlanan sevgi yoksunu canlılardır

  2. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Vay vay sitemizin kendini müftü zanneden hurafe ifşacısı zevat da teşrif etmiş.
    Site yönetiminden de bu konuda tenkit aldığı halde ve daha da vahimi buradaki bazı üyelerce ailesine varana kadar hakaretlere uğradığı halde halen din iman mevzularına devam eden bu zevatın bu halleri tek kelimeyle azgınlık olarak nitelendirilebilir.Aklınca burada olta veya ağ atıp birilerinin ''Alonsoda Allah korkusu olmadığını nereden biliyorsun'' dedirtip sonra da o konu hakkında link ekleyip kendini bilirkişi olarak gösterip övünüp böbürlenecektir.Bunu defalarca yapmıştır.Din iman konusundaki birçok yazısı silinmiştir.Birçok kez Alonsonun dini imanı ile ilgilenmiş ve itiraz edenlere övünüp böbürlenmiştir.Çok yakında diğer pilotlarla birlikte Eyüp ' de cuma namazı kıldığını da yazacaktır.Bekliyorum.Site yönetiminin de bu konuda daha sert tedbirler almasını bekliyorum.Bir şahsın bir konudaki yazısı defalarca siliniyor ve defalarca tekerrür ediyorsa ya bu tarafta ya da karşı tarafta bir sorun var demektir.O şahıs bu site için önemlimi dir?.Engellenmesi sitenin zararına mıdır?.Bence hayır.Sadece Alonso haberlerinde boy gösteren provakatörün biridir.Faydalı bir bilgisi yoktur.Yokluğu bu site için kayıp değildir.

    Kaza konusuna gelince Webberin kazası ile Alonsonun kazası arasında tam 1 dakika süre vardır.Takım o kazayı monitörden görüp hangi virajda enkazın olduğunu 1 dakika boyunca Alonsoya neden söylemesin?Diyelim ki söylediler. Alonso enkaz bölgesine bu kadar süratle ölmek için mi girdi?Takım mı Alonsoyu öldürmek istedi yoksa Alonso mu intihara kalkıştı.Yoksa telsiz mesajı mı sıkıntılıydı??iyi düşün doğruyu bul.

  3. senin motorsporlarını izlemeyip futbol stadlarına geri döndüğün günü resmi tatil olarak ilan edip, tüm yurtta kutlamamız gerek…

  4. söylediğinden düzenli bir şekilde sarı bayraklara uymayan bir pilot olduğu anlamı çıkıyor. 8-9 sene önceki bir yarışta olan olayı gösterip demek ki tek takmayan Alonso değilmiş gibi söylemişsin, ne güzel 🙂

  5. Telsiz bağlantısında bir sorun olduğu için takım tarafından da uyarılamadığını bilince insan haliyle üzülüyor.

    Yalan. Bakınız burada Alonso sarı bayrakları görmesine rağmen tam hızda gitmeye devam etmiş, niye böyle yaptığı sorulunca da zaman kazanmak istediği için yaptığını itiraf etmiştir. Hakikatleri çarpıtmaya kimsenin hakkı yok. Alonso tehlikeli bir pilottur. Orada yaptığı kaza sonucu bir görevliye birşey olsaydı o zaman bunun vebalini ödeyemez hale gelirdi. Ama o zihniyetten beklenir böyle hareketler. Sonuçta adamda Allah korkusu yok.

  6. Ferrari%100 avatarı

    Paran varsa yasak masak kalmaz hepsi toz olur gider
    Ömür boyu cezaymış hani nerde Para Para Para

  7. abi nasıl bişey yahu hemen alonsoyu karıştırdılar lewis yine camuru at sonrada alonsoyu suçluyorsunuz ayağı bırakın böyle saçma işleri.

  8. Takıntı olmuş zaten birilerine 😀 baksana hemen atlıyorlar.

  9. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    O videoyu ne zaman izlesem tüylerim diken diken olur.Benim için bir faciadan ibarettir.22 yaşında toy bir gencin o anki yaşadıkları felaketti.Telsiz bağlantısında bir sorun olduğu için takım tarafından da uyarılamadığını bilince insan haliyle üzülüyor.
    Bu tip videoların buralarda gereksiz yere konulmasına karşıyım.Şimdi her lastik takılamama konusunda lastiğin fırlayıp ölüme yol açtığı gp2 kazasının videosunu koymak mı gerekir.Ya da her duvarda biten kazadan sonra sennanın nasıl öldüğünü anımsatmak mı gerekir.

  10. fernando alonso avatarı
    fernando alonso

    evet son paragrafa yüzde yüz katılıyorum. williams barcelonada son sektörde özellikle maldonadonun piste çok aşırı şekilde alışık olmasıyla birlikte müthiş hızlıydı ki alonsonun ilk iki sektörde farkı kapaması (0.5 sn civarına indirmesi) williamsın son sektörde adeta uçmasıyla birlikte 1 buçuk sn civarına çıkıyordu son start finiş düzlüğüne girerken bu fark oluşuyordu. yani williams son sektörde temiz bir sürüşte ferrariden neredeyse 1 sn daha hızlıydı bu yüzden alonso bir geçiş fırsatı yakalayamadı (bir geçiş fırsatı yakaladı fakat o da 2. yada 3. piststop çıkışından sonraydı tam hatırlamıyorum ama. ilk iki sektörde alonso 1 sn kadar farkı indiriyordu fakat son sektörde drs alanına girerken bu fark 1 buçuk sn civarına çıkıyordu bu yüzden geçiş fırsatı yakalayamadı ferrari. bu yarışta da açıkça görülüyordu ve doğrulanmış oldu.

  11. Button ve Lewis izin vermeyin sakın! Çünkü bu sene şampiyon olma şansımız çok yüksek!

  12. Bu adam Monaco yu kazanırsa F1 izlediğim günden beri en kötü sezon olma yolunda büyük bir adım atılmış olucak.

  13. Yarışta bir pilotun sarı bayrağı ihlal ettiğini tv'den izlerken farketmek mümkün değil. Kamera çekiminden araçların hızı anlaşılamıyor sonuçta.

    Böyle bir durumdan dolayı kendini de, o an pistte olabilecek marshalları da tehlikeye atıp, dediğin gibi bir "facia"ya sebebiyet verince akıllarda yer ediyorsun demekki. İlla ki başkaları da yapmıştır, ama benim gözümde "sarı bayraklar ne olmasın diye var" sorusunun bildiğim tek örneği olduğundan bunu yapan tek kişidir.

    Bunun doğrudan Alonso ile ilgisi de yok aslında, yeri geldi, olayı hatırlatmak istedim ve söyledim.

    Bela kavramına farklı baktığımdan dolayı kullanmam bu kelimeyi. O kadar kaba olacağımı sanmıyorum.

  14. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sana yakışmadı günay. İle cezasını bulmuş yerine belasını bulmuş demeni beklerdim.Tahmin ettim bu videoyu göstereceğini ama ben 9 yıl öncesine inecek ve bir faciayı kullanacak kadar ileri gideceğini düşünmedim.Hepsi bu mu?.Aşağılara inmişken biraz daha gerilere git belki Alonsodan başka sarı bayrak ihlali yapan görebilirsin.Sana göre yok başka kimse ama yine de bir araştır istersen.Tamam 2003 den beri bir kişi dahi ihlal etmemiş ama olsun belki kıyıda köşede bişeyler vardır.Tezini ispatla ve başka hiç kimsenin olmadığını söyle.
    Aslına bakarsan ben de sevmiyorum bu muhabbetleri : ateist , provakatör , saldırgan vs.Hakikaten hoş değiller.

  15. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Fernando emekli olunca ne yapacak acaba bu Alonso dusmani arkadaslar 🙂 Bosluga dusup izlemeyi felan birakirlar heralde. Arkadas bir pilotu bu kadar mesele haline getirmemeli insan, takinti olur sonra Allah muhafaza :p

  16. Sarı bayrağı göz göre göre takmayıp "instant karma" ile cezasını bulmuş: http://www.youtube.com/watch?v=ih9Zi6Wo9nI

    Çok daha kötü bir sonuç da olabilirdi. Şansla kurtulmuş büyük yaralanmadan. Alonso'nun kazasından önce ve sonra güzel güzel geçen pilotlara da dikkat et istersen. Sportif kuralları yorumlamak her zaman fayda sağlamıyormuş meğer.

    Bu arada ne içtiğim konusunda bir fikrin yoksa bahsetme be kardeş. Sevmiyorum bu tür muhabbetleri: ne içtin, kuyruk acısı, 40 tur vs. Hoş şeyler değil.

  17. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Günay demekki senin gözünde bu haberi okuyana kadar sarı bayrak ihlal eden isim sadece Alonso imiş.Ne izlediğini bilmiyorum ama iyi bişeyler içtiğinden eminim.
    Şu çok bilmişliğinle hangi pilot nerede sarı bayrak takmamış yaz da hem tezin havada kalmasın hem biz de öğrenmiş olalım.

  18. Erdi  Akkaya avatarı

    silverstone değil.valensiyaydı.

  19. zaten monaco hatayı affetmez en ufak hatada kaza ihtimali yuksek o yuzden ispanyada hata yapmadı belki ama monacoda kaza yapma ihtimali yine var

  20. Tescilli kasapmış yani.
    monacoyu kazanırsa vay F1 in haline.

  21. Mustafa Sar avatarı

    Alonso'yu çok sevdiğim söylenemez… Ancak ne yazıkkı şu an 1. sürücümüz… Ancak bu durum Alonso ya haksızlık yapılmasına göz yummamı gerektirmez.. Yukarıda yazmışlar.. Neyse ki sarı bayrağı dikkate almayan sadece Alonso değilmiş diye.. Haksızlık yapmayalım.. Silverstone de güvenlik aracını takmayan lewis'i unutmayalım…

  22. Vay be. Sarı bayrakları takmayan tek alonso değilmiş meğer. Maldonado daha büyük bir soruna yol açmış.

  23. Ha şöylee, kasklı resim en iyisi.:) şaka bir yana bu kadar da paralı pilot olduğunu bilmiyordum. Vurcam kırbacı, vurcam kırbacı şeklinde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir